Gå til innhold

hansaj

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hansaj

  1. ..Ser dette er en gammel post, men fikk du noe svar på denne av andre? Fikk du noe svar?

     

    - HAJ

    Som topic sier, så har jeg en Nec ND 3500AG foran meg som bare leser av DVD-plater. Når jeg setter inn en CD-plate (brent eller original) i den så hører jeg en regelmessig klikk omtrent en gang i sekundet, men den klarer ikke å lese av noe. Noen som vet hva som kan hjelpe? Firmwareoppdatering? Driver?

     

    Er veldig takknemlig for svar!

  2. Hei!

     

    Saken er nemlig at en ekstern harddisk ikke er noe mer enn en vanlig harddisk i et metall chassis. Harddisken er igjen koblet til en USB kontroller og det er nok denne kontrolleren som er ødelagt. Det som du må gjøre er å skru opp metall chassiset, ta ut harddisken og koble den til den ene enden av kabelen (se link på min forrige post). Den andre delen av kabelen er en USB plugg som du må plugge i maskinen. Når det er gjort vil maskinen som regel finne harddisken med en gang. Tips: Sjekk at harddisken ikke får en stasjonsbokstav som allerede er brukt. Dette sjekker du via Kontrollpanel - Administrative verktøy og Datamaskinbehandling. Spørsmålet er om det er garanti igjen på harddisken... og ikke minst hva du er villig til å gjøre.... det rimeligste er å kjøpe en kabel og prøve selv. Uansett er det kjekt å ha en slik kabel.

     

    - HAJ

  3. Hei igjen!

     

    Ser ut som at du har hatt maks uflaks og det er alltid kjipt. Så lenge disken spinner opp, så vil jeg tro at alt er ok med de dataene som ligger på den. Du trenger en eller to ting:

     

    1. IDE til USB ledning: http://www.psdata.no/ps.asp?it=121322&mlevel=

    Jeg har en slik selv (og som i tillegg tar SATA) og den fungerer meget bra.

     

    2. Hvis dataene ikke kommer fram, men disken spinner, så trenger du recovery verktøy. HW.no hadde en artikkel om

    flere slike programmer (flere var gratis) nylig.

     

    Lykke til!

     

    - HAJ

  4. Hei Kim!

     

    Mulig du har vært så uheldig at du har "fritert" USB kontrolleren på den eksterne harddisken, men har du prøvd disken på en annen pc? Det virker som at du og broren din har hver sin maskin? En annen ting du kan gjøre er på "slette" USB enheter på listen under "Universal Serial Bus controllers" i Device Manager for å se om maskinen oppfatter disken. Har du prøvd en annen USB kabel (det er mer et longshoot, men man bør teste alt). Ellers er det smart å google problemet... et kjapt søk gav noen linker:

    - http://www.pchell.com/hardware/usbcode10.shtml

    - http://articles.techrepublic.com.com/5100-...11-5055986.html

    - http://www.earthtym.net/USB-solutions.htm

     

    Mvh

    HAJ

  5. Omsider har man litt penger på bok, og jeg har veldig lyst til å bytte ut min gamle ~20" crt. Siden jeg liker oppløsning, og ideen om en skjerm som med tiden kan brukes til TV og video i tillegg, virker en 24" med 1920 x 1200 som størrelsen for meg.

    Ser det har kommet en ny versjon av Dells 2407WFP, -HC. Har alltid likt desiget til Dell, og jeg har en forestilling om at det er gode skjermer. Er det et bra valg? Kan man få noe tilsvarende til en rimeligere pris / kommer det kampanjer på denne snart?

     

    Har lyst til å legge litt penger i dette, da jeg nok kommer til å bruke den i en god del år, flere timer hver dag.

     

    Hva anbefaler folket?

    9454167[/snapback]

     

    Hei!

