Jump to content

rabbis

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)
 1. Hei! Jeg studerer, og jobber på en brillebutikk ved siden av i 25% stilling. Jeg begynte å jobbe sent i 2015, pga dette så trengte jeg ikke å ta ut ferie 2016 siden jeg ikke hadde opparbeidet meg nok feriepenger, noe som passet meg ypperlig da jeg ønsker å jobbe mest mulig. Situasjonen er fremdeles slik at jeg ønsker å jobbe mest mulig, og ønsker max å ta ut 2 ukers ferie i år, men arbeidsgiveren min sier jeg MÅ ta ut hele 4 uker og 1 dag. Ble også fortalt at jeg IKKE kan overføre ferie fra i år til 2018. Stemmer dette? Hvordan er reglene ang hvor lite ferie jeg kan ta ut som deltidsansatt? Mvh R.
 2. Hei! Håper det er noen Jusskyndige her inne som kan hjelpe meg med en ganske enkel sak. Overtok en leilighet 15.juli i fjor og betalte husleie fra 15. til 15 hver mnd. Så kom tiden da jeg kulle si opp da jeg fant en rimeligere plass å bo, og jeg har 2 mnd oppsgelsestid. I kontrakten står det at oppsigelse må skje før den 1. i mnd. Så mitt spørsmål er: Vil de 2 mnd starte å løpe ut fra 1.januar (utifra kontrakten) eller 15.januar (siden leieforholdet ble innledet den 15.juli). Jeg sa opp noen dager før 1.jan. Håper noen kan komme med en tanke eller to
 3. Det stemmer leif, det var en slik liten installasjons fil. Da skjønner jeg hvorfor det tok litt tid. Takk:)
 4. Fra en allerede lagret fil, så der skal det ikke være noen begrensninger. Hadde også strøm tilkoblet forresten. Skal prøve å installere noe flere store programmer å se hvordan den takler det.
 5. Hei! Merket meg noe underlig da jeg skulle installere office på min nye bærbar. Specs er i7, 8 gb ram og 256 gb ssd så her burde ting gå ganske kjapt, det motsatte skjedde i dette tilfellet. Windows 10. Syntes office brukte alt for lang tid på å installere, å når jeg så på ressursbruken under installasjon ligger processorbruken på max 7% og disk på 3-4%. Kan se ut som pc'n sine ressurser ikke i nærheten blir utnyttet. Noen tanker? kan dette være noe spesielt relatert office? Noen tester jeg kan kjøre for å finne ut om dette er et generelt problem? Takk for svar.
 6. Hva skjedde egentlig med Sapphireglasset? Så et klipp for et års tid siden der et sapphireglass ble vridd i alle vinkler og slått med hammer uten å knuse. Forstod det slik at dette skulle være redningen på knuseproblematikken. Apple skulle komme med dette og såvidt jeg husker lanserte HTC en modell med denne tilsynelatende "uknuselige" skjermen rett fremfor nesen på apple? Har ikke lest noe om dette i det siste, hva skjedde? Hva har jeg ikke fått med meg?
 7. Hei! I lang tid har jeg hatt problemer med å sende lydopptak fra Facebook Messenger fra min xperia Z (bilde). Når jeg trykker på "opptak" så låser messenger seg og kræsjer. Kan noen som har samme telefon prøve å sende et opptak til noen, å rapportere tilbake om det funker eller ej? usikker om det er bare min telefon dette problemet gjelder for, eller alle Xperia Z.. På forhånd takk! Mvh Robin A.
 8. Bra noen land tørr gå imot Apples politikk. Lurer på hvilke konsekvenser dette vil få for Taiwan, såvitt jeg husker fikk Norge i sin tid beskjed fra apple: "godta vår garanti- og reklamasjonsregler , ellers selger vi ikke våre produkter i Norge" Dette var når apple skulle inn i Norge i starten. Kan noen bekrefte/avkrefte dette?
 9. Hade vært interessant å se en forbrukerundersøkelse om hvor mange som faktisk bruker bevegelsekontroll. Mulig jeg hadde fått en overraskelse men er rimelig sikker på at denne funksjonen ikke blir aktivt brukt, at det rett å slett bare er en gimmick.
 10. Hvordan kan et selskap som har inntekter(eller resultat som thorsen foreslår) på $700 millioner årlig være verdsatt til kun $300 millioner?
 11. Hmm. Synes det er meget snodi at et 5 år gammelt OS takler 32 bits drivere på en 64 bits maskin, men at et splitter nytt OS ikke gjør det. Det ringer ikke logisk hos meg. Jeg hinter da selfølgelig til at dette kan være gjort for å gi gammle kunder enda en grunn til å kjøpe ny maskin. Kan vel ikke være så vanskeli å lage 32bits støtte, da de har klart det for 5 år siden..? Kan godt hende jeg er helt på vidda med denne konklusjonen, anyone?
 12. Hei! Svigerfaren til madammen har nettopp kjøpt seg HD-kamera og trenger ny bærbar PC for redigering av HD opptak. Ifølge pinnacle skal minimum Q-core 2.6ghz benyttes til dette. Alienware har en bærbar med denne prosessoren som kan være et alternativ. Hvilket skjermkort er å annbefale, Gforce FX? Vis han velger Q-core og et FX skjermkort, vil dette funke fra til dette formålet? Forslag til oppsett? Pris ca 28.000,- max. Takk på forhånd!
 13. Denne artikkelen har vært deffekt nå i fantastiske 10 timer, få fixa den asap!! djises..
 14. Hadde en litt forvirret kar i 50 årene som skulle skifte pin kode. Gjorde et erlig forsøk på å forklare han forskjellen på pin/puk kode, men til ingen nytte tydligvis, tilslutt skulle han ha en "pikk-kode"
×
×
 • Create New...