Gå til innhold

Snusi

Medlemmer
  • Innlegg

    761
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snusi

  1. Jeg skal kjøpe meg et kamera (er nybegynner på kamerafronten) ifb med at jeg skal ut å seile et år fra sommeren 2013.

     

    (Har ikke preferanse på at det MÅ være et systemkamera)

     

    Siden det sikkert er ti slike emner som dette pr dag skal jeg prøve å gjøre det enkelt.

     

    Merke:

    ingen preferanser

     

    Pris:

    rundt 6000 + pluss evt linser (hvis systemkamera)

     

    Krav:

    mulighet for OK videoopptak (gjerne med AF)

    solid

    tåle vann

     

     

    Har sett på Canon 60D og Canon er det eneste jeg har hatt noe forhold til før, så jeg føler må vurdere andre merker også.

     

    Sånn som denne er også bra, men kan gjerne betale mer hvis jeg da kan få et bedre kamera.

    http://www.lydogbilde.no/test/olympus-tg-820

    Forslag?

  2. bare så det sagt: for å komme inn på politihøgskolen trenger du ikke å løfte mer en 1 rep på 60kg. Men da må du gjøre det mye bedre i de andre øvelsene. For å få maks poengsum derimot må du løfte 18 x 60kg. Dette tilsvarer ca 100 - 110 kg 1RM.

  3. Enig med LøperFraVevelstad. Det er viktig å starte i det små. Siden du er nybegynner får du fremgang nesten uansett hva du gjør. Det viktigste er at du liker det! :) Begynn i det små. Men selv om du ikke skal kline til med tre løpeøkter i uka, så må du jobbe målrettet og rutinert. Du kan f.eks begynne å løpe en gang i uka og trene litt styrke en gang i uka. Etter en måned kan du øke til to ganger i uka med styrke. Prøv deg litt frem og ha det gøy. Jeg er sikker på at noen andre her kan gi deg tips om nybegynnerstyrkeprogram.

  4. Det stemmer vel det :)

     

    Så en løsningen blir vel kanskje å gjøre begge deler, altså 1 og 2. Dette kalles henholdsvis en deff og bulk. Bare gjør den i omvendt rekkefølge. Først trene styrke for å få mer synlige/pene/større muskler, alt ettersom hva målet er. Deretter fjerne fettet ved kardio. Man fortsetter kanskje med litt styrke i denne perioden (gjetning fra min side siden jeg ikke driver med konkuranse i fitness/bodybuilding osv.)

  5. 1. Hva gir det rett til en slik sarkastisk/spydig tone i behandlingen av andres meninger? Er det slik man fører en diskusjon?

     

    2. Uavhengig i hvilken form innlegget ditt er skrevet i skal jeg svare saklig.

    Det virker som om du misforsto det jeg sa og det kan være at jeg ikke uttrykte meg 100 % presis. Derfor skal jeg presisere det jeg skrev. Dessuten forklarte jeg nærmere hva jeg mente i mitt andre innlegg i denne tråden. Når jeg sier "litt" var det ment som ironi. Det er kanskje ikke så greit å oppfatte. Dermed blir det: Litt muskler og kardio. "Litt muskler" refererer her til mitt andre billedeksempel :)

     

    Så til ditt tilsvar:

    1): Ned i vekt blir forhåpentlig vis (med riktig diett) ned i fettprosent, men her repeterer du det jeg har sagt. Kanskje var dette også poenget.

    2: Jf. min forklaring over om mer

     

    Håper du skjønner hva jeg mener.

  6. Blir vel fort benkpress. Men det er flere ting som spiller inn. F.eks. reps, sett og om du skal kjøre til utmattelse. Regner med at du ikke bare trener bryst, så finn et program som sørger for at du blir stor og sterk over hele kroppen. Les mer om slike programmer på Veiledning til nybegynnere. :) Lykke til og tren for all del ikke bare bryst

  7. For at musklene skal bli synlige, må du trene det som kalles kardio (evt. cardio). Det gjør at fettprosenten blir lavere. Dette kan gjøres på mange forskjellige måter. Løping, svømming, roing osv osv. Det finnes mange modeller du kan gjøre dette etter.

     

    Det hjelper lite å trene styrke. Du får selvfølgelig større muskler, men de blir ikke mer synlige av den grunn. Se på Carl Yngvar Christensen, verdens sterkeste junior. Ikke akkurat synlige muskler, slik som det defineres i dag. Niks, du får nok snøre skoa og legge ut på tur.

  8. Okey :) Ville også vært om du kunne skrevet hvordan det gikk på de ulike settene. Litt mer detaljert, om du skjønner. Dette er bare fordi da er det letter å gi tilbakemld.

     

    F.eks:

     

    Pull-ups

    3x10reps

     

    kan skriver slik:

     

    Pull-ups

    10xbw (bodyweight)

    9xbw

    7xbw

     

    Grunnen er synlighet i hva du klarer på de ulike sette. Altså hvor mange reps det blir på dem. :)

  9. Ikke akkurat det jeg mente men noe i nærheten. Jeg skal forkare nærmere:

     

    Hvis du deler programmet ditt opp i to, slik jeg har foreslått så kaller du den ene dagen A og den andre B. Uken blir da slik: AxBxAxx og BxAxBxx. Så i løpet av to uker har kjørt begge delene av programmet tre ganger. :)

×
×
  • Opprett ny...