Gå til innhold

Tordenflesk

Medlemmer
  • Innlegg

    6 928
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tordenflesk

  1. Jeg ser at du ikke får utdelt riktig ip (skal starte med 84) og leasen din er bare 2 minutter som forklarer at du detter ut.

    Er dette en ny linje, nytt abbonement? Får du 84-ip med Telias "sentral"?

    Når jeg testet dette med min gamle ASUS AC56U, så opplevde jeg et lignende problem med å få til IPTV, da holdt det også bare ca. 2 minutter.

    Med nåværende EdgeRouter-X så har jeg vært tikoblet litt under 7 måneder på VLAN10 med samme IP.

  2. 19 minutes ago, vegaast96 said:

    Noen som har fått bridge mode til å fungere i hele tatt som tiltenkt? Har en Omada Gigabit VPN Router som får en lokal IP-adresse fra DHCP til zyxel, altså dobbelt NAT til enhetene mine. Må bruke zyxel siden jeg har TV fra Telia. Tvboksen tar kun signal fra zyxel. Jeg fikk til å koble direkte fra modem til ruteren min, men da sluttet TV å fungere. Har vært i kontakt med Telia teknisk support flere ganger, men de har ikke klart å bistå her. 

    Når jeg kobler kabel fra 2.5 fra Zyxel til WAN porten på ruteren min får den ikke IP-adresse i hele tatt.

    Sett din router i DMZ på Telias ruter. Da er du praktisk talt i "bridge"

    "direkte fra modem til ruter" har du et modem i tillegg til dine to rutere?

    Fiber-konverter -> Zyxel [WAN] -> Zyxel [LAN(GUL)] -> Omada [WAN]

    Ignorer 2.5Gbit-porten. Det er ikke overraskende at Zyxel'n ikke er så flink til å nedgradere denne porten til 1Gbit.
    Telia og ditt utstyr er maks 1 gbit

  3. Teknisk sett så har jeg fortsatt dobbel NAT, men jeg ønsker ikke å bruke uPnP og jeg bruker en helt annen IP-range på "mitt" nettverk. Siden jeg har satt min router i DMZ, så har jeg ikke opplevd noen problemer.

    Dersom du ikke har behov for IPTV hadde jeg bare satt opp VLAN10 på WAN-porten på din router og pakket ned Zyxel'n.

    • Innsiktsfullt 1
  4. 2 hours ago, HITFrank said:

    Bridgemodus funker ikke hos deg eller generelt? Sliter også med min Zyxel EX5501 fra Telia. Får dobbel NAT når jeg setter den i bromodus og bruker min ASUS router. Det skal vel ikke bli dobbel NAT hvis bromodus funker?

    Hvorfor funker ikke bromodusen?

    Den beskjeden jeg fikk fra Telia var at dette var en kjent feil med firmware fra Zyxel, og at det har vært kjent lenge (år). Min løsning er å sette min router i DMZ i Telia's innstillinger.

  5. 34 minutes ago, FrancisAugusto said:

    Det var nyttig info, altså!

    Fant du om det finnes flere VLAN der, som f.eks for IPTV? Jeg var litt i tvil om jeg skulle koble min Telia Box til sagem-router (som er i bridge modus) eller på mitt eget nett. Valgte det siste pga chromecast. 

    Alt er på VLAN10, men krever IGMP-snooping etc.Jeg byttet ut Edgerouter-X med en gammel Asus-router jeg hadde liggende for å teste, og da fikk sett 2-3 minutter "direkte-TV" før det sluttet å fungere.

     

    Med "Sagem-router" så er det vel kabel-TV du har, så der har du direkte-TV fra veggen, og så kan du koble den opp på WiFI for resten.

  6. 1 minute ago, NULL said:

    Denne Zyxel-ruteren er vel ikke en "alt i ett", men en vanlig ruter. 

    Det er i aller høyeste grad en "alt-i-ett". Det er en Router, Switch, AP og VOIP-boks.

    Jeg har allerede det jeg behøver av dette separat (Ubiquiti Edgerouter-X, UniFi UAP-AC-Lite etc.) og har testet at nett fungerer fjell ved å sette opp med VLAN 10 på ETH0. Dessverre, etter timesvis med knot med IGMP-proxy og gjetting av VLAN (https://community.ui.com/questions/ERPoE-5-with-UAP-AC-PRO-Apartment-Building-VLANs-IPTV-bridge-configuration/433fc576-d034-4e89-b0db-18fe7bdd7347 / https://community.ui.com/questions/Has-anyone-successfully-configured-ERL-with-GET-Eidsiva-IPTV-in-Norway/407989e8-8e55-4542-bb84-2d9ffd13ecde) så fungerer ikke "Direkte TV"

  7. 11 minutes ago, Rim said:

    Hvorfor bruker dere ikke Zyxel-ruteren? Det er jo en 2.5G 4x4 wifi-6 ruter, så hvorfor bytter dere den med wifi-5 ruter?

    1. Jeg ønsker kontroll over eget nettverk.
    2. For å konfigurere denne ruteren så må man logge inn på Telias sider. Et nettverks-produkt som krever nett for oppsett er søppel.
    3. Alt-i-ett bokser er sjeldent gode på noen av oppgavene de er satt til å gjøre.
    4. program-varen er totalt ukjent, med gamle kjente feil som at bridging roter til config og man da er avhengig av kunde-service for å få den opp og gå igjen.

    • Liker 1
  8. 5 hours ago, NULL said:

    Ja, normalt sett. Hvordan det i praksis gjøres kommer an på løsningen hos fiberleverandøren. 

    Ja... Derfor jeg spør det eneste stedet på nett hvor denne forbanna "fiber-sentralen" ser ut til å være et tema.

    Hvis jeg kobler opp "get-box" som en vanlig enhet på mitt nettverk så kan man spille av opptak osv, men Live-TV slutter å fungere. Når fiberen ble lagt opp, så ble det selvfølgelig en masse krøll med GeTelia og når jeg tilslutt kom frem til en kompetent person hos de ang. alt dette så ble multi-cast nevnt i forbi-farten, derfor jeg lurer på om noen hadde peiling...

  9. Du mener Simulatorkjøring som anmelder referer til 2-3 ganger?
    Nei, jeg mener det at bilen oppfører seg som en båt et øyeblikk og gjør 180 i 40 KM/t ved det minste styring-input. Det hjalp heller ikke at det ikke var mulighet for å bruke gamepad isteden for tastatur.

    Jeg er klar over at biler fra den tiden har litt "variable" kjøre-egenskaper, men jeg tviler sterkt på at de er de død-fellene de var i demoen.

×
×
  • Opprett ny...