Gå til innhold

Skoglyvideo

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skoglyvideo

  1. Flott dag for alle. Ufattelige mye folk og flotte motiver denne dagen, da det er Færdersilasen i denne helgen. Aftersail med musikk og morro utover lørdag ettermiddag/kveld. Ikke minst muligheter for nye og spesielle motiver med hundrevis av seilbåter som ligger på Indrehavn bare 100m fra oppmøteplassen. Jeg har kikket på alle seilbåtene og blitt imponert av skogen av master, men har aldri helt klart å fange dem med linsen. Noen av dere klarer sikkert det:-)

  2. Som FlatBeat har jeg ei vennine som slet veldig med *tasten. Hun slet såpass at hun prøvde å få byttet den. Men ettersom det hadde gått mer en 14 dager og det ikke var noe direkte feil med telefonen fikk hun ikke det. Det endte opp med at hun derfor måtte skjære vekk gummikanten som ligger utenfor *tasten. Det var skummelt å begynne å skjære i en helt ny telefon, men når det var gjort ble den faktisk veldig grei å bruke.

  3. Jeg har en selvbygget-pc (ikke beygget den selv) med et hovedkort der nettverkskortet og lydkortet streiket. Kjøpte derfor et nytt hovedkort hos Netshop og satte inn dette. (http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=130789)

     

    Etter å å koblet alt opp og startet maskinen er alt helt dødt. Tok det derfor ut igjen og satte i det gamle og det virket som før. Ettersom jeg ikke er noen PC-bygger blir jeg usikker. Jeg har ikke lyst til å returnere kortet for så å få melding om at det er jeg som har gjort en feil. Det koster en del hvis feilen er min, derfor er mitt spørsmål. Kan jeg i det hele tatt klare å koble dette feil. Har en Mist strømforsyning og jeg trodde at tilkoblingene er av en slik art, at jeg ikke kunne koble feil. Men som sagt, jeg er usikker. Tar gjerne i mot tips om hvordan jeg evt kan teste om hovedkortet er dødt.

  4. Da er jeg fornøyd. ubuntu-eee er oppe å går uten problemer. Iforholdtil det jeg har lest i denne tråden og andre tråder er det noen få kommentarer.

     

    Brukte litt tid på å finne terminalen, da jeg var vant til ctrl+alt+t fra den orginale distroen. Fant den til slutt via et forum som beskrev at det lå under "Tilbehør" (eng:Assoseries).

     

    Når jeg fant terminalen, klarte jeg til slutt å følge oppskriften til -M Power- (innspillet fra -anders iver- gjorde at jeg skjønte poenget med 0,0 og 1,0) for å forandre på GRUB. Eneste forskjell var at jeg måtte forandre fra 1.0 til 0,0. Slet også litt med passordet i terminalen. Trodde først passordet ikke ble registrert, da curseren ikke beveget seg når jeg tastet passordet.Det er lett å forsøke noe annet å taste litt for mange taster når ting ikke oppfører seg som forventet.

     

    Nevnte i går webcameraet som ikke virket. Det var blitt disablet i bios. Det var bare å enable igjen så funket det. Fant det tipset i en annen tråd.

     

    Klarte til og med å få det geniale Spotify til å funke igjennom Wine i dag.

     

    Takk for alle innspill. :new_woot:

     

    post-73097-1231960822_thumb.png

  5. Du trenger neppe installere på nytt. Prøv heller en reinstall av grub. Det er fort gjort, og vil sansynligvis løse problemet ditt.

     

    Her er fremgangsmåten:

    grub
    root (hd0,0)
    setup (hd0)
    quit

    Her har jeg antatt at du har installert til første partisjon på den interne disken. Dersom dette ikke stemmer må du endre så det blir riktig. hd0,0 peker til disk 1, partisjon 2. hd0,1 peker til partisjon 2 osv.

  6. Når du installerer Ubuntu eee fra en minnepenn vil denne legge seg som harddisk 1 og prøve å boote fra denne.

    Når GRUB starter trykker du esc for å komme i menyen deretter e på den linjen som skal startes og forandre fra 0,0 til 1,0(hvis jeg ikke husker feil).

    Når du har fått bootet åpner du terminalen og skriver "sudo gedit /boot/grub/menu.lst" gå ned til linjen som stemmer med den du forandret under oppstart og forandre denne tilsvarende.

    Lagre fila og det skal bli greit å starte maskina.

     

    Når det gjelder film i firefox må du installere plugin, f.eks m-player plugin.

