Gå til innhold

kUaMooMoo

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kUaMooMoo

  1. 5 minutes ago, Gavekort said:

    Kunne gjerne importert fourth og fifth amendment. Vi er på overtid på å tråkke på bremsen når det kommer til "skyldig inntil det motsatte er bevist".

    Kall meg dum, men forstår ikke helt hva du mener her. Du mener det er mye forhåndsdømming i Norge? Tenker du opp mot rettsvesenet eller hva egentlig?

    • Liker 1
  2. 12 hours ago, Gavekort said:

    Vil tvert i mot si at amerikanerne er langt foran oss på dette området. USA er et land som er veldig preget av skepsis til myndighetene, derav Fourth Amendment og Second Amendment som står knallsterkt i amerikansk rett.

    Her i Norge har vi stort sett hatt et godt forhold til myndighetene og politiet, og har derfor latt en del tvil komme dem til gode. Men så kan vi spørre om hvorvidt det var lurt når vi ser episoder som dette her, og narkohunder på videregående skoler.

    Vet ikke om dette er noe vi burde importere til Norge?

    • Liker 2
  3. 8 minutes ago, Aleks90 said:

    Tusen takk for hyggelig svar 😊

    det er også sånn jeg også egentlig føler det, 40 er jo ikke noe høy alder sånn egentlig! 

    Kjør på og følg drømmen! Ikke la deg påvirke av andre i denne tråden som prøver å projisere sine usikkerheter og negativitet over på deg 👍

    • Liker 1
    • Hjerte 2
  4. 1 hour ago, Travellingman said:

    Vårt borettslag har nettopp gjort det samme, så nå blir det endelig fiber fra kjelleren og opp til alle leiligheter 😎 Vi får 1000/1000 linje til bare 179Kr. Synes det høres utrolig billig ut, er prisen reell mon tro? 
    Limer inn den infoen vi har fått, se sitat under: 👇👇

     

    Så kan jeg jo legge til at nåværende pakke som jeg har nå koster ca 900 kr, 250/15 linje og TV-pakke. 

    Grunnhastigheten på nettet går opp, men ser tv blir en tilleggstjeneste som du må betale for.

    Hos oss så har vi noe som heter flex-avtale. Grunnpakken er 100/100 nett, tv med opptak og 50 tv-poeng som er inkludert i felleskostnader. Denne kan jeg gjøre om på. For eksempel gå ned til 30 tv poeng og øke hastighet til 250/250 uten å betale noe ekstra. Kan også velge bort tv helt og gå for 750/750 uten å betale noe ekstra eller 20/20 og 120 tv-poeng. Veldig greit å kunne gjøre det sånn.

  5. 1 hour ago, NULL said:

    Hva er mer spesifikt problemene? Er problemer både på ting som er koblet trådløst og ting som er kablet til ruter?

    Nå er jeg ikke helt kjent med alt utstyret Telia har, men trodde ikke Zyxel-ruterne de hadde tidligere ble brukt på fiber. Det var denne dere hadde før? https://www.telia.no/kundeservice/internett/oppkobling-bredband/oppkobling-zyxel-emg-3525-ruter/ - Eller var det denne?: https://www.telia.no/kundeservice/internett/rutere-bredband/zyxel-ex5501/

    Og det er denne dere har nå? https://www.telia.no/kundeservice/internett/rutere-bredband/f1/
    Ser ikke at det er noen inngang for fiber på verken F1 eller de to Zyxel-ruterne. Betyr det at det er et separat fibermodem hos dere? Har det også blitt byttet?

    Telia kjører en mediakonverter. Cat kabel fra den og inn i hjemmesentral

  6. 2 hours ago, sofiemyr said:

    Det er det du tror - jeg bryr meg i utgangspunktet ikke om hudfarge. Utfordringen er at vi er kommet til et punkt i verden hvor "alle" tilsynelatende kan identifisere seg som hva som helst. Befolkningen i Star Wars universet har gradvis blitt endret i så stor grad at hvis du prøver å se dette kronologisk så henger det bare ikke sammen lenger. Kom ikke å si at alle disse statistene ble ansatt pga sine ferdigheter under audition - liten tvil om at det er Disney som "fyller kvoten"

    Som vi til stadighet kommer tilbake til i denne tråden - kanskje på tide å lage nye historier og eventyr istedetfor å koke endeløs suppe på de gamle?

