Gå til innhold

Oaka

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oaka

  1. Hei folkens. Sitter hos en kamerat som akkurat har kjøpt ny Media Center PC. Selvfølgelig er det alltid et eller annet som ikke fungerer som det skal, og i denne omgang er det snakk om å få ut lyd over HDMI. Kortet som sitter i maskinen er altså et et Asus HD3650 som skal ha mulighet for å sende ut lyd via en DVI - HDMI adapter. Vi har installert siste driver fra ATI og siste versjon av Catalyst. I tillegg har vi googlet oss frem til en ATI Realtek HDMI driver som visstnok trengs, men fortsatt ingen lyd. Lyd på HDMI er satt til standard utgang, og vi har til og med prøvd å deaktivere onboard audio. både i Windows og i bios. Er det noen som har erfaringer med dette og kan sette fingeren på hva vi kan ha gjort galt? Alle tips mottas med stor takk. :-)

  2. Hei. En kamerat av meg foretok akkurat en stor oppdatering av PCen og kjøpte nytt hovedkort og CPU. Problemet er det at maskinen stopper på en helt svart skjerm når vi forsøker å starte den opp med alle fire minnebrikkene innsatt. Hovedkort og ram er som følger:

     

    MSI P31 NEO2-FR ( http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=136133 )

    GEIL 2GB (2x1GB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra 4-4-4-12 (2 slike sett) ( http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=129240 )

     

    Som sagt så feiler maskinen i oppstaren hvis alle brikkene står i hovedkortet. Tar man ut to av dem, funker alt brillefint. Vi har testet med flere forskjellige kombinasjoner av brikkene for å se om det kan være feil på en av dem, men maskinen fungerer alltid så lenge det er kun 2 stk i. vi har også prøvd å bruke forskjellige minnespor i hovedkoret, så det kan virke som om det funker som det skal.

     

    Etter å ha prøvet og feilet mye har vi tatt en kikk på brukermanualen til hovedkortet, og hvis vi tolker den riktig kan det virke som om dette hovedkortet kun støtter 2stk "dual sided" minnebriker. Dette er et begrep jeg ikke er kjent med i det hele tatt, og har aldri opplevd problem med dette før. Vi har heller ingen idé om de minnebrikkene som brukes er dual eller single sided, men det er det kanskje noen her som kan svare på? Hvis ikke dette er problemet, er det noen som har gode forslag til hva annet som kan være galt? Jeg takker for all hjelp.

  3. Jeg kjører også XFX 8800GTX, men jeg holder stort sett ikke høyere gjennomsnitt enn 15FPS. :S Det merkelige er at ytelsen blir veldig lite forbedret selv om jeg jekker ned grafikkinstillingene. Jeg trodde først den dårlige ytelsen rett og slett bare var et resultat av elendige Vista-drivere fra nvidia og dårlig porteringsarbeid av Capcom (noe de er ganske kjent for), men hvis andre med tilsvarende systemer opplever såpass mye bedre ytelse, så er det neppe det heller.

     

    Noen spørsmål til deg, Banandan. Har du overklokket? Hvilken prosessor kjører du? Og vet du hvilken driverversjon du bruker til skjermkortet?

  4. Hei og god kveld folkems. :)

     

    I går hoppet jeg av glede fordi jeg endelig klarte å finne CD-keyen min til Battlefield 2. I dag fikk jeg installert spillet på min relativt nye PC, og spillet funker forsåvidt bra det. Men det ser ut til at det oppstår litt problemer rundt grafikk. Problemet er at forskjellige teksturer kommer og går hele tiden. Jeg kjører 8800GTX-kortet til nvidia, og har installert de nyeste driverne til det. Jeg har opplevd samme problem med flere andre spill, men det er alle noe eldre spill, og jeg regner igrunnen med at det finnes en løsning på dette problemet for et såpass nytt spill som BF2. Er det andre som har samme problem og har funnet en løsning på det? Alle tips mottas med takk :)

