Gå til innhold

N_B

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av N_B

  1. Foreløpig ser jeg ingen grunn til å velge 4K for film. Bare for stillbilder, og kun ved mindre enn ca 2,5 meters avstand på 60 tommer. For film er det ekte fps som teller og da mener jeg minst 60 fps progressivt for Full-HD. 4K har ikke noe særlig poeng for film før minimum det dobbelte, 120 fps. Med unntak av scener som er stillbilder eller tilnærmet stillbilder.

     

    Helt enig i at økt ekte fps er det som teller mest, men hvorfor trengs det dobbelte ved 4k?

  2. Takk for svar! Siterer i litt tilfeldig rekkefølge her..

     

    Xperia Go er ikke verst altså. Jeg har prøvd veldig mange Androidtelefoner, og den er virkelig telefonen jeg har vært mest fornøyd med. Det er så populært med så groteskt store skjermer nå for tiden at det begynner å bli vanskelig for oss som vil ha en litt mer kompakt modell. Så jeg kjøpte iPhone istedet. Bryr meg ikke så veldig mye om operativsystemet, så jeg valgte telefonen med best størresle istedet.

     

    Har fiklet litt med Xperia Go, for en kamerat har en sånn en, og er veldig enig i at det er en fin telefon med riktig størrelse! Om den hadde hatt litt høyere oppløsning på skjermen hadde den vært et glimrende alternativ :) Har begynt å kikke i retning iPhone jeg også altså.

     

     

    Hva med sony xperia p?

     

    Som nevnt i originalposten er det den jeg heller mot av Android-mobiler for øyeblikket. Har samme cpu-hastighet som ray, men dobbeltkjerne istedenfor enkel. Jeg vet ikke hvor mye dualcore (og evt den Mali-GPUen) utgjør i opplevd ytelse?

     

    Hva med Huawei Asced P1?

     

    Hva med HTC One S?

     

    Begge disse er mye bredere telefoner enn jeg ønsker, tar for mye plass i bukselomma :)

  3. Dette fikser du enkelt med custom rom.

     

    Joda, og ikke det viktigste punktet (kjører Cyanogenmod på Ray'en).. Liten størrelse med någenlunde bra ytelse og oppløsning er førstepri, men det har vist seg noe vanskelig. Sony Xperia P er det nærmeste jeg har funnet (med unntak av denne Xperia SX som da ikke eksisterer her på berget), men den er ikke voldsomt kraftigere enn Xperia Ray som jeg vil erstatte.

  4. Hei!

     

    Har i dag en Xperia Ray jeg har vært veldig fornøyd med, men som ikke henger helt med i svingene lenger. Har derfor begynt å kikke etter en erstatning.

     

    Kravspec:

    - Liten, dvs ikke mer enn ca 10mm tykk og helst ikke mer enn 60mm bred.

    - Någenlunde kjapp cpu etc, gjerne dual/quadcore.

    - Skjermoppløsning lik eller høyere enn Ray (854x480)

    - Android 4+

     

     

    Sony Xperia Go har størrelsen men ikke innmaten, omtrent ALT annet har innmaten men ikke størrelsen.

     

    Den perfekte erstatning finnes, men den er selvfølgelig ikke tilgjengelig utenfor Japan: Sony Xperia SX http://www.gsmarena.com/sony_xperia_sx_so_05d-4775.php

     

    Eksisterer det noe lignende i Norge/Europa eller USA? Hvis ikke må jeg vel bite i det sure eplet og kjøpe meg en iPhone..

  5. Jeg har klikket på den, da jeg ikke var 100% sikker på at alt jeg hadde lagt ut på Facebook fra dag 1 var begrenset til bare venner. Men spørsmålet mitt gjelder innstillinger ovenfor folk som allerede er på vennelista, men som ikke skal se alt.

     

    Nå lurer jeg litt på om jeg, ved at jeg trykket på den der, faktisk gjorde eldre ting (som i utgangspunktet var begrenset til kun noen av vennene mine) tilgjengelige for ALLE vennene mine.

