Gå til innhold

Uggis

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Uggis

  1. Jeg ønsker å legge noen SVCD-filer på en DVD-R og samtidig ha en DVD-meny som jeg kan bruke til å starte de enkelte SVCD-filene med.

     

    Problemet er at mpeg-2 filene som brukes i SVCD ikke er helt kompatible med DVD-standarden. Det er mulig å konvertere disse, men de eneste måtene jeg har funnet er ALT for trege og tungvinte. Derfor lurer jeg på om det er mulig å kombinere en vanlig DVD-meny med SVCD filer. Dette burde da fungere på DVD-spillere som takler SVCD?

     

    Jeg har blant annet prøvd DVDit, men det nekter å legge til filene siden den ikke klarer å dekode de.

     

    Noen som har noen ideer?

     

    -uggis-

  2. Jeg har et lite problem med en hjemmeside med alt for mange sider som det ikke er helt kontroll på. Mange sider er ikke lenger i bruk og det er problematisk å finne hvilken og få luket de ut. Jeg ønsker å få litt mer kontroll på denne hjemmesiden men til det trenger jeg litt mer oversikt. Derfor lurer jeg på om det eksisterer noe programvare som kan gå gjennom en webside og få oversikt over alle sidene som denne bruker.

     

    For eksempel: ta utgangspunkt i en rot-side og fra den få en grafisk oversikt over alle sidene den linker til og de som disse igjen linker til (en trestruktur). Jeg vet at Frontpage har en slik funksjonalitet, men jeg har forstått det slik at denne kun virker på IIS. Det jeg trenger en noe som fungerer på apache eller noe som kan bruke direkte via web. Noen som kjenner til et slikt program?

     

    -uggis-

  3. En ADSL tilkobling har som kjent lavere hastighet opp enn ned og pakker sendt med TCP blir bekreftet med ACK-pakker. Denne kombinasjonen er som regel helt problemfri, men…

     

    Si at du laster ned en fil som bruker hele ”downstream” båndbredden. Da vil en del av ”upstream” båndbredden bli beslaglagt av ACK-pakker. Hvis du så samtidig begynner å laste opp en fil, er det stor fare for at denne filens pakker må sloss med ACK-pakkene om den tilgjengelige båndbredden. ACK-pakker kan da mistes (dropped) eller i det miste bli forsinket.. Det er da stor sannsynlighet for at senderen av pakkene som går downstream vil begynne å sende pakker med en lavere rate som igjen betyr at noen av downstream båndbredde ikke blir brukt.

     

    Mitt ønske er å ”tweake” på TCP settingen slik at jeg kan få et bedre resultat. For eksempel så kunne jeg tenkt meg å sette prioriteten til ACK pakkene høyere slik at de kommer gjennom uansett, mens annen trafikk må klare seg med den resterende båndbredden. Er det noen smarte hoder der ute som vet hvordan dette kan gjøres i windows xp?

     

    -uggis-

  4. Jeg har nettopp kjøpt ny stasjonær pc. Denne pc'en kom med en windows xp home edition, som jeg ikke trenger på den pc'en (vil prøve linux). Win XP kunne jeg derimot tenkt meg på den bærbare maskinen min. Men ,på cd'en står dette:"Programvaren på denne platen... kan kun bruks til reinstallering av din norkom PC".

     

    Hva innebærer dette? Er det ulovlig å bruke denne cd'en på andre maskiner eller er det ikke mulig å bruke den?

     

    -uggis-

  5. XP lå ikke på den flyttbare disken. :smile:

     

    Jeg er ikke så flink til å skru av maskina nå jeg drar ut harddisken, så du kan ha rett i at dette kan være problemet. Jeg får vel bite i det sure eplet og begynne å skru av.

     

    Scandisk fant ingen problemer.

     

    Takk for tipsene.

     

    Uggis

  6. Jeg har en stund hatt en harddisk i en flyttbar hd ramme som jeg flytter mellom to maskiner. Etter at jeg installerte windows xp begynte partisjon informasjonen å forsvinne med jevne mellomrom. Det går stort sett greit noen ganger før alt forsvinner. Nå skjedde det nettopp enda en gang. Det var ikke noen viktig info på disken så jeg gidder ikke å opprette dette igjen, men jeg skulle gjerne ha hindret det i å skje igjen.

     

    Noen som vet hvorfor det skjer? Noe jeg kan gjøre for å hindre at det skjer igjen? Jeg vet at win xp har en funksjon for å disconnecte usb utstyr. Er det mulig å gi en hd samme mulighet?

     

    All hjelp mottas med takk.

     

    Uggis

  7. Hvordan er det å bytte ut viften i strømforsyningen? Jeg har allerede installert noisekiller og den virker utmerket, men det er bare ikke nok. Jeg har ikke lyst til å bruke 1000 spenn på en ny strømforsyning, så jeg vil undersøke mulighetene ved å bytte ut bare viften.

     

    Hva må jeg ta hensyn til? Størrelsen på viften må selvfølgelig være riktig. Er det noe spenningsforhold som må tas hensyn til? Noisekiller justerer jo dette uansett…

     

    Tips mottas med takk.

     

    Uggis

×
×
  • Opprett ny...