  5. Hei. Jeg lurer på en liten sak angående hotswapping av s-ata disker. Det har seg nemlig slik at jeg lurer på om jeg har greid å ødelegge den ene harddisken til en kamerat av meg. Windows installasjonen hans var ødelagt, så han måtte formatere maskinen, men først ville han ta backup av noe greier som han hadde på den disken. Jeg sa til han at ettersom det var en s-ata disk, var det bare å plugge den i mens maskinen min var på. Det gjorde han, og det som skjedde da var at den kom masse røyk fra disken. Den døde helt. Jeg skjønte ingen ting, for jeg har nemlig hotswappet s-ata disker flere ganger før, uten problem. Så kom jeg til å tenke på at det kanskje har noe å si hvilken strømconnector som brukes. Han satt nemlig i en standard molyx kabel, mens jeg alltid har brukt s-ata strømkabelen. Har dette noe å si? Eller er det noe annet dere kan tenke dere at vi har gjort galt? Takker stort for alle svar. :)

  6. Hei. Jeg har nettopp bygget meg en ny maskin, og alt ser ut til å fungere bra bortsett fra en ting. Akkurat nå sitter jeg her og holder på å installere FEAR fra en DVD-plate, men under denne prosessen oppfører PCen seg ganske så rart. Musa hakker konstant når jeg beveger den over skjermen, og musikk hakker så ille at det ikke er vits i å høre på. Dette skjer kun når DVD-drevet jobber på spreng med å installere ting, virker det som. Kan også nevnes at prosessoren ser ut til å jobbe uvanlig mye. I følge task manager jobber den rundt 50% konstant mens jeg installerer, og jeg gjør ikke annet på maskinen. Prosessor jeg har er en Core2Duo E6600. Noen som har ide til hva som kan være galt? Setter stor pris på alle svar. :)

  7. Jeg får frysninger og tårer i øynene hver gang jeg hører intromusikken, og den blir bare bedre og bedre for hver gang jeg hører den. :love:

     

    Det kan virkelig ikke beskrives hvor mye jeg gleder meg til dette spillet nå. Husker godt når spillet ble vist frem for første gang, under Nintendos E3 2004 pressekonferanse. Jeg satt og så live, og ble tatt fullstendig på senga av den traileren. Husker jeg skrek som Nintendo 64 kid mens Link red over skjermen. :D

  8. Hei og god kveld, folkens. :) EI veninne av meg har noen merkelige problemer med sin Sony Ericsson K610-telefon. Problemet er rett og slett det at hver gang noen ringer henne, så dukker det ikke opp en oversikt over antall ubesvarte anrop på displayet. I stedet hopper telefonen rett inn på en helt annen meny som overhodet ikke har noe med anrop å gjøre. Telefonen finner ut at den likesågodt kan åpne snarvei-menyen hvor du blant annet kan slå på Bluetooth og litt forskjellig sånt. I tillegg til dette blir ikke inkomne anrop registrert som ubesvart i anropsloggen, så om noen ringer henne når hun ikke kan ta telefonen, vet ikke hun at noen har prøvd å ringe.

     

    Dette høres for meg ut som en enkel software feil, men vi har prøvd å oppgradere til nyeste firmware uten at det hjalp noe. Kan dette kanskje være et mobilvirus? Er det noen som har tips til hvordan dette kan fikses? Tips mottas med stor takk!

  9. Jeg holder for tiden på å dø av kjærlighetssorg, og det verste av alt er at jeg ikke har blitt dumpa eller noe slikt. Problemet mitt er at jeg er ubeskrivelig forelska i ei som jeg mest sannsynelig aldri kan få allikevel (hun er opptatt :( ). Hun er ekstrahjelp på stedet der jeg jobber, og det er dessverre bare få timer jeg får sett henne i uka. Jeg savner henner hele tiden, og går konstant rundt og gleder meg til å få se henne igjen. Jeg er virkelig sykelig forelska i denne jenta. Jeg har faktisk gått såpass langt som å sjekke opp adressen hennes ved hjelp av gule sider, for så å finne ut nøyaktig hvor hun bor ved hjelp av www.norgeibilder.no. Jeg er nemlig såpass desperat at jeg seriøst vurderer å stalke/spionere på henne.

     

    Jeg har lenge vurdert å fortelle henne hva jeg føler, men har aldri turt å få det ut. Vi har en veldig god tone oss i mellom, og er veldig redd for å ødelegge det vennskapsforholdet vi allerede har. Samtidig er det liten sjangse for at det blir noe hvis jeg bare holder kjeft. Vanskelig situasjon dette her. : / Forresten så tror jeg hun har en liten mistanke om at jeg liker henne. Jeg var riktignok veldig full, men når jeg sender henne en tekstmelding som sier "God natt :)" klokka 3 på en lørdagskveld, da hinter det kanskje litt?

