Gå til innhold

Inaktiv_bruker1123

Medlemmer
  • Innlegg

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Inaktiv_bruker1123

  1. Sånn jeg har forstått det, så er dette overhodet ikke ment som en "gmail-killer".. Og jeg ser heller ikke for meg at man får en IMAP/POP-mailadresse ala [email protected] - det er vel kun snakk om en "trygg" digital "epost"-adresse for offentlig og annen informasjon man ikke vil ha på avveie, f.eks fra Lånekassen, skattekort, pin-koder til bankkort og mobilabonnement, lønnsslipper, regninger, og kanskje hentelapper for pakker.

     

    Så det blir vel en slags "nettbank"-aktig personlig informasjonskanal, og som kun kan være interessant for de som til vanlig sender store volumer med post. Om Telenor i fjor sendte 1 million pin-kodebrev til 5 kr stykket, så kan jo de spare litt å sende det som "digipost" til f.eks 3 kr stykket. Spesielt interesserte betaler jo den dag i dag 35 kr for å få papirfaktura istedenfor efaktura, tviler på at noen vil betale 35 kr for å få regningen som "digipost".

     

    Digipost er strengt tatt fullstendig uinteressant for meg.

  2. La meg først understreke at jeg er ikke-religiøs.

     

    Det gamle testamentet er jo også en del av den jødiske torahen, så hvorfor ville jøder ha "en hebraisk trell"!? Med andre ord. Det aktuelle bibelutdraget der er en "bruksanvisning" og en "regelbok" for jøder som hadde jødiske slaver. Det virkelig interessante hadde vært informasjon om tilsvarende "regelbok" for ikke-jødiske slaver..

  3. Hva var det Ibsen sa? "Tar du livsløgnen fra et mennesker, tar du også livsgleden"!?

     

    Lester Freemon - jeg vil heller si det på denne måten: "det er først når du klarer å leve uten livsløgnen, at du virkelig kan oppnå livsgleden".

     

    La meg fortelle om en, ja, nær-døden-opplevelse, som hendte meg for noen år siden. Jeg ble ikke religiøs av den.

     

    Jeg er en bergenser som studerer i Trondheim, og på den tiden bodde jeg sammen med to andre bergensere - hvorav en hadde bil. Bileieren hadde hatt årets siste eksamen før jul, og han skulle hjem med fly. Jeg hadde en eksamen igjen for året, så jeg skulle kjøre bilen hans tilbake til Trondheim.

     

    Så jeg kjører alene tilbake mot Trondheim fra flyplassen på Værnes. Det er vinter, og isete, men kommunen har gjort jobben sin, og strødd med salt. På den aktuelle veistrekningen er fartsgrensen 90 km/t, og som bergenser (i Hordaland fylke er det meg bekjent ingen 90-soner) følte jeg at det var forsvarlig å kjøre i oppunder 90 km/t. Jeg kommer bak en bil som trekker campingvogn, og jeg passerer den elegant i forbikjøringsfeltet. MEN! Jeg er av den late typen sjåfører - om det er mulig å unngå å bruke blinklyset, så lar jeg være å bruke det (og sånn er jeg fremdeles). Så i stedenfor å forlate forbikjøringsfeltet umiddelbart etter at campingvognen var forbikjørt, fulgte jeg forbikjøringsfeltet helt til det ble sammenflettet med hovedfeltet (og jeg mener at man ikke trenger å blinke når det er sammenfletting). Men akkurat der, helt på slutten av forbikjøringsfeltet, var det tydeligvis ikke tilstrekkelig saltet. I det jeg svinger inn i hovedfeltet, så mister bilen grepet - og bilen roterer ca 330 grader - min kamerat sin bil med meg inni roterer nesten 360 grader uten å berøre verken midtdelermuren, autovernet, eller andre biler. [Alle 4 dekkene berørte veien til enhver tid - ingen "salto".] Det som reddet det hele var at det var et akselerasjonsfelt der fra en bensinstasjon eller noe, så det var relativt god plass.

     

    Jeg antar at bilene bak må ha trodd at jeg kjørte i ecstacyrus, men det var ikke tilfellet. Jeg satte bilen i 1. gir, kjørte videre i 60-70 km/t, og gikk på skolen.

