Gå til innhold

Pantern

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pantern

  1. Å sette harddisk inn i eksternt kabinett er en god idé. Det er ikke skadelig for disken.

     

    Vet at det generelt ikke er farlig, men er litt skeptisk til de vifteløse kabinettene. Gir de nok kjling til disken? Overhopphetede ting har lett for å gå i stykker...

  2. Hei,

     

    trenger mer diskplass til den bærbare og skal skaffe meg en ekstern harddisk. Er ute en stillegående disk på 250 eller 300GB. Men det er jo en jungel der ute. Hadde tenkt å kjøpe et vifteløst HD-kabinett og putte inn en samsung eller seagate HD, men er redd dette vil være skadelig for disken i lengden. Blant ferdigbygde disker er maxtor temmelig rimelig, men de bråker jo en del..

     

    Er det noen synspunkter på dette? Hva bør man kjøpe?

     

    mvh

    Panter`n

  3. Du ka nok trygt kjøpe begge to. Har blitt superfornøyd med min 4651LMI. Deilig maskin. Lynrask selv med alle innstillinger på bunn. Vifta går utrolig sjelden nå som det er blitt kaldere temperaturer (kjølig kontor). Skjermen er deilig og når du venner deg til den høye oppløsningen klarer du deg ikke uten. Batterikapasiteten er over 4 timer ved lett bruk og fintunede innstillinger (uten undervolting av cpu).

     

    Er du fanatisk opptatt av at den skal være fullstendig lydløs ville jeg valgt en pc med et annet skjermkort. Men som sagt så plager iallefall ikke dette meg lenger :)

  4. Hei.

     

    I det siste har jeg hatt problem med at jeg ikke får lyd i de innebygde pc høyttalerne etter å ha brukt den eksterne lydutgangen. Nå har det blitt permanent. Får bare lyd på ekstern lydutgang både i linux og windows.. :(

     

    Har en bærbar Acer Travelmate 4651LMI..

     

    Håper noen kan hjelpe meg, kjedelig om jeg må sende den på rep.

    Trenger den sårt til studiene mine..

     

    Takk til alle som tar seg bryet

     

    Nils

  5. Hei,

     

    har et lydproblem. Det startet med at jeg koblet pc`n til anlegget. Funker kjempefint. Men så hver gang jeg skulle høre på lyd med bare pc`n ble det problemer når jeg dro ut kontakten til anlegget. Ikkeno lyd. Og nå har det blitt permanent. Kun ekstern lyd i Linux oxo. SÅ jeg regner ikke med at det er en softwarebug? Noen ideer?

    Kjipt å sende den nye pc`n på rep allerede. Det er en Acer travelmate 4651 LMI

     

    Nils

  6. Trådstarter, sjekk om CPU'en klokker opp/ned under bruk. Enkleste måter å sjekke dette på er å høyreklikke på taskbar'en, og legge til en CPU-måler.

     

    Jepp, cpu`en klokkes opp og ned under bruk, men den går aldri under 800MHZ. Selv ikke

    når det ikke er noen programmer åpne.. Viften går iallefall konstant.. og det gjør den ikke i windows.. Mulig det kan ha med skjermkortet å gjøre.. har maximum power savings på det i windows... nvidia skjermkort.. som j har hørt det skal være litt plunder med under linux..

     

    iv3rs: ser du har acer du oxo, hvem linux-distribusjon kjører du? bruker du noe programvare for å gjøre maskinen mer stillegående?

  7. Hvor ligger Tundra's 1557 i forhold til Acer'n? Både i byggekvalitet / generell kvalitet og ytelse? Det er snakk om et par tusen mer, men er det verdt det? 1557'n har jo også det gamle chipsettet.. Uff, er ikke så greit å velge.. Hva mener dere?

     

    Hmm.. så på den oxo før jeg skulle kjøpe.. Du finner tester av tudraen her på hw.no

    så kan du gjøre deg opp en mening selv.. Acer har veldig godt rykte for byggekvalitet, mange tester på maskinene før de slippes ut på markedet...

    I ytelse vet jeg ikke om du merker så stor forskjell... tundraen har jo litt hurtigere cpu og 1024 ram, særlig det med ramen er jo veldig positivt... men FSB bussen må ha en del å si.. den jeg sitter på nå er jo lynende rask...

  8. Har ikkeno kamera her nå.. du kan jo sjekke med bildesøk på google. Synes ikke den virker klumpete i forhold til 8005 på de bildene jeg har sett iallefall. Og tro meg, jeg har sjekket nøye. Det eneste negative jeg kan se er at tastaturet kunne fylt ut hele pc`n, det samme gjelder skjermen. Mistenker at de bruker samme størrelse som på 810x serien. Altså er den kanskje 1cm bredere om noe..

