Gå til innhold

Thomas2005

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas2005

  1. Jeg bruker åååå\ååååmmdd - <begivenhet>. Dette har fungert bra for meg i noen år. (tar ca 10 000 bilder pr år..)

     

    Min utfordring er at jeg tar endel bilder i det daglige - og er ikke alltid like flink å følge opp organiseringen. Så nå har jeg f.eks 1000 bilder liggende i "INCOMING" katalogen min og må manuelt lage alle katalogene og flytte bildene inn dit...

     

    Noen som vet om et verktøy som kan ta bildene i en katalog og legge dem i katalog som heter ååååmmdd (etter når bildene ble tatt) ? Da er det bare for meg å legge til et tema..

     

    På Nokia N95 så gjøres dette når bildene legges over på pc.

     

    Thomas :-)

  2. Old news! Dette er jo MSN Messenger versjonen som djuice har hatt lenge til sine kunder :-D Merkelig at ikke amobil gjør litt research først..

     

    http://www.djuice.no/messenger/

    9075041[/snapback]

     

     

    Sitat fra siden du henviser til:

    "Alt du trenger er en telefon som støtter tjenesten og et abonnement eller kontantkort fra djuice eller Telenor"

     

    Så jeg vil påstå at det er du som ikke har gjort research, ikke amobil ;)

  3. Jeg har erfaring med både bredbånd og ip-telefon fra Ventelo. Var i krig med dem fordi de sendte meg faktura for 6 måneder i slengen, og de hadde også lagt på noen avgifter ifm etableringen som bar "gratis". Det kalte bare avgiftene noe annet :-( I tillegg hadde de ikke fått med seg firmarabatter etc.

     

    Tjenesten de leverer er helt grei. Har hatt noen problemer med at systemet ikke deler ut ip-adresse. På ip-telefoni så hender det litt ofte at når jeg ringer ut så blir det bare dødt og i andre enden hører de intet. Samt at folk som ringer tror vi ikke er hjemme, men telefonen har aldri ringt.

     

    Savner automatisk telefonhjelp utenfor åpningstid (og forsåvidt i også.) Den gangen GET het UPC (og jeg bodde et annet sted), så hadde de en mulighet for å taste postnummer og så fikk du beskjed om noe var galt. Da sparte de seg for mange ekstra telefoner, og jeg fikk raskt svar!

     

    Det er (var i januar) laaaang svartid på epost. Da snakker vi ca en uke i snitt. (hadde en lengre dialog). :( Hvis spørsmålet er så vanskelig at de trenger så lang tid - gi beskjed - så man vet at noen jobber med saken !

     

    Det toppet seg litt for en tid tilbake da jeg fant ut at jeg ikke gadd å ha 4 Mbit, men mente jeg klarte meg med 2. De skulle da ha 500! spenn for å nedgradere. Etter litt krangling der også så skulle de gjøre det gratis, dersom jeg bandt meg for 12 nye måneder. :no: (oppgradering er selvsagt gratis) Hvordan forsvarer man å ta 500 spenn for en jobb som tar sekunder? En hundring kunne jeg kanskje ha godtatt - kanskje. Men 500??

     

    Så mitt klarer råd er - om du ike har spesielle grunner til å velgen Ventelo - styr unna.

     

    Har dem gjennom jobben på mobil også, det fungerer utmerket - usikker på om det er problemer med faktura der - det ser jeg ikke noe til :-) Det jeg savner der er en webportal der man har ulike selvbetjeningsmuligheter (f.eks sende sms)

     

    Så nå ber jeg til cyber-guden om at Bredbåndsfabrikken skal forbarme seg over bortettslaget mitt :-)

     

    Thomas ;)

  4. Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til å legge inn alle mine private kontakter på et nettsted som jeg egnentlig ikke vet så mye om. Jeg har i tillegg til telefonnummer også epost på mange, og vi vet alle hva en adresse i gale hender kan utrette ;)

     

    Jeg har selv erfart å få "spam" på telefonen i form av rare tilbud på fax. Ikke veldig ofte det skjer foreløpig, men etter hvert som spamfiltre blir bedre og bedre på epost så er kanskje telefon-spamming noe som vil komme mer og mer? "Ulemepen" for dem som skal sende ut slikt er at det tross alt koster noe å sende, ikke gratis som på epost, men hvis man tjener penger på det likevel så...

