Gå til innhold

chrishan

Medlemmer
  • Innlegg

    207
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chrishan

  1. Jeg reiser mye i jobben, og skulle gjerne hatt en PC optimalisert litt mer for å drasse rundt på, samtidig som den har litt ytelse. Mitt firmas standardpc-er fra HP er vel - standard. De små er veike, de kraftige er store.

    Jeg har nå fått grønt lys fra sjefen min og IT-gjengen til å kjøpe meg nær sagt hvilken laptop jeg vil ha for å bruke de neste årene, hvor jeg skal reise kanskje enda mer enn normalt. Jeg har ikke ubegrenset budsjett, men ser på forholdsvis high-end. 

    Mine omtrent eneste krav er at den må være slank/lett og ha relativt god ytelse, en god skjerm rundt 12'-14' og at den MÅ være Windows - systemene støtter ikke Mac.

    Noen som har tips/erfaringer å dele her?

  2. onkel_jon skrev (14 minutter siden):

    Tror jeg enda ikke har sett en passatt fra rundt den tiden som ikke har rust på bakluka, kanal skjørt eller på hjulbuene.

    kan og være at jeg bor midt i saltlaka i Oslo 😛

    Fra den ene annonsen (skal se bilen i dag):

    image.png.5486ee0b63dfb9f69f4b34863901866e.png

    Er dette troverdig? Skal ta med lykt og legge meg godt innunder og se, tenkte jeg.

     

    Ellers er vi som sagt en VW-familie, og jeg anser vel Mondeo for å være en bil for omreisende selgere:) Fra spøk til alvor, om vi ikke lander en bil vi er fornøyde med ganske kjapt, kan det nok hende vi begynner å sondere terrenget litt for alternativer.

     

  3. Småkjøring er ikke noe stort problem her. Hun har vel rundt 40-50 min hver vei til jobben, så jeg tror den kommer til å bli god og varm hver dag. Slik de bor (og jobber) nå er det vanskelig å få på plass noen gode lademuligheter, ellers hadde vel dette vært et supert elbil-case. En gjerrig diesel som dette er derfor supert i denne runde, er tanken her.

    Men takk for gode svar alle sammen, er i kontakt med flere selgere nå, og satser på litt titting og prøvekjøring i dag og i morgen. Vet i alle fall litt mer om hva jeg skal se etter og spørre om:)

  4. Min far og jeg skal kjøpe bil til lillesøster, som akkurat har fått barn nr 2. Budsjett rundt 100-150k. Vi er en VW-familie og tenkte på Passat STV. Ser ut til at budsjettet fint skal rekke til en ca 10 år gammel bil eller så. Har noen innspill på hva disse bilene plages med? Hva bør vi se etter og være obs på ved prøvekjøring og visning?

    * rust, i så fall hvor?

    * kjente motor- eller girkasseproblemer?

    Andre erfaringer med disse bilene?

    Eksempel

    Eksempel

    Eksempel

     

  5. Mannen er for øvrig ikke helt patent, og jeg hørte rykter i går fra en annen nabo at han er tidligere voldsdømt :confused:

     

    Det er helt uaktuelt for meg å gå inn på noen form for forsikringssvindel.

  6. Lån en telefon med Voicerecorder. Be om et møte med fyren. Ta opp samtalen. Spør tydelig, flere ganger, objektive spørsmål hvordan han har fått tak i tlf, hvorfor du ikke får sjekke informasjon på tlf, for å garantére at den ikke er fra boksen du har hjemme, og som du har kvittering på at du har kjøpt. Når du har alle unnskyldningene hans på opptak, kan du gå til rettssak mot han. Trén litt først, legg telefonen i en lomme hvor den er skjult, men tar opp samtalen bra.

     

    Skulle ønske skjulte kameraer var billigere.

     

    Har du reiseforsikring, så kan det hende den dekker mot tyverier... men det blir vel litt vagt. Bare lufter tanken.

     

    En andre mulighet er jo å stjele telefonen tilbake.

     

    Spør om du kan få se kvittéring på hans telefon, noe som helst bevis på at han har kjøpt den. Utskrift av bankkonto hvor pengene har gått ut.

     

    Si fra til foreldrene hans. Ta det opp med noen voksne med autoritet.

    Det er en voksen mann det er snakk om her. Også jeg er en voksen mann. Jeg har ikke esken til telefonen. Hele greia ble stjålet, uåpnet fra gangen hjemme hos meg. Jeg har kvittering på telefonen (ikke noe serienummer/IMEI på den), og et bilde av esken hvor serienummer og denslags er synlig. Bildet ble tatt i bilen min etter at jeg hadde hentet telefonen.

