Gå til innhold

Spetsnaz

Medlemmer
  • Innlegg

    2 328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spetsnaz

  1. Herlig hvordan det snakkes om hacking når det i artikkelen står "Politiet opplyser om at det er mulig at saken kan settes i sammenheng med at passord har vært på avveie." Dette er ikke hacking, på samme måte som gutten i Bergen ikke hacket noe heller, det er rett og slett snakk om usikre rutiner.

     

    Jeg skal ikke påstå at det som ble skrevet var morsomt eller ikke bør straffes, men hovedskylda her ligger hos den eller de som mistet kontrollen på passordet sitt. På samme måte bør det ikke være overraskende om noen gjør ugang om døra står åpen på vidt gap og ingen passer på.

    På samme måte som bloggen til digi ikke er journalistikk.

  2. Det er knapt noen som kjører langt nok til at det har noe å si, og av dem igjen tar de fleste en lengre pause. En pause man kan bruke til noe annet enn å stå ved siden av bilen og puste inn ting som endrer ens arvemateriale. Man sparer faktisk også alle nevnte 5 minutter og bryderiet med å finne bensinstasjon hvis man forutsetter at man setter bilen fra seg et sted i løpet av dagen eller uka.

     

    Uansett hvor dette skulle være er fossilbilens knappe fordel i knappe tilfeller i sterkt fall.

  3. Du har tydeligvis ikke besøkt Bergen :)

    Det stemmer, men jeg undres hvorfor? Hvorfor skulle jeg det, og hvorfor skal Bergen være dårligere på tiltak for seg selv, i kraft av å tenke på seg selv eller andre? Er Bergen en latskapens by?

     

    Du syter godt når du klager på å sykle 10-30km. 10-30km ser for Bergens vedkommende ut til å være påfunnede tall. (I mitt hode pendler man halvparten av totalen.)

    Halvering ~7,8km for enkeltreiser under 150 for Bergen, med et aktivitetsfall på vinteren, dårligere enn andre byer, uten at det akkurat er massive mengder snø.

    https://www.yr.no/sted/Norge/Hordaland/Bergen/Bergen/statistikk.html

     

    Anbefalt lesning:

     

    https://www.toi.no/getfile.php/1339511/Publikasjoner/TØI%20rapporter/2014/1383-2014/1383-2014-elektronisk.pdf

    https://www.toi.no/getfile.php/1340004/mmarkiv/Bilder/Faktark RVU%20 2013-2014.pdf

    https://www.toi.no/getfile.php/1340010/mmarkiv/Bilder/7020-TOI_faktaark_sykkelreiser-7k.pdf https://www.toi.no/getfile.php?mmfileid=4950

     

    Alle andre områder med vår avart av genetisk utvikling er også på verdenstoppen hva gjelder Gini-koeffisient og https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index hvilket tilsier at olje ikke er nøkkelen, og vi har en stolt kultur, og hadde ikke de problemene man ser andre steder når Norge var et meget fattigere land.

    Ikke har jeg bil, jeg har pendlet akkurat 7.5km, og ikke bor jeg i Bergen, når jeg skriver dette på en tilårskommen Thinkpad, uten at det har noe særlig med saken å gjøre.

    Det blir faktisk flere ladepunkter per elbil av meg isolert sett.

     

    Oljebransjen overlever helt fint uten inntekter fra Bergen, og utslipp fra kommunikasjonsmidler er heller ikke gjenstand for den høye luftforurensningen der om vinteren.

     

    Det er kanskje det siste punktet politikerne i Bergen tenker når de setter begrensninger for ferdsel med fossildieselbil, datokjøring, osv.

     

    http://www.luftkvalitet.info/Libraries/Rapporter/bergen_historisk.sflb.ashx er for alle.

  4. Betyr det at så lenge det finnes et bedre produkt der ute så vil alltid det litt dyrere eller dårligere produktet være "ræl"? Altså søppel?

     

    I min verden er ting litt mer nyansert. Jeg vet det finnes konkurrenter av Apple der ute på øreplugger, og jeg vet og at noen av disse har bedre lyd, bedre batterilevetid og kanskje flere funksjoner enn airpod'sene. Men det er ikke det samme som å si at airpods'ene er søppel.

     

    Det er helt greit å si at "sammenlignet med produkt Y så har produkt X bedre batterilevetid". Helt ok. Men det er ikke det samme som "fordi produkt Y har bedre batterilevetid så er produkt X søppel".

