Gå til innhold

Folbytn

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Folbytn

  1. Jobber med seismikk.

    Her er standarden å bruker 3592-tapes for å sende i land data. Fungerer utmerket, men det kan av og bil litt mye å sende kassevis med taper på et helikopter. Er likevel bedre enn 3590, som var standarden for noen år siden. Etter et prosjekt så var det ikke uvanlig at det ble en pall med tape som måtte i land.

    Tape er ikke spesielt billig, men det er som flere nevner et veldig sikkert medium. Derfor det brukes tape og ikke for eksempel harddisker for å sende i land data.

  2. Diesel forurenser mer enn bensin. Hvis politikerne i norge (og resten av verden forøvrig) er så sinnsykt opptatt av at bilen får skylda for foruresning, hvordan i huleste kan dem da forsvare logikken i at dieselprisen er lavere enn bensin? Jeg bare undres  :no:

    5393914[/snapback]

     

    Dette er bare delvis sant. Diesel forurenser mer lokalt, men mindre globalt. Diesel slipper jevnt over ut mindre CO2 enn bensinbiler. Men bakdelen med diesel er NOX-utslippene (som er redusert mye de siste årene) og partikkelutslippene (sot). Partikkelutslippene kan unngås helt ved å bruke et partikkelfilter, som er standard på de fleste nye dieselbiler.

    Dieselprisen er lavere enn bensinprisen ut fra oljeselskapene også på grunn av at du trenger mindre raffinering. Du trenger mindre råolje for å få en liter disel enn en liter bensin.

  3. En kamerat av meg skal selge PCen. Hvordan finner han ut hva slags socket han har?

    7937828[/snapback]

     

    Det skal stå på selve socket'en til cpu'n. Da må kanskje cpu vifta av for å klare å lese det som står.

    Om du sier hvilken prosessor det er er det ingen problem å finne ut hvilken socket det er.

    7937863[/snapback]

     

    AMD 3200+ 2 ghz. Nesten sikker på at det er en 939!

    7938304[/snapback]

     

    Er vel nesten like sannsynlig at det er en 754... som min. Ihvertfall såpass sannsynlig at jeg ikke ville gamblet på det.

  4. S3 Trio64 1mb

    S3 Trio64 2mb

    Matrox Mystique 4 mb

    Hercules Stingray 128 (Voodo Rusn) 12 Mb

    3DBlaster Voodoo 2 12 mb

    3DBlaster Riva TNT2 Ultra

    ATI Radeon 8500

    ATI Radeon 9100 (garantierstatning for det andre ATI-kortet)

    ATI Radeon 9800 XT

    XFX GeForce 7800 GS

     

    Der tror jeg at jeg har fått med meg alle! Har som dere kanskje ikke ser kommet met ut av AGP-alderen ennå :blush:

  5. Hei.

     

    Som dere ser i emnet sliter jeg med med å få riktig mengde med RAM.

     

    Jeg har 2x512 brikker. Jeg testet hver av de og fikk 512Mb på begge, men når jeg har de sammen blir det bare 768Mb tilsammen.

    Jeg har også testet en 1Gb brikke, og da får jeg 1Gb.

     

    Det ser ut til at probleme oppstår når jeg bruker to minnebrikker.

     

    Specs:

     

    TwinMos 512x2 400MHz 2.5-3-3-8 1

    MSI K8T-neo

    AMD Athlon 64 3000+

    Thermaltake 520 Watt PSU

     

    Noen som kan hjelpe meg?

    7761995[/snapback]

     

    Årsaken ligger i om brikkene du bruker er dobbeltsidig/enkeltsidig. Hvia du bruker en dobbeltsidig brikke der du må ha en enkeltsidig vil den brikken få halv kapasitet. Det som kan løse problemet er å bytte om på brikkene, prøve å sette en i en annen slot på hovedkortet og lignende.

  6. Det spørs litt hva du skal bruke det til. Skal du bruke kortet til å høre på MP3, se på film (også med sorround-lyd) og slike ting så funker dette kortet helt greit. Da vil du neppe høre noen forskjell mot andre kort. Lydkvaliteten på innebygde kort har blitt veldig bra de siste årene i motsetning til før.

     

    Men hvis du skal bruke det til spilling så bør du absolutt vurdere et annet kort. Grunnen til det er at i innebygde lydkort så er det som regel prosessoren som må ta seg av miksingen av alle lydene, og det kan kreve uhorvelig mye kraft, på bekostning av grafikken. Og driver du og leker deg med Cubase eller andre musikkprogram så kan du glemme innebygde kort.

  7. 1. Xenonlys er ulovlig så lenge du ikke har klarglass lykter som er godkjent for Xenon, samt at du må ha lyktespylere og automatisk nivåregulering av lysene, som innebærer justeringsmotor på lyktene og nivåfølere på for og bakaksling.

     

    2. Lexus-lykter er ikke pent.

    6726005[/snapback]

     

    1: Han spurte ikke om Xenonlys var lovlig eller ikke.