     

    Han vil som sagt ikke la meg se på telefonen han påstår er hans, og han unngår nå å snakke med meg. Jeg så ham i dag tidlig, da forsvant han så snart han så at jeg kom.

     

    Jeg har for øvrig vært hos politiet i dag og anmeldt forholdet. Jeg har også vært i kontakt med dem jeg kjøpte telefonen av for se om de på noen måte kan dokumentere at jeg kjøpte akkurat den telefonen (serienummer/IMEI).

  7. Slik du forteller det så finnes det ikke noe tvil i mitt hode om at det er han som har stjålet den. Ville fulgt rådene til 4 3. Politiet har enkelt mulighet til å løse dette for deg. Om de henlegger saken ville jeg gått til sak mot politiet.

    Nei, jeg er heller ikke i tvil. Men jeg føler meg litt fastlåst, kan du si. Får ta en ny tur til politiet i morgen.

     

    Gå til sak? Hvordan gjør man det? Det hørtes kostbart ut. Jeg har ikke allverdens god råd, og vil nødig ende opp med kostnader som overstiger å bare kjøpe ny telefon....

  8. Edit; Ble litt imellom der. Hva mener du med stormet ut? Er dere litt mer kjent enn "heivenner"?

    Han bor i samme oppgang som meg, og er en slags original. Han er arbeidsledig eller ufør, og loker rundt i oppgangen stadig vekk og prater med folk. Han har tidligere vært i søkelyset i forbindelse med en del greier som forsvant i en bod, og noe annet småtterier.

  9. IMEI nummeret er mulig å finne om du får tilgang til telefonen hans. Om dette stemmer overens med nummeret som står på esken så er det din telefon.

    Dersom vedkommende NEKTER å vise IMEI nummeret på telefonen så skulle jeg likt å høre hvilke unskyldning har for å ikke vise det.

    Jeg har sagt rett ut til ham at jeg mistenker at det er min telefon, og spurte om  han kunne vise meg serienummeret på hans, så vi kan sammenligne med bildet jeg har. Han ble veldig fornærmet og stormet ut. Han hevder at han ikke har tatt vare på esken på "sin" nye telefon.

  10. Jeg har kommet i en helt vanvittig situasjon. Jeg kjøpte en helt ny Iphone 7 nylig. Før jeg i det hel tatt fikk åpnet esken, ble den stjålet. Jeg er nokså sikker på at jeg vet hvem som har stjålet den, men kan ikke bevise det. Personen jeg mistenker

    * hadde mulighet og anledning

    * har tidligere vært i søkelyset i forbindelse med tyverier

    * har plutselig ny mobiltelefon (Iphone 7!)

     

    Han nekter selvfølgelig, og jeg er ganske fortvilet. Jeg har serienummeret på mobiltelefonen (og kan dokumentere at jeg har kjøpt den), men får ikke lov til å sjekke på hans telefon. Jeg har snakket med politiet og de trakk egentlig bare på skuldrene og lurte på om jeg ville levere en anmeldelse, samtidig som han hintet litt i skjegget til at den kom til å bli henlagt mer eller mindre umiddelbart.

     

    Hva kan jeg gjøre? Kan jeg på noe vis kreve at mobilselskapet sporer telefonen i sitt nett? Kan jeg kreve at politiet sjekker serienummeret på telefonen?

  11. Takker for svar folkens, selv om jeg ikke synes vi er kommet til et klart svar. For å klargjøre litt, det er overhodet ikke snakk om å selge noen form for alkohol, det er snakk om en lukket fest eller selskap hvor inviterte gjester får servert mat og drikke uten at noen betaler for noen av delene. F.eks et bryllup, som foregår i lokalene til en restaurant, en dag hvor restauranten er stengt.

  12. Er det mulig å arrangere et privat, lukket selskap (bryllup, fødselsdagsselskap, konfirmasjon o.l.) i et lokale som har skjenkebevilling og servere alkohol som er kjøpt inn selv (på lovlig vis)?

     

    Caset er en kafé som normalt har skjenkebevilling. Vil det være mulig å leie lokalet og noen av de ansatte en dag det ikke normalt er åpent, og arrangere en fest der hvor man selv bringer mat og drikkevarer?

     

    Presiserer at lokalet vil være stengt for andre enn inviterte gjester så lenge selskapet foregår.

