Jump to content

StigVidar

Medlemmer
 • Content Count

  466
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

165 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er ikke kun det en gjør til daglig folk reflekterer over. Også det en gjør innimellom det daglige. Faktisk såpass sjelden som sommerferier betyr noe ved valg av bil. Jeg bor på Jæren, men ønsker meg allikevel en bil som kan dra min campingvogn på strekningen Bodø-Glomfjord-Sandnessjøen-Brønnøysund. Alternativet er å ikke kunne kjøre hvor en vil i Norge eller måtte ha to biler. Og to biler er i alle fall ikke gunstig for klima.
 2. Hvis ikke det er forbeholdt modellen med størst batteri og drift på alle hjul. VW gjorde jo det med ID.4 og dermed tapte de et salg til meg.
 3. All historikk viser at variabel pris i snitt er billigere enn faste avtaler. Du lurer bare deg selv hvis du tror at det finnes noen der ute som på sikt gir deg strøm billigere enn de må kjøpe den selv.
 4. Jeg kjøpte Samsung Galaxy XCover Pro. Har innebygd "deksel" pluss andre ting som er viktig for meg som utbyttbart batteri, minnekort og er vanntett.
 5. For hvem er det interessant med en slik bil som har en praktisk rekkevidde på 106km? Dette er jo på grensen til patetisk......
 6. Dessuten er det ikke fritt valg på ladeeffekt. Min bil (Passat GTE) kan settes til å lade med strømstyrke mellom 5 og 16A
 7. Nesten 3000 kroner for å bruke litt over 18kW? Lykke til med å lade elbiler, Jon Reidar Hammerfjeld 👍
 8. Moderne diesel og bensinmotorer har en drøss sensorer på innsug, eksos og internt i motoren. Og motorstyringen er i høyeste grad avansert og kompleks. Jeg har svært vanskelig for å tro at en i sammenligning enkel el-motor krever noe mer, selv når en tar med batteriet og lading av det.
 9. Ja, og Facebook Messenger er definitivt størst i antall brukere av disse. Jeg kunne gjerne gått over til signal eller telegram, men ingen av de jeg kjenner er der.
 10. På Jæren debatteres det heftig pga et forholdsvis lite industriområde. Ingen vil ha det som nabo. Se for dere debatten det blir hvis det skal bygges et atomkraftverk. Det kommer til å bli år med krangling. Bare å glemme først som sist.
 11. Vi må holde spredningen lav fram til sommeren. Først da begynner det å bli effekt av vaksinen
 12. Nei. NVE hadde jo et forslag om effekttariff, men det var jo alt for komplisert, kom det fram i høringsrunden. Alternativet blir vel at det er styrt av klokkeslett. En lager altså et system basert på at folk skal springe rundt i huset og slå av og på store forbrukere manuelt. Da er faste tidspunkt greit. Etter min mening burde det vært lagt opp til et system som automatiserte dette og så ville produktene kommet av seg selv. Jeg har en egen liten datamaskin som beregner ut i fra vanntemperatur og når tid den skal være ferdig med oppvarming av vann, akkurat rette tidspunkt varmen skal slås på. Da er vannet ferdig oppvarmet omtrent i samme minutt som varme i gulv slås på. Og det igjen beregnet ut i fra oppvarmingstid på gulv og når tid vi reiser på jobb. Sist natt ble oppvarming av vann slått på klokken 01:05. Vannet varmes bare en gang i døgnet. Lagd fordi jeg hadde lyst. Men det er selvsagt ingen økonomi i dette.
×
×
 • Create New...