     

    2: Han spurte heller ikke om hva du synes om Lexus-lykter.

  8. Bare sånn teoretisk.

     

    Jeg har bestilte en pakke med CDer som det skal være 10 plater i. Men istedet får jeg en pakke med 5 CD-bokser, altså 50 stk. Hvordan er da regelverket (lovverket), MÅ jeg melde fra, eller er det butikken som har helt og holdent skylden og at jeg dermed kan velge om jeg skal beholde disse CDene uten å gi beskjed. Eller gi beskjed å levere tilbake de 4 som jeg ikke har bestilt men beholde kun den ene som jeg har bestilt?

     

     

    Og vær klar over at jeg vet at man får dårlig samvittighet om man ikke melder ifra.

    7013478[/snapback]

     

    Du har IKKE lov til å beholde de uten videre. Men nettbutikken kan heller ikke pålegge deg å ta bryet med å sende de tilbake, selv hvis de betaler portoen. Du bør gi beskjed om hva som har skjedd, og si at "dere skal få de igjen, men da får dere hente de selv". Da regner jeg med at du får beholde dem.

     

    Hvis du ikke gir beskjed så kan butikken ta betalt fra deg hvis du har åpnet pakkene.

  9. Har nettop fått opp og kjøre alt men jeg lurer på om det skal være en utility som hjelper meg til å kjøre multitasking og lignende på min C2D E6400 ?

     

    Takker for alle svar :)

     

     

     

    ¤sinnadyr

    7042214[/snapback]

     

    Det gjøres automatisk så lenge du har windows 2000 eller nyere, eventuelt Linux med en kjerne som har støtte for flere prosessorer (SMP).

  10. En "ikke ekte" tokjerneprosessor vil ha omtrent den samme ytelsen som to seperate prosessorer siden kommunikasjonen mellom kjernene går på samme måte som der.

    En "ekte" tokjerneprosessor har bare to kjerner. Disse kjernene kommuniserer da veldig mye fortere, noe som øker ytelsen betydelig. Man unngår også mye varme siden det er en god del unødvendig elektronikk som går vekk. Men de er noe mer kompliserte å konstruere.

     

    Nå snakket jeg om tokjerneprosessor, men det gjelder selvfølgelig også for fire eller enda flere kjerner.

  11. Har nettopp satt sammen en ny maskin. Har aldri satt sammen en hel maskin før, men tror det meste er koblet i. Det som skjer er at det ikke kommer en enste lyd fra psu osv når jeg slår den på. Men det lyser grønt på hk, og det lyser i nettverkskabelen.

     

    Jeg leste etter jeg monterte pcen her at det kunne være fordi man ikke har festet spacere. Dette gjorde jeg ikke, fordi det ikke stod i manualen.

    Skal demontere hovedkortet i morgen og feste disse spacerene og bygge på nytt, men det spørs om det ikke er for sent? :(

     

     

    Spec:

    APLUS Case Qubic // kabinett

    Zalman CNPS9500 AM2 // cpu-vifte

    NorthQ 4001BX // strømforsyning

    AMD Athlon 64 3500+ sokkel AM2 // prosessor

    Asus M2N-E // hovedkort

    Gainward GeForce 7600 GS // skjermkort

    LG DVD/CD brenner

    6910645[/snapback]

     

    Det kan være en viss mulighet for at årsaken til problemet er at du ikke har festet spacerne. Hvis du har glemt det så er det nok ingen skade skjedd, og kortet vil sannsynligvis fungere igjen etter at du har festet disse.

     

    Det som jeg mener er den mest nærliggende forklaringen er at ledningen fra på-bryteren i front er festet på feil sted, evt ikke i det hele tatt. Det stemmer bedre med symptomene. Men uansett så bør du absolutt feste disse spacerne før du skrur på maskinen.

  12. Hei,

     

    Jeg kjører for tiden 2 identiske SATA disker i RAID 0 (2x Samsung P120S 250gb). RAID volumet er delt opp i 2 partisjoner, hvorav jeg kjører Windows XP på den ene...

     

    Hittil har dette gått veldig fint (og maskinen starter en god del raskere enn før :)), det føles som om Windows er på steroider til tider..

     

    Men jeg googlet dette, og det virker som om endel fraråder å kjøre OSet på en RAID0 løsning. Jeg er klar over dette med at dersom den ene disken tryner, så mister jeg alt på begge to. Er dette et kjent problem? Burde jeg kjøre Windows på annen disk, evt. bruke diskene hver for seg?

     

    HKet er et godt gammelt Abit IC7-G, og jeg valgte å bruke Intel Raid kontrolleren (ICH5).

     

    Takker for tips/erfaringer/svar på forhånd!

    6825214[/snapback]

     

    Jeg kjørte RAID0 på operativsystemet før, men har nå gått vekk fra det. Årsaken er at ytelsesøkningen var så minimal at det ikke var verdt bryet. Ytelsen på lesing og skriving til harddisk ble naturligvis mye bedre, men ytelsen til systemet blir ikke mye bedre av den grunn.