  13. Er det noen som har noen erfaring med helgull ur? Jeg har en bonus i vente på jobb, som kom uventet, og jeg tror jeg har bestemt meg for at hele greia skal gå til klokke..... Jeg er mer og mer fascinert av (gult) helgull, særlig etter å ha prøvd en gullkokke i et selskap nylig. Jeg ser jo at man kan få en pent brukt Daydate i gult gull for rundt 50-70000, Daytona og GMT-er må man ut med noe mer for.

     

    Dette er langt fra noen ferdig plan, men noe jeg har begynt å se på. Det jeg lurer på er egentlig hvor mye "vanlig bruk" disse tåler. Gull er jo vesentlig mykere enn stål, og dermed mer utsatt for riper og hakk. Ser klokka for jævlig ut etter noen måneders bruk, eller går det veldig greit?

     

    Og hvordan er det med oppmerksomhet? Får man mye negative kommentarer og lange blikk fra klåfingrete som gjerne vil lette deg for den?

     

    Alle innspill mottas med takk!

  14. Har en fra Scatola :)

    Ok? Du skjønner det, at en Patek 2499 har et manuelt verk som må håndtrekkes. Å sette et slikt ur i en tradisjonell winder vil utelukkende resultere i at klokka får svingt seg litt, fjæra vil likevel tømmes nokså fort. Det finnes spesialløsninger for å trekke manuelle ur automatisk, bl.a har Orbita en løsning som kalles Sempre, men jeg har hørt at mikrokontrolleren som beregner økningen i moment når fjæra nærmer seg maks ikke er/var helt patent i begynnelsen, slik at det er/var en viss skepsis til slike løsninger blant samlere.

     

    Det at du påstår at du har en Patek 2499 i winder gjør at jeg fortsatt betviler sannhetsgehalten i eierskapet......

    • Liker 4
  15.  

    Den har en prisvurdering på 1.7 millioner dollar, så NEI, det gjør jeg ikke :p Den ligger i en bankboks på en watch winder, hva nå enn det heter på norsk :)

    Noen kaller det en klokkevrider, jeg synes det høres rart ut, så jeg foretrekker bare winder....

     

    Men, hva slags winder kan du bruke i bankboks? Jeg har bare en med strømadapter, og det er vel ikke 230V uttak i bankbokser? Må du stikke innom og bytte batterier med jevne mellomrom da?

     

    På en relatert sidenote, noen som har tips til gode windere av ålreit kvalitet som ikke koster skjorta?

     

    Skifter sånn ca. hver 2. mnd :)

    Hva slags type winder kjører du?

  16.  

    Den har en prisvurdering på 1.7 millioner dollar, så NEI, det gjør jeg ikke :p Den ligger i en bankboks på en watch winder, hva nå enn det heter på norsk :)

    Noen kaller det en klokkevrider, jeg synes det høres rart ut, så jeg foretrekker bare winder....

     

    Men, hva slags winder kan du bruke i bankboks? Jeg har bare en med strømadapter, og det er vel ikke 230V uttak i bankbokser? Må du stikke innom og bytte batterier med jevne mellomrom da?

     

    På en relatert sidenote, noen som har tips til gode windere av ålreit kvalitet som ikke koster skjorta?

  17. Ikke en spesielt rotete klokke spør du meg. Men det er MIN mening.

     

    Rotete, helt enig. /flau

     

    Veldig enkel og fin, spør du meg.

     

    Rolex datejust er ganske enkel og grei, og Jaeger-klokken er veldig simpel

    Vet du hva jeg tror? At du lyver på deg hele eller deler av denne samlingen din. Du har såvidt jeg kan skjønne (har ikke fulgt med på denne tråden mer enn et par år) aldri lagt ut noen egne bilder av noen av disse superklokkene. Du bruker "stock photos" fra nettet hver eneste gang. Det bør da vel ikke være noe problem for en ressurssterk og oppegående fyr som deg å ta et par bilder med et digitalkamera og legge ut?

     

    Grunnen til at jeg betviler i alle fall deler av denne samlingen din er at ref. 2499 fra Patek er en av verdens mest etterspurte ur for samlere, og de pleier å gå for >$1000000 når de en sjelden gang dukker opp på auksjoner. Det er vel estimert at det ikke finnes mer enn noen få tusen av disse i hele verden.

     

    Det er klart - jeg kan ta feil. Du kan ha hatt en søkkrik oldefar med meget god smak og internasjonale urpreferanser, og jeg vil da legge meg langflat i grusen og tigge om tilgivelse for dette overtrampet. Men inntil jeg ser noe som gir påstandene litt mer liv det tror jeg bare du er en guttunge som er litt stor i kjeften og har i overkant livlig fantasi.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...