     

    Om noen har Timeline og kan se på profilen sin som andre og se om dette også gjelder dem?

     

    edit: Evt om noen har en løsning for å få skjult disse gamle oppdateringene, for jeg finner det ikke. Alt som er gjort/skrevet ETTER at folkene havnet på vennelista mi er skjult, så det er ikke noe problem.

  6. Hei!

     

    Etter omleggingen til Facebook Timeline (for de som har åpnet den), har jeg oppdaget en snodig sak, som jeg vet at hvertfall ikke var slik for et par Facebook-endringer siden:

     

    Folk jeg har lagt til med begrenset tilgang (som er lagt til på "Hide this from:"), som er satt til å ikke kunne se statusoppdateringene mine, kan likevel se alle statusene jeg skrev FØR jeg og vedkommende ble venner på Facebook.

     

    Kan noen med samme type innstillinger prøve å verifisere dette? Interessant å se om dette gjelder alle, eller om det bare er jeg som har klart å kløne til noe.

     

     

    Beklager om det har dukket opp tråd(er) om dette allerede, prøvde å søke men fant intet.

  7. Enig med Simen1 om at det er mye viktigere å få opp framerate i filmmateriale før oppløsning. Det kan dog virke som det er litt på vei, og en hel del digitale kinoer har allerede i dag muligheten for å spille av film i 48fps. Peter Jackson filmer bl.a. The Hobbit i 48fps, og har trua:

     

    48fps trumfer både 4k og 3d for min del. Bring it!

  8. Jeg veit dette har vært diskutert opp og ned og bortover og på tvers her men jeg må likevel:

     

    Iad var ikke enkelt å lese med fonten dere bruker som ikke har noen visuell forskjell på liten i og stor L. Det var ikke noen tydelig referanse i teksten til at det var et egennavn heller, "såkalte Iads" fikk meg til å tro det motsatte, at det ikke var egennavn det var snakk om i det hele tatt.

     

    That is all.

     

    [edit: Dammit, Loomy slo meg :p ]

  9. Så hvorfor har min mors fast innbrenning og noen jeg kjenner får IR på sin nye LG skjerm? lte noen timer xbox og dettok lit tid før IR ble borte.

     

    du kommer ikke unna at panasonic er et bedre valg. spess deres neo pdp serie

     

    Så det er din mor denne gangen :roll: I fjor var det din bror... Dette IR problemet kan du bare glemme da det ikke eksisterer på PS80..

     

    I dette tilfellet er LG skjermen den jeg klart hadde valgt.

     

    Det blir jo tullete å sammenligne en 50 Panasonic mot en 60 LG også men konkludering pris mot marginer så er LG et klart valg.

     

    Her var det litt påstander i alle retninger gitt.

     

    Image retention finnes definitivt fortsatt, i varierende grad fra produsent til produsent og skjerm til skjerm. Det blir stort sett mindre av det for hver nye generasjon, men å påstå at det er ikke-eksisterende er bare tull. At det ikke blir permanent på samme måte som i gamle dager stemmer nok, men det sitter i såpass lenge at det fort kan være irriterende om det er noe du bryr deg om/legger merke til.

     

     

    Se denne testen av PS8000 hos AVForums f.eks, en meget anerkjent kilde for anmeldelser og info om flatskjermer, og med grundige tester:

     

    "Next is the issue of image retention and sadly it is still here with this latest LG model. I am puzzled as to why this is still an issue for LG and their panels as it has been highlighted for a couple of years, now. It’s not a deal breaker in my opinion as the retained information is not overly obvious when watching normal, bright images, and it does fade away after about 10-20 minutes. But it is there and if you are looking at buying this TV, it is something to weigh up and consider against all the positives we have mentioned."

     

    Link: http://www.avforums.com/reviews/LG-50PS8000-THX-Certified-50inch-Plasma-Review.html

     

    Min mening: Om størrelsen er viktigst, gå for LG-en, er bildekvalitet numero uno, kjøp G20.