    Tror du kommer til å bli fornøyd uansett hva du velger. Personlig synes jeg 8005 virket litt gammeldags pga farge, og utforming rundt tastatur. Et google-bildesøk vil gjøre at du skjønner hva jeg mener...

  9. Jeg har prøvd å sette opp ppt størrelsen. Blir temmelig kornete ikoner, men d funker. Slitter litt med teksstørrelse, særlig når jeg surfer på nettet. Ikke alle sider det funker å sette opp tekststørrelsen på. Da prøvd både i xp oppsettet og i browseren, så hvis du har tips utover dette vil jeg veldig gjerne høre?

     

    Kjører du linux på en sonoma-maskin? Gikk installasjonen uten problemer? (vanskeligheter for å tro..) Hvor fikk du tak i den distribusjonen?

  10. Hvordan er denne i forhold til 8005LMi? Er det stort sett skjermkortet og kabinettet som er forskjellen? Ytelse?

     

    8005Lmi benytter seg av Intel® 855GME chipsettet, mens 4651LMI benytter 915 chipsettet. (centrino2/sonoma). Dette innebærer at 4651 har hurtigere systembuss. Har ikke prøvd 8005LMI men den har fått mye skryt på tester fra 2004. Var den jeg egentlig skulle kjøpe, men jeg liker å ha det nyeste på markedet :) 8005LMI er jo en utgående type, finner den ikke engang lenger på acer.no

     

    Sikler veldig på en av de, selvom jeg egentlig har begynt å helle litt mot 8005. Mye pga kabinettet.

     

    Ehh... det kan jeg absolutt ikke forstå.. Personlig synes jeg 4651LMI ser veldig mye bedre ut enn 8005LMI. Den ser gammel ut... Dessuten er portplasseringene på 4651 helt genial.. særlig i forhold til 810x serien (som jeg holdt på å kjøpe..)

     

    Vil det kunne hjelpe på støyen å montere noen høyere gummi klosser bak for å heve pcen fra underlaget?

     

    Ja, det hjelper å heve maskinen litt i bakkant. Pleier å legge moben under bak der.. Vifta går ikke så ofte ved vanlig bruk når du stiller cpu og skjermkort på minimum... Har ikke prøvd å undervolte cpu ennå, men har hørt at det oxo kan hjelpe en del..

     

    Ytelsen er jeg som sagt veldig fornøyd med. Skjermen er bra om du trives med høy oppløsning. Blir egentlig mer og mer fornøyd ;)

  11. Ytelsen er veldig bra. Sammenlignet med min gamle p4 2,4GHz er den rene råskinnet :) Da særlig på overføring av filer ol. Støyer som sagt litt.. men går egentlig greit så lenge du ikke plasserer pc`n på duker og lignende. Da går viften hyppig pga luftinga på undersiden av maskinen. Forresten helt rå på grafikk. 38.000 poeng i aquamark 3d. Med 32MB mobility radeon kortet jeg hadde i p4`n klarte jeg 3.000...

     

    NP

  12. Hei,

     

    jeg har nettopp kjøpt meg ny bærbar med sxga+ skjerm (1400 x 1050). Var redd for å savne mulighet for høy oppløsning. Problemet mitt er at alle andre oppløsninger enn den høyeste blir fryktelig uklare. Er det noen måte å bedre dette på? Er klar over at skjermen er laget for den høye oppløsningen, men d blir så fryktelig smått på 15" skjerm...

     

    Er det håp? Har prøvd å stille skarphet og alt... :hmm:

     

    NP

  13. Hei,

     

    sitter nå på min splitter nye acer travelmate 4651LMI. Det er vært skrevet mye om denne i dette forumet, og det er med stor skuffelse jeg må si at den faktisk bråker ganske mye. I skrivende stund går viften faktisk kontinuerlig. Mistenker at dette kommer av nVida skjermkortet? Noen som vet om acer har mulighet for å stille ned vifteaktiviteten. Spurte cshop om støy før jeg kjøpte den, burde jeg sende den tilbake og få en mindre støyende? Noen forslag?

     

    NP

  14. Lurer på den acer`n 4651lmi selv. Er det noen som vet åssen den er støymessig?

     

    Har en fujitsu siemens p4 2.4GHz med 512MB ram for øyeblikket, hatt den et par år, men jeg takler bare ikke det bråket lenger.. Støyer værre enn en støvsuger selv rett etter formatering...

     

    Hvordan tror dere acer`n er ytelsesmessig i forhold?

     

    P

×
×
  • Opprett ny...