Gå til innhold

Braqua

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Braqua

  1. *BOING* Jeg har 50D! Kjøpte den for et par dager siden og har så langt bare brukt den på EF 50 1.4'en og Sigma 10-20 objektivet, men erfaringen så langt er at kameraet er virkelig solid og fint. Jeg gikk fra 20D til 50D og live-view funksjonen som da var ny for meg er bra lekker med kontrast-basert autofokus (veldig treg), men morro som feature. Jeg har ikke tatt voldsomt mye bilder ennå, men er så langt storfornøyd. Beklager at du ikke kan få de helt dype tekniske vurderingene ennå, men jeg kan i hvert fall anbefale det så langt.

  2. Cokin P og A systemet er to forskjellige størrelser filterfatning som krever assorterte ringer og dilldall for å feste på forskjellige objektiver. Det du får der er trolig 3 kjempeflotte ND-filtre som passer i P-holderen som du da neppe har. Det står at det følger med filterholder, så hvem vet. Men du trenger adapteret fra hvor-stort-skrufeste-du-har til P-systemet.

    Her kan du se hvordan systemet fungerer: http://www.cokin.com/ico15/ico15-haut.html

    Der kan du klikke på .rings og .filters på menyen, så får du hele utvalget.

     

    Hvis du får med den store "rammen", trenger du bare adapter-ringene, som fotovideo selger, f.eks http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=11660

     

    Lykke til!

  3. Jeg har hatt mye suksess med å vri hele 580EX'en bakover og skrått oppover. Sitter du en meter eller to fra en vegg, gir det kjempeflott ambient-lys og retur-lyset belyser objektet ditt "rett forfra".

     

    Sitter du midt i en restaurant eller ødemark, hjelper dette selvsagt lite. Da kan du lage en enkel diffuser ghetto-style ved å bruke en tupperware-bolle og lage diffuser-dome. Mange som selger konseptet i litt penere utførelse: http://garyfonginc.com/index.html men det er bare å leke med plastskåler, plastflasker etc.

     

    Bare pass på at det ikke står en lyssensitiv trøbbelmaker rett bak deg... :-)

  4. Noe som dekker -> 70 er innlysende, men det kommer som tidligere sagt her an på hvor mye penger du har. Jeg anbefaler veldig sterkt en lyssterk 50mm for portretter. Canon sin 1.8 er vel objektivet i verden som gir mest bang-for-your-buck med 800 kroner. Jeg oppgraderte nettopp til Canon sin 50mm 1.4 som bikker inn like under 3 laken, og er hakket hvassere enn 1.8'en naturlig nok. Jeg har også Sigma sin 10-20 som er god knall og drøyt halve prisen av Canon sin EF-S 10-22. Sammen med Sigma sin 24-70 f2.8 for 4 lapper, så føler jeg at 50D'en min har fått en fin spredning av objektiver uten å ha brent av ekstremt med penger. Da er også 24-70'en og 50'en fullformat-objektiver og kan tas med videre i livet.

     

    Jeg prøver å la fornuften styre og kjøpe helt "grei" optikk og heller ha som regel at i det sekund optikk eller kamera står i veien for inntjening, da oppgraderer jeg. :-) Lykke til!

  5. Mnja. Salgsstedet har rett til å ta i mot telefonen 3 ganger. At den er reparert og gitt tilbake til kunde 2 ganger, "holder ikke". Telefonen må fysisk sjekkes for feil også den 3 gangen. Det sier hvertfall forbrukerloven, men om de enkelte butikkene følger dette er en annen sak.

     

    Det som var cluet i min sak, spesifikt, var at hverken Mobilland eller Deltaservice (tilsynelatende) ikke kjente til at jeg kunne få nye telefon med det samme, fra Nokia. I stedet drog de det ut i det lange og det breie med reparasjon etter reparasjon. At et verksted skader telefonen slik at den blir ubrukelig, bør i mitt hode automatisk utløse omlevering, så får butikken ta kampen mot verkstedet.

     

    Men, som sagt, det tok "bare" 5 måneder å få en fungerende telefon. Og jeg har betalt et svindyrt abonnement i tiden. Morro!

  6. Jaja, da var endelig hele farsen ferdig. Først må jeg få si TUSEN TAKK til Dain for innspill om Nokia sin DOA. Da jeg for tredje gang sendte inn telefonen, gjorde jeg Mobilland oppmerksom på Nokia sin DOA-support, som var totalt ukjent for dem. Etter mye om og men, fikk jeg faktisk ny telefon fra Nokia. Denne ble oversendt, men rotekoppene hos Deltaservice klarte å la være å sende minnekortet. Det fikk jeg først i går, 6. mai.