     

    Panasonic er plasmakongen for øyeblikket med G20, V20 og VT20, både LG og Samsung ligger bak både i fargegjengivelse og svartnivå. Det Panasonic ikke er kjempegode på er oppskalering av SD-materiale, her er Samsung i en klasse for seg selv.

     

    [edit: For ordens skyld, her er en anmeldelse av Panasonic G20 også, fra hdtvtest.co.uk, som sammen med AVForums og CNet anses for å ha de mest pålitelige og grundige anmeldelsene av HDTVer: http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm ]

  10. ikke mye om selve Wikipedia i denne artikkelen. En tredjedel om hvordan man bruker et script i forskjellige browsere og en tredjedel om hvordan man kan laste ned å bruker wikipedia i en offline versjon. Selve siden og hvordan man bruker den var det svært tynt beskrevet, så å kalle dette for Guide til Wikipedia, det blir helt feil...

     

    Det er vel gjennomgangsmelodien på artiklene til herr Benediktsson. Går fint lite i dybden og er omtrent alltid skrevet for "nybegynnere".

  11. Acer Aspire One 11,6

    https://prisguiden.no/produkt/110168

     

    Noen erfaringer med denne? Vurderer å bestille å legge inn Ubuntu på den. Hvordan vil det fungere?

     

    Heisann! Jeg har denne med 250gb hd, 2gb ram og vista. Min bruk er stort sett enkel surfing, spotify/musikk og film&serier. Til dette funker den helt supert. Har selvfølgelig slått av aero og det som finnes av effekter i Vista, og opplever den som grei og responsiv (jada, bring it on). Pga det nye chipsettet så klarer denne faktisk også å spille av fullhd-film uten problemer (ca 25-30% load på 720p og ca 50% på 1080p) etter litt tweaking av MPCHC. Vet ikke hvordan mediaspillere i ubuntu vil forholde seg til hw-dekoding, om det har betydning for deg.

     

    Skjermen er strålende og den har veldig bra batteritid.

  12. Hei!

     

    Jeg har innsett at jeg må bite i det sure eplet og oppgradere min gode gamle stasjonære PC. Men nå er det mange år siden jeg var oppdatert på hardware-fronten, så jeg hadde satt stor pris på litt hjelp :)

     

    Jeg er ute etter best mulig CPU & HK til maks 2000kr. Om det er AMD eller Intel bryr meg ikke i det hele tatt, men jeg er ute etter mest "bang for the buck". Får jeg en vesentlig bedre løsning for litt mer enn 2000 så tar jeg gjerne imot tips om det også, men det kan ikke være mange hundrelappene over.

     

    Håper noen kan være behjelpelige :)

  13. Det er en kjensgjerning at Wii selger latterlig mye mer enn PS3. 360 har solgt flere konsoller totalt sett, men den har også solgt mer hver uke siden september i fjor.

    Wii gikk forbi Xbox 360 i august forrige år, med mindre Xbox 360 har tatt igjen Wii. Det ryktes også om at Wii kommer til å selge mer enn Xbox360 og PS3 kombinert.

     

    Beklager, elendig formulering fra min side. Jeg mente selvfølgelig at 360 har solgt mer enn PS3 totalt og ukentlig siden september. Wii overgår fortsatt begge to med god margin.

  14. Sonys Playstation 3 sliter noe i kampen mot de andre spillkonsollene.

    Jaha ja? Hva bygger dere dette på?

     

    Dette er da ikke en akademisk avhandling, så å kreve referanser på hver minste lille detalj er vel kanskje litt i overkant?

     

    Det er en kjensgjerning at Wii selger latterlig mye mer enn PS3. 360 har solgt flere konsoller totalt sett, men den har også solgt mer hver uke siden september i fjor. Totalt har det blitt solgt ca 45-46 millioner Wii-konsoller, ca 28 millioner 360 og ca 20-21 millioner PS3 på verdensbasis i følge estimatene til vgchartz og nexgenwars. Det eneste markedet hvor PS3 slår X360 salgsmessig er i Japan.