     

    Har brukt en Dell 24'' på jobb en god del måneder nå og jeg er meget fornøyd. Den er meget lyssterk og har god kvalitet. Kjekt med minnekortleser på siden + usb tilgang. Oppløsningen er jo følgelig super. PC World mente at den var den beste, sett i forhold til blant annet HP og Eizo. Link til artikkelen: http://www.idg.no/tester/article61613.ece

     

    Mvh

    HAJ

  6. Et par ting du kan sjekke:

     

    1. Kommer den opp i disk management? Hvis ja, får du formatert den der?

    2. Koblet du den direkte til din bærbare maskin som kjører Windows XP?

    3. Har du en annen USB kabel du kan prøve med?

     

    Mvh

    H

    9451529[/snapback]

     

    1. Den kommer opp i disk management, men nei, jeg får ikke formatert

    2. Ja, jeg koblet den direkte

    3. kan sjekke :p

    9451554[/snapback]

     

    En ting som jeg kommer på nå er hvis du får tak i den via "min datamaskin" ergo den har fått en stasjonsbokstav. Du kan prøve å kjøre følgende kommando via command consolet (velg kjør, skriv inn cmd og trykk OK): chkdsk <stasjons bokstac> /f/r ..eksempel: chkdsk e: /f/r

     

    Disken er vel preformatert og hvis det har skjedd en eller annen korrupsjon på fat32 eller ntfs nivå så kan kanskje en disksjekk fikse eller vise dette. Det er verdt et forsøk.

     

    Mvh

    H

  7. Nei, det vet jeg egentlig ikke. Men jeg prøvde den på en Bærbar med XP og det funka heller ikke :S.

    9451472[/snapback]

     

    Et par ting du kan sjekke:

     

    1. Kommer den opp i disk management? Hvis ja, får du formatert den der?

    2. Koblet du den direkte til din bærbare maskin som kjører Windows XP?

    3. Har du en annen USB kabel du kan prøve med?

     

    Mvh

    H

  8. Det står at disken er uleselig faktis. Hva gjør jeg?

    9451361[/snapback]

     

    En liten erfaringssak fra min side. Jeg har en 250 Gb utgave av disken og jeg koblet den til via USB på dockingen min (har bærbar pc) og det gikk ikke bra i første omgang (kjører Windows XP), måtte undocke maskinen, koble den direkte til og da fungerte det, men den "tok" en allerede brukt stasjonsbokstav, slik at jeg måtte inn (via diskmanagement) og endre på det. En annen ting er at USB drivere til disken ligger på disken, så langt jeg har forstått. Kanskje du må ut på nettet for å hente nye?

     

    Mvh

    H

  9. I utgangspunktet kan du har full kontroll selv her så jeg ser ikke helt problemet.

    Skal vi samenligne ventelo med en del andre leverandører er det natt og dag, ventelo gir mere for pengene og er mer stabil enn blandt annet telenor spesielt til utkant norge

    7540510[/snapback]

     

    Er fullstendig klar over den siden, men problemet er feedback og tidsrom fra Ventelo. Nå har jeg pushet skikkelig på og har fått noen svar, til slutt. Kommer nok til å ringe supportsjefen i Norge og spørre han hva han synes om servicegrad og responstid.

     

    Når det gjelder MyZone - hva gjør du hvis du bestiller økning i hastighet og de "svarer" med å flytte linjen din? Det er ikke mye MyZone kan gjøre med det og en ting til, er du ikke kjapt nok ute går endringen ut til Bravida eller hvem som nå gjør det og da er du "solgt".

     

    Bluecom fungerte utmerket helt til Ventelo blandet seg. Det er min erfaring. Telenor gjør sine feil de også, ikke tvil om det - alle gjør det, men en nedgang i servicegrad - er direkte tragisk.

     

    - HAJ

  10. Akkurat derfor jeg stakk fra Bluecom. Etter å ha vært kunde 5-6 år, ble jeg nedprioritert hele tiden for at dem skulle ha nye kunder istedet.

    Måtte krangle for å få samme pris som dem, gadd ikke mere.

     

    MVH

     

    TommyL

    7512890[/snapback]

     

    Nå er jeg på last chance nivå. Jeg har snakket med en konsulent, tok kun 42 minutter inkludert venting (tør ikke å tenke på hva det koster å ringe 03222...). Men han gjorde en bedre jobb. Jeg har ment lenge at alt rotet startet da Ventelo kjøpte opp Bluecom og ikke minst kjørte inn sitt system, noe som han bekreftet. Så det er visst to kundebilder på meg i systemene (flertall) deres og begge bilder har feil info. Selvfølgelig (!) så kan ikke konsulentene endre info, de må sende det videre til en annen avdeling, dvs. jo flere kokker jo mer søl. Dette går bra eller ikke... Dette er egentlig en russisk dokke, dvs. et problem i et problem i et problem... Så jeg tenker på å ringe sjefen for kundene (whatever...) på mandag, på hovedkontoret og spørre han hva han synes om service nivået og den ufattelige dårlige integreringen de har gjort mellom systemene sine og eller måte de jobber på. Har selv fartstid på IT avdeling fra et call center (ikke døm meg for hardt på denne) og vet hvordan de tenker og hvordan de gjør ting.

