Gå til innhold

Andel

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andel

  1. Etter et tips fra Nizzen har jeg testet ut Intel Matrix Storage Manager på mine SSD`er

     

    Installer intel storagemanager. I storagemanager så aktiverer du writecache. Da fyker hastigheten opp i været når man har raid-0 på hovedkortet :)

     

    Under vil jeg vise før og etter.

    To Vertex 60 GB i raid 0

     

    Med Intel Matrix Storage Manager og Volume Write-Back Cache deaktivert

    post-77989-1249912518_thumb.png

     

    Med Intel Matrix Storage Manager og Volume Write-Back Cache aktivert

    post-77989-1249912511_thumb.png

     

    Det ga altså en ytelsesøkning i gjennomsnitt på 61% ved skriv og 123% ved les

    f.o.m. 0,5 t.o.m. 64 ga det en gjennomsnittlig økning på 113% ved skriv og 235% ved les.

    f.o.m. 0,5 t.o.m. 4 ga det en gjennomsnittlig økning på 207% ved skriv og 308% ved les.

     

    Altså ingen småtall vi snakker om her i ytelsesøkning kun ved å installere en driver.

     

    Og en takk til Nizzen for et bra tips som ble til en mye kjappere maskin.

  2. Er midt i eksamenslesning nå, men skal se om jeg får tid en kveld.

    BTW, angående lyd. Den bråker litt på high, low har jeg ikke testet. Det står i instruksjonene at det er mulig å ta ut viftene, men jeg tror du må skru den opp da. Uansett skal det ikke være noe problem.

     

    Ah, så du har allerede en sånn ja :p Så bra. Reviewet som er lenket til over her viser at man enkelt kan plugge ut viftene ved å fjerne "rammen" rundt enheten. Da det er vanlige strømkontakter på dem internt i enheten. Sånn sett kan dem byttes ut med andre mer stille vifter også.

     

    Er mer bekymret over det som så ut som veldig lav ytelse sammenlignet med å kjøre diskene uten denne enheten. Ser fram til et skikkelig review når du har tid :)

     

    PS: Kan man boote på disker som står koplet til denne?

     

    Man trenger ikke å plugge ut vifter eller rammer på denne enheten for å justere vifta.

    Ved siden av strømkontakten er det utfreset plass til to jumperfester, det ene til høy hastighet og det andre til lav hastighet. Ved fjerning av jumper går ikke viftene. Slik er det på min enhet kjøpt i april. Enheten gir ingen lavere overføringshastighet eller bredde. Har den i bruk på et raid 0 sett Vertex 60 GB x 2. Skulle hatt den i sølvfarge, eneste negative for min del..

     

    Edit: Bruker den på W7. Selvfølgelig er den bootbar da den har ordinære SATA-kontakter. Er jo bare et kabinett.

  3. Om du skal overklokke så trenger du en vifte som kan flytte mye luft. Har selv samme kjøler og har plassert en Delta vifte, 323m³/time på den. Men problemet om man velger slike effektive vifter som denne er at de trekker mye strøm. Har derfor plassert denne på en viftestyring. Viftestyringen til slike strømhungrige vifter må igjen klare å ta unna effektkravet. Det gjør blandt annet Primecooler viftestyring, "Arkony, som tar unna vifter opp til 30W pr. kanal. Dette er jo helt maksimalt av hva man kan montere på din kjøler, men da har du litt mere å velge mellom.

  4. Er helt enig med Roony1974. De fleste hovedkort kommer idag med innebygd lydkort og dette er godt nok i lange baner. Ikke la deg lure til å kjøpe lydkort som ligger i prisklasse over eller langt over prisen til hovedkortet. Har forøvrig SB X-Fi selv men mener klart at det ikke gir den ønskede forbedringen i forhold til prisen. Creative har også hatt og har problemer med drivere til disse kortene.

  5. Har hatt samme problem selv. men med et annet hovedkort. Dette er et chipsettdriverproblem. Denne driveren må være den første som blir installert etter at windows er ferdig installert. Om det går så prøv å installere denne fra safemode. Hvis ikke så dytt inn driverplaten etter oppstart av windows og la den starte opp via autooppstart og installer derfra. Restart så til solskinnsdager :o)

  6. Har hatt denne enheten (2stk) i snart ett år nå. Ganske enkelt et meget godt kjøp. Når det gjelder plassering av systemplater i enheten, så sier det seg selv at det ikke er klokt. Egentlig tåpelig å kommentere av testpersonellet. Forøvrig er det ikke mange systemplater man trenger å holde unna enheten heller, windowsinstallasjonen og driverne til enheten holder lenge. Det er heller ikke noe problem å skrue opp enheten med to skruer, garanti eller ikke. Dette med Net 1.1 problematikken fra testpersonellet virker litt søkt, da dette er en vanlig installasjon for de fleste og ikke et svært problem som beskrevet. Net 1.1 er påkrevet installert hvis man skal bruke nye drivere fra ATI, og hos endel antispyprogramvare. Ikke noe nytt med andre ord. Har med denne enheten aldri hatt så god kontroll på mp3/ogg, musikk, film, spill, data, backup og installasjon/driverplater som nå. Hvis man indekserer hver plate så har man et komplett bibliotek å søke i også, uvurderlig. Absolutt verdt hver krone. :)

  7. Har selv hatt det samme oppsettet med asus og 2 raptorer i raid 0. Mitt system fikk rare feilmeldinger og jeg fant fort ut at NTFS var problemet hos meg. Diskene ble formatert i FAT32 og fungerte perfekt etterpå. Så Fat32 er ett alternativ å prøve. Det andre er å se til at de diskene som ikke skal gå i raid er disablet i NVRAID konfigurasjonen i BIOS. Det siste jeg vil kunne anta er at den backupdisken har i bootmenyen en mulighet til å boote. Hvis den var der ville jeg ha tatt den bort slik at bare cdrom på første og harddisk på andre kun var de alternativer som var enabled. Verdt å prøve. :) I tillegg må disken stå på port 3 eller 4 på hovedkortet. Raiddiskene som skal boote med OS må stå før, på 1 og 2.

×
×
  • Opprett ny...