Gå til innhold

Pivotal

Medlemmer
  • Innlegg

    2 567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pivotal

  1. Sliter litt med å finne en brukbar gamingpc, helst ferdigbygd, med gtx 1070 til rundt 10-12 tusen. Virker som nesten alt i den prisklassen kjører 1060. Mens jeg ser tilbudene tek.no viste til tidligere i år hadde 1070-maskiner til 10000, men de er ikke til salgs lengre.

    Burde jeg vente litt? Gjøre noe helt annet. Vil gjerne bruke minst mulig, da alt over 10000 sprenger budsjettet mitt litt, men vil samtidig ha noe som varer en stund, og tåler 1440 når jeg får meg ny skjerm senere. Da virker 1070 som det beste valget. Å spare en tusenlapp for å ha 1060 istedet virker ikke helt verdt det. Men vil jo ikke dumpe resten av delene.

    Vurderer også å bygge selv, men hvor mye er det egentlig å spare på det? Selv med masse teknisk kompetanse så frister det veldig å kunne bare levere den inn om den fusker framfor å bruke masse tid på feilsøking, utskiftning, osv. 

    Tar imot alle tips og tilbakemeldinger med glede :) 

  2. Hva hjelper det når produktet mest sannsynlig vil bli ødelagt på en eller en annen måte etter kun et par mnds bruk uansett?

     

    Fitbit = søppel.

    Hvordan i alle dager klarer du å ødelegge den? Og da er det jo uansett bare å kjøpe den på feks Clas Olsohn som er superenkle på slike saker. Bare å stikke innom med den, si når den er kjøpt, så får man en ny.

     

    Knallfornøyd med min Fitbit Charge HR. Kommer nok ikke til å oppgradere med det første, men hadde gjort det på flekken om den var vanntett. Eneste som mangler egentlig.

  3.  

    Pico Neo er lagt ut for forhåndsbestilling i Kina til en pris på 3400 yuan, som tilsvarer cirka 4300 kroner.

    Prismessig er nok over 90% av denne prisen for deler man uansett har i telefonen, altså helt unødvendig å kjøpe dobbelt opp av. VR-sett uten disse 90 prosentene, men med bra ergonomi og kontroller, får man for et par hundrelapper.

    Tja, selv de settene til 5-600 kroner er da ofte ganske dårlige på ergonomi og har ikke nødvendggvis medfølgende kontroller.

     

    Og telefoner til 3-4000 har jevnt over ikke like gode specs som denne.

    • Liker 3
  4.  

    Var en god anmeldelse, ser at både på steam og metacritic så blir spillet tatt mye bedre imot av kritikerne enn av spillerne.

    Mange klager spesielt på det med at mange oppdrag er tidsbegrensen, og at det da fører til at du ikke kan være taktisk i det som i utgangspunktet er et taktisk spill. Men må haste deg fram og satse på flaks..

    Nå har ikke jeg spilt det, så uttaler meg ikke på egne vegne.

     

    Noe annet mange trekker opp er at det er veldig dårlig optimalisert, og yter svært dårlig må systemer som trekker andre spill greit.

     

     

     

    Game starts moderately difficult for first few hours, but then ramps up considerably. So whats the problem? Game isn't hard because enemies are smart or tactical in approach. They simply have way better stats than your soldiers and they outnumber you 4:1. The most basic trooper will hit you from 20 tiles away behind hard cover on elevated position with no problem whatsoever. 8 out of 10 times. Sectoids will wreak havoc in your ranks since their psionic hit chance is 100% and since you will be wounded in almost every mission your willpower will be nonexistent. Alien rangers can run up to you from beyond your field of vision and hit you with a sword. 

    And forget about hiding behind the wall, they will shoot straight trough it. While I first thought this is cool idea since even weapons of today can shoot trough walls with no problem, later i realized that they don't have any penalties for shooting where they cannot see you. Also, they can shoot trough solid rock or cliffs like it is a wall. 

     

    Den kommentaren du viser til der er helt på trynet feil. At fiendene har bedre stats og er flere enn deg er standard x-com. Det er jo poenget i starten av spillet hvor man er underlegen fienden inntill man får forsket frem deres tech og får erfarne folk. 

