Gå til innhold

Whitesp0t

Medlemmer
  • Innlegg

    237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Whitesp0t

  1. Vanntemperatur varierer i forhold til utetemperatur. Det er det shuntventil gjør.

    Akkurat nå har jeg 3 - 4 grader og sol ute, vanntemperatur er 31 grader. Forskjell mellom tur og retur er 1.5 grad.

    Kommer utetemperatur ned til rundt -10 så vil vanntemperatur være opp mot 40.

     

    Har du nok varmtvann i reservoaret, ser du temperatur der? Min holder typisk 50 - 60 grader. Det er bare en liten tank, den har to varmekolber på 6 kW, og kan raskt varmes opp. Antar en varmepumpe har mye større tank, og har tregere respons.

     

    Jeg har laget et system med innsamling av temperatur fra alle rom, vann og ventilasjon, og strømforbruk. Da er det enkelt å se at anlegget fungerer. Du vil nok slite med å skjønne anlegget hvis du ikke har kontroll på noe som helst.

    Jeg svarer på dette fra jobb så får ikke hentet fram tallene fra anlegget akkurat nå. Det jeg i grunn ønsker å få svar på er hva som er best løsning å gå for når anlegget stopper og man må velge om man skal kjøpe nytt og flott anlegg eller fikse det man har eller gå for noe helt nytt som elektrisk varme i gulvet. 

     

    Jeg skulle ønske jeg kunne hatt bedre kontroll på anlegget og hvert enkelt rom.

  2. Har selv vannbåren gulvvarme, kan skrive litt om min erfaring. Det er et enklere anlegg med kun elektrisk oppvarming, ikke jordvarmepumpe.

    Varmen er avslått på sommeren. Badet har bare varmekabler, fordi der er det behov for litt varme hele året.

    Har ingen romtermostater, det er bare uteføler som trengs. Det er sjeldent behov for å justere den enkelte kurs. 

     

    Stuen har mye vinduer, og der var det noen ganger for kaldt. Det er nok større varmetap fra rommet enn effekten fra vannet gir. Den effekten er bestemt når rørene er lagt i gulvet, og kan vanskelig økes. Vanntemperatur er jo maks 40 grader.

    Så det ble nødvendig med tilleggsvarme der. Ellers er temperaturen ganske jevn, og ikke minst behagelig. 

     

    Det er jo ellers mye som ikke kan sammenlignes fra hus til hus. Mur eller tre? Hvor mye isolasjon har man?

    Er huset tett, eller lekker det varme? Det kan måles med termografering.

    Huset mitt så er 1.etg mur og fliser i gulvet. 2.etg er treverk og 50/50 flis og laminatgulv. 

    Vanntemperaturen min ut i gulvet ser ut til å ligge mellom 27 - 29 grader (tror jeg).

     

    Vi har måtte ha en oljeovn på badet da gulvet og rommet generelt var ubehagelig kaldt. 

     

    Isolasjon + vinduer virker utrolig bra, fordi hvis jeg fyrer i peisen så holder varmen seg lenge og det blir fort veldig varmt.

  3. Jeg kjøpte et hus sammen med min samboer i slutten av 2014. Dette huset var bygget (2003) med varmbårne varme anlegg. IVT 490 heter selve anlegget. Vi syntes anlegget er veldig "dårlig" da huset føles ofte kaldt (om vinteren) eller for varmt (om sommeren). Det har også hatt noen feil og vi har måtte bruke en del penger for å få det til å virke igjen.

     

    Når vi har hatt VVS service på besøk for å fikse disse feilene så har de sagt at disse anleggene ikke er så veldig bra og at det gjerne blir en del service når de blir eldre (tar dette som en selvfølge). Vi sparer ikke akkurat penger på dette anlegge da på 117kvm må ut med alt mellom 1200kr - 2000 i strømregning da anlegget jobber som verst. om sommeren ligger det på mellom 500 - 800kr (måneden)

     

    Jeg har prøvd i all desperasjon å stille dette anlegget så bra som mulig, og nå står alt på manuelt da jeg føler "automatikken" virker utrolig dårlig. Det er ingen rom sensorer, men heller en sensor som kjenner hvor varmt det er utenfor huset og stiller så shuntventil etter dette + hvor varmt vannet som kommer fra anlegget og ut i gulvet. Det er også en rekke med kraner som jeg kan stille hvor mye vann som skal kommet til hvert enkelt rom. Men kranene er ikke merket og jeg har ikke turt å røre på dem.

     

    Nå som dere har fått all denne informasjonen så kan jeg komme til spørsmålet. 

     

    Hva burde jeg gjøre med huset mitt?