     

    Noen som har efaringer rundt dette? J

     

    Jeg må si at jeg betaler gjerne noen kroner i måneden for en tjeneste i Norge som jeg kan stole på. Ulempen med både Netcom og telenor sin tjeneste er vel at de krever at du har abonnement der?? Jeg har Ventelo gjennom jobben, og de har ikke engang side på web for å sende sms og tilsvarende.. Jeg hadde NetCom før og var veldig fornøyd.. Men sånn er det når jobben betaler alt - Win some - loose some ;)

     

    Thomas :)

  5. Hei, takk for mange innspill :thumbup:

     

    Grunnen til at jeg ønsker zoom er at jeg tar med meg kamera "over alt" og spesielt på fly må jeg tenke på plass og vekt. Så selv om jeg vet at dere har rett i forhold til skarpet på faste objektiv så tror jeg at jeg likevel heller mot zoom denne gang..

     

    Jeg kommer nok også til å gå for Canon, spesielt med tanke på at jeg skal handle i utlandet, så da er det vanskeligere å bytte med hensyn på varierende kvalitet.

     

    Men er det ingen som har erfaring med Sigma 24-70 f 2.8? Prisen er jo veldig lav i forhold til Canon :hmm:

     

    Thomas ;)

  6. Jeg ser at det finnes endel disksjoner rundt tema, men fant ikke noe som var helt det jeg er ute etter.

     

    Jeg regner meg som en passe aktiv hobbyfotograf. Jeg tar alle mylige typer bilder, alt fra solnedgang, til syklister i skogen, til barn osv. Har ikke spesialisert meg på noe område.

     

    Jeg har et Canon EOS 20D hus, og EF-S 10-22, EF-S 17-85 f4-5.6, EF-S 60mm Macro og hadde en EF 70-300 som jeg nylig solgte.

     

    Det jeg nå ønsker er å gå over til en 70-200mm f2.8, og kanskje en 24-70mm f2.8. Motivasjonen er masse uskarpe bilder pga dårlig belysning..

     

    Synes prisforkjellen mellom Sigma 70-200 og Canon 70-200 ikke er voldsom og hører at disse presterer ca likt. Er dette riktig??

     

    Mer skeptisk til Sigma blir jeg på 24-70, der en Sigma koster ca 3200 mens Canon koster 11 000!! Her må jo forskjellen i prestasjoner være enorm, ellers så må Canon snyte kundene sine?

     

    Har dere noen tanker, innspill eller andre forslag - kjør på ;-)

  7. Gratulerer!

     

    Jeg er innom flere ganger daglig fordi dere er flinke til å legge ut nytt stoff. Selv om jeg ikke alltid interesserer meg for alt så skjer så er det noe nytt "hele tiden", sånt blir det nok lesere av ;)

     

    Hvis jeg i tillegg skal begi meg ut på litt tipping så er kanskje julekalenderen medvirkende til siste ukes rekord..?

  8. Det som kanskje er ekstra interessant i denne debatten er å kartlegge hvem som faktisk står for reperasjonene. Jeg hadde en QTEK som var inne 4 måneder ila en 8 månedersperiode.

