Gå til innhold

morten_s

Medlemmer
  • Innlegg

    504
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av morten_s

  1. Du verden.. her kom det mange flotte tolkninger av litt av hvert etterhvert... Men.. jeg har fortsatt ingen anelse.. Snakket nettopp med en kamerat over en pils, og han mente en anelse var sånn ca 50/50... Altså hans definisjon hvis det hele er et definisjonsspørsmål som en her påpekte. Det kan virke som det hele bunner i at ingen egentlig har den fjerneste anelse om hva en anelse er. Apropo fjern anelse; hvis en anelse er fjern, altså langt unna, er den da større eller mindre enn en vanlig anelse? Eller har det med at den er mer diffus; større slingringsmonn/feilmargin/rom for tolkning? Og blir en fjern anelse fjernere desto fjernere man selv er (slik som meg som eksempelvis er en anelse fjern i andre grad). Blir man selv kanskje bare fjernere av å eventuelt tolke en fjern anelse i det vide og det brede?

     

    Jeg ønsker uansett å komme til bunns i dette, ikke bare en anelse til bunns, men helt fullkomment til bunns. I tillegg vil jeg med dette ønske alle deltakere i tråden en anelse godt nyttår! :)

  2. Ca 3? Men hva hvis du har 1.000.000.000, blir ikke da en anelse litt mer enn 3? Kanskje mer 30.000? Hva er da egentlig en anelse? Er det relativt?

     

    Noen som har en anelse? Ah! Man kan til og med ha en anelse.. Hva er forskjellen eller sammenhengen mellom 3, 30.000, en anelse og/eller det å ha noen anelse? Hvis man har en anelse, har man da 3, eller 30.000? Og i hvilken valuta? Og hvorfor?

  3. Hva vil den beste måten å kopiere data fra en disk som fusker være? Kopiere sakte (f eks over nettverket) eller fort internt i maskinen fra den aktuelle hdd til en annen?

     

    Hva vil være tryggest? Jeg tenker som så at hvis det går for raskt vil hdd'n kanskje kollapse enda fortere (varme, friksjon, what not..)

     

    Noen som har peiling på dette?

     

    Jeg har endelig fått kontakt med filene igjen på en hdd som har fuska i lang tid.. Må kopiere det nå før det er lost forever..

  4. Klart du kan :) Takk for hjelpen!

     

    Det er det jeg også hadde tenkt på å gjøre, kreditere opphavsmennene på den måten!

     

    Slike filmer vil jo bidra til å øke antall visninger, slik enhver annen musikkvideo gjør, i motsetning til kun et bilde... Er derfor rettighetshaverne selvfølgelig bør krediteres.. Men lurer veldig på hvor strenge BBC osv vil være på dette, i forhold til å i det hele tatt bruke deres materiale.. Eller hvordan reglene er på dette området (hvis det er noen), hvor lange snutter man kan bruke etc..

     

    Det jeg tenker er at dette må jo bare være positivt for filmskaperne også (skape oppmerksomhet), bare musikken er bra nok, selvfølgelig. :)

  5. Hei!

     

    Jeg lurer på en ting angående å bruke snutter av naturfilmer fra BBC/National Geographic/Discovery Channel etc, som levende bilder til musikk jeg legger ut på Youtube?

     

    Hvis jeg krediterer de forskjellige rettighetshaverne, hvor krenkende er da dette? Tror dere dette vil være et stort problem? Hva må jeg evt gjøre for å få det til på lovlig vis?

     

    Musikken er min egen.

  6. Ordre utført! Tusen takk for all hjelp folkens! Utrolige informativt for folk sitter med mye kunnskaper her! Kommer sikkert til å bruke denne posten mer hvis det er noe jeg lurer på! Thumbs up for diskusjon.no!

