Gå til innhold

sogkib10

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sogkib10

  1. Har en ASUS G51J, som i de siste ukene har blitt varmere når jeg spiller, og spill greier ikke like mange FPS lenger. Jeg har vært inni den og renska for støv osv, så den burde egentlig gå ganske bra nå.

     

    Har en liten teori om at vifta ikke vil gå på max hastighet lenger, og at det er dette som får laptopen til å bli varm og FPSen lav.

     

    Strømforsyningen blir også grusomt varm når jeg spiller.

     

    Er det noen som har noen tips til hva som kan gjøres eller om det finnes noen programmer for kontroll av viftehastighet? (har prøvd speedfan, får temperaturer på GPU osv. men greier ikke å bestemme hastigheten)

     

    Har forøvrig bestilt ett sånt laptop "bord" med vifte på fra logitech, kan jo hende det gjør susen :)

    Skal ikke uttale meg for mye ang. styring av vifta, men med mindre produsentene har lagt opp til at vifta kan styres med programvare, så må nok en regulator kobles sammen med vifta.

     

    Laptop-kjøleren skal nok gjøre susen :)

  2. Var litt usikker på hvor jeg skulle starte dette emnet.

     

    Uansett. Driver på med et lite prosjekt hvor jeg har tatt fra hverandre min gamle laptop (Acer Aspire 1690) og bygger den nå om til en slags "mediestasjon". Planen er å bygge skjermen og hovedkortet inn i en ramme og installere et "touch screen kit" slik at jeg kan bruke den omtrent som en tablet pc (kommer ikke til å koble til mus, tastatur eller batteri).

     

    Nå står jeg for utfordringen med å velge hvilken OS jeg skal bruke. For å slippe støy har jeg fjernet HDD. Har ikke tenkt å investere i SSD med det første (ikke før prisen faller en del i alle fall), så planen er å bruke 2 usb-minnepenner istedenfor. En til å boote OS fra, og en som lagringsmedie.

     

    Så til problemet. Trenger et OS (eventuelt et rent mediesenter) som lar seg boote fra USB. Har så klart googlet litt og funnet flere alternativer som virker lovende. Bl.a XBMC Live. Men! Jeg kunne også tenkt meg å kjøre Spotify (gjerne integrert i mediesenteret hvis det er mulig). Virker som om prosjektet med å integrere Spotify i XBMC har vært dødt en stund.

     

    Er det noen som har gode forslag til en optimal løsning?

    Kort oppsummert er ønskene mine å:

    - operere dataen uten mus/tastatur (løst, men touch screen kitet støtter følgende OS:

    Windows 95/98/ME/NT4/2000/XP/XP Tablet PC/Vista/7

    Windows CE 2.12/ 3.0/ .net/ 5.0

    Linux (up to Kernel 2.6)

    MS-DOS: support display resolution: 320x200, 640x200, 640x350, 640x480, 800x600, 1024x768 and 1280x1024

    iMac 9.0/ OS X

    - boote fra usb

    - støtte for Spotify (jeg bruker premium om det skulle ha noe å si)

     

    Har brukt (veldig) lite Linux. Men kan det være en grei løsning å kjøre f.eks Ubuntu og et mediesenter derfra? Så får jeg heller starte Spotify untenom hvis jeg ikke får det integrert i et mediesenter?

     

    Håper ikke dette ble for mye. Legger gjerne ut bilder av prosjektet etterhvert hvis det er ønskelig. Kan være inspirasjon for andre her inne :-)

  3. Begynte problemene da du gikk over til Windows 7?

     

    Det er jo en forsåvidt kjapp prosess å oppgradere BIOS. Selv har jeg kun gjort dette når jeg har gått over til ny CPU... Noen ganger krever også nytt minne at man oppdater BIOS.

     

    Klarer ikke å huske helt om de begynte med en gang jeg gikk over til Win7, eller om de kom etter en stund. Men hadde i alle fall ikke problemer da jeg kjørte Vista.

  4. Har du rengjort vifta i maskinen?

    Den maskinen har vel noe av det råeste man fikk av grafikk kort, og fikk kritikk for mulige varmeproblemer.