     

    IMG_2013.jpeg

    • Liker 5
  7. On 7.2.2024 at 3:10 PM, Bjerknez said:

    Jeg og madammen har begge iPhone og iPad og bruker den "gamle store" Telia boksen. Vi har også internett fra Telia (500/500).

    Vi pleier å streame filmer etc. fra feks. Nettflix appen på Ipad og sende den til TV via Chromecast som jeg har. Chromecast blir kun brukt til dette.

    Merker at det til tider lagger litt, men ikke noe kjempestort problem. 

    Hva slags fordeler har jeg med å kjøpe Apple TV Gen 3?

    Jeg regner med jeg fortsatt må beholde Telia boksen uansett grunnet internetttilgang?

    Har brukt Apple TV med Telia Play appen i flere år. Kjempe fornøyd. Telia Box er horribel og alt går tregt. På Apple TV har du all funksjonaliteten til Telia Box men alt flyter mye bedre.  👍

  8. On 24.1.2024 at 6:47 PM, Kajac said:

    No problem 😊 Apple sine brukersider er ikke akkurat kjent for å være oversiktlig eller brukervennlig.

    Innstillinger -> Klikk deg inn på din bruker øverst -> Betaling -> Legg inn visakort der. Veldig «vanskelig»…

    • Liker 1
  9. On 27.12.2023 at 6:35 PM, elementz said:

    Takk for svar. Fant litt ut av dette. Det er en GPON ONT som du nevner. Sjekka med bridge-ing, men ser ut som den er løst til innstillingene fra telia.(Alt er greyed out og jeg kan ikke bytte på de instillingene) 

     

    Slik jeg ser det er alternativet å kjøpe inn en egen ONT modem med wifi6 eller kontakte telia og høre om de har noe alternativ. Sjekka ut sidene deres men ser ikke sånn ut. 

     

    https://superuser.com/questions/1120909/super-admin-access-to-huawei-hg8245
     

    ser ut som det går an å «hacke» routeren litt. Vet ikke om dette hjelper?

  10. On 27.12.2023 at 6:46 PM, NULL said:

    Rart om de ikke skulle støtte bridge mode. Sjekket kundeservicesidene til Telia om det ikke ligger noe informasjon? Prøvd å Google om noen andre Telia-kunder har sagt noe om bridge mode på denne?

    Som @elementz sier, du kan nok ikke bytte ut denne med en eget GPoN ONT. En slik ONT må være inregistrert i Telia sine systemer for å fungere.

    Spørsmål er også hva du ønsker å oppnå. Hvis det kun er for å få bedre WiFi, kan man velge å kjøre en aksesspunktløsning bak Telia-boksen (eller et mesh-sett i aksesspunktmodus).

    Har brukt både Sagecom (HFC), Inteno og F1 routeren (Fiber) til Telia. Alle de kan puttes i bridge mode, gjort det selv med Google Nest Wifi.

     

    https://www.telia.no/kundeservice/internett/rutere-bredband/

    her er en link til alt utstyret og manualer 👍

  11. 19 hours ago, -Night- said:

    Les avtalen styre at signert.  telia forebeholder seg retten til å vederlagsfritt bruke ditt bygg som hub imot andre bygg i all evig tid også etter avtalen er utløpt.   selv om dere om 5 år kan bytte til noe andre kan telia enda kreve og bruke deres bygg videre og ha luftstrekk, legge nye strekk til andre bygg etc.  