     

    Hadde Mobilland tatt seg bryet med å sette seg inn i de forskjellige leverandørenes support-tilbud, ville dette vært ute av verden i løpet av januar. Nå gikk det ganske nøyaktig 5 måneder før jeg fikk en brukbar telefon.

     

    Man kan gjerne argumentere med at jeg har vært spesielt uheldig, men dette koker ned til en leverandørs manglende evne til å holde seg oppdatert på hva produsentene tilbyr. At en tilfeldig person på et forum kjenner til dette bedre enn Mobilland selv er flaut. Det er i hvert fall siste gang jeg setter mine kroner i det firmaet.

     

    Igjen, tusen takk for hjelpen!

  7. Hei og takk for innspillene, jeg skal ta en telefon til Nokia når jeg får en sjanse.

    Jeg fikk dog svar fra Mobilland i dag og ikke overraskende vil de ha mobilen inn til reparasjon, nok en gang. Telefonen har nå vært inne 3 ganger, dog med forskjellig feil hver gang. Det ironiske er at ingen ansatte f.eks i Mobilland selv hadde funnet seg i den behandlingen de påfører kunden.

     

    Jeg setter stor pris på om noen har praktisk erfaring eller kjennskap til konkret lovgivning når det kommer til denne situasjonen. Jeg har sendt saken til Forbrukerrådet som en klage, men på grunn av behandlingstid, vil nok det også ta flere uker. Hvis det sitter en Deltaservice-teknikker et sted og leser dette og som glemte å koble tastatur-kabelen i telefonen min, shame on you!

     

    Hvor ble det av kundetilfredsstillelse og jobb-integritet??

     

    Min anbefaling opprettholdes så langt, og vil kanskje lære meg å aldri kjøpe mobiltelefon fra et firma som er i så dårlig stand økonomisk at én omlevering vil velte bedriften.

  8. Hei!

     

    Jeg har hatt en "artig" opplevelse med kombinasjonen av overnevnte. Jeg bestilte en Nokia N82 fra Mobilland i desember 2007 og fikk den 3. januar. Jeg oppdaget feil ved kameraet og klaget via support-mail 5. januar. Mobilland krevde å reparere telefonen til tross for Nokia DOA-avtale (som jeg ikke visste om på det tidspunktet).

    Etter mange ukers ventetid fikk jeg telefonen i retur med byttet kamera, byttet flash-modul, oppgradert osv. Kameraet var nå ok, men glasset var stripet, selve skjermen under glasset var skitten og telefonen avga en ekstremt plagsom høyfrekvent lyd ved bruk (backlight-trafo). Jeg klaget igjen og krevde omlevering, men Mobilland nektet nok en gang og krevde telefonen inn til reparasjon.

    Etter nesten tre ukers ventetid, fikk jeg telefonen i posten i dag. Blant annet dekselet er skiftet, skjermen renset og "testet ok". Utrolig nok fungerer nå ikke noen av tastene og høyfrekventlyden er der fremdeles.

    På grunn av påsken får jeg ikke tak i Mobilland før på tirsdag igjen, men jeg har ikke spesielt store forhåpninger om bedre kundebehandling denne gang. På toppen av det hele betaler jeg et grisedyrt abonnement hos Chess som delvis avbetaling av en telefon jeg ikke får brukt.

     

    Har noen andre ulik oppfatning av Mobilland som leverandør og Deltaservice som verksted? Jeg er i hvert fall dypt skuffet over begge to og vil fraråde alle fra å handle med dem.

  9. Husk at en elektronisk turtelleren har en motor som flytter nåla da, dette er en last som det ikke er sikkert at en 555 kan drive direkte. Sett inn et buffertrinn og se hva som skjer. :)

     

    EDIT: dersom det bare er en pulsinngang må du huske at utslaget kan styres både av dutycycle og frekvens. Dersom den er frekvensstyrt kan det også være fast dutycycle eller variable low/high-time.

     

     

    det er vel noe magnetspole lignende i turtellern som jeg har.

    hva mener du med at 555'en ikke kan drive den direkte ?

     

     

    Han mener nok at ikke 555'en kan pushe lasten. En standard 555 kan dytte ca 20ma, og senke ca 25 hvis jeg husker rett, så du kan forsøke å snu polariteten, men du må nok inn med et buffertrinn, en transistor, for å drive en motor.