     

    Btw, dette er hele ordren:

     

    Nikon D3100 Kit 18-55VR (Speilreflekskamera) 3 685,-

    Nikon 60mm f/2.8G ED AF-S Micro (Objektiv) 3 735,-

    Vanguard MAK 203 (Stativ) 399,-

    Kenko MC UV 52MM (Filter og objektivdeksel) 149,-

    Transcend SDHC 8GB Class 10 (Minnekort og minneleser) 99,-

    Nedis AIR DUSTER NON FLAMMABLE (Tilbehør) 149,-

    Lowepro Pro Runner 200 Black (Veske) 649,-

     

    Sum handlevogn:8 865,- Fraktkostnad: 79,- Totalt: 8 944,-

     

     

    Fornøyd med å komme under 9000,- med alt det der...

  7. Tusen takk for den informative posten se# og takk til alle andre også! Jeg sjekket ut alle testene.. interessant det med hvordan makro-linsene forvrenger mye mindre... Jeg har tenkt litt og...

     

    Denne http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=605979

    sammen med denne http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=491560

    sammen med dette http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=614033 ...

     

    Høres det ut som en plan?

  8. Tusen hjertelig takk for alle forslag og all hjelp! Settes virkelig pris på!

     

    Jeg har måttet vente litt til jeg hadde spart opp litt penger, men nå skal jeg til og kjøpe!

     

    Jeg tror faktisk jeg går for forslaget til Kristallo og kjøper Nikon D3100 med Nikon AF-S 50mm f/1.8 objektiv..

     

    Jeg ser at du nevner versjon f/1.8D av det objektivet, men på komplett.no finner jeg bare versjon f/1.8G .... skal dette ha noe å si? http://www.komplett....ku=635027#links

     

    Så lurer jeg på om det blir manuell fokus med den linsa ettersom du sier det ikke er autofokus med den?

     

    Videre lurer jeg litt på det Shirmah sier om makro-objektiver... Kanskje jeg bør gå for Nikon sin 60mm makro istedet som han/hun sier, men jeg finner den ikke som tilbehør til Nikon D3100... Så er den da kompatibel? http://www.komplett....979#accessories

     

    Regner med at det er denne linsen han mener: http://www.komplett....aspx?sku=491560

     

    Beklager at det har tatt litt tid å svare... Det har vært påske og etter påsken har jeg ligget syk :( Men nå skal bilder taes!

  9. Jeg skal ta bilder av en haug med malerier for å digitalisere de, i best mulig kvalitet til så liten pris som mulig! Hvilket kamera bør jeg gå for, og hvilke funksjoner og trekk ved kamera bør jeg vektlegge?

     

    Jeg har aldri brukt speilrefleks før, nybegynner på feltet!

     

    Har ikke noe bestemt budsjett, men helst ikke over 10.000

     

    Det jeg tenker, siden jeg kun skal ta bilde av flater, under samme belysning (men varierende farger), trenger på en måte ikke prisen bli så høy for at jeg likevel kan få digitale utgaver av maleriene i en meget god kvalitet! Men mulig jeg tar feil!

  10. Det er jo dette jeg har tenkt på selv også men "Jeg har det bra." ==> "I have it good."...

     

    Er ikke dette norglish til tusen?

     

    edit: hah.. det blir jo faktisk helt riktig... jeg pleier å bruke google til å sjekke gramatikk og søke på om jeg får treff på en spesiell setning, men de har endret anførselstegn-regelen... så hvis en skal søke på en setning nå må en bruke anførselstegn både foran og etter setningen.. før holdt det å bare ha anførselstegn i starten... når jeg søkte på..

     

    "we have it too good

     

    .. kom det dermed ikke opp noen resultater på setningen og jeg trodde det var feil gramatikk.. jeg syntes også det hørtes helt feil ut..

     

    Når man lukker setningen med et anførselstegn kommer det derimot 688 000 resultater..