  10. Heisan folk. Det kan se ut til at den gamle, trofaste Samtron 76E-skjermen min ble utsatt for heftig magnetisme på turen hjem fra et LAN party nå nylig. Mesteparten av skjermen har nå helt forvridde farger, og det gjør den nærmest helt ubrukelig. Jeg har prøvd å degausse skjermen flere ganger ved hjelp av degauss-valget på skjermmenyen, men det har dessverre ikke hjulpet noen ting. Så det jeg lurer på er egentlig om det finnes andre måter å fjerne magnetismen på, eller er skjermen mest sannsynelig uhelbredelig?

  11. Som mange andre her påpeker er selvføelgelig dette en avgjørelse hver enkelt må ta, først og fremst på grunnlag av spillene som er tilgjengelige for de forskjellige konsollene. Personlig gikk jeg for DS, og har ikke angret et sekund på det. Mitt foreløpige syn på saken er som følger: Er bilspill, sportsspill og (ofte generiske) actionspill det man er aller mest opptatt av, så går man for en PSP.

     

    Foretrekker man litt mer sofistikerte spill hvor ordet "fuck" ikke blir gjentatt hvert andre sekund, så er vanligvis DS det beste valget. Selv har jeg storkost meg med spesielt Castlevania DS og New Super Mario Bros, og kan ikke vente til å få satt klørne i Zelda: Phantom Hourglass.

     

    Nå virker jeg sikkert skikkelig Nintendo-fanboyish, men kan si såpass at jeg er gammel PS-fanboy. Nicket mitt kommer for eksempel fra FFX. I de senere årene har jeg dog gått mer og mer over til Nintendo, fordi Nintendo har de fleste spillene som frister meg.

     

    Hvis du liker "rare" spill sånn som 4 på rad greiene på DS, Metroid Prime osv. Hvis du er hardcore-gamer ta PSP pga GTA 4, MGS og andre FPS-er/adventure RPGs.

    6347026[/snapback]

     

    Hardcore gamer? Spillbiblioteket til PSP er så rettet mot casual gamers som overhodet mulig.

     

    Veldig enig med deg her, rulleguru. Selv mener jeg spill som Castlevania DS og Phoenix Wright er langt mer hardcore enn for eksempel GTA og Socom. Jeg synes begrepet "hardcore" generelt blir mye feilbrukt innen gaming. For eksempel påstås det ofte at den og den personen er en hardcore gamer fordi han spiller 120 timer WoW i uka. Jeg kunne ikke vært mer uenig i den definisjonen. Slik jeg ser det, er en hardcore gamer en person som er genuint interessert i spillbransjen og dens historie frem til nå. Menmen, nok avsporing fra min side. :p

  12. Hei.

     

    Jeg har for tiden GeForce 6600GT (AGP), og føler nå at dette kortet begynner å bli i dårligste laget for mine behov. Kjipt nok har jeg nå et hovedkort som støtter AGP, og jeg vet ikke om jeg har lyst til å legge så voldsomt mye mer penger i denne dødene standarden. Jeg har kikket litt rundt etter kort som jeg tror kan være aktuelle for min del, og nå nettopp snublet jeg over dette kortet. Jeg ser det får veldig bra omtale, men prisen virker mistenkelig lav synes jeg. Vil jeg merke noe spesielt hopp i ytelse hvis jeg går fra mitt nåværende kortt til dette, eller er forskjellen såpass minimal at jeg bør slå til på et dyrere kort?

     

    For ordens skyld kan jeg nevne at resten av PCen består av AMD 64 3000+ ~ 2.0 GHz og 1GB PC3200 Apacer minne. Selv om det andre her ikke akkurat er killer maskinvare det heller, tror jeg nok skjermkortet mitt er det svakeste ledd når det kommer til spill akkurat nå.

  13. Hei!

     

    Det begynner å bli en god stund siden jeg oppgraderte PCen sist, og da jeg fikk prøvekjørt Oblivion på PCen min, forstod jeg fort at en oppgradering trengs. Her har dere PCen min per dags dato:

     

    Prosessor: AMD Athlon 64 3000+, ~ 2.0GHz (socket 754)

    Minne: 1024MB PC3200

    Skjermkort: XFX GeForce 6600GT (AGP versjon)

    Hovedkort: MSI K8N Neo

     

    Målet mitt er altså å mekke en bedre spill-PC, men jeg er veldig usikker på et par ting. For det første: Er det egentlig noen vits i å legge mer penger i den dødende AGP-standarden? Så vidt meg bekjent er GeForce 7800GS noe av det råeste man kan få for AGP i dag, og joa.. Det vil holde litt det, men jeg ser ikke på det som noe godt kjøp på sikt. Er det like greit å bare slå til på et nytt hovedkort med det samme, eller er det såpass mye liv igjen i AGP at det ikke er noe vits i å droppe det enda?

