Gå til innhold

EvilDuck

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EvilDuck

  1. Jeg plages med at min splitter nye Elitegroup G556E piper en rekke ganger og skrur seg av, det virker som om den går for varm og at en sikring dermed slår pcen av.

    Det virker ikke som om dette skjer om den kun går på batteriet, men med en gang

    strøm kobles til, piper den og skrur seg helt av.

    5346275[/snapback]

    Hvis det er som du sier at den skrur seg av med en gang du setter i laderen så er det høyst trolig ikke temperatur som er problemet. Hvis det tar litt tid før dette skjer, da er det nok det som er problemet.

     

    Som nevnt er det flere som har tråder om akkurat dette her på forumet, og den ene omhandler sågar noe som ser ut som nøyaktig det samme som du ser. Det som skjer der er at den piper 10 ganger for så å skru seg av etter 1,5 til 3 timers spilling. MultiCom er tidvis enige i at dette kan ha noe med temperatur å gjøre. Andre ganger beskylder de samme kunde for brukerfeil, og/eller feil drivere. Det varierer endel med vær og vind.

     

    Det som definitivt er tilfellet, er at mange har hatt mye problemer med ECS (og mye MultiComs support på dette), så MultiCom har faktisk i det siste i mange tilfeller byttet inn ECS maskinene i tilsvarende maskiner av andre merker. I ditt tilfellet kan det være at dette er måten å gjøre det på.

    Hvis maskinen din er som alle andre ECS-maskiner som har problemer så vil den aldri bli helt frisk. Dette har vært deres store problem. De som går de går bra, men de som ikke går har en tendens til å ha problemer uansett hvor mye de blir reparert.

    Men det kan nok være at MultiCom vil kreve tre forsøk på reparasjon først.

  2. Ikke glem at du har krav på å få tilbakebetalt porto.

    :hmm: Fant det ikke nå lenger, men mener bestemt på at der sto noe sånt som "Ved innsending til service dekkes frakt av kunden" på multicom sine hjemmesider før, derfor har jeg heller ikke giddet å bråke med det. Hadde heller ingen aning om at maskinen skulle komme tilbake to ganger uten at de har giddet å rette feilen, derfor har jeg heller ikke tatt vare på kvitteringer.

    Uansett hva det står der, så sier forbrukerkjøpsloven:

    § 30. Gjennomføring av avhjelp

    Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren.

     

    Det er også verdt å merke seg at mye kan skjules av formuleringer, så "service" er ikke nødvendigvis det samme som "reparasjon ved garanti".

  3. Noen som har dual core og har testet å frapse mens man spiller? Er det en merkbar forskjell eller setter harddisken en liten demper?

     

    Jeg har prøvd på min dualcore.

    Spec:

    - AMD X2 4400+

    - 1GB dualport DDR400 RAM

    - En eller annen kurrant SATA disk

    - Radeon X850XT

     

    Med dette oppsette var det ingen forskjell på spillet om fraps var aktivt eller ikke. Om det er på grunn av dualcore vet jeg ikke, men det var hvertfall som om fraps ikke var der.

  4. det er nå lilla og rosa farger i bios
    Det høres mer ut som du har byttet skjermfargene. Noen bioser støtter det å sette opp andre farger. Jeg husker ikke hvordan, men det er noe knappe trykk som gjør at du kan bytte fargeskjemaene i bios.

     

    (...)når jeg monterte kortet på pcen kom jeg borti baksidden, kan dette ha noe og si?
    Tvilsomt. Standard elektronikk av i dag har gjerne 4000 volt ESD beskyttelse. Som en tommelfingerregel kan man nesten si at det tilsvarer statisk elektrisitet (som man får ved å gni ting mot hverandre) som slår over et luftgap på 4 millimeter. Alt selvfølgelig avhengig av temperatur og luftfuktighet.

     

    Uansett så ser det jo ut til at kortet ditt virker. Du har tydeligvis et bilde på skjermen. Hvis du i tillegg starter opp et tungt 3D spill som også virker burde alt være i orden.