     

    Lang forklaring på hvor det gikk galt men det var nå hvertfall sånn :p

     

    da funker endelig "cyber google grammar tester" igjen :p

  11. Du trenger et program som kjører masseutsendelser. Det finnes sånne som brukes til nyhetsbrev og lignende. Vi bruker ett på jobben for å sende ut 9000 mail av gangen. Det er en betalløsning fra Idium. Det finnes sikkert noen gratisløsninger, men jeg kjenner ikke navn på noen.

     

    Hvis ingen har noen tips prøv å søke på masseutsendelser, news letter, mail + newsletter eller lignende.

    Riktig! Det var noe sånt jeg var ute etter.. Noe sånt som TV2 eller Dagbladet, eller andre store bedrifter bruker til å sende ut nyhetsbrev. For noe må det jo være når en sender ut til 100.000 samtidig...

     

    Mm det kan jeg gjøre, godt tips. Har prøvd å søke litt men tenkte uansett det kunne være greit med en post på det. Er interessant tema egentlig, sikkert en gullgruve for spammere hvis det kommer gode tips men...

     

    Sørger slike masseutsendlse-program for at mailen i minst mulig grad blir fanget opp av spam-filter eller? De sender ut én og én mail da antar jeg, så man hvertfall slipper å ha 30 andre mail i BCC feltet?

  12. Hallo hallo..

     

    Nå skal jeg til å sende ut ca 500 email, til 500 forskjellige folk (obviously). Da kommer det store hurra-spørsmålet.. Er det fare for å bli stoppa av spam-filtre, og hva gjør jeg for å unngå dem?

     

    Hva er det som gjør at spam-filtre oppfatter noe som spam? Har det noe med antall motakkere som står oppført i emailen? Hvis så, betyr det jo at jeg sliter.. for da må jeg sende én og én mail, og det har jeg ikke lyst til.. Det vil jo ta like lang tid som det har tatt å kompilere hele denna lista her.. (3 uker:P)

     

    Har dere i tilfelle forslag til programmer jeg kan bruke for å sende ut én og én mail, hvis dette finnes, og hvis det er nødvendig?

     

    Det som skal sendes rundt er en promo med link til to låter. Noe tekst selvfølgelig, men altså ikke noe viagra shit.

  13. Opplevd ytelse som følge av bedre responstid på hva? Hvis det ikke er sidelastingsytelse du snakker om nå skjønner jeg ingenting... mener du menyene da eller? Det blir jo bare tåpelig argumentasjon..

     

    Du tenker ikke på sidelastingsytelse men på bedre responstid? Det høres ut som en selvmotsigelse.

     

    Hjelper dårlig med kjapp sidelastingsytelse om UIet ikke er responsivt mens siden laster.

     

    Hvorfor er det tåpelig argumentasjon? Opplever at Firefox henger i sekunder av gangen med store tabeller etc, det er ikke god ytelse. Med Chrome skjer ikke dette, samt at jeg kan gå til en ny tab umiddelbart.

     

    Slik opplever jeg Opera også, men den taper på de målbare testene i forhold til Firefox. Chrome er enda raskere enn Firefox i disse (ihvertfall i JavaScript-ytelse), i tillegg til at responsen i UIet er mye raskere. Derfor foretrekker jeg Chrome.

     

    Jeg argumenterer ikke med noe mer enn at jeg, personlig, opplever Chrome som mye raskere enn Firefox. Andre her er tydeligvis enige med meg, så jeg er ganske sikker på at jeg opplever riktig også. ;)

    Det inkluderer hvertfall ikke meg :p Jeg opplever firefox som særdeles momentan på alle områder.. Du tror sikkert jeg tuller når jeg sier jeg har opplevd Chrome som det motsatte, men det er faktisk sant. Særlig når jeg har vært ute av det en god stund og skal inn igjen tar det lang tid for sidene å lastes inn igjen. Virker som det har lagt seg i sidevekslingsfila, mens det i FF forblir i minnet. Mulig jeg tar feil men en grunn må det hvertfall være til dette.

×
×
  • Opprett ny...