     

    Kilder: www.vgchartz.com og www.nexgenwars.com.

  15. Til alle dere som klager på minnebruken til Vista, les den artikkelen her:

     

    http://www.codinghorror.com/blog/archives/000688.html

    Den artikkelen er ikke annet enn et tamt forsøk på å forsvare Vistas cache-policy. Typisk en Microsoft fanboy som forklarer alle fordelene med at keiseren går naken. Vi andre lar oss ikke lure. Så lenge det finnes andre operativsystemer som er raskere, eller like raske, som Vista, og bruker vesentlig mindre minne, vil vi ikke kjøpe dette argumentet.

     

    Dessuten er det et problem i seg selv at Vista bruker mye minne til seg selv (uten å regne med cachen). Det blir mindre minne å bruke til andre operativsystemer, programmer og filoperasjoner.

     

    "Free memory is wasted memory." Det er da bedre at rammen brukes til noe fornuftig istedenfor at man har xMB ledig minne som bare står der og kjeder seg.

    Nå skal jeg bruke et uttrykk som jeg anser som lite konstruktivt og derfor sjelden bruker, men i dette tilfellet er det passende:

     

    BULLSHIT!

     

    Systemminne er ikke noe som operativsystemet kan ta for seg av så mye det vil og hevde at "det er jo ledig uansett"! Vi som kjøper minnet gjør det ikke for at Microsoft skal få armslag til sitt elefant-OS, men for å kunne kjøre programmer, gjerne flere samtidig, og gjerne i virtuelle maskiner. Hvis operativsystemet grabber alt minne, fordi det tror det er alene på PC-en og kan gjøre hva det vil med mitt minne, hva skal jeg da kjøre Linux, OS/2 og DOS i? Nei, Vista får værsågod å holde seg på matta og bruke minst mulig minne!

     

    Jeg ser ikke helt om du kaller meg en MS-fanboy eller om du kaller artikkelforfatteren det (eller begge), men det er da virkelig ikke nødvendig. Jeg kunne alltids nevne fordeler ved andre operativsystemer jeg også bruker, men det ser jeg ikke noen vits i å gjøre akkurat nå. Å trekke fram cachingen var derimot et gyldig poeng. Jeg har dog ikke på noe vis hevdet at dette er den eneste siden ved saken.

     

    Om jeg forstår deg riktig ser ikke du ut til å ha skjønt poenget med cachingen og artikkelforfatterens poeng i det hele tatt. Linux, OS/2 og DOS? Hva har andre operativsystemer med dette å gjøre? Du kjører ikke to operativsystemer parallellt på en maskin. Virtuelle maskiner kjøres i et virtualiseringsprogram som kjører i et operativsystem, eller hva? Det virtualiserte operativsystemet er i praksis (i dette tilfellet) en del av et Windows-program og Windows tildeler det dermed så mye minne det vil ha. Og er det fortsatt noe til overs så bruker Windows det til caching. Kommer det et annet program og ber om minne så blir det tildelt minne til det programmet også, og andelen av minnet som brukes til cache blir redusert.

     

    Det er ikke noen grunn til at ledig ubrukt minne ikke skal kunne brukes til slike formål for å gjøre hverdagen til brukeren littegrann enklere/raskere. Om Vista gjør det på _best_mulig_ måte kan selvfølgelig diskuteres, og det er en hel haug med mennesker her som er bedre kvalifisert enn meg til å uttale seg om det.

     

    Poenget mitt er fortsatt gydlig. At Windows utenom dette kan bruke unødig mye minne (700MB har vel blitt nevnt her) kan jeg si meg enig i, og gjerne bruk så lite som mulig, men det var ikke poenget i artikkelen jeg linket til i min forrige post.

     

    Det var kanskje litt overilt å skrive "til alle dere som klager", siden en del/mange av dere sikkert mente Vistas minnebruk utenom cachingen, men det er nå så..

×
×
  • Opprett ny...