     

    Men det er alikavel sterkt overdrevet hvor awesome troppene man møter er. Bare tull at de treffer 8/10 ganger om man er bak full cover og langt unna. Og sectoidene har overhodet ikke 100% sjangse til å treffe folk. Fiende-rangerne man møter er absolutt skumle (særlig i starten), men jeg har aldri opplevd at de har kommet fra utenfor synsrange. Det vil være en stor sjeldenhet. Men ja, de kan springe langt. Det må man ta med i beregningen når man sloss mot dem og da blir smart bruk av overwatch og lignende viktig. Akkurat som senere i spillet mot andre fiender som liker å komme springende nært deg.

     

    Det høres ut som han så vidt har spilt en time inn i spillet, er dritdårlig til det og har lagt all skyld på selve spillet.

     

    Optimaliseringen dog er utfordrende ja. Litt visuelle bugs her og der, men veldig lite kritisk.

    • Liker 1
  5. Det går en rød tråd gjennom alle temaene som er gjenstand for overvåking, enten det er kommunisme eller terrorisme: trussel mot demokratiet. Spørsmålet er rett og slett om vi ønsker å bevare demokratiet eller om vi istedet aksepterer anarki eller andre former - som effektivt ville begrense borgeres frihet i ekstrem grad.

     

    Diktaturer i øst, som har forsøkt "kommunisme" har en lang historie bak seg med å undertrykke folks frihet, enten det er talefrihet eller bevegelsesfrihet.

     

    Primitive stater som påtvinger sitt folk Sharia-lover undertrykker ikke bare kvinners menneskerettigheter, men mangler en rettstat også. Vi må ikke la radikale terrorister som støtter en Sharia-stat i Norge få anledning til å kreve dette ved å skremme folk med bomber på Karl Johan.

     

    Derfor må slike elementer overvåkes. Vi kan ikke miste vår frihet.

     

    Hvor er den røde tråden når alle Stortingspartiene bortsett fra Venstre stemte for å la private advokatfirmaer overvåke fildelingen til folk? Er fildelere også terrorister?

     

    Og hvilke terrorister og ekstremister er det du mener blir tatt av DLD? Det er jo utelukkende de som er for dumme til å unngå det (noe som er simpelt) og de tar vi jo uansett nettopp fordi de er dumme. Så med andre ord er det bare vanlige folk som blir overvåket. Kriminelle skjuler allerede sporene sine for sånt uansett.

     

     

    Det er godt gjort, dvs. typisk sleipt à la norsk politisk diskurs, å forfatte et såpass indignert innlegg om bl.a. Datalagringsdirektivet, og så behendig unnlate å nevne at Fremskrittspartiet stemte imot direktivet!

     

    Frp er faktisk landets nest største parti i inneværende periode, mens Venstre er det minste stortingspartiet og fullstendig ubetydelig i enhver sammenheng.

     

    Venstre nevnes, mens Frp overses. Sånn skal virkeligheten fordreies; jeg spår Daniel Heggelid Rugaas en lysende fremtid i norsk politikk.

     

    Tre partier stemte imot DLD: Frp, Sv og, ja, også bittelille Venstre.

     

    Skal folk få ryddige politiske oppsummeringer bør de nok lese noe annet enn Hardware.no.

    Hva hjelper det at Frp stemte mot DLD når det stemte for den nye åndsverksloven som lar private advokatfirmaer overvåke i hytt og gevær samtidig som den åpner for statlig sensur av internettsider regjeringen ikke liker?

     

    5 partier stemte imot DLD. DLD er noe vi kan legge på AP og Høyres skuldre. Resten av overvåkningen og sensuren er dog helt rimelig å gi SV, SP, Krf og Frp pes for.

     

     

     

    Foruten Venstre og Piratpariet, så har Miljøpartiet De Grønne (MDG) et program hvor de svært tydelig prioriterer personvern. Se kapittel "4.4 Digitale rettigheter".