  4. Litt av en virkelighetsoppfatning :!:

     

    Din tiptiptip...oldemor er et menneske, ikke noe annet.

    Du har ingen slektninger i frysedisken på Rema 1000

     

    Gud er i det gode mennesket.

     

    Jo.. Dealen med "tremenninger" er at vi må gå 3 generasjoner tilbake for å finne våre felles forfedre. Så mine oldeforeldre er også oldeforeldrene til mine tremenninger. Hvor mange generasjoner må vi gå tilbake for at jeg og laksekotelettene skal ha felles forfedre? Jeg anslo at det er snakk om 1 milliard generasjoner - et nøyaktig tall vet jeg ikke..

  5. "Skaperverker" er jo bevis på at det ikke finnes en "skaper". Jeg ble født av min mor, og hun ble født av min mormor. Og min mormor ble født av min oldemor. Om vi tar den langt nok bakover finner vi både aper og litt av hvert.

     

    Jeg er min egen nullmenning. Jeg har enmenninger (søsken) i Bergen, tomenninger (fetre og kusiner) og tremenninger over halve Vestlandet. Har vel noen firemenninger på Senja, Aarhus, og London. I dyreparken i Kristiansand finner vi noen aper som er millionmenningene mine, ca. Og i frysedisken på Rema 1000 ligger laks og ørret, milliardmenningene mine, ca.

    • Liker 1
  6. Hei!

     

    Jeg har hele mitt liv vært ateist og ikke trodd på noen gud. I går kveld så lå jeg og grublet over dette og jeg fikk en forferdlig ekkel og skummel følelse i kroppen når jeg tenkte at det ikke fantes noe, dette gjentok seg hver gang jeg tenkte dette. Når jeg derimot tenkte at det fantes en gud ble jeg slått til ro.

     

    Det var på en måte som om jeg ble følelsesmessig tvunget til å tro på en gud jeg egentlig ikke har lyst til å tro på, men nå tørr jeg ikke annet i og med at jeg opplevde det samme i dag. Flere som har opplevd noe slikt eller er det bare inbilling? Jeg har prøvd å overbevise meg om det siste.

     

    Jeg har sukkersyke. Jeg hadde ikke engang blitt religiøs om jeg hadde våknet og funnet følgende lapp på nattbordet:

    Hei!
    Jeg har helbredet sukkersyken din.
    Good luck, have fun.
    Hilsen Jesus

     

    Jeg lever et liv helt uten bekymringer, jeg er 100 % sikker på at livet - som sådan - ikke har noen "mening". Vi er på ingen måte plassert på jorden for å gjøre noe som helst - og det er ikke sånn at den som får flest barnebarn eller har minst grisekjøtt på samvittigheten "vinner". I døden er vi alle lik.

     

    Du har nok vært hos tannlegen et par ganger. Og du har nok måttet sitte en stund på venterommet - der du venter på det du virkelig skal - nemlig en tur til tannlegen. Livet på jorden er ikke et "venterom" for "the real deal", et liv etter dette. Livet er disse dagene som går forbi.

     

    Anbefaler deg å slå deg til ro med at livet på jorden er alt som er, lev livet ditt til det fulle, og dø med et smil om munnen om 50-80 år.

    • Liker 1
  7. For (bare!?) 316 år siden ble Johanne Nilsdatter brent ihjel i Kvæfjord, utenfor Harstad. Hun var det siste kjente offeret for kirkens hekseprosesser.

     

    Tankeeksperiment nr 1:

    tenk om motstanderne av heksebrenning - i stedenfor å overbevise vennene sine om at "hekse"-brenning var feil - hadde pakket sakene sine og utvandret til USA. Vi nordmenn kunne fremdeles ha holdt på med heksebrenning den dag i dag, om vi ikke hadde latt fornuften seire over religionen.

     

    I mange land i Midt-Østen og Afrika sier de "ja til kjønnslemlestelse" og "nei til skole for jenter". De som flykter fra hjemlandene sine er kanskje så banebrytende at de sier: "ja til kjønnslemlestelse" og "JA til skole for jenter". Det fører jo til at det er status quo i hjemlandet - med liten eller ingen sjanse for fornuften til å seire.