     

    Det er egentlig veldig godt å lufte frustrasjonene sine gjennom et forum og høre hva andre synes og tenker.

     

    :)

     

    - HAJ

  11. Bare les kjapt igjennom kontrakten deres. Hadde samme problemet når jeg flytta med dem. Problemet da var at de flytta linja etter folkeregistrert adresse. Ringte dem bare opp, fikk dette opplyst og forklarte dem ståa. Fiksa seg raskt.

     

    Eneste rotet jeg har hatt med catch/ventelo også, ellers funker de bra syns nå jeg.

    7511007[/snapback]

     

    Jeg er i utgangspunktet meget fornøyd. Jeg får hastigheten min, så lenge jeg ikke må få de til å endre noe, så fungerer alt. Har vært kunde i 4 - 5 år, men det renner over nå, fordi de ikke klarer eller de vil ikke endre på adresser som ligger inne i systemene sine. De lover ting og roter det til. De prioriterer ikke gamle, trofaste kunder og dermed så fortjener de å få en "sinna" mail og de trenger å rydde opp i dette rotet de har laget for seg selv.

     

    - HAJ

  12. Hei!

     

    Nå har Bluecom/Ventelo rotet det til igjen. Jeg ringte de og sa at jeg ønsket en hastighetsoppgradering, noe som følgelig ikke var noe problem. Hva gjorde de? De meldte linjen min flyttet til min gamle adresse (ikke første gangen dette), i stedet for å øke hastigheten på eksisterende linje. De ha med andre ord ingen kontroll og dette skjedde etter Ventelo tok over.

     

    Jeg er normalt en sindig fyr, men det kokte skikkelig over og jeg har nettopp sendt en illsindt e-post til de, forbannet, men sakelig.

     

    Det jeg lurer litt på er: Hvilke rettigheter har jeg når de roter det til? Hvis de ikke stopper dette nå, så skifter jeg leverandør. Man går på nåleputer hver gang man ringer de, for man vet ikke hva som skjer etterpå. Tragisk.

     

    Erfaringer, kommentarer mottas med takk :)

     

    Mvh

    HAJ

  13. Hei!

     

    En erfaring fra meg, hvis det kan hjelpe:

     

    Jeg hadde en rar episode med mitt Asus V9999 GeForce 6800GT kort.

    En uke etter at jeg hadde fått kortet, og inntil da hadde det fungert helt topp,

    ble skjermen svart og en lang pipelyd kom ut av pc'en ved reboot. Etter flere rebooter og litt fikling med kortet (løsne litt på skruen, sørge for at ekstra strømkabel satt godt i osv...) kom bildet igjen og alt fungerte helt bra. Har aldri funnet ut hva som egentlig skjedde, men det kan være at kortet var skrudd for hardt fast eller at viften ikke satt skikkelig på eller var i water

     

    Mvh

    HAJ

  14. Hei!

     

    Jeg fikk låne et Panasonic NV-GS120 kamera her om dagen og når jeg prøvde å overføre bilder til pc'en via FireWire så ville den ikke. Har prøvd mange programmer, alt fra Movie Maker til Ulead og Adobe. Har Windows XP som OS og

    installerte alt som var på cd'en som fulgte med kameraet.

     

    Når jeg starter kameraet så vises filmen på skjermen, dvs. når jeg klikker på enheten i "Min Datamaskin", men når jeg skal prøve å ta opp (capture) filmen på pc'en så vil ingen av programmene ta opp. Har prøvd to forskjellige kabler også. Kan det være at jeg benytter meg av et eget FireWire kort? Må jeg eventuelt bruke det som er på hovedkortet (må koble til et eget kort, som jeg ikke har prøvd..) eller er det noe annet som jeg ikke har tenkt på?

     

    Maskin konfigen er som følger: Asus A7N8X-E Deluxe med 1 GB (3200 DDRAM) og AMD 2400+ prosessor. Har eget FireWire og USV kort som kameraet er koblet til. Aldri hatt noe problemer med hovedkortet eller andre enheter koblet til.