     

    Teleservice var synederen der.. :mad:

     

    Dette kan jo bidra i totalvurderingen når man kjøper telefon - får man reparert telefonen innen rimelig tid? (nå kan det sikkert være sesongvariasjoner hos det enkelte verksted, men Teleservice har vært elendig de siste 8 månedene. De hadde 5 ukers ventetid for å registrere telefonen inn i servicesystemet :mad: )

     

    Thomas

  9. Heisann folkens,

    Jeg har et 20 D som jeg bruker relativt flittig. Det er nå ca 1,5 år, og jeg har tatt ca 18 000 bilder.

     

    Finnes det noe anbefalt serviceintervall for et slikt kamera? Noe som bør oljes eller justeres? Eller er det kun å fjerne støv når man har behov?

     

    Jeg har pt. ingen problemer med kameraet, men hvis man skal anta at som med bil så blir levetiden lengre hvis man overholder anbefalte servicer..??

     

    Innspill mottas med takk :D

     

    Thomas

  10. Hei,

    Dette spørsmålet må være stilt en million ganger, men jeg klarer rett og slett ikke å finne ut av det. :blush:

     

    Jeg har en Fujitsu-Siemens Scaleo 600 P 300, jeg har kjøpt en WD3200JP (Western Digital 320 GB) disk. I disk manager finner den "kun" 298 GB, 20 GB er "sporløst borte".

     

    Har vært innom WD for å se om det er noen spesielle "drivere", Microsoft for å se hva de kan bidra med, og FSC for å se etter bios updates.. Uten hell.. Jeg regner med at dette er en enkel affære, men mangler tydeligvis de rette søke-ordene evt. riktig "retning"..

     

    Noen gode tips?

     

    Thomas ;)

  11. For å være ærlig så skjønner jeg ikke problemet. Dersom det er så fordømt viktig at disse drapsetterforskerne har telefon så får arbeidsgiver gi de en kompensasjon for at de må ta med jobben hjem.

     

    Vi må ha det godt i Norge når man lager konflikter av de minste ting.

    5855681[/snapback]

     

    God idè, Politiet har jo masse midler å ta av..

     

    Denne loven er til nå en av de mest idiotiske lovene jeg har hørt om til nå. Jeg jobber i et it-driftsmiljø og vi er avhengige av at folk har med seg telefonene for at vi skal kunne nå folk utenom normal arbeidstid. Dette er ingen fordel, men mer en ulempe for arbeidstaker. Men sånn går det når vi setter mennesker til å styre som i stor grad aldri har hatt en vanlig jobb.

     

    Foreslår en ny lov som skal gjelde politikerne. Maks 10 års sammehengende politisk karriære, så tilbake i næringslivet i minst 5 år, før man evt. kan bli heltids politiker igjen. Siden de får gratis publisitet rundt sin person når de er politiker, så synes jeg at en fordelsbeskatning er på sin plass.

  12. Begynn med det vanligste, legg inn firmware på nytt/evt nyeste firmware.

    Se om det hjelper.

    Det er gjort. Jeg hadde nyeste, men la den inn på nytt. Denne gangen også så det ut som om alt gikk bra. Men nå er forbindelsen min mye mer stabil. Rart at den forrige tydeligvis har gått galt uten at det ble varslet på noen måte..

     

    Hmm... :hmm:

     

    Men takk for tips!! :thumbup:

  13. Jeg har forstått det slik at NetCom krever USIM kort i telefonen for å kunne bruke 3G. Jeg ringte en leverandør som anbefalte meg på det sterkeste å ikke bruke et USIM. Han kunne fortelle at de hadde en kunde som hadde gjort dette og det resulterte i at telefonen ble "låst" mot 3G, og måtte sendes inn til produsent for å "låse opp" igjen slik at telefonen kunne brukes på "vanlig" GSM nett igjen.

     

    Med en slik skrekkhistorie så vegrer jeg meg litt, samtidig så er jeg ganske klar for å teste dataoverføring..

     

    Noen som har noen erfaringer, som kan bekrefte eller avkrefte dette??

     

    Thomas2005 :)

  14. Folkens, jeg trenger visst mer hjelp jeg.. :(

    Jeg har nå hatt Linksys-routeren jeg ble anbefalt , og jeg opplever det samme med denne som Dlinken, den "dør bort".