     

    1. Investere i nytt varmbåren varmeanlegg.

    2. Investere i elektrisk varme i gulvet.

    3. Investere i sensorer osv i det gamle anlegget.

    4. Fjerne alt og ha varmtvannstank + varmepumpe

     

    Er vel jordvarmeanlegg (tror jeg) 

     

    NB! Kan ingenting om disse tingene, derav at jeg skriver på dette forumet i håp om gode råd.

  4. Jeg har slutta å installere skjermdrivere fra nvidia og heller tar de når de kommer via Windows Update. Ettersom jeg ikke gamer så er ikke dette noe problem.

    Før installerte jeg driverne til nvidia via GForce Experience, men da de begynte å kreve at du registrerte en konto hos dem for å få lastet ned drivere via GForce Experience! NEI takk!!

     

    Hæ?

    Trenger ikke konto for å oppdatere drivere i Gforce Experience.

    • Liker 6
  5. Skremmende overvåkning! Dette bør være en vekker for de Google/Android-brukere som innbiller seg at de ikke er produktet. Og et varsko om hvilke farer som ligger i å kjøpe dingser med Google programvare og selvsagt Apple også. Dette er ikke ment som et angrep på et bestemt merke, men på en samfunnsødeleggende praksis, uansett hvem som utfører den.

     

    Mener du at dette er ødeleggende for hele samfunnet? Skjønner at folk er skeptiske til overvåking og er det til dels selv. Men noen ting må man overvåke for at systemer skal skjønner hvordan ting virker og lære. Man kan jo alltid sette folk til å punche inn data om hvor biler kjører osv for et helt år for å så få en oversikt over hvor det er mye trafikk osv, men ser du det som et reelt scenario? Og hvis du ikke ønsker å være et produkt så må du flytte i skogen og bygge huset selv for hånd. Til og med da blir du sikkert et produkt for en spalte på VG eller for "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

    • Liker 4
  6.  

    Hei!

     
    Jeg har en Huawei CPE B593 4G-router og mobilt bredbånd fra OneCall. Dette fungerer fint for vanlig surfing men jeg har et problem i forhold til å få tilgang til utstyr koblet til routeren fra det store internett.
     
    Jeg har gjort tilsvarende flere ganger før på ADSL og fibernett og da har det fungert fint å konfigurere routeren med port forwarding. Da har jeg fra internettet kunne koble til for eksempel en webserver koblet til min lokale router.
     
    Etter å ha søkt på nettet har jeg forstått at det muligens kan ha noe med APN-innstillinger på routeren å gjøre. Det kan virke som om det trenges en spesiell APN innstilling for at 4G-routeren skal få en public IP-adresse.
     
    Kundeservice hos OneCall er ikke til mye hjelp og jeg håper det er noen her som har svaret. Vedlagt er en screenshot som viser de muligheter jeg har for APN-innstillinger. For ”Authentification” kan jeg velge mellom ”None”, ”PAP”, ”CHAP” eller ”Auto”.
     
     
    Er det noen som har innspill på problemet og vet hva jeg skal spesifisere? Jeg er meget takknemlig for hjelp på dette!

     

    Dette problemet har jeg vært borte i, men da med Netcom. Her løste vi problemet med å endre APN til vpn.netcom.no. Hva denne adressen er på Onecall aner jeg ikke. Ville i såfall bytte leverandør hvis de ikke har noe mulighet for sånt. 

  7. Om en ønsker en timelapse over lengre tid enn det en tror at et batteri holder, hvordan sørger en for kontinuerlig strøm til kameraet? 

     

    Anbefaler å kjøpe "USB battery pack" som du har koblet til GoPro kameraet. Gjorde dette selv og kunne ta timelaps i 24 timer uten problemer. Kjøpte battery pack fra dx.com for bare noen hundre kroner 21000 mAh. 

  8.  

     

    Er vel også en del bedrifter som venter med å oppgradere antar jeg.

     

    Tenkte på det same.

     

    Eg trur ein del bedrifter gjekk frå XP til Windows 7, kanskje med eit lite feilsteg via Vista. Windows 7 er eit veldig bra operativsystem og det er ikkje berre å oppgradere til Win 10 sånn heilt utan vidare.

    Jeg syntes faktisk det er utrolig lett å oppgradere til Windows 10.

    Det stemmer at bedriftkunder venter med å oppgradere til Windows 10 da det er flere CRM systemer og internsystemer som kanskje ikke støtter Win10 før det har blitt oppdatert/oppgradert.

    Når man vet at alt dette er greit så kan man oppgradere.

     

    Har faktisk oppgradert en kunde via Teamviewer og maskinen startet opp teamviewer igjen etter oppgraderingen og alt virket uten problemer.

    Gjorde dette på 10 maskiner.

  9. Er som Tom sier her- Det handler om følelser. Husker jeg "måtte" ha de beste PC delene til min maskin. Det kostet gjerne mer enn det smaker. Men det føltes utrolig deilig. Men har heldigvis blitt mer bevisst med tiden angående økonomi og nødvendighet....Til en viss grad da. Helt klart ikke bra for miljøet at man får denne kjøp og kast mentaliteten.