     

    Tankeeksperiment nr 2:

    Innbyggertallet i Pakistan har økt med 35 millioner de siste 10 årene - der bor det rundt 170 millioner nå. Om 5 millioner pakistanere hadde flyttet fra Pakistan til Norge den 1. februar i år (ikke spør meg hvordan det skulle blitt gjennomført) - så hadde man knapt nok merket det i Pakistan. De hadde vært 170 millioner igjen til sommeren 2012. Men hadde vi merket det i Norge?

     

    Det jeg prøver å si er at det er et utømmelig hav av potensielle nye landsmenn der ute - det kommer ALDRI til å bli tomt. Jeg mener egentlig at vi bør skjerpe litt på kravene - og jeg mener at jeg er 100 % ikke-rasistisk.

    • Liker 2
  8. Innimellom tar det ekstremt lang tid før jeg får svar på alle sidene jeg surfer på. Dette inkluderer både sider som google, wikipedia, vg og dagbladet - PLUSS localhost og 10.0.0.1 (routeren). Hva i alle dager kan problemet være? Har gjenopprettet routerens fabrikkinstillinger, prøvd andre DNS'er (google sin bl.a.), sjekket host-filen, osv, og nå begynner jeg å gå tom for ideer.

     

    Det kan nevnes at samtidig som verken Opera eller IE klarer å laste localhost og 10.0.0.1, så får jeg ping-svar fra begge på under 1 ms. Og mens jeg har store problemer med nettsurfing på denne datamaskinen, kan jeg uten problemer bruke andre internettavhengige programmer som MSN og remote desktop (og surfing på remote-maskinen går helt fint).

     

    Nettverket består av følgende:

    WRT54GL-router med DD-WRT

    stasjonær

    eee mini-pc

    WDTV live

    mobil

     

    Problemet ser kun ut til å skje på den stasjonære - og det har begynt nå etter nyttår. Har nylig byttet nettleverandør til "loqal", men jeg tror ikke det har noe med saken å gjøre.

     

    Noen som har noen tanker og ideer her? Føler jeg famler i blinde her.

  9. Spam handler vel nærmest om "tilbud og etterspørsel" det også. Grunnen til nedgangen må vel være at det er "bedre butikk" for spammerne å lure folk på facebook, enn med email?

     

    På mine 4 emailadresser, en fra NTNU og 3 som hører til noen domener jeg har, får jeg totalt ca én spam-mail pr måned. Maks. Er så sjeldent jeg får spam at jeg får bakoversveis når det skjer.

  10. Jeg kommer aldri noen sinne til å bruke noen som helst form for nettsky aktivt på mine personlige datamaskiner. Aldri. Grunnen til det er at jeg stoler _kun_ på meg selv.

     

    Jeg kunne jo i teorien ha tenkt meg å teste det ut for moro skyld på en gammel PC, men jeg gidder på ingen måte kjøpe en SSD kun for å prøve..

     

    Selv om man ser bort i fra sikkerhetsrisikoene ved å la dokumenter og innstillinger lagres hos en tredjepart - så blir det litt som en elbil. 99 % av vanlige folks kjøreturer er langt under rekkevidden på 100 km, men det er jo helt patetisk den ene gangen i året man skal kjøre 500 km. Kan du med 100 % sikkerhet slå fast at det ikke kommer en dag uten internett?

     

    * Strømbrudd kvelden før en viktig innlevering

    * Togtur mellom Bergen og Oslo, hvor 3 av de ~150 tunnelene har mobildekning

    * Utenlandsferie uten WLAN i nærheten, svindyr roaming for å se over et par dokumenter

    .. etc

  11. Kjøpte meg nettopp en Tine "Ryfylkegome", og den har jeg aldri kjøpt før. Har tidligere kjøpt Namdalsgomme og Mølsgomme, og vært veldig fornøyd. Holdbarhetsdatoen er 12. desember, om 5 dager, så det burde jo gå greit. Jeg er dog en av de som ikke er så opphengt i disse datoene.

     

    Jeg ble litt overrasket når jeg åpnet den. Innholdet var ikke like jevnt og homogent som Namdalsgomme, og det så nesten uappetittelig ut - men smaken var slett ikke verst!

