Gå til innhold

StigVidar

Medlemmer
  • Innlegg

    578
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

StigVidar sine prestasjoner

392

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da ser du vekk i fra at manglende 600MW inn på nettet vil normalt føre til høyere priser, ikke lavere.
  2. Økt skatt går ut over en bedrifts mulighet til å investere. Dette vet de to som sitter på topp i Ap og Sp svært godt. Det dreier seg om politikk og for Ap sin del har de alltid ofret investeringer i det private til fordel for offentlige utgifter. Selv offentlige investeringer må lide, bare se på hva som skjer på veibygging framover.
  3. Men vil ikke fastprisavtaler som skal tilbys etter nyttår ha samme virkning, Aasland?
  4. Jeg har to sim-kort i min telefon. Et Telenor og et Telia. Spam får jeg nesten kun inn på Telenor kortet.
  5. Industri i Norge og Europa ellers kan ikke leve med slike priser. Hos NRK kan en lese om en bedrift på Dokka som får fastprisavtaler på 35 mill i året når de fram til nå har betalt 4 mill. Skal vi ha industri så må noe gjøres. Alternativet er at absolutt alt av produksjon flyttes til Kina eller andre steder.
  6. Sentrifugalkraften vil vel få hele søylen til å forsvinne fra jordens overflate. Siden betong ikke er så strekkfast, altså.
  7. Da synes jeg du skal dokumentere at de har fortjeneste på svinnet.
  8. Hvor ellers skulle de tatt pengene? Det måtte i så fall være at eier (kommunene) tok penger fra skatteinntektene for å dekke underskudd hos nettselskapet. Ville det vært rettferdig?
  9. Greit nettsted å følge med på, electricityMap | Live 24/7 CO₂ emissions of electricity consumption Nå importerer vi fra England 822MW
  10. Høres ut som om Fjordkraft har funnet på noe som ikke går opp økonomisk for dem. Det kan umulig vare lenge.
  11. Jeg har ikke kritisert deg. Solceller er helt topp det. Jeg har bestemt meg for at andre kan investere i solcelleanlegg og så skal jeg nyte godt av billig strøm når alle skal kvitte seg med solstrøm. Men at det er en løsning for vinterstrøm i Norge har jeg ingen tro på. Dere med solcelleanlegg må gjerne fortelle hvor dere bor og hvor mye dere produserer pr dag i perioden 1. November til 31. Mars.
  12. Etter 16:00 er det mørkt. Ved Lindesnes går solen under horisonten før 17:00 den 31. januar. Så jeg spør igjen. Hvilken glede har en av solceller på vinteren? Jeg jobber fram til 16 og huset står tomt fram til det. SpecialForce påstår at jeg får en problemfri vinter med solceller. Det tror jeg fint lite på.
  13. Hvor mye produserer solceller i januar mellom 16:00 og 22:00? Det er da jeg trenger strøm.
  14. Riktig. Det tok meg noen kvelder med pc på fanget i sofaen å lage et system som holder meg under 5 eller 10kWt/t. Kun programvare og null utgifter.
×
×
  • Opprett ny...