Gå til innhold

klarsen91

Medlemmer
  • Innlegg

    139
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klarsen91

  1. En av gangene jeg testet i BIOS var det nettopp cpu-temperatur jeg fulgte med på. Den lå stabilt på rundt 40 grader mener jeg å huske, mens systemtemperatur (et sted på hovedkortet?) lå i underkant av 30 grader, da skjermen plutselig gikk i dvale. Det burde vel være greit? Mener å huske at de mulige valgene på cpu warning i BIOS begynner på 60 grader (og går til 90 eller 100 grader).

     

    Jeg har riktignok ikke testet andre skjermer, men det at alt virker som det skal når først Windows har startet, og det at oppstarten av Windows henger på varmboot, forteller meg at det ikke er skjermene som er problemet. Skjermen går vel bare i dvale når den ikke lenger får noe input. Og så har jeg jo to skjermer, som begge viser det samme i BIOS, og begge går i dvale samtidig...

  2. Skulle selvsagt tatt med full spekk ja:

     

     - i7-860 2,8 GHz-prosessor boxed (dvs standard kjøler antar jeg)

     - Gigabyte GA-P55-UD3 hovedkort

     - XFX Radeon HD 5770 1 GB DDR5 skjermkort

     - 8 GB Corsair XMS3 DDR3-minne 1333 MHz (nylig oppgradert fra 4 GB)

     - Western digital caviar green 1,5 TB harddisk

     - Chieftec super series 750W PSU

     - Cooler master gladiator 600 midi tower

     

    Prosessorviften fikk jeg støvsugd ganske nylig. Det var store støvdotter innimellom kjøleribbene som jeg fikk bort. Dermed ble også støyen fra pcen merkbart lavere, siden prosessorviften klarer seg med lavere fart. Men skjermkortet er ikke like lett å komme til, så det må jeg nok ta ut av maskinen og rense. Har ennå ikke fått somlet meg til å gjøre det.

     

    Siden pcen faktisk svarer over nettverket (både delte mapper og til dels også remote desktop) når Windows henger under oppstart, så antar jeg at i hvert fall prosessoren virker som den skal.

     

    Problemene med pcen begynte for øvrig før minneoppgraderingen.

  3. Jeg har i det siste hatt et merkelig problem med den ene pcen min, som jeg begynner å mistenke at skyldes problemer med skjermkortet. Derfor post i denne kategorien.

     

    Under gitte forutsetninger går skjermen i "dvale", noe som høyst sannsynlig (?) skyldes at skjermkortet slutter å sende bilde:

     - Svært ofte under varm-boot av Windows (Windows 7), omtrent når "Welcome"-bildet blir vist. F.eks. kan dette skje når pcen har rebootet pga Windows-oppdateringer, som gjør at pcen jobber litt ekstra med oppdateringene før den vanlige desktopen kommer opp. Harddisken fortsetter å jobbe, og tastaturet er til dels responsivt (dvs f.eks. num lock reagerer, men bare en stund). Sist dette skjedde testet jeg både nettverksdeling av filer og remote desktop fra en annen pc, og begge deler virket (!). Dvs remote desktop viste kun "Welcome"-bildet, som tydeligvis hadde hengt. Men pcen som helhet hadde altså ikke hengt seg fullstendig.

     - Helt konsekvent hvis jeg går inn i BIOS-menyene. Sist jeg testet gikk jeg rett inn i BIOS med en helt kald pc, da tok det ca 5-6 minutter. Når pcen er varm kan det ta bare 10-15 sekunder før skjermen går i dvale i BIOS. Dette skjer altså i BIOS-menyen, og problemet har dermed ingenting med Windows eller skjermkortdrivere å gjøre.

     

    Ved kald-boot starter pcen alltid uten problemer. Og når først Windows har startet så virker pcen helt utmerket.

     

    Er det noen her som har opplevd tilsvarende problemer, og har noen forslag?

