Gå til innhold

Wotan

Medlemmer
  • Innlegg

    416
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wotan

  1. Enig at man ikke skal bruke dyret sopm noen som helst form for brekkstang. paulok sin fremgangsmåte er dog intet mindre enn nettopp dyreplageri og han ville ha blitt dømt for det om han hadde gjort det. Det finnes faktisk bedre fremgangsmåter for denne situasjonen.

     

    Problemet er jo selvfølgelig at en god del hundeeiere ikke skjønner at ikke alle andre synes at Fido er verdens skjønneste skapning, på samme måte som noen sier "det burde alle gjøre, for det er så fint" om en eller annen tur de har vært på. Det rettferdigjør fortsatt ikke dyreplageri.

  2. Nei, man kan faktisk ikke snu det hele på hodet da dyr er amoralske. De gjør ikke det de gjør for å være jævlige eller å ta hevn eller fordi de er så glad i deg. Mennesker klarer å tenke og å rasjonaliserer og det er en stor forskjell. paulok er ute etter å straffe en uskyldig tredjepart som følger sitt naturlige handlingsmønster for hva en annen part gjør.

     

     

    Og om du hadde giddi å lest innlegget mitt så har jeg faktisk ikke forsvart det du kaller menneskeplageri. Det er forsåvidt ikke noe problem å unngå løse hunder. Har ikke møtt en løs hund på offentlig sted noen gang her hvor jeg bor. Misstenker at du er en kompis av paulok og er hans lille krigshisser.

  3. Problemet paulok er vel fremgangsmåten din. Du tyr til dyreplageri på uskyldige hunder og rationaliserer det med at de skulle vært i bånd. En bedre fremgangs måte hadde vel vært å ta kontakt med friluftsetaten for å få de til å opplyse om båndtvang og/eller kontaktet politiet for å få de til å håndheve båndtvangen. Å ty til misshandling er det svært få som har sympati for.

     

    Ellers er jeg enig at du bør kunne gå i fred for hunder der det er båndtvang, faktisk der det ikke er det også. Såpass må man forvente av oss hundeeiere.

  4. "§ 6. Sikring av hund ved båndtvang m.m.

     

    I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.

     

    Kommunen kan gi forskrift om at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet

     

    a) i og i tilknytning til boligområder og handleområder,

    b) i parker, på kirkegårder, grav- og urnelunder, på og ved skoler, barnehager og anlegg for lek, idrett, sport eller rekreasjon,

    c) på og ved bestemt/angitte turstier, turveier, merkede skiløyper, leir- og rasteplasser,

    d) i bestemt angitte andre områder på land, i vann eller sjø som er allment benyttet som tur- og rekreasjonsområder,

    e) i hele eller deler av kommunen i bestemt angitt tidsrom når storfe, sau, geit eller hest normalt går ute, eller

    f) under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte viltet.

     

    Båndtvang etter bokstav c og d kan ikke fastsettes i større grad enn nødvendig og slik at hensynet til de som ønsker å ferdes med løs hund også ivaretas i tilstrekkelig grad, både hva angår omfang og geografisk spredning. Ved fastsettelse av båndtvang etter bokstav e og f kan båndtvang bare innføres i de områder av kommunen hvor husdyr har rett til å beite og faktisk beiter, eller hvor vilt man ønsker å beskytte har sitt leveområde. Båndtvang fastsatt i medhold av bokstav f må opphøre straks forholdene tilsier det. Der beite, natur- og rekreasjonsområder berører flere kommuner, bør disse samordne sine forskrifter. Kommunens innføring av båndtvang etter bokstav f kan påklages til fylkesmannen.

     

    Kommunen kan gi forskrift om at hunder ikke har adgang til barnehager, skolegårder, kirkegårder eller grav- og urnelunder."

     

     

     

    Med mindre det er spesifisert av kommunen så er det vel ikke båndtvang på tursti/vei.

  5. Hei. Har en del maskiner som kjører tråløst, og da selvfølgelig med diverse kort (Broadcom, 3Com og Intel for å nevne noen). Problemet er at kortene ikke kobler seg til WLAN før etter at brukeren har logget seg inn i Windows. De for da ikke kjørt logon script og group policy, noe som er problematisk. Har funnet løsningen på Intel kort med deres pre logon connection (selv om den ikke er 100% stabil). Er det noen som har noen tips om hvordan det settes opp slik at kortene kobler seg til WLAN før brukeren logger på?

     

    For ordens skyld så kringkastes ikke SSID.

  6. Har samme problemet selv. Linja detter ut i 20-30 sekunder. Har vært stabilt som f mens jeg hadde Catch. Etter at det ble Bluecum har det vært mye smårart med linja. Lurer på om telenor er tingen å gå for?

     

    Har for ordensskyld en "Linksys Wireless-G Broadband Router 54 Mbps 802.11g SpeedBooster,WPA,QoS,4P sw" (WRT54GS)

    Nettet detter ut på kabel så det er ikke ett problem med det trådløse.

  7. Grunnen til at Windows bare viser 127GB av disken er at pre sp2 versjoner av Windows "bare" bruker 40 bit til adressering. Med SP2 er det økt til 48. Mener det var 40/48, men om det er feil er det vel sikkert noen som kan rette det. Skal du kjøre rep på en Windows med SP2 er det vel å anbefale at du bruker eb XP plate med SP2 "slipstreamed".

     

    Om du bruker en annen disk som ny system disk bør det orde seg når du får lagt inn SP2. Du skal da kunne importere den gamle disken via diskbehandling.

×
×
  • Opprett ny...