Gå til innhold

pesaroso

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pesaroso

  1. Takk for svar vedrørende plastikken! Da har jeg enda et spørsmål:

     

    De selger den for bare 2990 på IT24.no (http://www.it24.no/asus-transformer-pad-tf300t-b1-bl-10-1-wifi-32gb-blue.html) men de skriver at det er amerikansk modellnummer på den.

     

    Blir dette et problem om det er eventuelle feil med den, i henhold til Asus sin support? Det blir ikke trøblete med å sende den inn i Norge siden den har amerikansk modellnummer?

    I tillegg: om man rooter den, gjøres dette annerledes siden det er amerikansk modell, eller følger man akkurat samme fremgangsmåte som dere? :)

     

    Takk!

  2. Spørsmål til dere som eier en EEE Pad TF300: Føles den billig med plastikken bakpå? Eller sitter den såpass greit at det føles OK? Jeg har en Galaxy S2-mobil som har plastdeksel, og der tenker jeg overhodet ikke over at det er plast engang, den føles bra i samrbeid med vekt, utforming og glasset foran. Lurer på om det er noe ala det med Asusen, eller om det føles litt.. "kinavare"?

     

    Takk for svar! :D

  3. Tusen takk for svar!

     

    Dette med at OLED-TVer og 4K-TVer er rundt hjørnet er noe jeg har sett på, men som all annen teknologi bruker dette vanskeligvis veeeldig lang tid på å bli modem (les: overkommelig for forbruker), så dette er nok en 2-3 år i fremtiden, vil jeg tro.

     

    Ser poenget ditt med TV-apper. Det er jo alltids morsomt med YouTube o.l. som har apps rett i TV-en, men siden jeg har en Galaxy S2-telefon og en Boxee Box som har apps-støtte, har jeg fint lite bruk for det. Men hva med de andre uttrykkene jeg stussa på? Noen av de du kan belyse? :D

     

    Tusen takk for kommentar!

  4. (Sammendrag nederst for alle walloftext-haters)

     

     

    Heisann!

     

    Jeg føler meg så gammeldags på TV-er selv om jeg prøver å følge med. En fyr på jobben har nettopp kjøpt seg en 55" 3D Smart-TV LED fra Samsung, og selv om dette virker bare gull, er jeg usikker på om jeg faktisk trenger en såpass "heavy" TV for mitt bruk.

     

    Jeg bruker min dagens TV til spill (xbox360, wii), TV-serier (720p da TV-en er HD-ready) via Boxee Box, og en sjelden gang i blant kobler jeg laptopen til TV-en via HDMI og ser film/småklipp. Størrelsen er 42", og merket er Philips.

     

    Personlig tenker jeg "aldri i livet" når jeg hører om Plasma-TV, men det tror jeg bare er noe som ligger i siden før i tida da plasmaer hadde en lei tendens til innbrenning. Jeg vet at svart-nivået/kontrast er mye bedre på plasma, og at den reflekterer sollys litt mer enn LED/LCD, men annet enn det har jeg vel ingen særlig grunn til å mislike plasma. Har dette blitt bedre? Det må jo være en god grunn til at de er så innmari billigere enn LCD-TVer?

     

     

    La oss kjapt ta to TV-er som eksempel:

     

    Samsung 46" LED Smart TV UE46ES5705

     

    Full-HD, 100hz CMR, 3xHDMI, PVR, DVB-T/C/S2

     

    Samsung 51" Plasma TV PS51E535

    Full-HD, 600hz, 2xHDMI, Connect Share, DVB-T/C

     

     

    Disse koster ca like mye (400kr forskjell), men plasmaen har 600hz, 5" større, men 1xHDMI-inngang mindre.

    Vil ikke dette egentlig si at plasmaen bør gi mye mer bang for the bucks? Ser jeg altfor simpelt på det?

     

    Siste spørsmål: Jeg finner ingen "gode" svar på hva jeg bør se på i TV-specs i henhold til det jeg bruker TV-en til (gaming og MKV-filer fra mediasenter). 100/200/400hz? Er det forskjell på hz-"type"? Hva er DVB-T/C og hva er det andre? Noe jeg bør se etter her òg?