    Ville forsøkt å blåse ren maskinen, for å utelukke at det ikke er masse støv som gir deg disse problemene.

     

    Stemmer at det var noe av det råeste man fikk på den tiden. Sliter naturlig nok med at den kan bli varm ved spilling av tunge spill, men det er ellers ikke noe problem. Har nylig blåst ren maskinen og varmeproblemet ble mye bedre, men det hjalp ikke mot bluescreen desverre.

     

    Noe som er litt rart er at jeg fortsatt ikke har hatt krasj under spilling av dataspill.

  5. Det skader vel uansett ikke å oppdatere BIOS, og dette går jo mye raskere enn å sende inn hele PC'n for så å vente på å få den tilbake. Det er endel hardware-problemer som kan løses ved dette, og firmware er jo "programmvaren til hardwaren", så denne har jo direkte effekt på hvordan hardwaren oppfører seg.

     

    Hvis du vil teste teorien din om at det er en hardware feil, kan du jo prøve å boote f.eks. en Ubuntu Linux CD/minnepinne, og se om lignende problemer oppstår der.

     

    Jeg har ikke NVIDIA-kort selv, så versjonsnummeret på driveren sier meg ikke så mye, men å oppdatere skjermkortdriveren er jo også et tips som kan fungere. =)

     

    Takk for svar.

     

    Var ikke klar over hva Firware var før nå, men når du sier det slik gir det jo mening. Prøver meg kanskje til uken på å oppdatere. Har bare hørt så mye om at det kan gå skikkelig galt hvis man oppdaterer BIOS på feil måte.

     

    Glemte vel å nevne at jeg har oppdatert skjermkortdriveren. Har både testet siste versjon fra Nvidia.com og den som produsenten har liggende på sin side (forslag fra Multicom). Så vidt jeg kunne se var det den samme driveren, men det løste uansett ikke problemet.

  6. Har en Multicom Kunshan M860 som jeg kjøpte hos Multicom for ca 2 år siden. Ganske nylig har jeg hatt problemer med at skjermkortet krasjer. Noen ganger klarer det å komme tilbake fra krasjen og jeg får en feilmld (screenshot som vedlegg), mens andre ganger får jeg bluescreen og maskinen starter på nytt.

     

    Problemet ser ut til å skje oftere hvis jeg ser på videoer på youtube, men også på helt tilfeldige tidspkt. Har også problemer med både Opera og Firefox som krasjer nå og da.

     

    Kjører originalt Win7, og problemene fortsatte etter formatering av hdd og installering av OS på nytt.

     

    Kontaktet naturlig nok Multicom og fikk beskjed om at jeg burde prøve å oppdatere BIOS og EC Firmware fordi Win7 krever nyere versjon. Kunne evt. sende inn maskinen hvis jeg ikke ville gjøre det selv.

     

    Vil bare høre om andre her tror at problemet kan skyldes BIOS og/eller EC Firmware. Betviler ikke kompetansen til support hos Multicom, men jeg synes dette virker mer som et hardware-problem.

     

    Hva tror dere?

    post-78326-0-73571900-1291491803_thumb.jpg

  7. Er i vurderingsfasen av mobilkjøp. Liker ikke å være bundet til Apples programvarer og liker heller ikke prisen, så Iphone tenker jeg ikke stort på. Har prøvd en HTC Diamond (ikke 2) og dette er uten tvil den verste mobilen jeg noen gang har brukt. Ville ikke gitt den til min verste fiende en gang. Men jeg har alikevel troen på HTC, og Hero har jo blitt kåret til årets mobil for 2009. Likevel, 2009 var i fjor, og oppfølgeren(?), HTC Legend er her.

     

    Så til spm:

    Hvilke argumenter finnes det for å kjøpe Legend foran Hero, eller vice-versa? Burde jeg gå for årets mobil eller oppfølgeren? Prisen er jo ikke den verste forskjellen uansett.

  8. Heisann, jeg har tenkt meg å kjøpe iphone 3gs netcom, men jeg er ikke sikker hvor det er billigst. Har ikke peiling på sånne greier. Er det noen som vet hva det billigste prisen er nå??