    Klarte å finne noe negativt 👍 Har ikke lest papirene, så får ta deg på ordet…

  12. On 1.11.2023 at 2:29 PM, -Night- said:

    telia veit at deres tid er over snart siden de har i alle  år nektet å bygge ut fiber så de melker det maksimalt på de som er dumme nok til å kjøpe av dem eller styrer som signerer avtaler med telia, har sittet i flere styre i flere bygg og i alle bygg har telia blit sagt opp innekort tid og erstattet med fiber. lynet, altiboks og nå sist global connect.  rundt 500 kunder telia har mistet pga deres tullete  "Hybrid" ikke fiber 

    Ikke helt korrekt. Borettslaget jeg bor i nå har Telia. Vi reforhandlet ny avtale med de i fjor. 5 år, mens de strekker fiber og tar kostnadene med det. Etter 5 år, så eier borettslaget fiberen selv… Så nå har alle enhetene i borettslaget fiber 😊

  13. 3 hours ago, Branden said:

    Arbeiderpartiets Kunnskapsminister har tydeligvis ikke peiling på forvaltingens habilitetsregler. Hun utnevnte likesågodt sin ex Frode Elgesem til et styreverv i Wergelandsstiftelsen.

     

    Frode Elgesem er jurist og nær venn av Brenna. Han var advokat knyttet til AUF under 22. Juli rettssaken. Elgesem sitter i styret til Wergelandsenteret, en post Brenna ga til han. Wergelandsenteret gir penger til Utøya AS, DER sitter eksen til Brenna, Martin Henriksen.

    Med andre ord Elgesem er ikke eksen til Brenna….

    • Liker 1
  14. 2 hours ago, qualbeen said:

    Skru av lyden? Hah!

    Varselet overstyrer telefonens innstillinger. Den vil ule og pipe - på høyeste volum.

    • Har du på lydløs? Glem det! Fulle sirener!
    • Har du på ganske lavt volum? Ta det med ro, det blir full guffe allikevel!
    • Sitter du i jobbmøter, kjører bil, utfører presise oppgaver eller andre former for konsentrasjon/arbeide som ikke bør forstyrres?! Well ... Good luck! 

    Jeg forstår at de ønsker å teste varslingssystemet sitt. Absolutt. Men jeg forstår ikke hvorfor de må kjøre en såpass ekte test hvor volum går babanas. Jeg er spent på hvor mange trafikkulykker som vil oppstå 14. juni!

    Samtlige som kjører bil vil bli såpass stresset og forstyrret, at de ser seg nødt til å fiske frem telefonen for å prøve å stoppe ulydene. I fart. Dette vil smelle!

    De som jobber nattskift og prøver å sove vil få en mindre hyggelig vekking! 

    Pust med magen!

    • Liker 2
  15. 15 minutes ago, trikola said:

    Så ditt syn er basert på tipping. Greit.

    Da hadde vi ikke noe mer å si nei? lol.

    Eller for å si det sånn. Du var ikke interessert i å diskutere med noen som ikke var enig med deg.

    Prøvde kjapt å se hvor kundebarometeret fikk dataet sitt fra og hvordan de spesifikt innhenter det. Fant ikke ut av det.

    Mye av «hatet» som jeg nevnte tidligere kommer ofte av personers behov for å rettferdiggjøre et valg de har tatt. Ofte så roter dette i følelser, etikk, trygghet osv… Har man også gått inn med en forutinntatthet om at foreksempel DNB har dårlig kundeservice, har dårlige tjenester, har ustabile tjenester, så vil man ofte finne det man leter etter. Man blir kanskje litt blind ovenfor sitt eget valg (dvs hvilken bank, mobiloperatør etc man har valgt.) Da vil man se kun det negative hos «fienden» (valget man ikke tok) og «det beste» (valget man faktisk tok). Igjen. Rettferdiggjøring av egne valg og conformation biased, samt følelser, blir en eksplosiv mix.

    Nå skal det sies, at ingen er perfekte. Tviler ikke på at DNB kan ha dårlig kundeservice, tjenester etc. Men tviler heller ikke på at andre «bedre» banker heller ikke er perfekte (tilbake til forutinntatthet og biase).

    Tenker man må være litt mer nyansert en: «DNB dårlig» og «Sbanken best»

    For orden skyld. Har kundeforhold på tvers av flere banker…

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...