     

    Beklager om dette blir svart ofte i forumet (har bladd innom en del tråder) eller om det er en ren smakssak, er bare veldig interessert i å kunne navigere meg bedrerundt i TV-jungelen når jeg skal bytte ut 42-tommeren min! :)

     

    TL;DR: LCD/LED vs Plasma - grunn til at plasma er så billig når det virker "bedre"? Hva er DVB-T og lignende uttrykk, finnes det spesielle hz man bør se etter i TV-specs? Er alt dette viktig for meg når jeg bruker TV til mkv-filer TV-serie og gaming?

     

    Tusen takk for alle eventuelle svar, jeg blir evig glad!

  5. Hei folkens!

     

    Madammen min har ekstremt lyst til å lese boka "Skumringsbarn" av Torey Hayden (heter opprinnlig " Twilight Children"), da hun sliter / har slitt med det samme barna i boka har opplevd.

     

    Jeg har googlet så mye jeg kan, men finner ingen steder i det hele tatt som selger denne lengre på norsk. Det kan være en god mulighet å låne den på et bibliotek, men det hadde vært en kjempefordel om den hadde vært eid.

     

    Noen som har en anelse om hvor den kan skaffes? De nettstedene jeg har vært på sier at den ikke er til salgs lengre, og ingen på Finn.no har den på salg heller :/

     

    Tusen takk for eventuelle svar!

  6. Du må velge install zip ikke install update. Med de fleste roms bruker du CWM. Til kernel er det ofte odin. Det letteste er å installere en custom kernel som har cwm med odin og så installere rom med cwm. Står som oftest hvordan du gjør det der du laster ned romet.

    Takk for tips!

    Testa nettopp ROM Manager, og den funka? Tilsynelatende i hvert fall. skal prøve med en rom senere i dag for å se om det faktisk er like enkelt som med HTC-en min ;)

  7. Jeg hadde en HTC Legend før med CM7 + Clockwork Recovery (samt ROM Manager som app). Der var alt veldig enkelt når jeg skulle bytte ROM. Bare velge "install rom from SD-card", velge ROM, velge om jeg skulle ta nandroid-backup av den jeg hadde, og om jeg ville wipe.

     

    Så vidt jeg har skjønt, fungerer ikke ROM Manager i G S2 når man bare har rootet telefonen for å få CWM-appen?

     

    Er det sånn å forstå at jeg kan laste ned hvilken som helst ROM nå som .zip-fil, åpne CWM-appen i mobilen, velge "reboot in recovery" hvor jeg kommer til CWR, og velge "apply update from SD-card", bla frem til ROM'en sin .zip-fil, wipe, og kjøre på? Eller må jeg bruke ODIN etc hver gang jeg skal bytte ROM?

     

    Litt knotete forklart, håper dere skjønner ;)

  8. Hands down, hva vil dere si er den beste ROM'en nå?

     

    Jeg må si jeg liker Samsung sin stock mye bedre enn HTC sin, men den har noen småirriterende saker, som f.eks. horisontal scrolling i app drawer, og at den disabler apps ved lavt batteri.

     

    Er VillianROM noe å satse på? Kjørte Cyanogenmod 7 på min gamle HTC som fungerte fjell, men jeg kan jo liksom ikke gå fra en så gammel mobil til en så smooth telefon som dette og kjøre samme ROM'en, blir litt kjedelig ;)

  9. Svaret er ganske enkelt, de har gjort samme blemme som LG har, ihvertfall på Optimus 2x.

    Disse store utenlandske firmaene skjønner ikke at selv om Norge er en mikrostat på størrelse med en bydel i New York, kan vi fremdeles ha to skriftspråk. Problemet er at dette skjønte Google for et par år siden.

    Google sin inndeling går i land og deretter språk, og koden for Norge er, logisk nok, NO og den gamle koden for norsk er no. Google delte senere norsk opp i NO_nn og NO_nb.

    Denne inndelingen har hverken Samsung eller LG vært spesielt oppmerksom på, og det gjør at programmer som bruker lokalisering til å definere språk ikke kan tolke språk-koden no, og dermed gir deg default språk-kode som er engelsk. I noen apps gir dette en herlig mix av engelsk og norsk :)

    (....)

