Gå til innhold

Teddy KGB

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Teddy KGB

  1. Høres lovende ut. Vet du hvor jeg evt kan laste ned ny bios? Og som tidligere spurt om, vil det være en egen bios for hver "variant" av 1557? Min er kjøpt hos datakjeden... Men den er jo fortsatt basert åp Aopens 1557 skjelett.. Skulle tro den samme bios kunne brukes av alle. Noen andre som kan bekrefte/utfylle?

  2. Hei, jeg har et problem med min 1557, kjøpt for snart et år siden.

     

    1,6 ghz Dothan

    ATI 9700 mobility radeon 128 mb

    512 ram

    60 gb 7200 rpm disk

    Dual layer dvd-brenner (Som også er mere kresen enn damene på lørdagskvelden hehe)

     

    Problemet inntreffer under spilling, når jeg har spilt i ca 20 minutter, begynner plutselig spillet å hakke. Det kan virke som at skjermkortet blir for varmt, og dermed går i en slags "ytelses-sparingsmodus", er dette en mulig forklaring? Finnes det eventuelt noen måte jeg kan "pushe" grensen for akseptert temperatur noe? Litt kjipt å bare kunne spille 20 minutter om gangen. Dette gjelder alle spill som krever 3d som jeg har prøvd til nå. (Halflife 2, NFSu 2, MVP Baseball 2005, osv) Ellers er jeg meget bra fornøyd :)

  3. Siden andre har sett slike skader med intakt forpakning faller hele innlegget ditt sammen. Prøv igjen.

    Hvis du leser hele mitt innlegg, så ser du at jeg tar høyde for at datakjeden mener det er mulig at dette er posten sin skyld, selv om innpakningen er intakt. Det jeg sier er at hvis man skal gi kunden fullt medhold, selv om innpakningen er uskadet og datakjeden selv vet sikkert at pakken forlot datakjeden uskadet, har man et gigantisk problem, da man dermed ALDRI kan si nei til et krav om erstatning for "transportskader". Hvis man noen gang skal kunne avslå et krav om refundering, må det være i dette tilfellet.

     

    Edit : Har posten byttet plass på cd-brenneren også? Uten å skade innpakningen?

  4. For å prøve å se denne saken fra en litt annen side, følg dette.

     

    Svindel av typen "Maskinen min kom ødelagt, jeg krever ny", må være alle webshoppers mareritt og en stor trussel for denne typen butikkers eksistens.

     

    Emballasjen er ettersom jeg har forstått 100% uskadet, med andre ord synes jeg at posten kan frifinnes. Det følgende ressonnement bygger på denne betingelsen.

     

    Dermed står man igjen med to alternativer. Enten har BragOn selv (med vilje, eller ved et uhell) skadet sin egen maskin, eller så har datakjeden vært uheldige og skadet maskinen (Lite sannsynlig at datakjeden har bestemt seg for å skade maskinen med vilje hehe).

     

    Vår mann fra datakjeden sier han selv behandlet denne maskinen, og vet 100% sikkert at maskinen forlot datakjeden i utmerket stand. Da vi også kan frikjenne posten, vet datakjeden etter dette ressonnement helt sikkert at det er BragOn selv som har skadet maskinen, og at han prøver seg på en spansk en. Jeg vil da tro at det siste datakjeden ønsker er å betale svindleren en helt ny maskin, etter at han har gått ut i flere forum og spredd "BOIKOTT DATAKJEDEN"-propaganda. Selv om datakjedens "indre overbevisning" ikke holder i noen rettssak, ville jeg likevel aldri betalt erstatning til en kunde jeg selv visste 100% sikkert var en svindler, uten kamp. Jeg ser at "BOIKOTT DATAKJEDEN"-publisitet kan være meget skadelig, men publisitet i form av at "Datakjeden gir meg ny maskin dersom jeg ødelegger den, sender den tilbake, og sprer dårlig publisitet i diverse forum på internett" må da vel være vel så skadelig.