    • Liker 1
  10. Dette har jeg hatt kunder som har blitt utsatt for. Nøkkelen her er backup rett og slett.

     

    En kunde hadde vært gjerrig og kjørt alt han hadde på "tape kasset". Det som skjedde er at programmet faktisk krypterte backup'en de hadde + at de selvfølgelig hadde glemt å bytte tape på en stund.

     

    Endte faktisk opp med å betale for nøkkel (4800kr) for å få filene. Hadde det ikke vært for at hele økonomisystemet var kryptert så hadde de ikke betalt.

     

    Filene ble låst opp og fikk data tilbake. Men har hørt andre som ikke får noe nøkkel selv om de betaler også.

  11. Har akkurat satt opp min egen NAS og bruker FreeNAS som OS.

    Kan ikke si at jeg synes har gått/går så smertefritt.

    Tenker derfor at det kan være greit å samle alt som måtte omhandle FreeNAS i en egen tråd.

    Var det greit å sette opp sånn ellers da? 

    Har ikke satt opp noe FreeNAS selv, men har har grublet på tanken om å prøve.

     

    Hvilke problemer traff du på? 

  12.  

    Men hvorfor er "aksesspunkt med ruterfunksjonalitet" ett bedre ord? Mulig jeg er litt nerdete, men det er jo en ruter det hovedsaklig er, en ruter med trådløs tilkobling i tillegg til fastnett.

     

    AtW

     

    Problemet er at "Folk flest" tror at router er en "trådløs boks", mens det i virkeligheten er en 'oversetter' mellom 2 eller flere nettverk.

     

    Eksempel:

    "Hvor skal jeg plassere routern min for best mulig dekning?"

     

    Hvor du plasserer routeren har jo 100% ingenting og si for trådløs dekning, det som er viktig er hvor accesspungtet står.

     

    Jeg jobber som telekommunikasjonsmontør, og er daglig inne hos folk som snakker om en router som om det er trådløs sendern deres.

    Min påstand er at "Folk flest" ikke har behov for en "Trådløs router", men et "Trådløs accesspungt".

    Få skrudd av den jævla DHCP'n i "Routern", så blir livet så mye bedre, for de fleste.

    For folk flest så er jo router/modem/akesspunkt en boks (F.eks. Telenor Zyxel). Så blir jo ikke feil å spørre om det akkurat.

     

    Er ikke helt sikker på om du mener at brukeren ikke har bruk for router i det hele tatt eller hva? Man setter som regel opp akesspunkt for bedre dekning i hus f.eks. Men pleier ikke å sette opp flere router med trådløs. Man kan men det blir veldig "overkill"

     

    "Få skrudd av den jævla DHCP'n i router"?

    Er det virkelig så lurt hvis man har kun en router i huset? Hva skal klientene i huset/bygget få tildelt IP adresser fra? Sjeldent folk setter fast IP på sitt utstyr eller vet hvordan de skal gjøre det.

    Men hvis det gjelder flere routere i bygget som kjører DHCP så er jo ikke det lurt da det kan bli veldig krøll.

  13.  

     

     

    Anbefalt maskinvare: Er alltid krevende i nye spill. Det er snakk om render distanse og antall partikler samtidig på skjermen, samt oppløsning du bruker på monitor.

     

    Nei, det er det ikke. Star Wars: Battlefront 3, som har betydelig bedre grafikk enn Fallout 3, kan enkelt kjøre

    , en gammel Nehalem-prosessor fra 2009 (i5 750) og 4GB minne. Og det er i beta-utgaven (antar at man kan kjøre de samme innstillingene med enda dårligere kort når spillet lanseres). Interessant nok var 8GB blant annet "minimal requirement" for BF3, i følge EA. 

     

    Spesifikasjonene for Youtuberen var:

    i5 750 overclocked to 3.7 ghz

    Asus H55 LGA 1156 motherboard

    4GB DDR3 memory

    GTX 760

    320GB Samsung Spinpoint HDD

    Cooler Master Wavemaster Case

    Arctic Alpine 11 GT cpu cooler

    EVGA 430 watt PSU

     

    Nå kan jeg riktignok akseptere at CPU- og minnekravene til Fallout 4 er større. Men at man må ha ytelse tilsvarende en GTX 970 (som er der GTX 780 og 290X ca. havner) for å kjøre et så grafisk dårlig spill er helt idiotisk. Da er det to problemstillinger: enten er spillet helt ræva optimalisert, eller så er det spredning av feilinformasjon (og den eneste som tjener på dette er jo de som selger maskinvare). Om vi ser på erfaringen, så er det faktisk slik at systemkrav som spillutgivere slipper ut, aldri er i samsvar med virkeligheten. Det er heller ikke små marginer det er snakk om.

