Jump to content

eigil

Medlemmer
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by eigil

 1. Støtter de som anbefaler teksteditor for deg som skal begynne å lære java og c. Men emacs er veeeldig sært, og vim er også temmelig sært. Disse er ment å bruke i terminaler. Siden den gang for 30 år siden så har det kommer grafisk brukergrensesnitt. Finn deg en teksteditor med støtte for syntax hilight. F.eks. scite.
 2. Jeg gikk igjennom en 'haug' med IDE'er for linux/ubuntu for å finne en som kunne laste inn et gnu auto(re)conf prosjekt, og det eneste jeg fant som gjorde det helt smertefritt var NetBeans (til min overraskelse). Der har man også mulighet til å velge keyboard settings ala IntelliJ IDEA, som jeg bruker til daglig som java utvikler, og da ble det en no-brainer for meg hvilken IDE jeg vil bruke til c++.
 3. Det dekkes av innboforsikringa faktisk! Det er en egenandel der, men det vil lønne seg fremfor reparasjon. Takk til alle dere som tok seg bryet med å svare /Eigil
 4. Hei, det dreier seg om en ASUS ZENBOOK UX32A 13,3" HD som ble sendt inn til InfoCare for reparasjon. "Prisoverslag på byte av hovedkort och adapter, DC-IN pinnen sitter fast i adaptern och den har blitt knucket av DC-IN i pcn. Detta kör inte ASUS på garanti tyvärr utan vi måste senda PO på nya delar" Reservedelskostnad: 4655.00 inkl mva !! Hvorfor må hovedkortet byttes ut når DC-IN pinnen sitter fast i adapteren? Eller er det slik at det er en annen feil på hovedkortet som dekkes av garantien, men så mister jeg garantien pga dette med DC-IN? Har prøvd å få klarhet i dette med InfoCare, men det var litt vanskelig. Håper noen her på forumet kan kaste lys over saken. Mvh, Eigil
 5. Når en app fra iStore passer like godt til min gPhone, som en bit salami fra Grilstad passer til brødskiva mi fra Bakers, så snakker vi forening. Dessverre tror jeg utviklinga går andre veien. Kompatibel mat?
 6. There Is Always One More Bug - Lubarsky's Law Of Cybernetic Bugs = exploits OpenSSL gikk inn i version 1 i 2010, etter mer enn et tiår med 0.9.x utgivelser - http://www.openssl.org/source/ Så selv om det altså er en bug til der inne et sted, så er jeg skeptisk til at selv NSA har funnet effektive exploits. Nå er sikkerhet mye mer enn bare krypteringsalgoritmer. NSA og resten av gjengen har sikkert nok å gjøre.
 7. Jeg fikk meg ganske nylig forgjengeren til denne - A10-5700. Valgte den over K-modellen pga lavere strømforbruk. Kjører enkle spill som trackmania canyon på tv-skjermen via steam. Fungerer ypperlig!
 8. Tenker på den gangen for svært lenge siden da Norge med Jageland i spissen dånte overfor denne svært kjekke nye amerikanske presidenten som var så kjekk og fin og snill og syntes krig og fred og sånt var så dumt. Men så var det visst den store stygge ulven som hadde kledd seg ut som bestemor.
 9. ROTT + null modem kabel = Ludicrous gibs! :-D
 10. I fremtiden blir kroppsbygger et yrke. Du bygger opp kroppen, selger den, bygger opp en ny.
 11. Veldig god artikkel og helt enig i konklusjonen. Er litt opptatt av hvordan forholde seg til dette som forelder. Kan bli mye gruppepress når 'alle andre' har ditt og datt. Det er en grunn til uttrykket 'Som å stjele godteri fra småunger' - det er akkurat det denne grenen av spillindustrien driver med.
 12. Hva er det for slags musikk? Er jo helt feil til sjangeren. Jeg kan bare huske at det var noe mer ambient i bakgrunnen, i tillegg til vanlige lydeffekter.
 13. Joda, det kan du godt. Dersom du har gode alternativer er jeg sikker på at Canonical er interessert i å lytte.
 14. Canonical forsøker å stable på beina en reell konkurrent til Windows og Ios. De er da pent nødt til å tjene penger.
 15. Hei, hvorfor er ikke det en 100% backup løsning? Vurderer en raid-1 løsning pga av den skal tåle et harddisk-kræsj. Med på kjøpet får man 2x lesehastighet. Men hvis ordinær backup er tryggere...
 16. Takk for alle opplysninger. Viste seg at pluggen til ruter-adaptern ikke passa inn i harddisken . Da blir det clas ohlson. Kan jo bli nyttig i fremtiden også med en sånn multiplugg/-spenning/-polaritet ting.
 17. De er DC, men hvordan sjekker jeg polaritet? Tolker svaret ditt dithen at 2.5A vs 2.0A ikke betyr all verden.
 18. Jeg har en ødelagt 12V, 2.0A adapter til min FreeAgentPro. Det var ikke bare å gå i butikken og kjøpe ny. Komplett har en til over 300 kroner, og jeg vet ikke om pluggen passer. Til ruteren min er det en 12V, 2.5A adapter. Er det noen her som vet om det er trygt å putte den i den eksterne harddisken?
 19. Settlers var et av de første spilla jeg spilte. Og jeg spilte det myyyee. I begynnelsen skjønte jeg ingenting. Så spilte jeg sandkasse over lengre tid, altså uten fiende. Tilslutt tok jeg med fiender også og ble ganske så flink. Soundtracket må jo nevnes. Tror ikke det er en melodi som er mer brent fast i hukommelsen.
 20. Ti år?... Spillet kom ut i 1994 og var basert på en modifisert Wolfenstein 3D. Året før ble Doom gitt ut, Året etter ble Duke Nukem 3D utgitt (og Doom 2), og året etter det igjen kom Quake ut, året etter det dukket Half-Life opp, og et år etter det igjen så Unreal dagens lys. Her var det litt rot med årstall. Riktig rekkefølge er slik:Wolfenstein 3D (1992) Doom (1993) Doom 2 (Sep 1994) ROTT (Dec 1994 [shareware] / Feb 1995[Full]) Duke Nukem 3D (Jan 1996) Quake (Jun 1996) Unreal (Mai 1998) Half-Life (Nov 1998) Ellers er jeg enig i at det ikke akkurat var spesielt forut for sin tid. Du tenker bsp vs raycasting? Det var som *spill* at Rott var så nyskapende - spesielt multiplayer delen som sagt. Det er mye viktigere at et spill et morsomt å spille, enn at det har siste skrik av teknologi. Denne holdningen er blitt main-stream de siste årene, med fremvekst av indie-spill. Apogee viste denne holdningen i -95. 15 år forut for sin tid da?
 21. Ti år?... Spillet kom ut i 1994 og var basert på en modifisert Wolfenstein 3D. Året før ble Doom gitt ut, Året etter ble Duke Nukem 3D utgitt (og Doom 2), og året etter det igjen kom Quake ut, året etter det dukket Half-Life opp, og et år etter det igjen så Unreal dagens lys. Jaja, ti år, to år, ...
×
×
 • Create New...