     

    Jeg synes at innlegget til Thomas Johansen er veldig bra, og viser synet til datakjeden. Jeg synes derimot at konklusjonen er helt feil. Hvis Thomas Johansen kan sette sitt navn og rykte på at de ikke har gjort noe galt, vil alle som leser svaret hans forstå at han ikke ønsker å gi noe tilbake til BragOn.

     

    Av dette kan jeg bare trekke slutningen (Sier ikke at det er slik, men min personlige mening om hva som har skjedd er) at datakjeden IKKE er 100% sikre på at BragOn har skadet maskinen selv.

     

    Den eneste fornuftige forklaringen vil være at datakjeden tror det er en mulighet for at posten har forårsaket skaden. Dersom dette er tilfellet, har datakjeden virkelig stappet hodet inn i et vepsebol. Hvis man kan få full erstatning fra webshop for en knust maskin, uten synlige skader på emballasje, hvor webshopen selv vet 100% sikkert at webshopen selv ikke har skadet denne maskinen, hvordan kan de da noen gang si nei til et krav om erstatning for skadet maskin? Svaret må bli aldri, og dette kan være en alvorlig trussel for denne typen butikkers eksistens. Hvem som helst kan pakke ut en maskin, knuse den, pakke den inn igjen i prikkfri emballasje, og påføre den aktuelle webshop et økonomisk tap tilsvarende innkjøpspris på maksinen man har ødelagt.

     

    For å oppsummere mitt noe rotete ressonnement, så forstår jeg ikke datakjedens motivasjon for å betale BragOn, dersom det faktisk stemmer at de er 100% sikre på at maskinen forlot datakjeden i utmerket stand. Jeg mener at de enten skjuler noe, eller ikke er fullstendig klar over hvilket signal de sender ut ved å gi BragOn full kompensasjon.

  5. Ettersom posten altså ikke ønsker å tilby noen form for kompensasjon her så kommer vi til å tilby kunden et nytt kabinett, samt sørge for at eventuelle skader som er påført på indre komponenter blir utbedret eller erstattet.

     

    Med vennlig hilsen

    Thomas Johansen

    Databutikken Norge AS

     

    Her innrømmer man fortsatt overhodet ingen skyld selv, men godtar nå å fikse opp PC'en 100%, og ikke la BragOn lide noen som helst kostnad. Dette er litt av en snuoperasjon fra å kreve 350,- for avhenting, ellers destruere hele maskinen...

     

    Sluttresultatet i saken er jo meget bra for BragOn, hva som faktisk har skjedd får vi nok aldri vite. Dette har vært en interessant tråd! Fortsatt god sommer til alle involverte :)

  6. Hvem som er skyld i at kabinettet er havnet i den forfatning det er nå skal ikke jeg gå inn på her, og ettersom alt fungerte utmerket da vi sendte det fra vårt lager, så kan vi tilby kunden et nytt kabinett slik at han i det minste får en fungerende PC med et kabinett uten skader.

    Synes det er rart at ikke andre har kommentert akkurat denne delen av innlegget til Databutikken. Her sier Databutikken at de vil tilby kunden et nytt kabinett, ettersom alt fungerte utmerket da de sendte maskinen fra deres lager... Dette er det ingen logikk i, og jeg ser overhodet ingen grunn til at databutikken skal tilby kunden nytt kabinett dersom de vet 100% sikkert at kabinettet var i utmerket stand da det ble returnert første gang.

     

    Sitatet "Hvem som er skyld i at kabinettet er havnet i den forfatning det er nå skal ikke jeg gå inn på her", synes jeg også insinuerer at databutikken har noe å skjule. Meget interessant tråd å følge!

  7. Dobbelt- sjekk at WEP nøkkelen er riktig. Du vil få et slikt problem dersom den er feil. Mao. du vil få opp signalstyrke osv, men IKKE få IP- adresse.

     

    Lykke til!

    Støttes. Trodde selv jeg var uten nett i 3 uker, mens løsningen var at WEP nøkkelen hadde forskjøvet seg 1 nummer "i hodet mitt" :blush: Litt skummelt at du ikke får beskjed om at nøkkelen er feil.