     

    Anbefale GTX780 er sikkert pga 4K. 

     

     

    Hvor har du det fra?

    Du sammenligner Fallout 4 og Star Wars: Battlefront 3? Bare der så skjønner jeg at du har null innsikt i hvor vidt forskjellige spill det faktisk er. Blir som å sammenligne Arma 3 og COD....

     

     

    Åh du store! Forklar meg er du snill, på hvilken måte er det Fallout 4 skiller seg fra Battlefront 3 grafikkmessig, som tilsier at den skal kreve et 50% kraftigere grafikkort.

     

    De setter kravene så man er sikker på at hvis en person som kjøper en PC med "anbefalt hardware" for å spille Fallout 4 så er man sikker på at han kan kjøre det og være fornøyd. Om du kan kjøre spillet kjempe fint med 760 kortet ditt så er jo det bare knall, men her vil de nok holde seg safe. Kan jo hende at når de laget spillet så brukte de et 780 GTX til å kjøre spillet under utviklingen..Hva vet jeg. 

     

    Også er det jo kjekt å ha litt ekstra power da dette spillet kommer til å få et flust av mods ala`grafikkmods. 

     

    Det jeg uansett er ganske sikker på er at de ikke har satt kravet for å tjene penger og at Bethesda ikke er de beste til å optimalisere spillene sine er jo ikke akkurat noe nytt. Men helt "ræva" ville jeg kalt å dra det litt langt da jeg koset meg med Skyrim f.eks. med anbefalt utstyr.

     

    Om jeg orker å forklare deg i detaljer grafikk forskjellen og hvorfor Fallout 4 er et helt annet spill å kjøre en Starwars: battlefield tror jeg ikke.

  14.  

     

    Anbefalt maskinvare: Er alltid krevende i nye spill. Det er snakk om render distanse og antall partikler samtidig på skjermen, samt oppløsning du bruker på monitor.

     

    Nei, det er det ikke. Star Wars: Battlefront 3, som har betydelig bedre grafikk enn Fallout 3, kan enkelt kjøre

    , en gammel Nehalem-prosessor fra 2009 (i5 750) og 4GB minne. Og det er i beta-utgaven (antar at man kan kjøre de samme innstillingene med enda dårligere kort når spillet lanseres). Interessant nok var 8GB blant annet "minimal requirement" for BF3, i følge EA. 

     

    Spesifikasjonene for Youtuberen var:

    i5 750 overclocked to 3.7 ghz

    Asus H55 LGA 1156 motherboard

    4GB DDR3 memory

    GTX 760

    320GB Samsung Spinpoint HDD

    Cooler Master Wavemaster Case

    Arctic Alpine 11 GT cpu cooler

    EVGA 430 watt PSU

     

    Nå kan jeg riktignok akseptere at CPU- og minnekravene til Fallout 4 er større. Men at man må ha ytelse tilsvarende en GTX 970 (som er der GTX 780 og 290X ca. havner) for å kjøre et så grafisk dårlig spill er helt idiotisk. Da er det to problemstillinger: enten er spillet helt ræva optimalisert, eller så er det spredning av feilinformasjon (og den eneste som tjener på dette er jo de som selger maskinvare). Om vi ser på erfaringen, så er det faktisk slik at systemkrav som spillutgivere slipper ut, aldri er i samsvar med virkeligheten. Det er heller ikke små marginer det er snakk om.

     

    Anbefale GTX780 er sikkert pga 4K. 

     

     

    Hvor har du det fra?

    Du sammenligner Fallout 4 og Star Wars: Battlefront 3? Bare der så skjønner jeg at du har null innsikt i hvor vidt forskjellige spill det faktisk er. Blir som å sammenligne Arma 3 og COD....

    • Liker 1
  15. At man trenger GTX 780 eler 290X for å kjøre et spill med den grafikken der er bare ren sprøyt. Enten er det ren markedsføring for AMD og nVidia, eller så har har Bethesda en stor jobb å gjøre med å optimalisere spillet.

     

    Du ser at det sto anbefalt eller?

    De har vel prøvd spillet med det korte (eller lignende) og følte det var bra nok opplevelse for at det gikk under anbefalt.

     

    Jeg er rimlig sikker på at de ikke tjener noe mer om de skriver Nvidia GTX 750ti eller GTX 780.

  16. Hei, 

     

    Jeg vil anbefale å prøve Synology NAS for denne oppgaven. Har kan du få tilgang til NAS enten via web siden eller så kan du bruke noen som heter Cloud Station som har funksjoner som Dropbox og masse mer. 

     

     

    Orker ikke finne alt info om hva du kan og ikke kan med den, men les deg opp på det. Jeg fant det utrolig lett å sette opp og få til å fungerer bra. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...