     

    http://www.mdg.no/content/uploads/2013/06/MDG_Arbeidsprogram_web.pdf

    For all del, MDG er ikke så ille der. Men de sier jo seg villige til å bortforhandle hva som helst annet av politikken deres så lenge de får gjennomslag for sin (etter min mening) tullete miljøpolitikk. Og hele konseptet med brems i teknologisk utvikling synes jeg er en skikkelig dårlig ide.

     

     

  6. Til opplysning: FrP vil heller aldri godta overvåkning. Og det er partiet jeg tror har mest handlingskraft. De må bare få mulighet til å prøve seg i regjering.

    Beklager, men den opplysningen stemmer nok ikke helt ;) FrP stemte mot DLD ja, men det stopper egentlig der. For det første så har de vist at personvern er null verdt om det ikke er snakk om nordmenn. De har flere ganger foreslått massiv overvåkning og tvungen DNA-testing av innvandrere.

     

    I tillegg stemte de for (i likhet med alle bortsett fra Venstre) den nye åndverskloven. Den tillater sensur av nettsider og gir private advokatfirmaer lov til å overvåke fildelere uten noen form for tillatelse eller lignedne. Grovt brudd på viktige rettsprinsipper og personvernet.

     

     

    Nå har vel Venstre gått ut og i praksis gjort samme tabbe som ved sist valg og si at de ikke ønsker å samarbeide med Frp om noe, og da forsvant egentlig Venstre som alternativ for min del. Dette må bli en samarbeidsregjering og da nytter det ikke å nekte å samarbeide.

    Det stemmer overhodet ikke. Venstre har sagt at de garanterer borgerlig regjering med borgerlig flertall. Så har de sagt at de er villige til å prate med Frp om regjering etter valget, men at de finner en regjering med Frp usannsynlig pga de store forskjellene. Det er en ærlig sak. Men å samarbeide på saker man er enige om (som er en del) vil Venstre selvsagt gjøre. Venstre ønsker helst en V+H+Krf regjering, men et parlamenterisk samarbeid med Frp i et slikt tilfelle vil være helt naturlig og noe også Høyre har sagt at de ønsker.

     

     

    Problemet er vel at Venstre taler med flere tunger.

     

    Med Odd Einar Dørum som Justisminister , så ble nye antiterrorlover vedtatt i 2001.

    Terrorpakke 1 ble vedtatt i 2002 og i 2005 ble romavlytting lov ( Terror pakke 2)

     

    I 2005 ble også terskelen for PST til å bruke skjulte overvåkingsmetoder lavere. Før måtte de, som det vanlige politiet fortsatt har, ha skjellig grunn til mistanke for å drive skjult overvåking. Men da fikk PST lov til å bruke metodene for å forebygge, dersom «de har grunn til å undersøke» om noen planlegger for eksempel terrorhandlinger.

    Det er verdt å merke seg at det var justisminister Odd Einar Dørum fra Venstre, som i dag profilerer seg som et anti-overvåkings-parti, som la frem disse lovendringene. En annen ting å merke seg er at Dørum i 2002 egentlig ville ha enda mer inngripende terrorlover, men etter en høringsrunde ble terrorlovforslagene dempet.»

    Nå er ikke Odd Einar med som kandidat til noe som helst lengre og Venstre har definitivt skjerpet inn politikken på dette området massivt siden da. I tillegg var det en sak som selv da var upopulær innad i partiet og noe Dørum har sagt i ettertid at han ikke likte å gjøre.

     

    Partier endrer seg faktisk på et tiår og det har særlig Venstre gjort. Man har skiftet partileder og enormt mye nytt blod har strømmet inn i Venstre. Medlemsveksten har vært enorm og partiet har blitt langt mer prinsippiell og tydeligere på ideologiske saker.

     

    Selv er jeg enormt opptatt av dette politikkområdet og jeg har enorm tilitt til Venstre her. Mange Venstrepolitikere har vært enormt engasjerte på temaet og både Daniel som skriver her og Sveinung Rotevatn som har skrevet her før ligger ann til å kunne komme inn på tinget. Vi trenger unge folk som skjønner dette og som er engasjerte i det inn på Stortinget. Derfor er stemmene Venstre får dette valget enormt viktig.

