Gå til innhold

Sliiiiter

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sliiiiter

  1. Hei takk for svar Er enig at en 50 / 50 løsning er det som er best, men er mulig at personen med minst egenkapital vil slite med å betale avdraget hvis eierandelen deles opp 50/50. Og hvis boligen ikke stiger noen særlig i verdi, hvor skal investeringen som person b har brukt på oppussing hentes ifra. Vet at oppussing er en risiko, men litt kjedelig at person b skal ta den risikoen alene. Og hvordan skal man beregne splitting av overskuddet når kun person b har spyttet inn for å dekke opp oppussing.
  2. Hei, takk for svar. Jeg er også enig i at en 50/50 deling er mest rettferdig og lettest med tanke på et salg. Men nå har det seg sånn at personen med minst egenkapital også har lavere inntekt og betalingsevne , og vil kanskje slite med å betale ned på avdraget hvis det fordeles 50/50. Personen med mest egenkapital sitter igjen med midler til å pusse opp etter at egenkapitalen er betalt. Så trenger å finne en løsning så personen som betaler for oppussingen ikke tar den sjansen å pusse opp alene med tanke på at boligen kanskje ikke vil stige i verdi.
  3. Hei, jeg har kjøpt en leilighet med min kommende samboer og trenger litt hjelp til å finne ut hvordan eierandelen blir og hvordan vi skal gjøre det med tanke på oppussing samt fordeling. Vi har kjøpt en leilighet til 3.390.000 kr og må ut med ca 500.000 kr som egenkapital som da kun dekker lånet på leiligheten og vi sitter ikke igjen med noe overskudd i lån etter kjøpet. Vi har forskjellig størrelse på egenkapitalen, en har 150.000 og den andre har 600.000 kr. Som vil da si at en av oss sitter igjen med litt egenkapital etter kjøpet. Vi har ønsker å pusse opp leiligheten for ca 250.000. Hvordan skal vi beregne eier andel og fordeling hvis et salg skulle oppstå slik at det blir fordelt likt og blir rettferdig. Vi har også en mulighet, til å spytte inn 750.000kr som egenkapital og ta et større lån. Og da sitter vi igjen merd 180.000 kr som vi kan bruke til oppussing.
×
×
  • Opprett ny...