  5. Jeg har ikke mye erfaring med dualkort, men jeg har vært borti et som jeg prøvde i dual-oppsett. Tror det var et nVidia av noe slag. Da det ble satt opp som dual ble skrivebordet over begge skjermene. Helt ubrukelig. Når jeg maksimerte et program, tok det begge skjermene. Veldig slitsom når skjermene står ved siden av hverandre, og du prøver å skrive et brev.

     

    Det Radeon-kortet jeg har nå har jeg ikke prøvd begg eutgangene på, da jeg har to skjermkort istedet.

    (skal koble på den tredje skjermen snart...)

  6. Som nevnt tidligere:

    Det andre du må sjekke er om kjøleelementet under viften sitter godt på.
    Hvis det ikke er god kontakt mellom kjøleelement og kortet under, kan du ha på så stor vifte (og så åpent kabinett) du vil uten at det hjelper. Kontakten mellom skjermkort og kjøleelement er det viktigste punktet her. Hvis det er dårlig kontakt, og den har vært slik en stund, vil en kjølepasta av dårlig kvalitet også kunne tørke og heller virke som en isolator enn en varmeleder.

     

    Hvis kontakten er i orden burde det heller ikke være så viktig om viften i seg selv er litt slarkete, bare den blåser i riktig retning, og at den ikke bremses på noen måte slik at den klarer å opprettholde hastigheten.

     

    Men uten god kontakt mot kortet vil varmen bli fanget mellom kjøleelementet og kortet, snarere enn fraktet vekk.

  7. Hvis det er så varmt at kortet skrur seg av, burde du kjenne det på kortet. Ta på forskjellige steder på kortet. Hovedsaklig RAM-brikkene og GPU'en. Hvis det er så varmt at det skrur seg av burde det være ubehagelig å ta på.

    Kanskje ikke fullt så varmt som vann rett fra springen.

  8. X700 kortene har ikke PCI-Ex strømkontakt!
    Som sagt så kjenner jeg ikke dette kortet så godt, men det var verdt et forsøk for det.

     

    Hadde det hatt det skulle man iallefall ikke dradd den ut! :nei: Kortet ville da ikke fungert.
    For det første: Til din informasjon så kan jeg fortelle at det finnes kort som kan kjøre uten denne kabelen så lenge man ikke bruker mer effekt enn hva kortet får via slot'en.

    For det andre: Siden mange kort ikke kan dette, er det jo nettopp det jeg sier at det er stor sjanse for. Nei - jeg aner ikke hva slags slot-typer eller kort dette gjelder.

     

    Hvis jeg skal gjette en grunn til at enkelte har blitt bygget slik, så må det være for at ikke alle power har denne kabelen.

  9. Jeg ser det er et PCI-kort du har satt inn. Det er et par ting som må stemme for at dette skal fungere:

    1. Primary-kortet ditt burde være AGP eller PCI-Ex

    2. Secondary-kortet (PCI) må ikke være for gammelt.

     

    Poenget med dette er at hovedkort som støtter 2 PCI skjermkort er sjeldent (om det finnes). De fleste hovedkort med AGP/PCI-Ex støtter et ekstra PCI skjermkort, men det må også støttes av PCI-skjermkortet du prøver å installere. Dette er features du nok vanskelig finner i "normal" dokumentasjon. Jeg har selv gjort akkurat det du prøver der, og jeg gjorde det med AGP og PCI hvor AGP da selvfølgelig ble primary.

    Jeg prøvde 3-4 forskjellige PCI-skjermkort (mer eller mindre gamle) som heller ikke ville starte. Det ene hadde jeg til og med brukt i samme type oppsett på en annen maskin, men det ville ikke på det nye hovedkortet. Løsningen var å kjøpe seg det kjipeste PCI-skjermkortet penger kunne skaffe (Sapphire Radeon 7000 64MB DDR PCI) og plugge det inn sammen med AGP-kortet, og - vips - 2 skjermer.

