Gå til innhold

Dubidub

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dubidub

  1. Kva skal den siste linja tyde?

    1. Har politiet sannsynlegvis skutt i tilfelle ho var ein trussel?
    2. Vart ho skutt i dette tilfellet?

    Det vil avgjere om tilfelle eller tilfellet er riktig.

    Hvorfor den gamle damen eventuelt ble skutt, sier historien ikke noe om. Men hvis noen ble skutt, var det en gammel dame.

  2. Fra en chat:

    A: Både politibil og sykebil utenfor blokka.
    B: Hvem har politiet skutt nå?
    A: Sannsynligvis ei gammel dame, i tilfellet.

     

    Spørsmålet er om det er riktig å skrive i tilfellet her, eller om det skal være i tilfelle.

     

    Grei ut og begrunn.

  3. Punkt 8 om å unngå sletting av enkeltbilder i kameraet for å forlenge levetiden er bare tull.

     

    Fra Wikipedia:

     

     

     

    M-Systems' product DiskOnChip used a software driver named TrueFFS which performed wear-leveling of NAND flash chips and made them appear to OS like a conventional disk drive. On most contemporary flash memory devices, such as CompactFlash and Secure Digital cards, these techniques are implemented in hardware by a built-in microcontroller[. On such devices, wear leveling is transparent and most conventional file systems can be used as-is on them.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Wear_leveling

  4. Flickr: Er det noen som vet om det fremdeles er sånn at gratisbrukere ikke får annonser på din fotostrøm hvis du har betalt for å slippe dem med det nye opplegget til $50?

     

    Sånn var det for Pro, men hva nå? Hvis man ikke lenger kan betale for å fjerne annonsene for alle på egen fotostrøm, tror jeg Flickr vil miste mange brukere.

     

    En ting er sikkert: Flickr/Yahoo har bæsja på leggen når det gjelder informasjon til eksisterende kunder.

  5. PLS-teknologien skal gi 100 prosent korrekt fargegjengivelse, noe som betyr at fargene på skjermen alltid skal tilsvare riktig fargeskala ifølge standarden SRGB.

    SA850 er med andre ord tilpasset brukere som har store krav til bildekvalitet – som for eksempel de som driver med bilderedigering, videoproduksjon eller liknende.

     

    SRGB for brukere med store krav til bildekvalitet? Det er lenge siden kameraer opererte med så lite fargerom.

  6. Jeg har akkurat tatt i bruk Galaxy S II og holder nå på å sette meg inni Android. Men det er en ting jeg ikke forstår.

    Jeg prøver å flytte installerte applikasjoner til SD-kortet. Jeg har puttet i et 32 GB SD-kort.

     

    Under "Settings | Applications | Manage Applications | On SD card " står det nå nederst SD card storage 3.9 GB used og 7.6 GB free. Det er til sammen veldig mye mindre enn 32 GB.

     

    Under "Settings | Storage" står det SD card Total space 29.71 GB og Available space 29.56 GB som er korrekt. Videre står det USB storage Total space 11.50 GB og Available space 7.60 GB. Her står det altså at det er USB storage som har 7.6 GB ledig, mens det under "Settings | Applications | Manage Applications | On SD card " står at det er SD-kortet som har 7.6 GB ledig.

     

    Kan noen forklare dette?

     

    Jeg har gått inn på de fleste applikasjonene og valgt Move to SD card, men når jeg kobler telefonen til PC-en med Kies og går inn på katalogen Card med utforsker, er det ingen applikasjoner der, kun under Phone.

     

    All hjelp mottas med takk.

  7.   EF 24-105mm f/4.0L IS USM regnes som et standard objektiv for pressefotografer, men da gjerne på et kamera med mindre crop. Selv føler jeg ofte at jeg stanger mot vidvinkelgrensa når jeg er ute og turister med det objektivet, sånn at jeg må bytte objektiv. Derfor har jeg vurdert å spare til et av de andre L-objektivene. Det er et bra objektiv, men andre med mindre zoomområde skal være enda bedre. 

     

    Det er ut til at Ken Rockwell er enig: 

     

    It's silly to use this on a 1.6x sensor camera like the Rebels and 30D because 1.) you're paying a premium for large-sensor performance but using only the center of the image, and 2.) 24mm isn't wide on a 1.6x camera: 24mm on a 1.6x camera gives the same angle of view as a 39mm lens does on a 35mm camera. For 1.6x cameras, the excellent 17-55mm f/2.8 IS makes more sense because it weighs less, is one stop faster, has much less distortion and covers what I find to be a more useful range of focal lengths.

     

    http://bit.ly/9nCYfu

  8. Det JEG er ute etter er de 500 kronene årlig. ;) Flott med et trossamfunn som kan tilby noen konkrete verdier for en gangs skyld. Og en fin mulighet for å nekte statskirken pengene på vegne av deg selv.

     

    Du nekter ikke statskirken penger ved å melde deg ut, siden tilskuddet til statskirken ikke beregnes på grunnlag av antall medlemmer.

     

    Sitat fra forskriften:

     

    Sats for beregning av statstilskudd fastsettes av Kultur- og kirkedepartementet på grunnlag av de årlig budsjetterte utgifter til Den norske kirke, etter fradrag for utgifter som er felles for alle innvånere av riket og som ikke er utgifter til egentlige kirkelige formål (herunder merutgifter som følge av fredede eller vernede kirkebygg og øvrige utgifter til alminnelige kulturformål). Det fremkomne nettoutgiftsbeløp deles med tallet på medlemmene i Den norske kirke, hvilket gir et beregnet utgiftsbeløp pr. statskirkemedlem.

     

    Forskriften sier forøvrig at stats- og kommunaltilskudd skal brukes til religiøse formål.

×
×
  • Opprett ny...