    Tusen hjertelig takk for et fyldig og knall svar! Da skjønner jeg godt hva som skjer :) Få skaffe meg en custom ROM etterhvert da ^^

     

     

    @Cuz: Jeg shoppet min telefon på http://shop.ventelo.no/ .. Der koster den 1130 for telefon + 259 i mnd i 12 måneder, tilsammen 3999,- og det er inkludert frakt :) Telefonen er ikke operatørlåst, så SIM-kortet gikk i skuffen ^^

  10. Nettopp fått meg Galaxy s2 :D

    Spørsmål; hvorfor har den en lett mix av norsk og engelsk? :/

    I marked (som heter markeT) står det "mine programmer" og samtidig "accounts" og "settings".. En geocache-app jeg brukte på min tidligere HTC Legend var på norsk, nå er den på engelsk, wtf?

    Jeg kan engelsk, men det er bare så jall med en blanding på den måten. Noe jeg har oversett? Satt language til norsk bokmål så os-et er norsk, men :p

    takk for tips!

     

    Ps, noen roms dere anbefaler? :D

  11. ASUS-hovedkort med integrert skjermkort

    For å se på youtube og lignende er det ikke noe vits å betale ekstra for dedikert skjermkort. HD 4250 er nok i massevis.

    Tusen takk for svar!

    Det hovedkortet du henviste til, vil det kunne se YouTube i HD og sånn uten hakk? :)

     

    REDIGERT: I følge Komplett står det under det hovedkortet "Maks. databushastighet 2600 MHz" - støtter det fortsatt den quadcoren jeg har lagt ut forslag på i den oppdaterte handlelista mi? :)

  12. Tusen takk for mange gode tips allerede! :D For å svare på spørsmål;

     

    srbz: Hun har til dags dato en AMD Athlon XP2500+, 3GB DDR1-ram, EpoX EP-8KRAI HK og et ukjent grafikkort.

    WinXP reagerer treigt, YouTube hakker selv når hun ikke kjører fullskjerm og i lavest oppløsning. XviD-filmer flyter fint, men noe form for HD er umulig.

     

    Photoshop går greit nok, men alt føles litt hakkete når den blir brukt.

     

    NiJoh: Det høres bra ut, men bare CPU-en koster mer enn hele oppsettet jeg foreslo nå, så det kan bli litt overkill :/ Takk for forslag, dog!

     

    Audun0505: Nydelig med skjermkort og, tusen takk for forslag! Hva slags i3 ville du evt foreslått? :)

     

     

    Flott, tusen takk alle som en!

  13. Hei!

     

    Madammens PC begynner å ta kvelden sakte men sikkert. Hennes vaner er basically: Blogg, Spotify, lett Photoshopping, mye YouTube, MSN og surfing.

     

    Vi har kabinett og en relativt ny PSU vi anskaffet da den forrige bråkte veldig. Har også skjerm, tastatur og mus.

     

    Første spørsmål; Jeg var AMD-tilhenger da de var gode på markedet pga vennligheten mot gaming, men de tapte fort mot Intel over årene. I dag er jo AMD skambillige, men skjønner man får litt hva man betaler for (kikker også på CPUBenchmark.net)

    Er AMD bare drit i dag, eller er det "OK"?

     

    Forslag jeg har så langt:

     

    CPU: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=610540 evt http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=598343

    Hovedkort: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=596850

    Minne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=363359

    Skjermkort: Her har jeg ingen gode forslag, men helst så billig som mulig. Trenger som sagt ikke til spill, men å se YouTube uten hakk hadde vært bra. Kanskje tilogmed å se en HD-film på skjermen hadde vært finfint, men ingen krav.

     

     

    Forslag tas i mot med stor takk! :D

  14. Har en C300 i min ASUS UL30VT-laptop nå, ganske fornøyd :) Får ikke mer enn litt "ok" ytelse på den (sikkert pga resten av hardware-specs, og at jeg ikke har gått så dypt i firmware..), men tenkte å flytte den over på min stasjonære. Der er det et Asus P5Q hovedkort.. Regner med jeg må kjøpe en kontroller av noe slag? Noen tips til hvilken, hadde blitt tatt i mot med stooor takk! :)

  15. Ja, det er Intel chipset på den. Problemet er at Asus suger på drivere, så.. :p Jeg har blant annet skjermkortdrivere fra '09. Prøver jeg å oppdatere de fra nVidia sine nettsider får jeg beskjed om at Asus.com har deaktivert drivere fordi de absolutt må skreddersy de. ><

     

    Hva har 4k med det å gjøre, egentlig? Rask tilgang til filene ellerno?

     

    Takk for masse gode svar! :D

×
×
  • Opprett ny...