Gå til innhold

mr_trout

Medlemmer
  • Innlegg

    640
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mr_trout

  1. Kobler du opp en vpn-tilkobling først, eller har du fast ip som brannmuren på jobben er åpnet mot?

     

    Regner med at serveren ikke står åpen for rdp fra en hvilken som helst adresse.

     

    Vil tro at det er vpn tilkobling som trøbler. Evt. feil i regelsettet på jobbens brannmur som skal slippe deg inn.

  2. Jeg fikk ved en feiltagelse noen av de minnepennene på jobben, og verre møl skal du lete lenge etter.

     

    En del av plassen på disken brukes for det første opp av partisjonen som emmulerer en CD-ROM, og som dermed ikke lar seg slette uten spesialverktøy. Dessuten er Trendversjonen som ligger der bare en trail, som maser om at den må oppgraderes.

     

    Adware er et mer riktig navn, enn virusscanner, på denne møkka.

     

    Minnepennene er returnert, med beskjed om at jeg aldri vil se noe lignende igjen.

  3. Trådløst egner seg dessverre dårlig til rask overføring av større mengder data.

     

    I ditt tilfelle vil du begrenses av boksen med G-kort. Dessuten opererer du på et delt medium når du jobber trådløst, og begge maskinene deler på 54 Mb. Etter hvert som trådløshastigheten øker, økes også faren for feilpakker og kollisjoner. Dermed blir det også flere retransmisjoner og hastighetstap som følge av det.

     

    En del enkelt trådløsutstyr klarer heller ikke å takle dette over lenger tid. Du kan f.eks. prøve å oppgradere firmware på routeren for å se om det hjelper. Oppdaterte drivere på kortene er også en fordel.

     

    Til syvende og sist vil jeg anbefale lange kabler når større datamengder skal overføres. Det gir alltid høyere hastighet og større stabilitet.

     

    Du sier forresten ikke noe om os, men Vista har visse kjente problemer med hastighet på filoverføring.

  4. Siden du er pålogget et domene, er det mange ting som kan spille inn. Særlig når det dreier seg om en Vista og en XPmaskin. XP og Vista oppfører seg litt forskjellig i et domene, og jeg har sett at GPOer kan slå forskjellig ut. Dersom din brukerkonto er satt opp med roaming profile, vil enkelte XPinnstillinger kunne komme i konflikt med Vistainnstillingene.

     

    Et annet aspekt du må tenke på, er brannmur og antivirusinnstillinger. Kjører du samme antivirusprogram på PCene? De innebygde brannmurene i XP og Vista oppfører seg litt forskjellig. Dersom du kjører en softwarebrannmur på maskinene kan også det påvirke internettytelsen.

  5. Er dette virkelig fakta? Jeg kjører vista premium på min desktop og vil fjernstyre kona sin laptop som også kjører vista premium. Jeg får bare feilmeldinger..

     

    Kan ikke skjønne at Remote Desktop bare skal funke med Bussiness og Ultimate! :hmm:

     

    Vista home basic og Vista home premium, er beregnet for hjemmebruk. Derfor er en del nettverksfunksjonalitet fjernet fra dem, bla. mulighet for å bli styrt via rdp samt domeneinnmelding. Dette er i følge Mirosoft funksjonalitet som primært brukes i bedriftssystemer.

     

    Disse forskjellene finnes også XP platformen, der skillet går mellom home og pro

  6. Trafikkreglene sier følgende om parkering

     

    § 17. Stans og parkering

     

    1. Det er forbudt å stanse

     

    a) i uoversiktlig kurve, i tunnel, på bakketopp eller på annet uoversiktlig sted,

    b) i vegkryss eller nærmere enn 5 meter fra vegkrysset. Avstanden regnes fra det punkt hvor fortaukant, kantlinje eller vegkant begynner å runde,

    c) helt eller delvis på fortau, gangveg eller sykkelveg,

    d) på gangfelt eller sykkelkryssing eller nærmere enn 5 meter foran slike steder,

    e) på motorveg og motortrafikkveg eller på inn- eller utkjøringsveg til motorveg og motortrafikkveg,

    f) nærmere planovergang enn 5 meter,

    g) i kollektivfelt, i sambruksfelt eller i sykkelfelt, unntatt for buss eller sporvogn på holdeplass.

    h) på vegutvidelse for holdeplass for buss, drosje eller sporvogn eller nærmere enn 20 meter fra offentlig trafikkskilt for slik holdeplass. Unntatt er av- eller påstigning når den ikke er til hinder for buss, drosje eller sporvogn.

     

    2. Det er forbudt å parkere

     

    a) foran inn- eller utkjørsel,

    b) på møteplass i vegens hele bredde så langt kjørebanen er utvidet,

    c) på gågate,

    d) på gatetun utenom særskilt anviste plasser.

     

    Dermed skulle ikke naboene kunne si noe så lenge du holder deg unna innkjøringer, og biler kommer forbi.

  7. Karakterene fra videregående er rimelig uviktige for en senere yrkeskarriere, men som nevnt tidligere i tråden, hjelper ikke det mye dersom du ikke kommer inn på studier du er motivert for.

     

    Dersom du begynner på et studium bare fordi inntakskravene er lave, vil jeg anta at det er liten sjanse for at det er det studiet du er motivert for. Har du opparbeidet deg dårlige arbeidsvaner fra videregående, er det ihvertfall lite sannsynlig at du klarer å snu dem på et studium du er lite motivert for.

     

    Mange har gjort den blunderen før deg, og endt opp med å betale rimelig mye for et ekstra år på privatskole for å ta opp igjen fag.

     

    Du bør heller se deg ut en utdanning du tror vil motivere deg, og ta utgangspunkt i kravene for å komme inn på denne. Kanskje det kan motivere deg mer til å satse på skolearbeidet nå.

     

    Er du redd for at karakterene blir dårlige uansett, kan det være en fordel å få deg en relevant jobb i skole/studietiden. Ofte kan relevant praksis/erfaring gjøre opp for manglende karakterer/utdanning. Kan du vise til realkompetanse, teller oftest det mer enn karakterer.

     

    Selv surfet jeg, i min tid, litt for lettvint gjennom videregående samtidig som jeg brukte vel mye tid og krefter på russetida. Noe som førte til et bortkastet år med å ta opp igjen fag, for å komme inn på det studiet jeg virkelig ønsket. Senere har jeg dog fått meg en helt annen jobb, utfra kompetanse jeg innehar, ikke ut fra utdanning.

×
×
  • Opprett ny...