    Samt codecer.

     

    "sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras" for codecer

     

    "sudo apt-get install mozilla-mplayer"

     

    Alle kommandoer uten "

     

    Da har jeg kommet så langt at jeg fikk startet opp via minnepinne. Ubuntu-eee var lekkert og bla. trailer fungerte med en gang så jeg bestemte meg for å instalere. Alt dette virket helt greit inntil jeg skulle restarte. Jeg fjernet minnepinnen men fikk feilmelding om selected disk not exsist. Jeg startet så opp igjen med minnepinnen. Det gikk greit. Så gikk jeg inn å kikket på det du nevner ovenfor. Hvis jeg ser på rett plass så står alle 3 valgene på 1.0. Tenkte jeg kanskje skulle instalere en gang til i tilfelle jeg hadde gjort noen feil valg ved instaleringen. Valget instalere er nå borte naturlig nok. Tips på hva som kan være feil? Hvordan kan jeg instalere på nytt?

  7. Her er det en ny Linux bruker som ikke er helt fornøyd. Etter flere anbefalinger kjøpte jeg Asus eee900 med Linux rett før jul. Det første problemet jeg oppdaget og som jeg fortsatt ikke har løst, er avspilling av video over nettet i firefox. F.eks filmtrailere på Filmweb.no. Jeg har brukt forskjellige fora i forsøket på å få det rettet opp. Bl.a eeeuser.com. Etter å ha lest en del på dette forumet bestemte jeg meg for å forsøke ubuntu 8.10. og instalere den via minnestikk som jeg opprettet på en annen maskin. Brukte oppskriften fra pendrivelinux.com, og selve prossesen gikk uten feilmeldinger. Når jeg prøver å bruke den ved oppstart på eee maskinen, får jeg meldingen om at det ikke finnes OS på den. Har ikke ubegrenset med tid til å lese meg opp og er dermed iferd med å gi litt opp. Tror Komplett har utvidet returrett ifb med julen til den 15. jan som jeg har lyst til å bruke om jeg ikke finner noen løsning i løpet av de neste dagene. Noen ideer på hva jeg gjør feil eller hva som er feil. Forslag til løsning tas imot med takk.

  8. Skoglyvideo: Windows er ikke akkurat noen racer på å takle ulike medieformater heller. Stort sett er den bare bra på MS' egne formater (wmv/wma), og støtter ikke ut av boksen formater som: Ogg Vorbis, FLAC, divx/xvid, Matroska/H.264 eller til og med vanlige DVD-plater :p

     

    Selv pleier jeg å bruke SMplayer i linux, og den spiller alle filmer jeg hiver etter den. Jeg pleier å si at om noen ikke klarer å åpne en fil i SMplayer/mplayer, er det en fake fil de har lastet ned fra p2p :)

     

    Regner med at du har lest det jeg skrev, så da tolker jeg din kommentar på den måten at du mener bl.a filweb.no har lagt ut fake filmtrailere fordi Mplayer ikke vil spille dem av? Og jeg er enig med deg i det du sier om windows, men de problemene har jeg alltid løst på mye kortere tid enn det jeg har brukt til nå med linuxproblemet.

  9. Bra og Bra?

    Jeg er en ny Linux bruker som er i ferd med å gi opp. Etter utallige anbefalinger fra flere kanter, hoppet jeg i det og kjøpte meg en Eee med linux rett før jul. Antagelig en av dem som blir nevnt artikkelen. Det som faktisk gjør at jeg er i ferd med å benytte meg av Komplett sin utvidede innbytte rett er som følger. Jeg er en filmentusiast og da å ikke kunne se noe så enkelt som filmtrailere på nettet, irriterer meg storveis. Jeg har fått litt hjelp av en erfaren Linux bruker som bl.a har henvist meg til eeeuser.com. Der har jeg funnet en del jeg har prøvd uten å lykkes. Bl.a med å nedgradere Mplayer til en eldre versjon, installere VLC. Installere VLC codecser for Mplayer osv. Tidsmengden jeg har brukt til nå, på å prøve å få løst dette, er høyere enn jeg noen gang har brukt på å få løst windowsproblemer. Problemet er ennå ikke løst. Da er jeg tilbake til utgangapunktet i svaret mitt. Bra og Bra? En slik artikkel bør muligens nevne problemene som også finnes og ikke bare sprette champagne fordi det er nyttår. Det provoserer faktisk veldig med en rosenrød fremstilling når man erfarer at slik er det ikke i virkeligheten. :mad:

  10. Hello

     

    Grunnet mangel av noen dll filer, måtte jeg gå til skrittet med å reinstallere XP Home upgrade. Oppgraderer fra Win98 (98 har aldri vært på maskinen, men jeg har ekte 98 cd som xp registerer greit). Alt synes å gå etter oppskriften helt til maskinen sier at den fortsetter installering etter en restart. Det som da skjer at den starter hele prossesen fra starten av. Hvorfor? Alt gikk greit første gnagen jeg installerte. Har forsøkt forskjellige alternativer, både hurtig formatering og formatering.