     

    Min arbeidshypotese er enten feil eller overoppheting av skjermkortet. Pcen har ikke blitt brukt til spilling på lang tid, og skjermkortet belastes derfor veldig lite når Windows først har startet.

     

    Jeg skal prøve å ta ut skjermkortet og rense det for støv en gang om ikke så lenge, hvis det ikke kommer noen bedre forslag her. Pcen med alt av innhold er over 5 år gammel, og det er ikke umulig at det har samlet seg godt med støv rundt i kjøleribbene til skjermkortet...

  4. Hvis du bare mangler lyd så har du sikkert bare slått på "hjemmekino" modus i lydoppsettet. TV'n din vil ikke klare å motta Dolby Digital lyd og da vil de mange av HD kanalene ikke gi lyd. Det løser du ved å velge det andre valget som jeg tror er "stereo" eller noe slikt.

     

    Hvis problemet ditt er relatert til Dolby Digital så skal du fortsatt ha lyd på TVNorge HD,Nat Geo HD,History HD og Eurosport HD.

     

    De HD kanalene du manger lyd på er antagelig BBC HD,Discovery HD, Animal Planet HD,CANAL+FILM HD, Silver HD og Voom HD.

     

    Jeg kjøpte nylig ny receiver til hjemmekinoanlegget, slik at jeg nå har digitale lydinnganger. Foreløpig bruker jeg en hdmi-kabel mellom Canal Digitals HD-PVR og receiveren, og en ny hdmi-kabel videre til tven. Jeg stusset litt på hvorfor jeg fortsatt bare fikk stereolyd, inntil jeg oppdaget at jeg hadde valgt nettopp "stereo". Men når jeg velger "hjemmekino" forsvinner lyden i hd-kanalene du nevner.

     

    Spørsmålene er dermed (etter at jeg har søkt litt på nettet):

    Støtter ikke CDs HD-PVR Dolby Digital 5.1-lyd på hdmi?

    Må jeg i stedet bruke en digital coaxkabel for å motta DD5.1 i receiveren? Litt usikker på om receiveren (Denon 3310) støtter bilde fra én kilde og lyd fra en annen kilde...

  5. Jeg har behov for å splitte et hdmi-signal i to, dvs det skal kobles på to skjermer. Har noen erfaring med dette, og forslag til splitter/switch som er å få kjøpt her i landet?

     

    I utgangspunktet er det snakk om en HD-receiver fra Canal Digital som skal kobles både til tven like ved og til datamaskinen i rommet ved siden av (dvs skjerm nr 2 på datamaskinen). Datamaskinen vil kreve en 15 m lang kabel. Det er ikke nødvendig å bruke begge skjermene samtidig - en bryter for å veksle mellom dem holder fint. Begge skjermene kjører full hd-oppløsning, og må selvsagt ha lyd i tillegg til bilde. Den nyeste hdmi-standarden (1.3b?) bør støttes.

     

    Det er viktig at bilde- og lydkvaliteten ikke blir redusert, spesielt for tven (datamaskinen er ikke like kritisk, siden det er snakk om å ha tv i bakgrunnen mens jeg jobber med data).

     

    Noen ideer?

  6. Det er ikke til å unngå DRM motstand på forum som dette, men har denne kopibeskyttelsen noe som helst begrensing for meg som forbruker som bare vil se filmene mine? (Da ser jeg bort fra PC og hdcp problematikken)

    5733981[/snapback]

     

    Mener jeg leste et sted at selv "stue-spillere" (dvs ikke pc) jevnlig må være tilkoblet internett for å oppdatere lisenskoder, i hvert fall for blue-ray. Kan noen bekrefte / evt avkrefte dette?

  7. Nå er det dette med garanti vs. reklamasjonsrett da. En laptop har uansett minst 2 års reklamasjonsrett ifølge norsk lov. Hvis Dell opererer med 1 års "garanti" vil jeg nesten tro de bryter loven, med mindre denne garantien gir noe utover vanlig reklamasjonsrett dette ene året (f.eks. at de reparerer feil uansett årsak). En garanti skal nemlig alltid gi noe mer enn den lovfestede reklamasjonsretten.