     

    Og om man lurer på partilederens engasjement her så er det bare å se til DLD-debatten som var. Trine Skei Grande brukt mye tid på dette og siterte svært passende Star Wars fra talerstolen på Stortinget når hun sa "Så det er sånn demokratiet faller, til stående applaus."

    • Liker 3
  7. Jeg skulle gjerne likt å høre hva venstre har å si til det som kommer frem i denne artikkelen. Kan trekke ut blant annet dette:

     

    Den hendelsen er sett på som en flause innad i Venstre, men det er over 10 år siden, representerer ikke dagens partiprogramm eller politikere og representerer ikke dagens Venstre.

     

    Hva innvandringspolitikk anngår som enkelte nevner her så er den nok ikke like ekstrem som enkelte kanskje har et bilde av. Den har først og fremst fokus på å være human. Det vil blant annet si at det er viktig å ha betydelig kortere sakbehandlingstider sånn at ikke folk blir værende her i årevis. Og ja, vi vil behandle asylbarn bedre. Deres behov må veie tyngre enn det gjør i dag. Og ja, vi vil åpne for mer arbeidsinnvandring. Men på den andre siden vil vi åpne for raskere utsending av kriminelle og bedre satsing på integrering. Vi vil feks gjøre det lettere for innvandrerkvinner å komme ut i jobb med å senke arbeidsgiveravgiften for dem midlertidig.

    • Liker 2
  8. Problemet med det Norske storting er at det best av en gjeng mennesker som kan veldig lite. Dette er sikkert ikke unikt med Norge. Resultatet er uansett at det er lett å overbevise dem om at slikt og sånt er smart, uten at de forstår hvilke vannvittige konsekvenser det har. Innenfor personvern så er det rett og slett ikke trygt å ha politikere som ikke forstår hvordan internett virker. Dette gjelder også mange andre områder i samfunnet. Vi trenger politikere som har litt vett i skallen.Jeg anbefaler alle å ta en veldig god gjennomgang av seddelen de har lyst til å putte i urnen til høsten. Stryk ut kandidater som ikke har en skikkelig arbeidserfaring og/eller utdannelse. Begge deler burde være relevant i forhold til området politikern vanligvis jobber innenfor. Uansett parti spiller det en vesentlig rolle hvem som faktisk blir stemt inn på tinget.

     

    Å stryke kandidater har desverre ingen effekt i praksis på stortingsvalg. Den beste løsningen er å stemme på partier med kompetente mennesker på lista.

     

    De på Stortinget kan ikke lite, men det er svært få der som har vokst opp med IT og har en forståelse for det. Man ser hvem som har forståelse for IT når man ser hvem som kjemper imot datalagring, overvåkning og sensur, nemmelig Venstre.

    • Liker 2
  9. Jepp. Fant svaret på den siste linken din der. Siden jeg har prøvd å kjøpe en app uten å ha lagt til et kort så har kontoen min blitt suspendert. For å få den åpnet må jeg scanne og sende inn Pass og bekreftelsedokumenter på adressen min (har ikke peiling på hva det skal være) og vente i 3-5 virkedager.

     

    Helt utrolig idiotisk at det skal være så mye arbeid for å bruke 20kr på en app. Da lar jeg nok heller være å kjøpe noe der. Har aldri likt iPhone, men om jeg skulle skifte så måtte det jo være på grunn av dette... makan til idioti..

  10. Hvor da? Jeg finner ingen plass for å gjøre det?

     

    Når jeg prøver å kjøpe noe kommer det opp en fielmelding med: We cannot verify your account. Please visit wallet.google.com.. etc, etc.

     

    Og når jeg går til den adressen så får jeg beskjed om at jeg må "verify account" som krever pass/førerkort og alt mulig rart styr...

    • Liker 1
  11. Hei, jeg prøver å kjøpe en app på Google Play, men får det ikke til. Når jeg prøver å få lagt til visakortet mitt til Google Play så får jeg beskjed om at jeg må bruke Google Wallet. Der må jeg aktivere kontoen og da krever de at jeg scanner både pass og et eller annet som bekrefter adressen min.

     

    Kan det virkerlig stemme at det er SÅ knotete å kjøpe en app for 20kr på Google Play? Det virker helt hinsides at det er så mye mer knotete på android enn iOS.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...