Gå til innhold

toredenstore

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toredenstore

  1. Hvordan er dette kameraet sammenlignet med Canon Powershot s3 IS? For meg så står det mellom disse kameraene hvis ingen skulle komme med noen overbevisende negative kommentarer? Håper noen kan si hvem jeg bør går for.

    7389728[/snapback]

    Jeg har testet S3IS og jeg er ikke det minste i tvil om at FZ50 er et bedre kamera dersom du ønsker å stille inn eksponerig og andre ting manuelt. Det har fast optikk (ikke beveglig linse) og langt bedre å manøvrere i menyene. Ønsker du kun et point and shoot kamera er nok S3IS minst like godt alternatjv og det er også mindre. Bildekvalitetsmessig er de omtrentlig på samme nivå med full automatikk påslått.

  2. Hei, har hatt FZ50 noen uker nå og er knakende fornøyd med det. Bildebehandlingen som nevnt i Fuji vs Panasonic testen konkluderer med at kraftig prosesering av bildene for å undertrykke støy går ut over bildekvalitet og det har de rett i. Men dette begynner dog (i mine øyne i allefall) ikke å utgjøre noe problem før man kommer litt opp i ISO (fra og med ISO 800 og opp). Merk at man kan også velge å kjøre uten støydemping, men da med påfølgende kornete bilder på ISO over 200. Jeg skulle også ønsket meg litt raskere behandling av bilder tatt i RAW format da det går noen sekunder mellom hvert bilde man kan ta i raw. RAW format filene blir også noe større enn på enkelte andre kameraer (17-18MB). I JPEG kan man derimot ta seriebilder med god hastighet, noe som jeg setter stor pris på.

     

    Dette er dog det eneste negative jeg ha opplevd med dette kamera. Skal kjøpe meg en god blits etterhvert til bruk på innebilder. Det er forøvrig lett å manøvrere i kamera og å foreta manuelle instillinger av blender og lukketid (gjøres enkelt med to funksjonsratt).

     

    Jeg har med andre ord ingen problemer med å anbefale dette kameraet (dersom du ikke har stort behov for å ta bilder i dårlig lys uten blits).

  3. Eller 4: Kjøpe "Light"-versjonen, som er beregnet på amatør/privat-markeded? Eks Photoshop elements? :-)

    7167414[/snapback]

     

    YES! Alternativ 4, photoshop elements. Siste versjon (5.0) kan lastes ned fra adobe til litt under 500NOK! Holder i massevis til mitt bruk i allefall. Jeg er nybegynner i billedredigering, men det sies i allefall at denne har de mest vitale funksjonene fra Photoshop. Kan også redigere i RAW format fra mitt Panasonic FZ50.

  4. Hei, jeg har kjøpt FZ50 og tatt litt over tusen bilder med dette til nå, og er meget godt fornøyd. Jeg var ute etter god zoom, og det er det i aller høyeste grad! Bildestabilisatoren fungerer også utmerket. Støynivået er blitt akseptabelt og ISO400 er ingen problem, ISO800 så ser man godt støy, men kan fortsatt printe ut 10x15 bilder uten at det sjenerer. Jeg har sammenlignet endel mot S3IS og støynivået er betraktelig bedre på FZ50 (med støyfjerning satt til høyeste nivå vel og merke). FZ50 er også betraktelig enklere å manøvrere i manuell modus enn S3IS. Optikken er relativt lysstterk og jeg har tatt endel innebilder i moderat lys med ISO400 og største blender åpning uten blits og fått (i mine øyne i hvertfall) godt resultat. Jeg skal dog investere i en ekstern blits etterhvert.

     

    Jeg vurderte å kjøpe meg EOS350D (som er i samme prisklasse med kit-objektiv), men endte opp med FZ50 nettop på grunn av meget anvendelig optikk. Støynivået er selvfølgelig ikke på høyde med 350D, men jeg ville allikevel valgt FZ50 om jeg skulle valgt på nytt.

  5. Jeg skal ha meg kamera og vil ha mye zoom (tar mye naturbilder) og inbiller meg at FZ50 et ok alternativ til dSLR, skjønner at bildekvalitet ikke vil bli like bra som på SLR, men med tanke på at et dSLR kamera med samme spesifikasjoner på optikken koster betraktelig mange flere lapper.

     

    Noen med praktiske erfaringer rundt dette kameraet og som kan si noe om bildekvalitet på dette kameraet (og evt bildekvalitet i forhold til de billigste dSLR med kit- objektiv, disse ligger vel omtrent i samme prisklasse)? Ser av tester på nettet at det har blitt betraktelig mindre støy på dette kameraet enn på forgjengeren FZ30.