     

    For det første kommer denne tlf i flere modeller med 8, 16 og 32 GB minne. For det andre kommer det an på hvilket abb. du velger å binde deg til i 12 mnd. Enkelte abb. kan virke billige, men passer de ikke til ditt forbruk kan det koste deg dyrt. Amobil.no's egen prisguide er et godt sted å starte prisjakten. Dog ville jeg ikke alltid gått for det billigste alternativet hvis en større leverandør ikke er så veldig mye dyrere. Dårlig service og lang leveringstid er ikke alltid verdt å spare 200 kr for.

  9. Heisann!

     

    Min far ønsker å starte med kajakkpadling. Han fyller år og i den anledningen kunne det passe godt å gi han en "startpakke".

    Skjønner at det vil trengs en god del utstyr som vil være både mer og mindre kostbart. Hva vil være nødvendig i en slik pakke? Utenom selve kajakken selvfølgelig ;) Er ikke bundet til noen pris, så det er bare å komme med forslag.

     

    Takker på forhånd for svar! :thumbup:

  10. Aldersgrense for førerkortklasse A er 18/21 år. Grense 18 år gjelder for mellomtung motorsykkel. For større motorsykkel kreves 2 års erfaring på mellomtung motorsykkel hvis føreren er under 21 år. Hvis fører er 21 år eller mer gjelder ikke denne begrensningen. - Kilde

     

    Med andre ord kan du bare kjøre på! Ang. pris så lurer jeg også på det.

  11. Du kan enten ta utdanningen igjennom forsvaret og da tar selve utdanningen 3 år og du blir bundet til forsvaret i til sammen 15 år. Du får gratis utdanning og tjener penger + at du tjener timer som er viktig for evt. senere jobb i selskap som SAS, Norwegian osv.

     

    Du kan også ta sivil utdanning. Denne koster mye penger og man må regne med å punge ut 500,000-1,000,000 til sammen mtp. selve utdanningen og at du må leve i USA. Etter du er ferdig med disse årene har du ikke mange timer med flyving bak spakene og står på utrygge bein mtp. jobb i andre selskaper.

     

    Correct me if i'm wrong ;D

     

    Antall pliktår i forsvaret avhenger vel av hvilken pilot man får utdanning som. Nå skal det sies at det ikke bare er å banke på døra og be om å få bli pilot, så stiller forsvaret med alt som trengs. Man må gjennom nåløyet for å få denne muligheten.

     

    Det er dyrt å få flytimer i Norge, men man kan jo alternativt oppholde seg en periode i et annet land hvor man kan få jobb i flyselskap som krever færre flytimer hos pilotene sine enn de norske.

  12. Hmmm...er vel ikke bare nordsjøen som bruker fjernstyrte modelbåter da? Vet i alle fall at forsvaret har noe sånn greier?

     

    Var det forresten i Norge at den ubåten med 3-4 mennesker i sluttet og virke og så hadde de bare 3-4 timer til å bli reddet? Var ikke så lenge siden

     

    Vil Marineingeniør Elekto/Automasjon på Sjøkrigsskolen være relevant til en slik jobb?

     

    Slipper å bli sittende fast i en ROV, siden man fjernstyrer dem ;)

  13. Har studiekompetanse, og tenker på høyere utdanning.

     

    Hvilken høyere utdanning vil være optimal for å få jobb som ROV-operatør (Remote Operated Vehicle)? Tenker da hovedsaklig på å styre slike mini-ubåter i Nordsjøen. Er det andre steder enn Nordsjøen man kan jobbe med slikt? Og til slutt: er det vaskelig å få jobb som ROV-operatør? Tenker da på om det er få ledige stillinger.

  14. En betjent av meg studerte kybernetikk i Australia.

    Har dere vært i kontakt med ANSA? www.ansa.no

     

    Oi. Har du mulighet for å spørre han hva kravene var for å komme inn på studie, med tanke på karakterer ?

     

    Det lurer jeg også på. Er det bare å betale så er man inne eller stilles det krav til karakterer også?

×
×
  • Opprett ny...