    Men hvis du vil ha RAID0 så er jo operativsystemet det som er lettest å erstatte hvis en av diskene feiler. Disker feiler fra tid til annen. Noen holder i en måned, andre holder i mange år. Med RAID0 så dobler du risikoen for diskfeil.

  13. Nei, dette har de ikke lov til. Det eneste er hvis at årsaken til at strømforsyningen er ødelagt er at du har åpnet maskina (noe jeg meget sterkt betviler) så har de retten på sin side. Og da er det de som må bevise det.

     

    Dette skal forøvrig gjelde både garanti og reklamasjonsrett. (det finnes faktisk noen positive ting med EØS-avtalen :D ). Kan også nevne at dette også gjelder på biler: Garantien på biler kan ikke fravikes selv om du tar servicen selv eller på et ikke-merkeverksted. Men hvis det er mangelfult gjort (for eksempel at det ikke er skifta olje og motoren ryker på grunn av det) så ryker den selvfølgelig.

     

    Jeg foreslår at du snakker med dem igjen, og hvis de fremdeles ikke vil hjelpe deg så tar du kontakt med Forbrukerrådet der du bor.

  14. Hei,

     

    Jeg legger opp nettverkskabler i leiligheten min, og nå har jeg satt opp 2 bokser med 2 hull i hver boks.. Off, dårlig forklart, men jeg kommer ikke på hva boksene heter :p..

     

    Å koble "rett frem" hadde vært logisk. Men er det noen standard for å koble i koblingsboksene? Slik som det er standard for å koble i kablene? Skal jeg koble likt i boksen slik at det blir lik farge mot hverandre i boksen og kabelen?

     

    Takk for alle svar :)

    6619992[/snapback]

     

    Du er faktisk avhengig av at ledningene ligger i riktig rekkefølge, ikke bare at det er likt på begge sider. Det er to standarder for dette, men husker ikke hva de heter.

  15. Ingen?

     

    Er dette hovedkortet noe å satse på?

    6568568[/snapback]

     

    Det kan se ut som at du vil satse litt på spilling. Hvis jeg var deg så ville jeg vurdert en annen prosessor, en singelkjerne-prosessor. Du har fint lite utbytte av to kjerner i spill foreløpig. 3800+ er en ganske lat prosessor hvis du ikke får utnyttet begge kjernene. Sier ikke at du bør velge en annen prosessor, bare at du bør vurdere hva som er best til ditt bruk :thumbup:

  16. Prosessoren har tatt kvelden, og det var ingenting å hente på garantien hos komplett.no. Det jeg nå lurer på (siden Socket A er utgått) er om det er mulig å få tak i de rimelig noen plass, f.eks. QXL, eller om dette ikke er verdt bryderiet.

     

    6152619[/snapback]

     

    Dette er en helt klar reklamasjonssak hvis den plutselig tok kvelden. Spiller ingen rolle hva slags garanti du har. Du kan kreve å få en ny prosessor av Komplett, eller eventuelt pengene tilbake. Reklamasjonsretten gjelder for to år, eller fem år for ting som er ment å vare vesentlig lengre enn to år, som for eksempel en prosessor.

     

    Bare til informasjon :)

  17. Bare lurer på hvordan reglene er for bruk av tåkelys jeg. Har lest om det før, men husker ikke hvor og finner det ikke. Derfor jeg håper noen her kan hjelpe.

     

    Er det lovlig å kjøre med lys som på bilde? Hmm...

    4939913[/snapback]

     

    Spurte en kompis som er politi om det der.

    Han nevnte ikke noe om å bruke tåkelys som kjørelys på dagtid, men det regner jeg med er lov. Man kan bruke tåkelys som man vil på dagtid, men når det er mørkt er det ikke lov å bruke tåkelys sammen med kun nærlys. Det er altså lov å bruke tåkelys og fjernlys i mørket, men da må man jo slå det av når man møter noen, og det er jo litt upraktisk... Årsaken er dels at det blender, men også at tåkelys reduserer sikten(!) når man kjører med fjernlys. Øynene tilpasser seg lyset som er sterkest, og det blir da helt inne ved bilen, slik at man ser dårligere lenger frem. Dette er noe som man ikke merker selv uten å prøve det ut, men jeg har prøvd det, og det stemte skremmende godt...

    Og man kan få forelegg for feil bruk av tåkelys.

  18. Det er nok temmelig sikkert at det er skjermkortet ditt som er gåent. Har sett det samme selv.

    Men fortvil ikke: Du kan levere tilbake PC'n og få igjen pengene, selv om det er en privatperson som har solgt deg den. Dette er jo helt klart en alvorlig mangel... Hvis han ikke går med på det kan du ta kontakt med Forbrukerrådet der du bor, så hjelper de deg.

    Lykke til!

     

    Og ikke vær redd for å være tøff mot han som solgte deg PC'n. Det er jo han som har prøvd å lure deg.

×
×
  • Opprett ny...