Gå til innhold

gthaman

Medlemmer
  • Innlegg

    1 044
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gthaman

  1. barezell skrev (10 timer siden):

    Selvfølgelig får folk kjøpe hva de vil. Jeg skrev heller ikke noe annet? Men her var vel argumentet at med den ekstra ytelsen så kunne man ha kortet i 4 år uten å trenge oppgradere. Da tenker jeg det er mer fornuftig å gå for kortet som yter nesten like bra til halve prisen og så et kort som sikkert yter vesentlig bedre om 2 år for (muligens) andre halv del av prisen. :)

     

    «Ingen trenger en Porsche» ble innledet av en Porsche-sjef på en konferanse nylig. Vi er nok ikke så rasjonelle og følelser styrer pengebruken langt mer enn vi liker å innrømme. Det er litt sammenliknbart med det som gjør at kjeder bruker mye energi på å utforme butikker på en måte som trigger impuls. 
     

    For meg er det 3090 nå og 4xxx når det kommer. Min erfaring er at å alltid kjøpe det nyeste/beste, og så selge dette brukt på et godt eller smart tidspunkt, gir omtrent samme økonomiske belastning som å oppgradere alt hvert 5. år...

    On-topic: ventetiden er fæl, gikk glipp av 3090 lanseringen 👎😡 leter febrilsk etter kort som passer med EK vannblokk nå 😊

     

    • Liker 3
  2. Mumriken skrev (3 minutter siden):

    4400 er ikke særlig høyt..
    Når det er sagt så kom jeg akkurat på at z390 stinker på DR brikker så han bør gå for 2x8GB uansett 😛

    Potensielt dumt spørsmål: gjelder dette om man er på 2066 platform også? Jeg har 4000c15 minne, 4x8gb...😳

  3. Henger meg på her, jeg kjøper 3090 og gleder meg til det fordi jeg syns det er kult å ha det siste og beste. Jeg digger å vite at det er overkill, og det gjør meg ingenting å vite at jeg ikke klarer å utnytte det fullt ut med spillene jeg spiller. 

    Jeg var nylig på en samling der sjefen for Porsche hadde litt taletid, og han startet enkelt med "ingen trenger en porsche - så da må vi spille på andre ting for å få folk til å kjøpe bilene våre". Det tenker jeg er relevant i diskusjonene som går her. 

    Det handler om interesse, og ikke minst mulighet til å kjøpe slike ting ?

    • Liker 4
  4. Kan ikke heller politiet og vegvesenet ha det digitale førerkortet i sin database framfor at det ligger på mobilene til folk? Eller kommer GDPR i veien her?

     

    Hva løser det egentlig? Du må uansett legitimere deg om du blir stoppet i kontroll f.eks. Politiet har lenge kunne sjekke om du har gyldig førerkort ved å søke opp fødsels- og person-nummer.

    • Liker 4
  5. hva med tapte ingame timer og ranks da??! :hmm:

    Hvis det er fare for å tape verdi (primært økonomisk) gis det rom for at man selv legger ut for tilsvarende kort et annet sted, for deretter å kreve mellomlegget refundert av CDON, snarere enn kortet om lang tid. 

     

    Dersom man går den veien, må dette presiseres i kravet til Forbrukerrådet, og da bør du være sikker på å vinne - hvis ikke har du kjøpt et kort "forgjeves". 

     

    Jeg har jo allerede 2080Ti'er i bestilling, så jeg krever bare mellomlegg av cdon, og får dermed rabatt på et av de andre kortene jeg skal ha :)

  6. har fått to mailer fra cdon, begge ligger forklart her inne.

    sendte akkurat klage til cdon. og siden det er nettopp cdon, registrerte eg sak hos Forbrukerrådet i samme sleng :)

    ser Dustin selger kortet for 11.499,-. så att cdon har tilbud på 18% under de er langt fra urimelig.

    Med 1070' kortene endte det slik: 

     

    https://www.dinside.no/okonomi/cdon-nektet-a-levere-slik-vant-kundene/68556222

     

    Denne saken er enda mer tydelig, derfor de forsøker seg med 1000kr rabatt etc. 