     

    Den andre tingen jeg lurer på, er: Hvis jeg ender opp med å handle inn et nytt hovedkort, så hadde det vært greit å gå for et kort der jeg fortsatt kan bruke den samme prosessoren (754). Men nå har jeg kikket litt rundt på nett, og det virker som det er ganske få hovedkort å oppdrive med denne sokkelen... Betyr dette at denne prosessorsokkelen er på vei ut? Ville det vært lurere av meg å slå til på et hovedkort med eksempelvis sokkel 939, og heller kjøpt en ny prosessor i tillegg? Jeg føler egentlig den prosessoren jeg har nå holder, men jeg har ærlig talt ikke kjørt noen benchmarks eller noe for å teste den ut skikkelig. Er det noen som har noen formening om den prosessoren jeg har nå vil være tilstrekkelig hvis jeg skal ha en god spill-PC?

     

    Og bare som et lite tilleggsspørsmål til slutt. Når det gjelder prosessorsokler, er det rett og slett slik at enkelte sokler er "bedre" enn andre? Er for eksempel 939 en bedre sokkel enn 754?

     

    Det ble litt mye spørsmål på en gang, men håper noen tar seg tid til å svare litt. På forhånd tusen takk. :)

  14. Jeg har forstått det som at , for å kunne kjøre to kort i SLi, må det være to helt identiske kort fra samme produsent, samtidig som at begge selvfølgelig må støtte SLi. Men, er det mulig å koble sammen kort som er av samme type og har identisk spec, men som kommer fra forskjellig produsent? Er det for eksempel mulig å koble sammen et 7800GT kort fra Msi med et 7800GT fra Asus så lenge de har identisk spec? På forhånd takk for alle svar.

  15. Jeg snublet over FarCry i den lokale spillbutikken her om dagen til den nette sum av kr 100, og tenkte jeg måtte slå til på et slikt tilbud. Da jeg installerte og testet spillet nå i kveld ble dog gleden noe dempet. Det viser seg at det er noe alvorlig galt med grafikken i spillet. Flere av texturene er helt matte, og noen steder mangler det til og med texturer (der det ikke er texturer ser man bare en helt sort overflate). Jeg kjører maks texture detalj, men har prøvd å stille ned bare for å se om det er PCen min som ikke klarer det. Grafikken ellers virker også noe ... rar. Vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva det er, men det er noe mer som ikke er som det skal. Lurer på om ikke lyssettingen er noe føkka.

     

    Jeg tok en litt grundigere titt på instillingene nå for litt siden, og da merket jeg meg at "Renderer" står stilt til Direct3D9. Burde jeg ikke ha OpenGL her? Merkelig nok kan jeg ikke stille på dette. Skjermkortet jeg har er XFX GeForce 6600GT (AGP versjonen). Jeg kjører også den nyeste offisielle nvidia driveren. Ellers kan jeg nevne at jeg har AMD Athlon 64 3000+ prosessor og 1GB Apacer PC3200 ram. Dette skulle da holde lenge til å kjøre FarCry ganske så problemfritt...

     

    Så, er det noen som har noen anelse om hva som kan være galt? Kanskje noen har vært ute for samme problemet selv? Alle tips mottas med takk. :)

  16. Jeg husker ikke nøyaktig, men tror Pika lærer nye moves helt opp til level 45 eller noe rundt der. Da lærer han i hvert fall Thunderbolt. Dette lærer ikke Raichu, så det kan være lurt å vente med å utvikle Pika til han har lært alt. Ellers er det ikke egentlig noe negativt med å utvikle til Raichu. Statusen blir en del bedre da.

  17. Jeg har et lignende problem for tida. For et par dager siden stuet jeg inn en Western Digital 250GB hdd inn i PCen min. Problemet er at jeg ikke finner disken i Min datamaskin. Jeg finner disken både i bios og i enhetsbehandling i Win XP. Hva kan være galt? Alt av kabler skal fungere, og jumperne er satt riktig.

×
×
  • Opprett ny...