  8. VB ser litt teit og uoversiktlig ut når en kan C++ ja...

     

    Men ingen tramping på VB her! :mad: :mad:

     

    Uansett, til topic:

    Det finnes 100 talls programmeringsspråk, det finnes flere variasjoner av mange, programmering tar tid å lære, vi snakker år før en kan si en er belært.

     

    de vanligste språka er

    C

    C++

    Visual Basic

    Delphi

    Python (aldri vært borti før, men det har vært topic en del ganger)

     

    Og så vil jeg legge til Assembly for syns skyld.

    Assembly forever!

    Herre min gud i himmelen, hvor er java? :cry:

  9. Nå vet jeg ikke hvilken matte du skal ha, men hvis det er noe likt bachelor høgskoleingeniør, bør du ha noenlunde kontroll på 3MX når du begynner iallfall.

    Kan ikke annet enn å støtte dette. Jeg fikk i sommer min bachelor grad (høgskoleingeniør) fra HiB, og mattekunnskaper er viktige. Dvs, graden inneholder en del mattekurs. Jeg har relativt lett for matte, men i dagene før eksamen lærte jeg vekk masse til studiekamerater uten anlegg for matte. Det er bare til å regne på eldre eksamensoppgaver og forstå fremgangsmåte på disse. Mine studiekamerater fikk uten problemer ståkarakter :)

     

    Det første faget vårt, matematiske metoder I, "bygget på" 3mx, men minst halve faget var repetisjon, så elever uten 3mx kom seg også gjennom. (på første eller andre forsøk, hehe)

  10. Jeg tar som utgangspunkt at du vil ha prisene med moms i kolonnen til høyre for kolonnen med prisene uten moms.

     

    Skriv i kolonnen til høyre (første celle hovr du vil ha ny pris) :

     

    = (klikk på cellen til venstre (cellen med prisen uten moms), da vil du få cellens navn og nummer) * 1,24

     

    Gjør dette for de tre første cellene i den nye kolonnen (de tre første prisene).

     

    Deretter merker du alle de tre cellene du har laget. Nede til høyre i det markerte området vil du finne en liten firkant. Trykk og hold inne musknappen over denne, og dra ned til alle 2000 cellene er merket. slipp og voila!

     

    Mener dette skal fungere bra. Du får spørre om noe er uklart :)

  11. Det må da vel være lov å spørre om råd fra brukere som har vært i tilsvarende situasjoner når det går 6 uker fra jeg leverer inn en brenner i retur, til jeg hører noe nytt fra komplett? Jeg fikk råd om å mase "vennligsinnet", gjorde dette og ble belønnet med ny brenner og komplett piquet sendt i dag. *fornøyd*

     

    Ikke irriter deg over andres dumskap, da blir du sliten.. ;)

     

    (Og hva er tolmodighet?)

  12. Har sendt noen vennlige mailer til Komplett og :

     

    ------------------------------------

     

    Hei!

     

    Beklager denne situasjonen.

    Jeg har bedt returbehandler sende deg en helt ny spiller fra lageret vårt da denne har drøyet lenger enn normalt.

    Regner da denne saken som løst.

     

    Ha en fortsatt god dag :-)

     

    -------------------------------------

     

    Flott, komplett!

  13. Det du også bør legge vekt på er; Komplett.no bad deg bruke det og det programmet. Når de går ut og gjør slikt, må de også stå ansvarlige for resultatet (de må med andre ord også ta med i beregningen at brukere kan gjøre feil, maskinen kan kjræsje under flashing osv osv). De må også tydelig gjort det klart at dette var noe du gjorde på eget ansvar.

     

    Det holder ikke for Komplett å anbefale å flashe for så å være kjipe på returen når dritten treffer vifta.

    Komplett har egentlig ikke vært kjipe på returen.. Det var ingen problem å få rma-nummer, heller ikke å gi inntrykk av å ville gi meg en ny brenner gratis. Det tar bare så lang tid.. :)

     

    Men jeg venter en dag eller to til, så sender jeg en ny høflig forespørsel om hvor den er, evt om de kan si konkret når brenneren er ventet inn.

×
×
  • Opprett ny...