     

    Jeg er ganske "lost" nå. Fant lite på nettet også, synes jeg. Føler som sagt at det er noe jeg ikke tenker på (er ny på dette med capturing også) eller noe som jeg ikke har gjort.

     

    Alle forslag mottas med stoooor takk :)

     

    Mvh

    HAJ

  15. Hei!

     

    Takk for at dere svarer meg :)

     

    Så det er store muligheter for at kortet kan ha vært skrudd for hardt i?

    Når det sies så er det en liten uke siden måtte ut med kortet for å bytte

    en harddisk. Kanskje jeg skrudde det i for hardt da...

     

    Kan det også være at viften ikke har fungert 100% (støv o.l.)??

     

    Nå har i hvert fall maskinen vært oppe i 2 timer, har testet med HL2 og det

    gikk kjempefint, 60 grader, 3700 rpm på viften (noe som er "normalt" for min maskin).

     

    Har også sendt en epost til Asus for å se om de vet noe. Håper de svarer meg...

     

    Mvh

    HAJ'en

  16. Hei!

     

    Fikk et problem i dag da skjermbildet plutselig forsvant. Har et Asus V9999 GT kort og har ikke hatt problemer med det før nå. Har sjekket alle kabler og koblinger og alt er ok (alt sitter godt fast). Har følgende konfigurering:

     

    Asus A7N8X-E Deluxe hovedkort

    2 x 512 TwinMOS PC3200 DDR-DIMM

    + noen harddisker og cd-rom

     

    Alt dette står i et Chieftec miditower (360w)

     

    Maskinen laget en lang pipelyd på et par av rebootene. Riklet litt i kortet og løsnet litt på skruen som holder det fast og da kom plutselig bildet tilbake. Det gikk så ca. 1 minutt og så begynte kortet å riste litt (regner med at det var pga. viften og at jeg hadde løsnet bitte litt på skruen) og så forsvant bildet. Jeg tok så løs en 80mm vifte og holdt den over skjermkortet og da holdt bildet seg stabilt. Fikk OS'et opp igjen og installerte Asus SmartDoctor for å se om viften ikke fungerte eller om temperaturen var for høy, men programmet viser en "normal" temp på ca 50 - 55 grader og viften fungerer helt ok i følge programmet. Testet den og den økte til over 4000 rpm uten problemer. Så jeg blir litt "shaky" av slike ting og lurer veldig på hva det kan være. Hva tror dere har skjedd? Kan jeg regne med at kortet er "toast" eller at det kommer til å bli det snart?

     

    Alle tips og forslag mottas med stor takk

     

    Mvh

    HAJ'en

  17. Hei!

     

    Har et Asus V9999 GeForce 6800 GT kort med 128 MB DDR RAM og tv-ut er elendig. Jeg ble mildt sagt lettere sjokkert over den dårlige kvaliteten. Mitt gamle GeForce 2 kort, også fra Asus, var uendelig mye bedre.

     

    Det jeg lurer på i den sammenheng er:

     

    1. Har andre opplevd dårlig tv-ut kvalitet på Asus V9999 kort? På Asus sine sider står det "high quality tv output", noe som ikke stemmer i mitt tilfelle. Tv-chipen på kortet er en integrert sak fra nVidia.

     

    2. Har noen erfaring med Sigma Designs Real Magic Xcard PCI?

     

    Kan man f.eks. kjøre tradisjonel tv-ut på det kortet? Slik at man f.eks. kan spille av en DivX film på tv'en?

     

    Mvh

     

    HAJ

     

    NYTT: Har nå testet forskjellige kabler og har funnet ut at jeg for min del ikke kan bruke composite kabelen eller overgangen fra s-vhs til composite. Brukte kun en s-vhs kabel og bildet ble bra, ikke 100% pga. noe bevegelse (kan være kvaliteten på kabelen), men refleksene og uklarhetene var borte.

     

    NYTT (05.11.2004): Har kjøpt en monster kabel (s-vhs) på 6 meter og bildet ble bra. Oppdaget at tv'en min ikke taklet s-video signal, så signalet går gjennom en s-video spiller - signalet blir litt degradert pga. det. Oppdaget også at hvis man kjøer Dualview modus (bilde både på monitor og analog tv-skjerm) så vil f.eks. DivX filmer bli meget pixelert på monitor...

×
×
  • Opprett ny...