     

    Kanskje noen rogalendinger der ute kan fortelle meg hvorvidt ryfylkegomen min (se vedlegget) ser riktig ut?

     

    http://www.tine.no/produkter/ost/andre-mysebaserte-produkter/11514.cms

    post-79198-0-57962900-1291730518_thumb.jpg

  12. Jeg har en Nokia E65 med OneCall "gavepakken", så jeg har i utgangspunktet fri databruk ut året - men selv om jeg har dette surfer jeg kun med mobilen på WLAN. Mail, Google Maps vær sjekker jeg ofte med GPRS, selv om jeg er like i nærheten av mine kjente WLAN. Før jeg fikk "gavepakken" ble det verken særlig mange MB eller kr i måneden totalt.

     

    Ellers kan jeg jo nevne at jeg ca er den eneste 24-åringen som ikke er medlem på Facebook. Om jeg hadde vært avhengig av å laste ned og kommentere bilder mens jeg satt på bussen eller var på butikken, så hadde jo det økt databehovet med mange tusen prosent..

  13. På samma måte som det kom veier og strøm til detta landet.

     

    Hæ? Har det kommet veier? Kjører du mellom Bergen og Oslo kjører du på den samme veien de red på med hest og kjerre på 1800-tallet, bare at den er asfaltert. Er dog en og annen sving som er forkortet; men satt litt på spissen: bilveiene over Hardangervidder går langs ferskvannene fordi hestene skulle få seg en slurk vann for 200 år siden.

     

    Jeg har følgende to ting å si:

    har du ingenting å si, si det med powerpoint

    vil du ha noe gjort på den dårligste og dyreste måten, la staten gjøre det

  14. Jeg kjøpte meg denne i august, men har allerede solgt den - med noen hundrelapper i tap. Har gått tilbake igjen til min kjære, slitne Nokia E65, som jeg har tenkt til å bruke i den nærmeste fremtid. Jeg kommer nok til å skaffe meg en HTC-mobil på januarsalget, ca. Det kan nevnes at jeg er en 24 år gammel student og at jeg i løpet av de 10 årene jeg har hatt mobil, kun har hatt Nokia-telefoner - og ikke nok med det, jeg har vært temmelig fornøyd, inntil jeg fikk C6. Så Nokia C6 har fått meg, som egentlig har vært en Nokia-fanboy, til å se meg rundt etter noe nytt.

     

    Jeg har brukt Nokia E65 siden januar 2008, og på den kan man vise de 2 siste meldingene fra én meldingsinnboks på skrivebordet - enten fra meldingsinnboksen, eller fra en av de inntil 5 epost-kontoene man kan ha.

     

    På Nokia C6 sitt skrivebord kan man vise 6 "ting", men man kan kun vise én epostinnboks, og IKKE meldingsinnboksen. Helst skulle jeg jo ha vist meldingsinnboksen og 2 av mine 5 epostkontoer. Det kan nevnes at man kan vise 6 RSS feeds på skrivebordet om man skulle ønske det, men mer enn én epostinnboks, det går ikke an. Hallo?!?

     

    Og apropos RSS-feeds, disse kan autooppdateres regelmessig, men man kunne ikke velge en "gruppe" av tilgangspunkt. Autooppdateringen ble slått av om man var for lenge unna valgt tilgangspunkt, eller slå telefonen av og på. Veldig upraktisk når det er 2 WLAN i livet mitt, ett på hybelen og ett overalt på universitetet.

     

    Skrivebordskalenderen er uansett mye dårligere i Nokia C6 enn i Nokia E65. Jeg har lagt timeplanen inn i kalenderen. Nå er jeg ferdig for i dag, og skrivebordskalenderen på Nokia E65 sier følgende:

    Ingen flere oppf. for idag
    22.10.10 11:15-13:00 F B22 Reduksjon

    I Nokia C6 ville skrivebordskalenderen ha sagt omtrent følgende akkurat nå:

    Neste oppføring 22.10.10

    For å finne ut hva/hvor/når som står på timeplanen for i morgen måtte jeg trykke én gang på kalenderen. Så Nokia E65 har egentlig mer informasjon vist på skrivebordet, enn det C6 har (men når det er fredag ville C6 dog vist fredagens hendelser, skrivebordet viser ikke fremtidige hendelser før samme dag).

