Gå til innhold

Joachimv

Medlemmer
  • Innlegg

    1 323
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Joachimv

  1. @Mixel: Vi 'lever' da ikke etter Koranen, så hvorfor skal vi følge det som står i den? :) Det er jo ikke akkurat Norges lover det er snakk om. Men jeg ser poenget ditt.

     

    Selvsagt burde de få si fra at det ikke er greit å henge ut en av de mest sentrale skikkelsene i religionen deres, og det har de gjort før, men vi henger ut Mohammed igjen, så ikke rart de blir sinte, men ingen grunn til å komme med terror-trusler - tydeligvis den eneste måten de greier å få frem budskapet sitt på spør du meg ^^

     

     

     

    Selv mener jeg at religion er fail. Why? Fordi jeg ser ikke noe logiskt i det. De som etter min mening er 100% religiøse og tror på det som de måtte tro på er svake mennesker som ikke tør å se sannheten i øynene - at det er noe de er redde for, så da velger de å tro på noe annet. Men detter er OT..

  2. Enig med trådstarter.

    Når de først kommer hit og tar av skattepengene våre (vertfall til å begynne med, mest sannsynlig), får tak over hodet og mat i påsan så får de for pokker legge fra seg faktene de har i hjemlandene sine og integrere seg i de samfunnet de har valgt å bosette seg i.

     

    Vi skal alltid bøye oss for dem, men de skal ikke bøye seg for oss.

    I Norge har vi som sagt ytringsfrihet og diverse annet som gir oss lov til å snakke. Om noen tegner bart på et bilde av kongen driter jeg i. Om noen gir et bilde av Jesus piggsveis driter jeg også i.

  3. Er klar over at noen har vært litt uheldige med sine eksemplarer av Tokinas 11-16/2.8 og at det har betydelig høy CA-faktor i forhold til feks Nikon.

     

    Tror det er mulig å kjøpe den for ca 3500,- (+mva dersom man ikke har kjentfolk i USA..), mot rundt 5000,- i Norge. Så +mva så blir det omtrent samme pris som i Norge fra USA.

     

    Har lyst på Nikons 17-50/2.8 men synes prisen er ganske stiv..selv om jeg har sett de brukt til 6-7-8000,-. Så det blir nok 16-85/3,5-5,6 og Tokina 11-16/2.8. Hvilket jeg kjøper først får vi se :)

  4. Tenkte jeg ville komme med en liten oppdatering.

     

    Handla meg et 16-85 objektiv for et par uker siden og må si jeg er meget fornøyd!

    Fungerer veldig bra som allround objektiv, selv om det kan bli litt uklare bilder inne...

    Nå er ikke jeg noen erfaren fotograf men det neste jeg må få meg er vel ny blitz kanskje?

     

    Er det noen som har en link til bilder tatt med dette objektivet?

     

    Bilder tatt med 16-85 fra flickr.

     

    Min plan er et 16-85 samt et Tokina 11-16/2.8. Tror kanskje jeg kommer til å kjøpe Tokinaen via familie i USA ;) Eller burdet jeg satse på Nikon sine vidvinkler?

  5. Bor på studentbolig i Kristiansand som administeres av SiA og har Internett via de.

     

    Jeg har en trådløs router (Linksys WRT160Nv2) som er kobla rett i veggen som skiller de "to nettene".

     

    Om jeg setter laptoppen rett i veggen med patchekabel får jeg ip-adresse, setter jeg den stasjonære eller routeren i veggen får jeg ikke ip-adresse. Problemet begynte da jeg prøvde å få til trådløs tilkobling på en HP-skriver som heller ikke gikk så tenke kanskje å resette routeren var en god i de (har gjort det er par ganger etter at jeg flyttet hit, ingen problemer da).

     

    Har nå en patchekabel fra veggen og inn i en gigabit-switch og så patchekabel til den stasjonære og laptoppen. På laptoppen fungerer det, men ikke på den stasjonære.

     

    Non forslag til hva jeg kan gjøre? Har ikke utført noen endringer på den stasjonære PCen min siden det virket.

     

    Edit: prøvde også nå å oppdatere driverne på den stasjonære uten hell. Benyttet Microsofts drivere før tydeligvis. Installerte Nividias nuh.

  6. Jeg har kommet over Tokinas 11-16/2.8 og 16-50/2.8. Vil tro disse kanskje er litt høyt priset her til lands?

     

    Ønsker meg en supervidvinkel som er mer enn 16-17mm, samt at jeg ønsker litt zoom, så da kan 16-50/2.8 vær aktuelt. I utgangspunktet har jeg lurt på Nikons 16-85/3.5-5.6 VR og muligens en SB-600/800.

     

    Sigma er jeg litt usikker på siden jeg har lest om flere som never at de har dårlig kvalitetskontroll.

  7. Jeg hadde D40 for ca to år siden. Kjøpte så D90 etter ca et år til som ble stjålet i sommer, så nå er D300s på vei.

     

    Tenkte på D90 først og fremst, fordi jeg så ikke behovet for D300s. Men etter mer research og sikling etter D300s så var det jeg endte med.

    De fleste kommer vell til å kjøpe seg grommere utstyr etterhvert uansett, så hvorfor ikke smelle til med noe skikkelig med en gang.

  8. Jeg bruker mappestruktur i bunnen, og Brigde til organisering av bilder. Synes det fungerer greit, når jeg likevel har CS3 gidder jeg ikke bruke penger på noe annet.

     

    Mappestrukturen er ganske enkel:

    For råfiler:

    E:\YYYY\MM\YYYY-MM-DD_HH:MM.SS_X.DNG (X'en er nummer på bilde, dersom man har tatt flere på samme tidspunkt).

     

    Ferdig behandlede bilder får tilnavn _redigert og evt. filtype...

     

    ... .DNG?

×
×
  • Opprett ny...