     

    Det jeg vil anbefale er å gjøre tilsvarende. Skaff deg noe billige greier til 200-300 kroner. Det er viktig at det er nytt slik at det støtter det du trenger det til. Kjøp et sted du får byttet det sånn at du ikke blir sittende med et unødvendig kort hvis det ikke virker.

  10. Nå kjenner ikke jeg X700 varianten så godt (har X850XT selv), men jeg går ut ifra at også dette kortet har separat power rett fra PSU'en.

    I så fall kan du prøve å klokke kortet normal, og ta ut den ekstra powerkabelen. Hvis det nå skjer noe annet enn de vanlige problemene kan du gå ut ifra at dette er i orden. Hvis alt oppfører seg som før så får ikke kortet det ekstra poweret det skal ha når kabelen sitter tilkoblet. (mao ingen forskjell om kabelen er i eller ikke)

     

    I så fall kan problemet være poweret ditt, skjermkortet, selve kabelen, eller kontakten på skjermkortet.

    Kontakten på skjermkortet kan være problematisk da kabelen fra PSU kan være ganske stiv, og dermed belaste loddingene på skjermkortet over tid. Da vil sprekker kunne oppstå i loddingene.

     

    Det er forsåvidt stor sjanse for at kortet ditt ikke vil gå uten denne kabelen, men det er verdt forsøket likevel. Der verste som kan skje er at det ikke virker, og da er det bare å plugge i kabelen igjen. Da vet du i hvertfall med sikkerhet at kortet får power fra den kontakten.

  11. Jeg kan trygt anbefale både ECS 600 og Multicom. Vi er to stk som er veldig fornøyde hvertfall. Har ikke hatt et eneste problem med maskinene.

    Det er selvfølgelig godt å høre at det er uproblematisk, og det er ingen hemmelighet at det er mange som også ikke har problemer med disse maskinene.

     

    Men hvis MultiCom skal nevnes som et firma man er fornøyd med i en sånn setting, så vil jeg få nevne noen andre:

    Dell, UPS, Toshiba, buntmaker'n, Dymo, LG, Falck, pluss en masse andre.

    Alle disse er firmaer jeg kan gå god for at vil utføre sine primæroppgaver. Jeg har ikke hatt uenigheter med dem på noen måte, og vet derfor heller ikke hvordan de ville takle en slik situasjon. Men jeg har fått god service der.

    -eller: Jeg har gitt dem penger, de har gitt meg en vare eller tjeneste.

    Det gjør ikke noen av dem til et firma jeg vil anbefale over noen andre. Jeg får god service de fleste steder hvor jeg kommer inn døra med penger i lomma.

  12. Selv har jeg en X2 4400+ med 1GB DDR400, Radeon 850XT, og en eller annen SATA2 disk (husker ikke spec'en her).

    Den eneste ventingen med dette oppsettet er lasting fra disk. Har enda ikke funnet et reelt problem for denne prosessoren annet enn at Cool n' Quiet ikke fungerer som den skal.

    Kjempefornøyd med det prosessorkjøpet.

  13. Også har man det fascinerende fenomenet som er massesuggesjon. Det virker jo som det går sport i å finne noe å klage på når det gjelder disse ecs maskinene.

    (...)

    Jeg nevnte spesifikt tråder i forumet der man sutrer over plastsprekker og dårlig batteri. Dette er brukerfeil og ikke maskinen.

     

    Dette leder meg over på nytten av forumet: Sutring gir ikke meg noe reellt bilde på om dette er feil JEG kan regne med viss JEG kjøper pcen. Er det derimot tale om en pc om slår seg av, av seg selv, første dag man får den så er det helt klart viktig å få med seg. MEn at batteriet bare varer i 2 timer etter ett års bruk skyldes ikke dårlig pc, men snarere dårlig bruker.