     

    Og helt til slutt, det uten tvil største ankepunktet mot Nokia C6. Når den hadde én "batteristrek" igjen, nektet den rett og slett å sjekke mailen. Fikk opp meldingen "kan ikke utføre operasjonen", og det eneste fellestrekket med alle gangene det skjedde, er at det var én batteristrek igjen. Batteriet er dessuten ikke akutt tomt når man først får 1 strek igjen, det kunne gå 10-12 timer før batteriet var helt tomt. Så, Nokia C6 er en smarttelefon, men den kan ikke sjekke mailen 20% av tiden.

  15. Så et lite program som nå koster $8 vil koste $10 fra og med 1. juli 2011? Og de ekstra $2 skal selger betale i moms til den norske stat? Og dette skal gjelde absolutt alle leverandører av "elektroniske tjenester" i alle land, alt fra programmer og musikk, til epost og domener? Så enkeltmannsforetak i Finland eller Nederland får ekstrautgifter med å selge til nordmenn?

     

    Da tror jeg en del ikke vil selge til Norge.. Og hva med kjøp via paypal-"donasjoner"?

  16. Synes det var litt skuff ja.. er svenskene så store at de trumfer de dansknorske æ/ø? Kunne godt klart meg med ä/ö taster også jeg (ville jo blitt æ/ø med norsk tastaturoppsett uansett)... er det forresten mulig å endre tastaturlayout i Android? Kunne absolutt tenke meg å bruke æ/ø til noe annet, malplasserte er de jo uansett i forhold til skriving.

     

    Nåja, hvis det er det eneste som gjør at telefonen ikke er perfekt (noe MÅ det jo være) er det kanskje ikke så krise.

     

    Ja, telefonen virker perfekt, så den tastaturfadesen der er en ripe i lakken. For meg er det helt uproblematisk å måtte trykke på Ö for å få Ø. Den løsningen der er jo merkelig også for svensker, for vanlige svenske tastatur har vel Ö til høyre for L (K-L-Ö-Ä), og ikke K-L-Ä-Ö som på bildet. Så de har vel strengt tatt valgt et tastaturoppsett som verken nordmenn, svensker eller dansker blir 100% fornøyd med.

  17. Jeg bor i skrivende stund på en sugen studenthybel, og tenkte å gjøre gradvise oppgraderinger fremover, og ønsker å begynne med forsterker/subwoofer, og eventuelt høyttalere.

     

    Akkurat nå er oppsettet sånn:

    • 28" HD-TV/skjerm uten HDMI
    • PC tilkoblet skjermen via DVI, oppløsning 1280x720
    • WDTV live tilkoblet via AV, "dvd-kvalitet"
    • PC'en er tilkoblet et gammelt 5.1-høyttalersett (tror det heter Creative Inspire T5900), men som fronthøyttalere bruker jeg stereohøyttalerne på TV'en
    • WDTV'en har kun lyd i stereohøyttalerne på TV'en
    • Både PC'en og WDTV'en har HDMI-utgang, samt optisk lyd-utgang

    Jeg er fullstendig klar over at bildet fra WDTV'en kunne blitt ENORMT mye bedre om jeg hadde hatt en skikkelig TV, og brukt HDMI istedenfor. Men det får vi ta en annen gang.

     

    Det jeg vil oppnå nå er å få 5.1-lyd både fra PC'en og WDTV'en, og det via optisk. Dermed trenger jeg en forsterker med 2 optiske innganger, og det hadde vært OK om forsterkeren inntil videre kunne bruke de 5 gamle høyttalerne - slik at det jeg må kjøpe blir begrenset til forsterker og subwoofer. Det er jo ikke til å legge skjul på at jeg innen et år eller to kommer til å kjøpe en skikkelig TV med HDMI, og da kjøre alt via HDMI.

     

    Er det noen som vet om en forsterker som kan passe til mitt nåværende behov, pluss også være grei i fremtiden?

×
×
  • Opprett ny...