     

    Det som typisk skjer er følgende:

    - jeg laster ned endel med DC++ (har 4 MBit linje)

    - så over litt tid virker det som hastigheten blir dårligere og dårligere

    - mens jeg ser at det fortsatt lastes ned, forsøker å surfe men får timeout

    - jeg stanser DC++ helt for å "frigjøre" kapasitet, uten at det hjelper

    - så forsøker jeg å nå routerens admingrensesnitt uten hell

    - "repair" funksjonen i XP hjelper heller ikke

    - til slutt må jeg ta strømmen på routeren og da virker alt som det skal..

     

    Noen tips på feilen eller metoder for feilsøking??

     

     

    Routeren er en Linksys WRT55AG, firmware 1,3

  15. Jeg har hatt min Samsung Z500 i en måneds tid, og er i grunnen ganske fornøyd. I det siste ser jeg også at det reklameres i media for denne telefonen som "fremtidstelefonen"... :dontgetit:

     

    Joda, telefonen har masse fancy den, og derfor tror jeg inntil det motsatte er bevist at det er jeg som har gått glipp av noe, og ikke at telefonen mangler noe så elementert som markering av tapte anrop. :(

     

    For å utdype dette litt: På displayet på utsiden av telefonen har man en "todelt" lcd med en øvre del som deafault alltid er tent og som viser klokke, om man har ulest SMS, signalstyrke etc, men om man har tapte anrop må man åpne opp for å se.

     

    Mulig at det er noen triks for å få nedre del av den ytre lcd-skjermen til å lyse opp for å se om man har tapte anrop, men det er komplett umulig for meg å forstå at når man har valgt den type løsning som Samsung har, at man da ikke har et icon som symboliserer tapte anrop, evt et felles icon for ny sms/tapt anrop/tapt alarm..

     

    Fortell meg at det kun er en innstilling jeg mangler, og at jeg tar feil.. please !?

     

    Thomas2005

    post-19-1124830944_thumb.jpg

  16. Over lang tid har jeg brukt Siemens-telefoner. Der har noen ivrige fans laget club-siemens.com. Denne siden inneholder "all" info om telefonene, bakgrunnsbilder, applikasjoner etc. Endel er gratis, noe må man betale for.

     

    Nå har jeg gått over til Samsung (Z500), men har vanskelig for å finne noen gode sider med tilsvarende info som Club-siemens.com

     

    Noen Samsung-ere der ute som har noen hete tips?

     

    Thomas2005 :thumbup:

  17. Heisann,

    Jeg har i dag et WLAN basert på en DLink 624. Etter endel fram og tilbake har jeg klart å få dekningen greit til i hele leiliheten, men senderen står på en høyttaler i stuen, noe som ikke faller veldig godt i smak hos min bedre halvdel.. :roll:

     

    Samtidig så restarter jeg den 1-3 ganger hver ettermiddag fordi den av en eller annen årsak "dør bort". (har testet fra utsiden at UPC leverer stabilt). Jeg har fått nytt strømadapter fordi det var sagt at dårlig strømleveranse var årsaken bak ustabiliteten. Dette har ikke hjulpet nevneverdig. Nå er jeg drittlei og vil ha noe nytt som funker bedre.

     

    Jeg har en en leilighet på 65 kvad, men med betongvegger, så dekningen bør være god. Den må også være stabil. Nå er jeg ikke veldig godt bevandret i WLAN verden men boksen må ha brannmur innebygget. Jeg skal ha tre trådløse enheter på nett. Hastigheten har jeg ingen absolutte krav til men jo raskere jo bedre.. :)

     

    Om "skiten" koster 1000 eller 2000 spilller ingen rolle, så lenge den er dritbra ;)

     

    Hjelp ! :D

×
×
  • Opprett ny...