  6. IRQL not less or equal betyr noe sånn som at en ekstern enhet ber prosessor om å håndtere en avbruddsrutine som ikke finnes. Dette skyldes som regel feil i driver under gitte omstendigheter, eller en eller annen hw feil. Om du skriver ned den eksakte feil meldingen, IRQL not less or equal 0x........ 0x........ osv, og søker på denne på microsoft sine hjemmesider så vil du finne mer utfyllende informasjon om hva feilmeldingen egentlig betyr. De hexadesimale tegnene inneholder blant annet i/o addressen til den enheten som feiler. Det betyr at du kan gå inn i startmeny --> tilbehør --> systeminformasjon og sammenligne addressen til enheten som feiler med de i/o addressene du finner der (det er ganske mange dog, men du kan ha flaks å finne den der ganske fort...)

  7. -12V spenningen som bare er -7V kan nok være en meget sansynlig grunn til at systemet er ustabilt. Ingen harddisker el. cd-rom benytter -12V (kun +5V og +12V) så det hjelper nok lite å koble fra disse. Du har nok knekt switche transistoren til

    -12V'en når du kortsluttet. Bytt strømforsyningen og systemet vil nok bli stabilt igjen...

  8. Vet ikke helt om jeg har satt meg godt nok inn i problemstillingen, men med første øyekast så det ut som følgende for meg:

     

    summen av rekken du beskrev: 1+3+9+27=40 gir rekken 3^n der n = 0 - uendelig. Dersom du vet det siste tallet i rekken blir n:

     

    3^n=27 --> n= ln 27 / ln 3 = 3 Det vil si at antall ledd i rekken er lik 3..

     

    eller mer generelt :

    Rekken X^n gir at -->

    n = ln (siste tall i rekken)/ ln(x)

     

    :o

  9. Hvis du skal boote på disken, må du formater disketten som en system disk. I dos gjør du dette ved å skrive c:>format /s

    I windows formaterer du som vanlig, bare hak ut systemdiskett eller oppstarts diskett. Når disken er formatert som oppstartsdiskett kopierer du bare filene fra disk 1 over på den ny-formaterte oppstartsdisketten og prøver igjen...

  10. UDMA 66 og ATA66 er akkurat det samme, bare to forskjellige benevnelser. Det skal gå fint å bruke en ATA 100 disk på et ATA66 hovedekort, da de er bakover kompatibel. Husk bare å benytte 80 pins IDE kabel, ellers blir du nok bare plaget...

  11. Jeg installerte SP1 for winXP, og har etter det fått problemer med at maskinen henger seg etter å ha spilt av noen minutter film. Det blir ikke skrevet noe i hendelses listen, å jeg jeg kan ikke avslutte med ctrl-alt-delete. Alt er låst...

    Har prøvd flere forskjellige avspillingsprogrammer med samme resultat. Noen andre som har opplevf lignende? Evt. noen som har forslag til løsning? Skjerm kortet er et Nvidia GF2, og jeg har Athlon XP 1600 prosessor på et Asus A7v 133-C hovedkort.

  12. Quote:


    Den 2002-10-05 01:11, skrev kindings:

    IRQL LESS OR EQUAL meldingen kan bety bortimot hva som helst.


    Disse NT feilmeldingene (er stort sett lik for alle OS bygd på NT kjerne, NT3-4, win 2000 og XP) kan se ganske uforståelig ut, men om man skriver ned hele tekststrengen med de hexadesimale kodene som står bak (typisk: 0x3FH eller lignende der 0x viser at det er et hex tall, og betyr ofte en adresse pluss en feilkode) vil man kunne søke på microsoft sine sider å finne ut nøyaktig hva feilmeldingen betyr. Videre kan det jo også være en ide å prøve å kartlegge akkurat når feilmeldingen kommer. Er det i en situasjon der OS'et eller et program gjør et driver kall, for eksempel når du spiller av en lyd osv... Ut ifra det kan du jo prøve å fjerne/disable hardware. Nå er det jo ikke alltid så enkelt å kartlegge akkurat hvilke driver kall som skjer, men, men. Lykke til...

  13. Hei!

    IRQL betyr avbrudds ordre linje. Feilmeldingen du får kan tyde på at en driver prøver å bruke an avbrudds ordre linje som er høyere en antall avbrudd som finnes. Not less or equal betyr jo da ikke mindre eller lik... Feilen kan altså tyde på at du har en driver som ikke støtter NT (eller 2000 / XP, høres ut som det er et NT basert system du bruker).

    Uansett kan du sjekke ut feilmeldingene ved å søke på Microsoft sine sider. Har funnet linken til stop 0x000000D1 her:

     

    http://www.microsoft.com/technet/treeview/...md_stp_ottj.asp

  14. Quote:


    Den 2002-09-29 09:20, skrev Cyprez:

    Er nok ikke helt riktig det Cyprez skriver her. Fra strømforsyningen får man + - 12V og + - 5V mens jordings punktet er 0V (dual supply, eller symetrisk strømforsyning på norsk).



