Gå til innhold

hvidsten15

Medlemmer
  • Innlegg

    182
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hvidsten15

  1. Vell, hadde noen stater på denne kloden hatt en slik teknologi som disse ufoene har som blir etterforsket så hadde de herjet kloden for lenge siden. Det er ingen stater som har noe i nærheten av det disse farkostene har å rutte med, derfor kan vi trekke slutningen med at det ikke er oss mennesker i allefall. Hvem det er som kontrollerer disse, er dog fremdeles uvisst, virker ikke som de er interessert i kontakt, foruten disse kornåker mønstrene...

  2. Har skaffet meg en Huawei E5186s 4G router som skal stå på xbox one, pga under par kobberlinje som eneste tilbud.

    Problemet er at jeg får strict NAT. Xbone er koblet med kabel fra router rett i boksen.

     

    Har prøvd følgende:

     

    -Auto ip på xbox, upnp enable i router og firewall i router av. 

    -Forwardet porter tilgjengelig fra xbox support med fast ip på xbox.

    -Enabla dmz med xbox i fast ip.

     

    Totalt til ingen nytte. Strict samme F! 

     

    What to do. :hmm: 

     

    Ved avansert diagnose på xbone: Nettverket ditt er bak portsymmetrisk NAT

  3. Jeg har eksperimentert litt med nattfotografering og fant fort ut at du skal ikke ha lang lukkertid før stjernene blir streker :p Jeg tenkte man kunne ha lang lukkertid siden man har stativ. Men også her må man veie opp og balansere mellom lukkertid, ISO-verdi, og blenderåpning.

     

    Riktig. Kortest mulig lukkertid, høy iso kapasitet og stor blender er en fin ting å ha når en tar natt/stjernebilder.

  4. Til dere som tror (ut ifra kommentarene) dette er andre enn Russland/Kina:

    Tenk igjennom hvem som har de sterkeste motivene.

     

    Russland og Kina har ikke akkurat vist seg å være noen fredsapostler.... I og med at dere snakker om "ikke å demonisere". Det er vel heller snakk om å være rasjonelle.

     

    Fredsapostler? Ta og se "Dirty Wars" som nå ligger på Netflix, det er i tillegg en god dokumentar(amerikansk) som viser litt av galskapen USA driver med. Obama dreper sivile og fucker opp til krig og terror i nærmere 200 land...

    • Liker 2
  5.  

     

    Brukt keramisk topp de siste årene. Forbanna herk på alle mulige måter. ;)

    Skal du koke noe så må man først forhåndsvarme med vannkoker, fordi keramisk topp er så treg at man sannsynligvis sovner på sofaen før vannet til f.eks pastaen koker) og annenhver uke så er det frem med arbeidshanskene og biceps for å fjerne fastbrent drit i hopetall. Støpejern, vel det trengs vel knapt en beskrivelse.  

    Det der må da være en overdrivelse av dimensjoner.

    Men dagens unddommer har det så travelt at å bruke 10 minutter til å koke opp pastavannet har de ikke tid til.

    Og støpejern, det er digg det, deformeres ikke, tåler all varme du kan tenke deg selv til hardeste biffstekingen, varer evig og fungerer fint som slagvåpen om det skulle trenges.

     

    Overdrivelse, tja, nei egentlig ikke. Det er et faktum at jeg aldri koker opp vannet med keramiske toppen. Det går i multitasking med mikroen og vannkokeren som forvarmere for å få flyten til å fungere på kjøkkenet. 

     

    Og travelt? Ja, det er travelt.

     

    Det er desverre slik verden har blitt når man ikke har råd å bo sentrumsnært og ikke er hjemme fra jobb før klokken 6-halv 7. :hm: Hvor man så må presse inn en middag før man er nødt å stoppe alt arbeid som bråker før klokken 8, fordi huseier har kvinnfolk og unge som må opp grytidlig. Med selve spising på 25 min, og 25 min med å forbederede arbeid/skifting, så er det ca. 40-70 min jeg har tilgjengelig på å få¨gjort noe her i huset/hobby og selve matlagingen. Om det ikke går i pizza eller annen mikromat, så er det plagsomt at toppen tar så lang tid.