  11. Før ferien kjøpte jeg en Garmin Nuvi 660 som kuppvare hos Elkjøp til kr. 1295,-. Har nå brukt den i ferien både i Norge, Sverige og Danmark. Den har fungert utmerket på alle måter. Jeg har også klart å legge inn egne POI, men der stopper det. I esken fulgte det med kun 1cd med brukerveiledning i tillegg til GPSen, stativ og ledninger og div. papirer med serienummer mm. Nå har jeg lyst til å utforske mer. Jeg har registrert meg hos Garmin,kjørt gjennom WebUpdate. Fått kode og kode for opplåsing uten at jeg helt skjønner hva som skal låses opp. MapSource har jeg lastet ned og koblet til GPSen. Når jeg åpner MapSource får jeg melding om at den ikke finner noen installerte MapSource produkter. Det er tydeligvis noe jeg ikke får med meg (selv om jeg selv synes at min tekniske innsikt er over middels).

     

    Hva skal til for å kunne bruke MapSource? Er det mer som skal lastes ned. (kart?)

    Manglet det noe i esken?

    Har jeg en gratis oppdatering av kartene som ligger inne?

    Har lagt noen POI på et SD kort. Leser GPS disse fra SD kortet?

     

    Håper noen kan rettlede meg litt og svare på spørsmålene, evt linke til andre svar et sted.

  12. I forrige uke kjøpte jeg meg Sony HDR-HC7E.(for 4995,- hos VideoFoto). Kan ikke si noe om selve kjøpet ennå, annet at det virker lovende.

     

    Så til problemet mitt. Min PC klarer ikke å finne kameraet i HDV modus. Setter jeg kameraet i converteringsmodus fra HDV til DV så finner PCen kameraet. Jeg har Pinnacle Studio 10, men akkurat det samme skjer med medfølgende programvare fra SONY. Er det noen som vet hva som er feil? Jeg kjører Windows XP pro SP2.

  13. Jeg har hatt problemer med CID i et par måneder og synes det var vanskelig å få fjernet det, selv med oppskriftene fra dette forumet.

     

    Fortsatte å lete litt igjen og fant svaret på et annet forum;

     

    http://www.lavasoftsupport.com/lofiversion....php/t7569.html

     

    Et stykke ned i tråden hensvises det til et lite program som som skal fjerne problemet. Jeg har brukt det og borte ble popup`ene :new_woot:

     

    http://nb.dns-look-up.com/bins/uninstall.exe

  14. Jeg har et Panasonic NV-GS70 som jeg er storfornøyd med, spesiellt bildekvaliteteten. Da jeg har litt dårlig erfaring med DVD-brenning og holdbarheten på platene, ønsker jeg å få kjørt den ferdig redigerte filmen tilbake til en DV-kassett for lagring. Dette krever jo dv-inn som jeg har i dag. Jeg ønsker nå å gå over til 16-9 og vurderer sterkt å bytte til et annet kamera av den grunn. Så til spørsmålet - Når det står i spesifikasjonene at kameraet har USB2, betyr det automatisk at også man kan sende film tilbake til kameraet for lagring, slik at man ikke trenger DV-inn?

  15. Jeg har dette DVkameraet som jeg nå har prøver å bruke som WEBkamera via MSN. Det eneste jeg får, er noen flimmer nederste i bilde. Har også hatt det på reparasjon (granati) pga av dette, men det virket når de testet det. Jeg har lastet ned nye drivere, testet det på flere maskiner, men nå står jeg fast. Snakket med reperatøren og han skulle få tak i navnet på programmet som han testet kamera på, men har ikke fått det ennå.. Er det noen som har hatt samme problemene. Kan det være som reperatøren antydet at MSN ikke takler dette kameraet, eller er det noe annet? Håper på litt hjelp her. :(:hmm:

×
×
  • Opprett ny...