    Likestrøm er alltid +/- 0V er fellse for 12V og 5V Det er + spenningen som varierer. En strømforsyning med 220 V inn....blir tranformert til 12 og 5 volt i samme trafo med felles 0V.



     

    _____________________________________________________

     

    Joda, likestrøm er jo selvfølgeli alltid + eller -! Mente bare at man fra strømforsyningen får levert både +12V og -12V samt +5V og -5V der GND punktet er 0 punktet.

    eks:

    +5V ---------------

    GND ---------------

    -5V ---------------

     

    +12V ---------------

    GND ---------------

    -12V ---------------

     

    Det er denne GND (jording) forbindelsen som er viktig i denne sammenhengen (kalles for øvrig common ground system). Om jordingen til slutt ender i en jordet kontakt eller ikke er ikke av avgjørende betydning for annet en om du er beskyttet fra 220 volten eller ikke ved jordingsfeil i chassiset på PCen...

    Oppsummert:

    Jordingen i PCen går i Chassiset. Fra chassiset går den ut til jordingen på stikk kontakten (i de aller fleste PCer er dette samme forbindelse). Mellom jordingspunktet får man fra power supplyen + og - 5V samt + og - 12V. Om du monterer HK et på en metall plate med de forlengelses skruene på samme måte som i et vanlig kabinett, vil metall platen fungere som common ground og du vil ikke bli plaget av ustabilitet som følge av poensial forskjeller i jordingspunktene. Husk å koble PSU'en til metallplaten :smile:

  15. Du trenger nok ikke nødvendigvis å lodde legninger fra komponentene, men hvis du fester hovedkortet til metallplaten via ledende skruer (tilsvarende måte som HK festes til et vanlig kabinett) skulle det gjøre nytten. Videre ville jeg nok også ha sørget for at fronten på instikks kortene (PCI/ISA/AGP)får kontakt med "bunn platen". Da holder det å feste en ledning fra bunnplaten til chassiset på strømforsyningen... Videre er det ikke selvsagt at systemet blir ustabilt selv om du ikke jorder alle forbindelser, men jeg har opplevd at det skjer. Et system med mange jordsløyfer med litt potensial forskjell kan ofte årsake oscileringer (svingniger) som igjen vil forstyrre systemet (sagt litt enkelt)...

  16. Den 2002-09-28 21:25, skrev Cyprez:

    Du trenger ikke jording. Her snakker vi om likestrøm + og - hvor + er spenningen og - er 0 V. PSU blir jordet gjennom strømkabelen. Jeg vedder på at mange der ute har maskinen koplet til en ujordet kontakt og da er IKKE pc´n jordet. Men funker maskinen JA!

    ___________________________________________________

     

    Er nok ikke helt riktig det Cyprez skriver her. Fra strømforsyningen får man + - 12V og + - 5V mens jordings punktet er 0V (dual supply, eller symetrisk strømforsyning på norsk).

    Den jordingen som er i strømforsyningen er i hovedsak til for å forhindre at man får strøm i seg dersom 230 Volten kommer i kontakt med chassiset å kalles på engelsk ground earth, mens den jordingen vi snakker om på hoved kortet er signal jord (ground signal, eller 0 punkt i +-12V og +-5V). Signal jordingen bør man nok være nøye med å koble til. Det kan man oppnå ved å montere hovedkortet på en ledende metall plate med de festnings punktene som er på HK og trekke en ledning fra metall platen til chassiset på strømforsyningen. Systemet vil nok virke "uten" signal jord også, men kan nok fort bli ustabilt grunnet potensial forskjell i jordingspunktene. Alle komponentene er jordet via kretskort banene i hoved kortet men disse banene er ganske tynne å har av den grunn en ganske stor resitans (kanskje 0.5-1 ohm fra yttersidene av HK) som vil gi en potensial forskjell mellom jordings punktene --> ustabilitet.

  17. For å oppsummere litt grovt:

    All digital data består av 0 eller 1 (binære tall). Dette er "rådata". Disse dataene kan dekodes til det formål det er laget. Dataene er delt inn i bytes=8 bit (binary digit) eks: 10010011 som er en byte. Den teksten jeg skriver her er såkalt ASCII kodet. Det vil si at hvert tegn jeg skriver (hver bokstav) er en byte disse bytene dekodes så om til de tegnene jeg skriver her. På samme måte dekodes egentlig alle digitale data enten det er instruksjoner direkte til prosessoren eller data til/fra en I/O enhet. Når man programmerer i et hvilket som helst programmerings-språk (f.eks når man lager et OS) skriver man en tekst kode som gjøres om til en kode (kompileres) av 0ere og 1ere som prosessoren kan forstå (maskinkode).

×
×
  • Opprett ny...