     

    Det er veldig greit når kjerringa har tidlig vakt, og maten står på bordet når man kommer hjem, men når det er kveldsvakt, og JEG står for matlagingen, så er det å spare 10 minutter (halvering av tiden det tar å lage mat) helt essensielt. :p Og alle andre dager så er det faktisk irriterende å vente. Ikke bare er jeg utålmodig når jeg er sulten, men jeg er også nettopp det, sulten. Sovne mens man lager mat var kanskje litt overdrevet, men noe som skjer i norske hjem, spesielt i kombinasjon med alkohol. 

     

     

     

    At huset ditt, så vell som mitt, ikke egner seg for induksjon gjør da ikke induksjon noe dårligere? Bare fordi induksjon tillater langt mer effekt burde da ikke falle i favør til de dårligere løsningene.  :hmm:

     

    Akkurat det med biff og varm panne funker godt på induksjon. Du får varmere gryte der enn keramisk, og mye bedre kontroll enn keramisk og støpejern. På keramiske topper så kutter termostaten ganger før den når ønsket temp, og fordi varmeledningsevnen inn i jerngryta ikke er god nok så klarer den så vidt å skikkelig god temp og enda mindre holde den (rett og slett fordi den hele veien skrur av/på). Støpejern bruker lang tid og har null kontroll på varmen. Men trengs vel knapt å forsvares, da det er få som kjøper eller har slikt i dag.

     

    Dette har ikke induksjon noe problem med, og det er ikke fullt like viktig med en stor gryte, fordi varmen produseres i selve gryta og dermed ikke har noe problem med å opprettholde varmen tross noen store stykker kjøtt. 

     

    Selvsagt, det beste til å steke kjøtt kan nok kanskje argumenteres er gass, men det har selvsagt sine nedsider det også. Spesielt kontrollen du har på temperaturen hjelper veldig når du ikke er proff kokk som har full rutine, selv om det sikkert finnes tider de også kan få bruk for rask endring av temp. 

     

    Du må virkelig ha hatt en dårlig keramisk topp. Vi har hatt gasskomfyr og prøvd diverse induksjonskomfyrer og topper. Har ikke så stor erfaring med keramisk men har prøvd 2stk og begge har en voldsom effekt, disse har da "boostere" vel og merke med at du må vri bryteren et ekstra hakk for å starte den. Moderen kjøpte seg en keramisk topp og klaget over den dårlige effekten, jeg syns det var merkelig helt til jeg var med når hun skulle lage mat, hun visste selvfølgelig ikke at hun måtte pushe bryteren et ekstra hakk men da vart det sus i serken. Den koker vann raskere en med gass og stekepanna, også jernpanna, blir alt for varm på bare et par minutter. Det er to soner uten booster men der blir det aldri kokt opp noe. Støpejernspanner blir kanskje solgt lite av for folk flest aner ikke hva det er, men det er fremdeles de beste grytene. Lecreuset er meget bra. http://www.lecreuset.no/Stekepanne-i-stopejern-no.aspx?vid=20182200600422#.VcNBhrcyaE8

  6. jeg prøver å sette opp en d-link dgl4300 som trådløst aksesspunkt. Jeg har telenor modem/router som har intern ip 10.0.0.38 mens dgl4300 opererer i 192.168.01 o.l.

     

    Jeg setter opp routeren uten dhcp men det funker ikke og jeg tror det er fordi telenor routeren opererer med ip i 10.0.0.138 området mens dgl'en vil være i 192.168.01.

     

    Jeg har prøvd å gi dgl'en 10.0.0.139 men når jeg da restarter routeren får jeg ikke kontakt med den og en ipconfig forteller meg at standard gateway ikke lenger har ipadresse. Kan den rett og slett ikke operere i samme ipområde?

     

    Kan disse funke i lag?

×
×
  • Opprett ny...