     

    5 kunder holdt ut hele veien, mens svært mange bestilte...Bare å smøre seg med tålmodighet, men det er verdt det til slutt. Mulig Cdon tar til fornuften denne gangen og heller prøver å kjøpe ut kravet (er villig til å droppe saken for 80% av mellomlegget f.eks overført til konto). 

     

    Så hvis dere følger med her cdon, som dere gjorde sist, så har dere hvertfall en person som er villig til å spare dere for tid, advokatutgifter + spare noen få kroner). 

  7. samme her :rofl:

    Bare å kjøre saken. Har hatt 2 runder med cdon, 1070 + 980ti. Vant begge ganger etter FTU bestemmelse.

     

    Jeg har kjørt saken til Forbrukerrådet nå.

     

    Det var en kommentar på at margin neppe var mer enn 10% på denne typen vare - dette er ikke noe mannen i gata bør/skal forstå. Ei heller vil klagers kunnskap spille inn (fikk avvist det sist).

     

    20% er helt normal rabatt på småelektronikk. Kjør saken så lenge man har mottatt bestillingsbekreftelse. Har de ikke varen, skal tilsvarende eller bedre vare leveres.

  8. Jeg mistenker feilprising ja, tipper de har lagt inn 2080 pris på 2080Ti-modellen. Men uansett, så er den prosentvis nærmere MSRP enn da de feilpriset 1070.

    Litt mer usikker på denne uansett - sist var det tydelig merket -40% rabatt. Det var litt av grunnen til medhold i ftu.

  9. Det er bare å henge i - dere ligger langt etter :ninja::dribble:

    https://www.youtube.com/watch?v=n4Lt6XCGV04

     

    Ser forøvrig man bør ha to PSU'er for å klare å dra ut alt av to 2080 TI + 7980XE. 1600W er kanskje unntaket.

    Det er vel også en fordel å sørge for stabil spenning, det er ikke alltid nettspenningen er ren nok når lasten drar seg raskt opp - online ups kan hjelpe.

    Heftig! Kanskje jeg må bytte min ax1200i til en ax1500i, ettersom jeg bare har 7920x.

     

    Forøvrig er vannblokker kommet for lenge siden (direkte fra ek).

  10.  

     

    At folk villig betaler 13k pluss, 70-80% over tilsvarende produkt i dag med for 30-40% bedre ytelse får være deres problem men det gjør at Nvidia ikke lærer en lekse og bare å fortsetter å øke prisene som faktisk går utover meg til slutt.  

     

    Vås. Ny tech, RTX osv kan du ikke nødvendigvis måle på denne måten. Det finnes også gode eksempler på over 50% forbedring. 

     

    Hvis du ikke ønsker at tilbud og etterspørsel skal styre prisene kan man jo gå inn for å gjøre noe med dette politisk. 

    • Liker 1
  11. Min opplevelse er at feil må kunne gjenskapes under testing. Som jeg nylig påpekte i en annen tråd, så er psu/gpu kombinasjonen i mange tilfeller det som bidrar til (eller sørger for mangel på) coil whine.

     

    Om CDON tester dette, og ikke opplever problemet så får du kortet i retur + testgebyr.

     

    På toppen av dette, er cdon erfaringsmessig ikke til å stole på. Jeg måtte til forbrukertvistutvalget sist jeg kranglet med dem, og vant først frem da jeg forklarte at jeg tok det til retten om de ikke tok «dommen» fra ftu til seg.

     

    I tillegg hadde jeg retur av et hovedkort med defekt minnespor der innen for garanti-tiden. Etter 3 mnd med ingen saklige svar, måtte jeg pusse en av jobbens jurister på dem før jeg omsider fikk nytt hovedkort i posten.

     

    Oppsummert: styr unna reklamasjon hos CDON om mulig :)

     

    Hadde det vært komplett.no ville jeg rådet annerledes. Lykke til :)

×
×
  • Opprett ny...