Gå til innhold

SirAleks

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SirAleks

  1. Hei!

    Neste uke sette jeg kursen mot sydligere strøk, men jeg er usikker på om jeg skal ta med meg speilrefleks eller kompaktkamera. Vil ikke tro det er særlig smart å pakke speilet i kofferten med tanke på hva kofferten sannsynligvis får gjennomgå av stuerne.

     

    Så noen tips til hva jeg kan gjøre? Er ikke særlig fristende å drasse rundt på alt utstyret sammen med håndbagasjen heller, så skal jeg la speilet ligge å ta med meg kompaktet? Noen erfaringer?

  2. Heisann!

     

    Har et lite dilemma her.

     

    Vi hadde et "samarbeid" med Aftenposten Aften tidligere i år, på skolen. Dette gikk ut på at vi skulle lage to sider for Aften-utgaven, som ingikk i deres "UFO"-prosjekt. (Unge Folk i Osloområdet). Sist gang vi laget disse sidene utførte vi en iskrem-test. Da tok vi også bilder av hver enkelt is, som skulle brukes i vår artikkel.

     

    Vi to som var fotografer for dette prosjektet har ikke fått noen som helst beskjed om at disse bildene skal arkiveres for senere bruk. Etter det jeg har forstått så skal det spesifiseres når man får/kjøper et bilde hvis dette skal arkiveres.

     

    I mandagens utgave av Aften er vårt bilde brukt igjen, uten at noen har spurt oss om dette er greit. Og både jeg og den andre fotografen har sett NØYE på bildet, og vi er 100% sikre på at det er dette bildet.

     

    Jeg har sendt en mail til læreren min og spurt om hun har fått noen beskjed om at bildene vil arkiveres. Noe jeg egentlig tviler på at hun har fått.

     

    Hva mener dere vi burde gjøre? Jeg vet at det er flere som jobber eller har jobbet som profesjonelle fotografer her, og har god peiling på dette området.

     

    Takk for all hjelp! :)

    6396163[/snapback]

     

    Jeg anbefaler deg å ta kontakt med Aftenposten for å få en avklaring i saken. Nå vet jeg ikke hva slags artikkel det er snakk om, men jeg ville nok ha krevt honorar for bildet ut i fra vanlige tariffer.

  3. Tenkte jeg skulle teste Shoutcast i Winamp igjen, men nå får jeg det ikke til.

     

    Det skulle vere ganske enkelt, og jeg er temmelig sikker på at alle instillinger er rette, men får likevel ikke til å streame sendingen på nettet.

     

    I loggen til SHOUTcast-server-prgrammet får jeg opp:

    <05/23/06@02:08:06> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: MIN.IP.ADR:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused).)

     

    Nå har jeg deaktivert brannmuren og lukket både bitlord og dc++ men får fortsatt frem det samme. Har åpnet portene 8000-8001 på routeren (Prestige 660RU-T3/T7).

     

    Noen forslag til hva jeg kan prøve?

     

    Edit: Skriveleif

  4. Tenker jeg legger litt mer i CPU, og bestiller en AMD 64 X2 3800+

    Så nå ser listen slik ut:

     

    Hovedkort

    Asus A8N-SLI Deluxe

     

    Minne

    TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 2048MB

     

    Prosessor

    AMD Athlon 64 X2 3800+

     

    Skjermkort

    XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3

     

    Harddisk 1

    Western Digital Raptor 73,4 GB

     

    Harddisk 2

    Western Digital Caviar SE16 250GB SATA2 7200RPM

     

     

    Men et problem som jeg nå står ovenfor er strømforsyningen.

    Har en 350watt nå, men det holder vell ikke?

    Noen som kan svare meg raskt på dette?? :thumbup:

    Hva bør jeg i såtilfelle kjøpe?

     

    Edit: Skriveleif

  5. Skal nå gå til innkjøp av prosessor, minne, hovedkort, skjermkort og harddisk, og jeg har her sett sammen en liste med komponenter som jeg mener skal vere greie. Men før jeg bestiller vil jeg gjerne høre andres erfaringer om komponentene, og om de vil fungere godt sammen. Kom gjerne med anbefalinger til andre komponent også. :)

     

    Hovedkort

    Asus A8N-SLI Deluxe

     

    Minne

    TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 2048MB

     

    Prosessor

    AMD Athlon 64 3700+

     

    Skjermkort

    XFX GeForce 7900GT 256MB GDDR3

     

    Harddisk 1

    Western Digital Raptor 73,4 GB

     

    Harddisk 2

    Western Digital Caviar SE16 250GB SATA2 7200RPM

     

    :thumbup:

  6. hallo.

     

    Skal gå ganske bra med kamera ute om vinteren. I Henhold til garanti og slikt så er det ikke vanlig at noe kolapser i kulde. Så dersom det skjer noe, så bør du få det igjen på garantien.

     

    Det eneste du må passe på er kondens og fukt som du nevnte. Når det stør må du passe på litt.

    Mange folk tror at kameraet bør være varmt, så de legger det på innsida av jakka. Men det er ikke så lurt egentlig, fordi der er det som vanlig fuktig. Det beste er å ha kameraet i en veske utenfor, og batteriet på innsiden av jakka.