    Hvis det nå bare var egenskaper det skortet på kunne man sagt at det kun var et underlegent produkt. Dette er i tillegg ræl som blir ødelagt, fordi det er laget for å bli ødelagt. Det koster også mye mer enn angrepet på miljøet og besparelsene skulle tilsi. Derav, overpriset ræl. Søppel blir det først etter endt levetid, som er kunstig forkortet. Andre elektronikkprodukter kan gjenvinnes, men dette er ureparerbart og trist.

     

    I mine øyne ser de som lar seg lure mindre estetiske ut, men det kan være fordi jeg vet mer om produktet enn de gjør.

    • Liker 1
  5. Ja og det er prinsippielt riktig av Blizzard å følge sine event regler, der nåken prøver å kapre plattformen deiras til sine politiske budskap. Uavhengig av kva dette politiske budskapet er.

     

    Rart at så mange syns det ville vert riktig av Blizzard å begynne med politikk, og støtte ulike politiske aktører, på sine Hearthstone events.

     

    Personlig, syns eg det er fantastisk at Blizzard forholder seg nøytrale her, og behandler alle likt, under samme regler, uavhengig av kven som bryter dei, eller uavhengig av kva det politiske budskapet er. Professjonelt av Blizzard med andre ord.

    Så det er derfor de firer på konsekvensene, når de blir satt under press? Det eneste profesjonelle hos Blizzard om dagen er typen selvmord de bedriver.

    • Liker 1
  6. Meg blant annet. Brukeren ozone åpenbart. Datteren min. Minst to kompiser som jeg vet om. To kollegaer. Brukerandelen som er fornøyd med airpods er jevnt over veldig høy og Apple har truffet innertieren med produktet.

    Det er forskjell på utsagnet "tidenes beste produkt" og faktumet ~ noen har kjøpt dem. Det ene er ren oppdiktet løgn.

     

    Jeg kjenner meg ikke igjen i at de er enkle å ødelegge, enkle å miste, ikke tåler fukt eller må brukes fornuftig.

    Hvor tror du. Kanskje fra andre kilder enn ditt ene anekdotiske forsøksmiljø der du motsetter deg all logikk og informasjon utenfra.

     

    Hvor i alle DAGER har du dette fra? Skal du argumentere mot noe så får du i det minste bruke reelle argumenter og ikke oppdiktede argumenter.

    Her retter du skytset i egen retning.

     

    Jeg skal akseptere at denne typen øreplugger som er helt trådløse og kun enkle plugger å putte i øret er _enklere_ å miste enn de med ledning i mellom eller kun ledning(ikke trådløs). Men dette er ikke kun airpods.

    Man har altså trådløs kommunikasjon, men ingen lokalisering, eller automatikk utover nevnte.

    Hvorfor er det slik at du "aksepterer" svakheter, og hvorfor er det slik at du ikke evner å finne en eneste, utover det som er iboende. I sakens anledning er tilleggsfunksjonen nok til å kalle det noe annet enn "tidenes produkt". Det er all mulig grunn til å kalle dette miljøfiendtlig, overpriset, ømfintlig ræl. I mine øyne også stygt, men det er farget av at jeg vet hvordan de er bygd.

     

    Men kjære deg: Det ville utelukke de fleste praktiske produkter, fordi alt måtte bygges som tanks for å tilfredsstille deg.

    Kjære deg, behersk de språklige flosklene du lirer av deg. Det tilfredsstiller veldig mange andre, samfunnet og miljøet som sådan. Samt at ingen har noe å tape på det. Hvis du tror Apple er presset på pris så har du blitt lurt.

     

    Alle produkter er en avveining mellom soliditet/levetid, og størrelse/vekt/bruksområde. En spinkel og lett campingstol er spinkel og lett fordi den skal være nettopp det! Det går selvsagt ut over hvor solid den er.

     

    Men du vil heller ha en Chesterfield med deg ut i skogen "fordi den varer så lenge". Lykke til  :thumbup:

    Soliditet betyr ikke det du tror det betyr. Om ikke så tar du fortsatt feil. Det er krav til møbler forresten. Logisk brist på argumentet om Chesterfield mtp. tidsaspekt. Videre er det å lage ræl fordi det er i tidsånden å gjøre det som å tenke som deg fordi du gjør det. Ellers takk. :thumbup:

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...