  10. Hei!

     

    Har noen peiling på om det har skjedd noe med Hammar.no? Jeg bestilte en Wii for en ukes tid siden, ordren ligger fremdeles som "under behandling". Har forsøkt å ringe først kundeservice'n (mail også), så innehaveren på to telefoner, uten respons og nå varamedlemmet i styret hvor jeg får at abonnementet er midlertidig frakoblet.

    Er de på vei inn i skifteretten?

  11. Hei!

     

    Jeg har nettopp fått opp og gå en ny maskin med Intel E6600 med en relativt stille Zalman-kjøler, men skjermkortet, en Sapphire X1900XT sliter litt med temperatur. Den melder ikke om mer enn ca 54-55 grader, men det gjør at kjøleren går nesten konstant på fullt. Så, da er spørsmålet, hva er alternativene?

    Jeg vet jeg kan f.eks kjøre min gamle Zalman Reserator på skjermkortet alene, og løse *det* problemet, men kjenner noen til vifteløse vannløsninger i dag, som yter nok til Intel sine dual core prosessorer, minimum E6600?

     

    Takk!

  12. Jeg har fulgt denne tråden i lang tid og ser potensiale for å få svar på to ekstremt vage spørsmål:

     

    1. gammel serie, NRK sent 80, trolig skandinavisk, en gutt som kunne "fly" soverommet sitt med en lampe. Var mye greier med noe store mekaniske robotfugler og soldater, en ond keiser eller noe. Så en making-off tror jeg, med hvordan de laget de store fuglene. Noen bjeller som ringer?

     

    2. trolig morgen-miniserie, rundt juletider på 80-tallet. Husker bare fragmenter, men engelsk serie. Essensielle minner: en fyrstikkeske spilte en viktig rolle, mennesker som var/ble ulver, borger og brann, vinter...

     

     

    Er det foresten noen som vet om Majka noengang kom ut på dvd?

  13. Hva er linken til det forumet?

    6299674[/snapback]

     

    Hmmm, ser ikke ut til at de har noe forum, faktisk, så da er det vel usernet som kan være aktuelt, men da har jeg ikke noen pekere. Adressen til Norwegian Modellers er www.modellers.com. Kontakt dem f.eks på epost og beskriv prosjektet. De pleier å være svært behjelpelige.

  14. Og Braqua, hva mente du med det 3-4 kanaler greiene?

    6292763[/snapback]

     

     

    Du kan kjøpe en skitbillig 2-kanals sender, og styre tilt og pan, men hvis du vil legge på andre features fremover, som zoom etc, må du ha en ekstra kanal for å styre den. Dersom du skal ha fast brennvidde, evnt kameraet lar seg styre via kabel, er det jo greit. Da trenger du bare 2-kanals. Jeg ville forsøkt å få tak i noen fra f.eks Norwegian Modellers, eller lagt ut spørsmålet med link til den danske siden på N.M. forumet. Da vil du nok ganske kjapt få svar på om dette lar seg gjøre med vanlige servoer, med tanke på bevegelsesenergien du har i kamera + oppheng.

  15. Ettersom du kun skal styre kameraet, og dette lukter som om dere kan få noen fotooppdrag til, ville jeg investert i en 3-4 kanals fjernstyring og kraftige servoer. Du kan få tak i skikkelig seige servoer til f.eks fjernstyrte seilbåter. Norwegian Modellers vil kunne hjelpe deg der. Velger du en fjernstyring med et par ekstra kanaler, kan du bruke en servo til å styre kameraet, med mindre du skal ha videokabel langs stanga.

     

    Vanlige servoer har utslags-styring, altså endebrytere. Vinsj-servoer til seilbåter har ikke det, men det kan du løse med slureclutch eller reimoverføring. Løsningen ER der ute, ikke gjør det mer komplisert, hvis du ikke har mye greie på elektronikk og generell leamikk.

  16. Hei!

     

    Det er på tide å ta steget opp i verden fra våre Barton 2600+ med Radeon 9800 pro til noe litt hvassere. Foreløpig ser vi på denne listen:

    http://www.flexi-data.no/f.asp?meny1=245&meny2=247

    for å gjøre det så enkelt som mulig. Grafikk-kort får vi se på etterpå. Spørsmål er egentlig, bør vi gå får Athlon 64 eller dual-core nå for tiden? Vurderer 311028 + 1 gig ram til.

     

    Hva sier panelet? Er det bare tøys?

×
×
  • Opprett ny...