     

    Det kan hende det står noe i bruksanvisninga for kameraet ditt, maks/min temperatur osv.

     

     

    Lykke til med fotograferinga ;)

     

     

    Mvh

    Jonathan

    5393272[/snapback]

     

    Takk for svar! :thumbup: da setter jeg kursen ut for å ta vinterbilder :)

  7. Vinteren bringer med seg mange fine motiv, og naturen byr da på mangt å ta bilde av. Men nå er det begrenset hvor mange minusgrader man kan utsette sitt kamera for, og på f.eks. 350D skal man ikke benytte kameraet i omgivelser under 0 grader.

     

    Så jeg lurte på om at jeg overhodet ikke kan bruke mitt 350D ute i vinterhalvåret mht. garanti og lignende. Hva er det som tar skade på kameraet dersom jeg skulle finne på å bruke kameraet ute under 0 grader? Er det kondens når en kommer inn igjen i varmen som kan ta knekken på kameraet, eller er det noe med den mekaniske delen? :hmm:

  8. Jeg sitter selv å kikker på kameraveske til 350D. Har fått anbefalt nettop den Lowepro Nova 1 AW veska som du har kikket på, men hva slags veske du bør kjøpe kommer an på hvor mye utstyr du skal dragse med deg. :hmm:

     

    Men som sagt Lowepro er det jeg har blitt anbefalt, og det skal visst vere kvalitet til god pris.

     

    Rett på meg noen dersom jeg tar feil. :thumbup:

  9. God kveld i stuen..

     

    Jeg skal nå gå til innkjøp av ny kameraveske til mitt 350D speilrefleks. I vesken vil jeg også ha plass til mitt objektiv og evt. et fremtidig objektiv (altså to stk.). Kan vere greitt med plass til blitz og evt. en notisblokk også :)

     

    Har nå en Caselogic ES-5, men denne er etter min mening litt lite fôret / beskyttet mot støt / slag. Vet heller ikke hvor vanntett det er, men uansett så kan det bli litt for lite plass i vesken.

     

    Noen som kan anbefale meg en godt fôret og vannavstøtende kameraveske med plass til overnevnte ting?

     

    Edit: Kan forøvri henvise til innlegg https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=456950 om anbefalinger av ryggsekk til 350D m/ utstyr.

    Men, tar gjerne i mot tips her til kameravesker

  10. En god emnetittel er en tittel som forklarer godt hva innholdet i posten din går ut på. En bruker bør kunne skaffe seg oversikt over hovedinnholdet i posten bare ut fra å lese tittelen. Emnetittelen i denne tråden er ikke god nok, om ikke dette blir endret slik at det er lettere å forstå hva slags informasjon tråden omhandler vil denne bli stengt! Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

     

    Tråden bryter også med tre-ords-regelen.

     

    Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

     

    (Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Vennligst ikke kommenter dette innlegget, men rapporter gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

    Denne emnetråden viser da til hva tråden omhandler og hva jeg er ute etter! :hmm:

    Er helt enig. Virker ut som om mange av administratorene her på forumet kjefter på brukerene for at de har for lite å gjøre på. :hrm:

     

    "Faktureringsprogram eller lignende?" eller "Fakturerings program eller ligenende ?" er begge etter 3-ordsregelen. Overskriften er forklarende og god!

     

     

    Men ontopic igjen: IT Larsen sitt faktureringsprogram er et godt og enkelt program jeg selv bruker. Du kan laste det ned på http://itlarsen.net/prod_faktura.htm.

  11. Jeg angrer mest på at jeg råklina med det styggeste jeg har sett, for noen dager siden. I fylla heldigvis, så jeg kan ikke noe for det. Jeg forveksla ho med venninda hennes som er drit deilig sikkert  :p

    Fylla har skylla ;)

     

    ---------------------------------------------

     

    Kommer ikke på noe jeg angrer på nå, men jeg prøver å ikke tenke på slikt. det beste er å se framover og ikke sitte å sutre over ting som har skjedd tidligere i livet. Noen ting er vanskelige å komme over, og noen ting er lett å komme over. Sånn er livet. Ting må bearbeides.

     

    Til alle som angrer på at de ble data"nerder": Det er ikke for sent å komme seg ut uansett hvor gammel en er (Med mindre en har passert 90 da :dontgetit: ). Finn deg en utendørs hobby i tillegg til data (vannsport/dykking har jeg gått for). Det er bare iniativ som mangler som regel. :thumbup:

  12. Er på leting etter en bærbar pc til kontorarbeid, webdesign og litt bildebehandling. Kan vere greit å kunne spille spill på den av og til men dette trenger ikke å bli prioritert da jeg har en stasjonær spillemaskin.

     

    Noen som har erfaring med Acer Aspire 3002LMi? Hvordan er denne maskinen i forhold til mine behov (som nevnt over).

     

    Eller evt. andre anbefalinger til ca. samme pris?

     

     

    Har lett litt i forumet men har ikke funnet noe om 3002LMi. Takk for alle svar! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...