Gå til innhold

C-angel

Medlemmer
  • Innlegg

    923
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av C-angel

  1. Jeg har faktisk endel personer i min slekt som har rusproblemer (alkohol & tablett), men må presisere at jeg har ingen rusproblem og alkohol drikker jeg kun 1-2 ganger i året

    Så du ER med andre ord sterkt disponert for å kunnne utvikle en form for avhengighet. Undersøkelser fra "over dammen" viser at ca 50% av de som sliter med avhengighet gjør det nettopp grunnet arvelighet. Ha det i bakhodet, og ikke vær redd for å prate med noen som er dyktige på dette fagfeltet.

  2. Uten å gå noe videre inn på dine behov for litt "korrigering", som du helt tydelig trenger, så vil jeg komme med følgende påstand til deg TS:

     

    (Gitt at dine løfteteknikker er bra, og at vektfordelingen på det som bæres er lik på begge ender. )

     

    Det er en større ulempe å gå bak en foran. Går du foran kan du bestemme fart, retning, du ser hvor du går og det vil være lettere i opp/nedoverbakker. De som automatisk går bak kan like gjerne gjøre dette i et forsøk på og avlaste deg.

  3. Så med andre ord, det er ikke noen medisinsk grunn til at det ene skal kalles avhengighetsskapende/vanedannende, og det andre ikke?

     

    Avhengighetsskapende/vanedannende betyr rett og slett at NOEN kan finne på å ta noe frivillig? SSRI har jo ikke noe ruspotensiale, men jeg skjønner ikke hvorfor det ikke står en advarsel på disse om at hvis man slutter brått blir man rett og slett veldig syk (fysiske abstinenser)

     

    Nei. Avhengighetsskapende har ingen ting med frivillighet å gjøre. Du kan Frivillig (miss)bruke en substans, men avhengigheten vil være en ufrivillig konsekvens av av (miss)bruket.

     

    Og jo, det er en medisinsk grunn til at det er merket som det er. Hvis du ser igjen hva avhengighet er og hvordan det defineres i medisinsk forstand, så bør det være forklarlig.( Det at hjernen kan trenge litt tid for å normalisere seg etter seponering betyr ikke at det må være en avhengighet inne i bilde..)

     

    Når det gjelder gjelder begrepet seponeringsreaksjoner så blir det bedre "mottat" innenfor det medisinske begrepet fordi abstinens primært blir knyttet opp mot stoffer som forårsaker fysisk avhengighet. Begrepet ble vel introdusert en stund etter at SSRI preparatene kom på markedet. Skillet kan også sees dit at abstinenser er noe som VIL forekomme som følge av seponering eller dosererduksjon av fysisk avhengighetsskapende stoffer . Seponeringsreaksjoner er noe som KAN forekomme som følge av seponering eller dosereduksjon.

  4. Benzodiasepiner er en stor gruppe av legemidler :)

     

    Men hva er forskjellen på dette og f.eks SSRI, som man også blir avhengig av? Jeg ser at det ene trolig oppfattes subjektivt som mer positivt enn det andre, siden ingen gidder å ta SSRI frivillig, men hva er den medisinske definisjonen av "avhengighet" ?

    SSRI gir ikke avhengighet slik det er definert i ICD-10.

    Det du kan få ved for hurtig nedtrapping av SSRI er heller ikke abstinenser som du sier, men seponeringsreaksjoner. Detter er to forskjellige "fenomener".

     

    Når det gjelder den medisinske definisjonen av avhengighet så er vel det som følger.

     

    diagnosen avhengighetssyndrom bare stilles dersom minst tre av følgende kriterier er oppfylt:

     

    1 Sterk lyst, eller følelse av tvang, til å innta substansen.

     

    2 Problemer med å kontrollere inntaket av substansen, i forhold til å starte, avslutte, og mengden som inntas.

     

    3 Fysiologisk abstinens-tilstand som opptrer dersom bruken av substansen opphører eller reduseres, eller viser seg med karakteristisk abstinensyndrom for den aktuelle substansen, eller gjennom bruk av samme eller beslektet stoff for å lindre eller unngå abstinenssymptomer.

     

    4 Toleranseutvikling, slik at større doser må til for å gi samme effekt som tidligere.

     

    5 Økende likegyldighet i forhold til andre gleder og interesser. Økende tid brukt på å skaffe seg substansen, på å bruke den, eller på å komme seg i form etter bruken av den.

     

    6 Adferden og bruken fortsettes selv om det tilkommer åpenbare tegn på skadelige konsekvenser.

     

    Når en da ser på hvordan f.eks Ciprlex fungerer kontra VIVAL så bør det ikke være så vanskelig og se hvorfor de er merket som de er.

    • Liker 1
  5. Har du forsøkt Ã¥ bytte skjermkortet pÃ¥ din egen pc? Dette kan like gjerne være et skjermkortproblem som et monitorproblem. Det at begge monitorene har samme problem styrker ogsÃ¥ mistanken om at skjermkortet kan være defekt

     

    (null)

  6. 4 x 4 gir en meget god effekt på forbrenningen. Fler studier viser vel at 4 min på 85-95% makspuls - 3 min på 70% x 4 gir en bedre effekt en rolig jogging en time. Nøkkelordet her er det som skjer mellom treningene. En intervall økt som beskrevet vil gi en økt forbrenning i lang tid etter trening, mens en rolig joggetur primært vil gi økt forbrenning under selve treningen.

     

     

  7. Det er jo ikke rart du sliter med halsbrann.

     

     

    1) ALKOHOL: Det er ingen tvil om at alkoholholdige drikker kan være en utløsende faktor. Med det urovekkende (i mine øyne) alkoholinntaket du har, så kan nok mye ligge der.

     

    2) FEDME: Halsbrann blant overvektige er veldig vanlig. Du ligger ganske langt over normalvekt så dette kan i seg selv være utslagsgivende.

     

    3) RØYK: Kjent som en utløsende faktor for halsbrann.

     

    4) KOSTHOLD / MOSJON: Med tanke på din BMI så vil jeg anta at kostholdet er relativt dårlig, samt at du ikke trener mest. Ett godt og variert kosthold kan gjøre underverker.

     

    Så. Utifra hva jeg leser så tror jeg du har ett stort selvforskyldt problem. Alt ligger ihvertfall til rette for at du skal være plaget med halsbrann.

    Det gledelige er at du kan potensielt sett bli bra relativt raskt.

    Hvis du kutter ut alkoholen (noe som ikke bør være noe problem - som du sier selv) så vil du jo få bort det "største" elementet. Fraværet av alkohol kan/vil også forbedre punkt 2 og 4. Hvis vi sier at du i gjennomsnitt får i deg en liter øl om dagen (eller er det mer?) så kan det UTEN og også ta høyde for andre negative effekter på metabolismen, gi en vektnedgang på 0,5-0,7 kg pr. uke. Fokuserer du på kosthold i tillegg så er du langt på vei. Kutt også ut røykingen hvis du klarer det.

     

    Jeg anbefaler selvfølgelig uansett at du får tatt en undersøkelse hos spesialist. Men, jeg misstenker at du uansett ikke kommer noen vei før du tar tak i deg selv og livsstilen din.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...