    5028214[/snapback]

    Jeg skal være enig med deg at det er en del av tingene som klages på som ikke kan regnes som reelle klagegrunner. Men det å bare umiddelbart avskrive f.eks. sprekkdannelser som brukerfeil blir å trekke litt vel forhastede slutninger. Hvis det faktisk er slik at plasten er dårlig, da må det være lov til å klage på at dette er for dårlig for en bærbar maskin da den skal kunne være bygget for å fysisk tåle det stresset det innebærer å bli flyttet. Det betyr ikke at alle som klager på en slik ting automatisk skal få medhold, men snarere at man i mange tilfeller må kunne påberope seg den delen av kjøpsloven som sier at en ting skal svare til en kvalitet som man må forvente av en ting med spesielle bruksområder. Mao: En bærebar PC kan ikke sprekke bare for at den utsettes for noe som kan være usymmetrisk stress ved at man ikke løfter med begge hendene.

    Så du har forsåvidt rett i at dette ikke er hardware feil, men mange vil nok mene at det er en svakhet som gir kjøper reklamasjonsrett i følge kjøpsloven §15.

     

    Det samme gjelder for strømkontakten, som det har vært endel klager på.

    Og powerknappen som ikke er bra på disse maskinene.

    Og noen har klaget på at trykket på tastene har blitt borte. Det tidligste nevnte her på forumet er vel trykk som forsvinner i løpet av 2 uker. Dette kan selvfølgelig være brukerfeil, men jeg tviler.

    Det er på sin plass å påberope seg §15 i mange av disse tilfellene.

     

    Når det gjelder batteritiden, så er jeg enig med deg i at man ikke kan forvente full tid på et batteri som er ett år gammelt.

    -men nå er det ikke det som er poenget heller. Disse batteriene holder ikke den tiden de skal fra maskina er ny. En test skrev sågar at batteritiden ikke kunne testes grunnet at maskina de fikk til test skrudde seg av etter litt over halvparten av tiden det skulle ta.

    Hvis dette er en maskin som ble solgt pga batteritiden for f.eks en student som trenger all den tiden på skolen (og selger ble gjort oppmerksom på dette) er det i seg selv en grunn for reklamasjon, da maskina har andre egenskaper enn det selger har oppgitt.

     

    Og som sagt, flere av klagene er brukerfeil, men å ta den: "den type feil er brukefeil" holdningen er å trekke forhastede slutninger.

     

    Og forøvrig så dreier mye av klagene her seg om at de har problemer med MultiCom som har solgt maskina. Ikke bare det at de har fått et mandagsprodukt.

  14. Det er alltid like hyggelig å lese velformulerte innlegg. Spesielt de som begynner med å kalle folk ting. Folk er hverken dumme eller ignorante bare for at de ikke har den samme informasjonen du har.

    Men på den annen side har du helt rett - det bare blir litt tullete. Joda, Elitegroup bruker ECS. Grunnen er enkel: ECS = Elitegroup Computer Systems

     

    PS: Med et kjapt søk på nettet finner du dette: http://www.fcscs.com/ pluss en haug andre FCS-referanser.

    Litt forundersøkelser er ikke dumt av og til.

  15. Om det er unødvendig eller ikke får være opp til hver enkelt, og jeg er helt enig med deg i det du sier.

     

    Likevel syntes jeg ikke MultiCom skal slippe unna med å si at kjøpet ikke kan heves grunnet omkostninger for dem. Og når de kan finne på å forholde seg som dette:

    De sier at de har ikke reparet maskinen, men byttet ut hovedkortet med ett nytt i begge tilfellene, så jeg får ikke hevet kjøpet.
    Dette er desverre ikke en uvanlig holding fra dem når ting blir vanskelig, så det er nødvendig at noen sier stopp en gang.

     

     

    Og så vil jeg gjerne få henge meg litt opp i deres kostnadsberegninger:

    MultiCom sier at heving av kjøp vil koste dem kr 17.000. Dette gir maskinen som returneres en effektiv verdi på kr 0 da de må betale kr 17.000, og får en maskin tilbake som tydeligvis ikke påvirker dette regnestykket.

    Men hvis de får tilbake samme maskin og gir fra seg en maskin til kr 11.000 (i følge websiden deres) vil de bare tape kr 5.000.