     

    En annen ting er hvorvidt en laptop er ment å skulle vare vesentlig lenger enn 2 år. I så fall skal reklamasjonsretten være 5 år. Er det noen som vet noe sikkert om dette? Jeg prøvde for litt siden å sende en mail til Forbrukerrådet angående dette, men de gav et ganske intetsigende svar tilbake.

  8. Takk for tipsene! Det ble den 1x1 pixels gif-fila.

     

    Et annet problem er forresten at det er litt knot å motta mms. Jeg får i stedet en sms med beskjed om å gå inn på sense.no for å se bildet. Dette funker ikke i nettleseren på telefonen, kanskje pga innlogging m passord, jeg må i stedet gå inn på pcen og laste ned bildet. Dette kan jeg så legge ut på en internettside uten passord og så til slutt laste det ned på telefonen med den innebygde nettleseren (ok, jeg vet det finnes andre måter å overføre fra pcen til telefonen). Det kan da umulig være meningen at det skal være så tungvint? Mulig feilen er at telefonen av en eller annen grunn er feil satt opp for mms men likevel riktig satt opp for internett.

  9. Som emnet indikerer lurer jeg på hvordan man bytter operatør-logoen på en Siemens cx70, dersom dette i det hele tatt er mulig. Det er altså ikke snakk om selve bakgrunnsbildet, men logoen ovenfor, som for mitt vedkommende er "sitemobile".

     

    Jeg tippet at sort-hvitt-logoene på f.eks. www.cellus.no ville funke, og bestilte en herfra, men det eneste jeg mottok var en ubrukelig "data message" full av kryptiske tegn. Vet ikke om dette er et problem med min telefon eller med cellus.

     

    Noen råd?

  10. Jeg har hatt en NEC ND-1300A i noen måneder, og brent ca 50-60 dvder uten en eneste feil. Men plutselig i dag har jeg begynt å få "Power Calibration error" nesten hver gang jeg prøver å brenne i 4x. Og hvis den klarer å starte blir effektiv hastighet bare 2x. Har nesten utelukkende brukt memorex-plater, som altså har virket helt fint tidligere. Og jeg har ikke installert noen programmer eller gjort noen endringer i det siste som skulle ha noe å si for brenningen.

     

    Kan dette være noe annet enn en feil med brenneren?

  11. USB er raskere ( USB 2.0 raskeste overføring ), og du vil nok merke at selve skanningen også går raskere enn din gamle, selv om man kanskje har en maskin med USB 1.1 ( USB 2.0 er bakoverkompatibel ).

    Så en scanner som er laget for USB 2.0 vil virke på en maskin som bare har USB 1.1? Og er det evt. noe annet enn selve overføringshastigheten som vil bli redusert?

  12. Gjør det samme som i demoen, skift til Engelsk(australia) i regionale instillinger(instillinger for region og språk, kontrollpanel).

    Dette må være en av de merkeligste bug-ene jeg har vært borti. Eller kanskje det ganske enkelt er den australske versjonen vi alle har "fått tak i", siden spillet kommer først ut i Australia? :lol:

     

     

    Men uansett så funker det fint med australske innstillinger!

  13. Emnefeltet sier vel egentlig det meste: Hvordan velger jeg å svinge med joystick (analogt) mens alle andre kommandoer, spesielt gass og brems, styres med tastaturet, i Colin McRae Rally 3? Er dette i det hele tatt mulig?

     

    Hvis det ikke støttes direkte av spillet: Finnes det noen emulatorprogrammer som kan "mappe" tastetrykk til knapper på joysticken?

     

    Jeg har forøvrig en eldgammel joystick av ukjent merke, med 2 akser og 2 knapper. Joysticken virker fint i spillet med gass/brems på knappene, men siden den bare har 2 knapper får jeg ikke brukt håndbrekket...

×
×
  • Opprett ny...