Gå til innhold

MrMinit

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrMinit

  1. Hei. Jeg har oppdaget en rød piksel på mitt 2 måneder gamle Nikon D60, som ikke var der når det var nytt. Jeg har lastet opp noen eksempelbilder --her--.

     

    Hva gjør jeg med dette? Jeg har forstått at å erstatte den røde pikselen med en av de fargene rundt på programvaresiden er det enkleste, men hvordan gjør jeg i såfall dette (jeg bruker iPhoto)?

     

    Hva kommer MPX (de jeg kjøpte det av) til å si hvis jeg tar det opp med dem? Grenseløst irriterende er det ihvertfall. ;)

     

     

    Takk.

  2. Jeg har 80-ohmsutgaven av DT-770 Pro, og iPod Touchen min har ingen problemer med å dra den. Jeg får riktignok ikke abnormt høy lyd gjennom de, men de demper såpass godt at det gjør ingen ting. Jeg bruker sjeldent mer enn 50-70% lydvolum.

     

    Ellers er det et sabla godt headsett som kosta meg 0,95 laken på eBay for cirka et halvt år siden (regner med du får det enda litt billigere nå, med tanke på kursen). En ulempe med mitt er at det har ganske lang kabel (3 meter), med de finnes vel med snurrekabel også. Uansett er ikke dette noe problem med mindre du skal bruke headsettet mye on-the-go.

  3. Del ditt ønskede vingespenn på faktisk vingespenn, så får du forholdet mellom dem.

     

    1,5/79,8 = 0,0187969925

     

    Deretter ganger du med lengen og høyden, slik at de blir i samme størrelse.

     

    Lengde: 73*0,0187969925 = 1,37218045 meter

    Høyde: 24,1*1,37218045 = 0,453007519 meter

     

    Fryktelig mange desimaler riktignok, brukte bare Googles kalkulator. ;)

     

    Edit: Lykke til med Airbusmodellen!

  4. Er det ikke litt rart at Powel har falt med over 13% rett etter at de signerte seksmillionerskontrakten med Kraft AB? Er det noe jeg ikke har fått med meg?

     

    Ser også at Q-Free faller noen prosent i dag. Vil det ikke være en god investering hvis en av de større byene i Norge begynner med rushtidsavgift, og Q-Free får avtalen? :p

  5. Hei.

     

    Hvordan skal man kjøre gjennom rundkjøringen ved Bakke parkeringshus i Trondheim, når man kommer fra Bakke bro og skal til venstre i rundkjøringen og opp Nonnegata etterpå? På illustrasjonen; fra A til B.

     

    Skal man følge det lilla sporet; legge seg i det innerste feltet i rundkjøringen - og bytte felt på vei ut (trolig ikke alltid det går pga. bil i ytterste felt og vikeplikt ved feltskifte).

     

    Skal man følge det turkisfargede(?) sporet; legge seg i det innerste feltet i rundkjøringen og kjøre ut i det samme, men bytte felt rett etterpå.

     

    Skal man følge det mørkeblå sporet; legge seg i høyre felt gjennom hele rundkjøringen og blinke seg ut i "riktig" felt.

     

     

     

    Jeg ber dere merke dere at det ikke er særlig mye trafikk fra veien som kommer inn fra høyre på illustrasjonen, og derfor bør man kanskje velge mørkeblå trasé? I det feltet man kommer ut i ved den mørkeblå traséen er det forøvrig påbudt å svinge til høyre opp Nonnagata.

     

    På forhånd takk :)

    post-73625-1184091756_thumb.jpg

  6. Hei.

     

    Jeg er en smule sent ute med søkingen, og lurer på om noen har gått (eller hørt noe om) IKT-servicefaget (tidl. IKT-driftsfag) ved Romsdal vgs. Jeg har hørt fra flere kilder at det skal være bra, men har aldri fått en real bekreftelse. Hvordan er det i forhold til andre skoler noen lunde midt i Norge? Noen som sitter med erfaringer derfra de vil dele? Ettersom Høyskolen i Molde tilbyr en del IT-rettede studier vil jeg tro det smitter litt nedover på vgs-nivå, stemmer det?

     

    Alternativet blir muligens Kristiansund vgs, som er helt nye på studieretningen, så jeg er litt mer skeptisk til det.

     

    Takk,

    MrMinit

  7. Mott, du mener Vg1 - ikke VK1. Før het det GK > VK1 > VK2, nå er det Vg1 > Vg2 > Vg3(/lærling).

     

    Ellers går jeg Vg1 Service og Samferdsel, hvor vi har mulighet til å velge enten "Salg, Service og Sikkerhet", "IKT-servicefag", "Reiseliv" eller "Transport og Logistikk" til neste skoleår.

     

    Ellers finner du mye om skolevalg på VilBli.no.

  8. Mamma og pappa: Får ny skrivepult og stæsj til rommet. De er av den typen som lover nye ting til rommet hvert år (pussa opp for 4-5 år siden), og kjøper/gjør det desember neste år. :p

     

    Får også et Platekompanigavekort av en kompis, og muligens ny dyne av mormor og morfar.

  9. Oppdatering:

     

    Jeg bestilte fra Chelsea Watch, via Amazon.com den 27. november. Det sto "delivery estimate" 8. desember til 19. desember på min side hos Amazon. Og ja; pakken (som forøvrig var 50 ganger større enn selve innholdet - og som tydeligvis hadde blitt sendt fra New York) kom fram 19. desember!

     

    (Det var forøvrig 233ZL jeg bestilte. Nydelig Zippo! :D )

×
×
  • Opprett ny...