    Dette har jeg vanskelig for å se. Det er unektelig betalt inn kr 17.000, og hele denne verdien er tapt over tid i følge deres beregninger. Når MultiCom nå må "gi" ifra seg en maskin til kr 11.000 taper de bare kr 5.000?

    Altså - har denne gamle maskinen en verdi, eller har den ikke? En av disse utsagnene kan ikke stemme.

  16. Siste nytt: §29 siste ledd som sier: "Selv om forbrukeren verken krever retting eller omlevering etter loven, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering i samsvar med loven, kan forbrukeren ikke kreve prisavslag eller heving."

     

     

    Dette svarer multicom i deres siste mail.

     

    Ser ikke ut som jeg har så mye å stille opp med her gitt  :no:

    Der var den paragrafen jeg hadde glemt ja :whistle: Måtte være for godt til å være sant. Jaja, du får nå ny pc.

    Nå er vel ikke saken den at forbruker ikke har krevet noe, men snarere tvert i mot. Forbruker har krevet kjøpet hevet, og dermed kan ikke MultiCom velge, så vidt jeg kan se. Hvertfall ikke med det punktet som basis for sitt avslag på heving av kjøp.

     

    Det punktet som taler i mot heving er jo §29 første ledd, som de da selv nevner med kostnader på en eventuell heving av kjøpet.

    §29. Forbrukeren kan velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering). Dette gjelder ikke hvis gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader.

     

    Hadde jeg vært ansvarlig for dette hos en hvilken som helst butikk, ville jeg påberopt meg dette punktet for enhver løsning som koster noe annet enn den billigste metoden.

    MultiCom gjør jo det for enhver sak de har.

     

    §29, andre ledd, tar for seg urimelige kostnader:

    Ved avgjørelsen av om kostnadene er urimelige etter første ledd annet punktum, skal det særlig legges vekt på verdien av en mangelfri ting, mangelens betydning og om andre beføyelser kan gjennomføres uten vesentlig ulempe for forbrukeren.

     

    Multicom så det som ett særskilt tilfelle. Dem begrunnet det med at istedet for at de skulle tape over 17000 på heving av kjøpet, kunne dem tilby meg en erstanningsmaskin som dem "bare" tapte 5000 på.

    Så MultiCom har nok rett i at det vil volde dem urimelige kostnader ved heving av kjøp.

    Utover det så syntes jeg nok at forbruker i flere tilfeller burde påberope seg §29, andre ledd, siste del, ved at det vil være en "vesentlig ulempe for forbrukeren" bare det å måtte fortsette å være kunde hos MultiCom enten man vil eller ikke. Man kan sikkert si mye fint om MultiCom, men det er vanskelig å komme rundt det faktum at de strekker kjøpsloven litt langt i mange tilfeller (angrerett f.eks). Så hvis du tar imot en erstatningsmaskin håper jeg du ikke får noen ytterlige problemer med den. Den neste runden din med dem blir høyst trolig enda vanskeligere da de "vant" første gangen.

  17. Om butikken Multicom Norge AS:

     

    Har aldri hatt noen dårlig erfaring med dem som netshop, har kun positive erfaringer.

    De gangene jeg har ringt til de har de hjulpet meg med det som måtte være problemet med en gang, utrolig greie folk i support avd.

    De gangene jeg har sendt mail, har jeg fått svar samme dag.

    Det jeg har bestillt fra dem har vært i posten fra dem samme dag som jeg har bestillt det. (ennå ikke vært borti noen andre bestillingsfirma som har gjort det like kjapt).

    Dette er jo vakkert nok, og plasseres helt fint inn i gruppen av web-shopper som vil sine kunder vel. Greit nok, og ingen overraskelse.

    Det som taler i mot MultiCom som fantastisk web-shop er f.eks. den utrolige historien med nekt av angrerett. MultiCom står hardt på sitt om at de ikke har gjort det, men hvis man bare leser all korrespondansen mellom MultiCom og kunde, så ser man at det skal god fantasi til for å forstå dette på noen annen måte fra kundens ståsted.

