Gå til innhold

GeirNord

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GeirNord

  1. Slett artikkel, ren oversett og lim fra opprinnelig blogg. Eller mener "forfatteren" at følgende avsnitt er godt skrevet, og informativt for Digi sine lesere?

     

    "Tolv stasjoner som med k-means var blitt klassifisert som korrelerte, ble klassifisert som ikke-korrelerte av PCM-systemet. Tilsvarende ble 13 værstasjoner som ikke ble klassifisert som korrelerte med k-means, klassifisert som korrelerte av PCM-systemet. "

    • Liker 1
  2. Håper noen andre kan gi et godt svar på kabinettspørsmålet, men generelt er reglen at stille og god luftgjennomstrømning ikke hører sammen i et kabinett.

     

    x6 CPU er overkill for dette, da er du på vei til å lage en boks du ønsker å bruke til noe annet også. Ikke noe galt idet, men skal du kun bruke den til det du nevnte i første posten er pengene bedre brukt på øl - da får du hvertfall noen gode halvlitere. Vurder heller å gå til en x2 CPU, det er egentlig mer enn nok.

  3. Du kan bygge en PC til under 4000 som fungerer fint som test/lab server hjemme.

     

    En "El cheapo" løsning som virker ypperlig er å basere seg på en AMD Phenom II CPU (Ikke Athlon, det er verd de ekstra hundrelappene), et ATX hovedkort med 4 slotter til RAM og støtte for 16GB totalt og så bestykke dette hoverkortet med RAM. Billigste sort holder! Bruk noen kroner på en skikkelig strømforsyning, dvs fra en bra fabrikant. Det holder med 400W!!

     

    Målet er å få max med RAM til en greit pris. Du kan få mer RAM i en Intel basert box, men det blir mye dyrere. Kjøp heller to av disse serverne. CPU hastighet spiller ingen rolle. IKKE OVERKLOKK, det vil ikke bli stabilt og mye frustrasjoner. Overklokk heller gamingriggen din...

     

    SATA disk virker helt fint med VMWare og HyperV. Kjøp disker som er beregnet å spinne hele døgnet om du har datane dine kjær, husk backup! RAID 1 med to disker gir nok plass og best hastighet i et slikt labmiljø.

     

    Dette ender for opp med å bli en permanent server hjemme nå du har labbet en stund. Da er det greit at HAR HUSKET BACKUP fra starten av. RAID er ikke backup, men en eksterndisk du koble fra kan være en rimelig løsning. Står den tilkoblet serveren er den utsatt for følgeskader fra når "serveren" din går i stykker, så koble den fra!

     

    Det finnes mange bedre servere å sette opp, men da må du regne med å gi vesentlig mer (10000+). Bygg deg da heller en liten Dell server på nettsidene. MEN det er ikke nødvendig for å komme i gang, specen jeg har satt opp over er mer enn godt nok for å test og komme i gang. Det er det jeg selv bruker i mitt eget testmiljø.

  4. Vet ikke hvor mye hjelp det er , men....

     

    Du kan åpne Office 2007 filer i WinZip, og pakke ut fila (ja, det er sant). På denne måten får du tak i eventuelle bilder plassert i fila, og XML filer (nesten som websider) med teksten.

     

    Så slipper du kanskje å gjøre alt på nytt...

     

    Edit: Skriveleif

  5. Drister meg til et svar på dette, har noe av samme problemet selv...

     

    Du vil kun få lommerusk for disse maskiene... Selv billigste PC på Elkjøp vil være bedre enn noen av disse.

     

    Det som har verdi derimot er kabinettene på PC1 og 2. Se om du kan få solgt de separat. Lian Li og plexiglass kabinetter synker nesten ikke i verdi så lenge de er pent behandlet...

     

    Tipper du kan få 500-1000 spenn per stykk som PCer. Selger du kabinettene separat kan du fort få 1000-1500 eller mer for hver av de...

  6. Vi benytter Linksys RV-042 og 082 hos våre kunder (firma). Denne boksen er svært stabil og støtter VPN inn, samt VPN mellom to bokser om du skulle ønske det i fremtiden. Pris er ca 1500 kroner. Denne kombineres med et stabilt AP, f.eks. Linksys WAP54G. Dette gir en rmelig og god løsning. Av erfaring vil jeg fraråde 802.11n AP. Har til dags dato ikke testet ett eneste punkt som er stabilt med mye trafikk under 4000 kroner.

     

    Privat kjører jeg noe så enkelt som en Linksys WRT54GL med ny firmware fra www.dd-wrt.com. Denne støtter også VPN, og er helt stabil - selv med mye trafikk på trådløst og nettlinje.

     

    Ønsker du noe dyrere med mer muligheter vil jeg foreslå en Juniper SSG-5 med WLAN opsjon. Denne kan være vrang å få tak på i Norge, men om du leter litt vil du kunne fine noen leverandører.

     

    Skal sette opp et nytt nettverk hjemme og trenger noen råd og litt veiledning

     

    I første omgang trenger jeg en router og et WLAN oppsett. I neste steg er det planlagt å kjøpe inn en NAS server.

     

    Budsjettet for router og trådlåst punkt er totalt 3000.

     

    Pga at jeg ikke lenger kan kjøre en dedikert server 24/7 trenger jeg en router med innebygd VPN server.

     

    Har problemer med å finne en kombinert WAN og WLAN router som støtter VPN og er stabil. De jeg har funnet har flere kommentarer om at de ikke holder mål når det gjelder oppetid og stabilitet. 3Com og CISCO router til omlag 1600-1900.

     

    Har kommet over endel WAN VPN routere fra 3Com og CISCO som virker lovende, men disse har ikke innebygd støtte for WLAN. Hvordan kan jeg evt. kombinere en slik router med trådløse access punkter? Og hva er mine muligheter?

     

    Forslag mottas med stor takknemlighet!!

  7. Høres ut som et løst loddepunkt på hovedkortet, eller (små) sprekker i hovedkort. Ta noen målinger på hovedkortet om du klarer får å se om det blir levert strøm til maskinen. Ta ut batteri, og se om det hjelper. Lyser ladelampe når strøm plugges i den bærbare?

     

    Vanligvis betyr feilbeskrivelsen din ett hovedkortskifte, dvs kondemnering grunnet kostbar reparasjon....

  8. Bridge+router eller bridge+AP er defeinitivt en bedre løsning, pass bare på at du har god separasjon mellom kanalene på bridgen og routeren. WAP54 virker godt både i bridge-biten, og som AP. Bruk eventuelt en WRT54GL...

     

    En repeater halverer hastigheten, ja. Merk at dersom du kjører samme kanal både på broen og det ekstra AP/routeren vil du også halvere båndbredden, så pass på god avstand mellom kanalne på utstyret.

×
×
  • Opprett ny...