    Et annet eksempel er de tilfellene av maskiner (ja, flertall) som skrur seg av med gjevne mellomrom. Dette er ting som MultiCom kaller "brukerfeil". I det ene tilfellet har sågar MultiCom tilbudt seg å bytte maskina med en identisk maskin. Det er kraftig kost å påstå at det er brukeren sin feil, og at ny maskin vil fikse problemet.

    De har også vist seg ganske så gode på å dytte feil/problemer over på kunden, selv om de som butikk og verksted har både rett og plikt til å finne problemet. Det å påstå brukerfeil når de ikke finner feilen er arrogant, og et faktisk brudd på deres plikt overfor kunden. (Hvertfall siden kunden har opplyst om hvordan feilen kan fremprovoseres)

    Du kan da selvfølgelig argumentere for at det faktisk er brukerfeil eller hva-som-helst, men det fjerner ikke det faktum at MultiCom er ganske så utrivelige når de står overfor ting som ikke helt passer dem eller er helt klare "enkle" ting. -som en ødelagt knapp eller sånt.

     

    Joda - man kan sikkert si at dette er den mengden klager man må forvente av en web-shop med en viss mengde kunder, og avfeie det med "normal støy". Greit nok det, men hvis dette er normal støy så syntes jeg det er rart at man ikke hører om slike ting oftere om andre web-shopper.

    Og hvis det er kundene som er vanskelige så syntes jeg det er like rart at det er så mange vanskelige kunder som handler hos MultiCom.

     

    Angående ting som kan være brukerfeil

    Om varene fra Multicom Norge AS:

     

    Eks. 1. Løs strømkontakt:

    Eks. 2. Sprekker rundt skjermen:

    Eks. 3. Løse skruer:

    Hva med disse?

    Eks. 4. Trykk som blir borte fra knappene etter kun kort tid. (uker)

    Eks. 5. Maskin som skrur seg av etter 2-3 timers bruk.

     

    ...som MultiCom forsåvidt kaller brukerfeil.

     

    Jeg sier ikke at alt som har blitt sagt i disse trådene er rettmessige krav, men enkelte av dem er så klare at det er vanskelig å forbigå dem i stillhet.

  18. Midt under arbeid forsvinner lyset på skjermen,høres ut som hun får et svakt bilde..men vanskelig å se hvor musen befinner seg.

    Det høres ut som om backlight skrur seg av. Litt avhengig av hvordan skjermen teknisk sett er bygget opp vil dette arte seg forskjellig på forskjellige LCD-skjermer. Det er ikke uvanlig at det i de tilfellene vil kunne skimtes svake skygger av hva som egentlig skulle være på skjermen.

     

    Det kan være en lur ting å finne ut av nøyaktig typebetegnelse på maskina, og så ringe de som driver med denne. Snakk med dem om feilsymptomene.

  19. Hmm... Dette kan være mye rart. Siden du hadde Win98 på denne går jeg ut ifra at det er en "gammel" maskin så det kan være at dette ikke gjelder din maskin/BIOS, men jeg nevner det likevel.

     

    Noe av problemet ditt kan være måten XP legger inn boot-sektoren på. Så vidt jeg vet vil XP legge den på master første IDE-kontroller uansett hvordan BIOS har konfigurert det. Dette kommer litt an på om BIOSen din kan flytte rundt på dette. Noen BIOSer kan velge hvilken som helst disk til boot. Hvis din BIOS starter en boot på noe annet enn "Primary IDE controller, unit 0" eller lignende, vil XP kunne få problemer. Merk at det ikke er boot rekkefølgen det er snakk om, men hvilken IDE disk.

    For eksempel hvis du installerer XP på primary slave og peker på primary slave som boot-disk, har jeg sett XP legge boot-sector på primary master som da gjør at maskina ikke booter fordi den ikke kan finne en gyldig boot-sector på den disken som BIOS mener skal kunne boote.

×
×
  • Opprett ny...