Gå til innhold

kolbjorn

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kolbjorn

  1. Joysticken fungerer meget bra på dette tastaturet, men dette er jo egentlig en smakssak.

    Rekkevidden på dette tastaturet er langt mer enn 3 meter, vil si det er nærmere 15 meter (har testet dette selv). Jeg foretrekker RF fordi det ikke er nødvendig med fri sikt til pcen.

    Prisen er jo 250,- lavere.

    7201078[/snapback]

     

     

    Takk for korreksjon. RF har sine fordeler, men jeg liker ikke tanken på å plassere en radiosender 10 cm. fra kronjuvelene. :ph34r:

  2. Hei DrErling,

     

    Hvis det kun er musikk-avspilling du er ute etter, bør du absolutt vurdere en Squeezebox som i Norge selges av Komplett.

     

    Lydløs, vellydende, lettbetjent og spiller FLAC, MP3 mm. + Internett radio, RSS feeds osv. osv. Krever at du har en PC/Mac/Linux-boks stående med alle musikk-filene et sted på hjemme-nettet ditt. Utvilsomt den beste "gadget" jeg har kjøpt de siste par årene. Anbefales!

  3. Takker for respons. Nå er problemet at jeg skal bruke det på en Shuttle SD37P2 Barebone.

     

    Og den har ikke PS/2 tilknytning, men det finnes vell overganger til slikt.

     

    Hadde egentlig sett for meg separat mus. Men skal vurdere tipset. :thumbup:

    7141153[/snapback]

     

    Ingen PS/2, nei... Hm.. Kanskje en overgang er en mulighet.

     

    Seperat mus er selvfølgelig tingen til spill. Skal du ikke spille, er integrert joystick eller trackball absolutt noe å vurdere.

     

     

    De var jammen rimelige! Men det er nok på grunn av at det er med amerikansk og ikke norsk layout.

     

    Synd at SHG bare fører den versjonen jeg synes er minst interessant av de tre.

     

    Vet du om noen som fører de andre to, Okay?

  4. Kan dette være AM2 for bærbare? Finner ikke noe info om verken her eller der :-)

    7108244[/snapback]

     

    Det ikke slik AMD fremstiller det i hvertfall. EE og EE/SFF versjonene markedsføres ikke som laptop-prosessorer, og jeg har ikke sett noen bærbare utstyrt med disse eller andre AM2-løsninger for den slags skyld. Det er fremdeles Turion og Mobile Athlon som brukes i de bærbare.

  5. Jeg kjøpte dette:

    http://www.psdata.no/ps.asp?it=100279&pdm=mainspec

    Grunnen til at jeg valgte det og ikke

    http://www.vendur.no/catalog/product_info....products_id=231, som jeg også vurderte, var

     

    Styrekule og ikke joystick

    Rekkevidde 7m vs. 3m.

    IR og ikke RF (helgardert mot forstyrrelser og avlyttning)

    Noe lavere pris

     

    Må si meg godt fornøyd. Styrekula har ikke helt samme presisjon som de beste

    jeg har vært borti, men til formålet er det helt ok. Hadde kanskje foretrukket USB

    fremfor PS/2 tilknytning, men de fleste hovedkort har da PS/2 fremdeles.

     

    Det viktigste er at rekkevidden og direktiviteten er veldig bra. Sitter i

    sofaen 4-5 meter vekke og trenger ikke å "sikte" for at det skal funke.

     

    Anbefales dersom du, som meg, ønsker tastatur og "mus" i èn enhet.

    Ønsker du seperat mus, er utvalget av trådløse tastaturer uten innebygget mus/kule langt større enn med.

  6. Jo, det finnes jo den del skjermkort med hardware støtte for f.eks MPEG4 og H.264 dekoding, men jeg vet ikke noe om hvordan dette funkgerer i praksis mellom CPU og GPU.

    7102767[/snapback]

     

    Jeg har ikke helle satt meg helt inn i dette, men har bare sett at folk rapporterer problemfri H.264 avspilling med relativt beskjeden CPU.

     

    Ang. priser så sa vel AMD at SFF skulle koste noen hundre NOK mer enn EE, som igjen skulle være noen hundre dyrerer enn normale versjoner. Mulig det tar litt tid for dete justerer seg, eller at SHG tar seg godt ebtalt for en vare få andre har enda :-)

     

    -kristian

    7102767[/snapback]

     

    Det høres fornuftig ut. Får vente litt å se.

    Et annet alternativ er å kjøpe en kjapp standard-CPU, gjerne en-kjerne, og så underklokke/undervolte den for å oppnå tilsvarende Watt-forbruk..

    Skulle likt å ha sett en artikkel som systematisk tok for seg og målte alle denslags kombinasjoner.

  7. Ja, det var pga tomshardware at jeg oppdaget dette kabinettet jeg også. DIGN HV-5 ser heller ikke så ille ut, men har ikke støtte for så mange interne disker ser det ut som.

     

    Tipper Zalman sitt blir litt dyrrer enn DIGN HV-5.

     

    Bor i Trondheim, så skulle funnet en butikk som har noen av disse så jeg får sett de "live"....  :hmm:

     

    -kristian

    7102784[/snapback]

     

    Zalman er nok litt dyrere, ja, men har, som du sier, plass til flere disker, har smart sjulte utganger i fronten for USB mm. og ikke så sær mht. valg av DVD-spiller som HV5 er (jeg mener å ha lest at det bare er LG modeller som passer ordentlig)

    Dessuten kan det se ut som om fjernkontroll og display er litt mere standard. At HV-5 krever uATX strømforsyning reduserer jo antall P/S alternativer ganske voldsomt. Endel av ekstra-kostnaden til Zalman burde kunne la seg spare inn igjen ved å kunne finne en rimeligere strømforsyning.

     

    Thermal Take mm. lager også kabinetter som ser ok ut, men de er lavere i profil, med de ulemper det medfører med "riser"-type PCI-slots, kjøling osv. På den annen side har jeg ikke lyst på eller plass til de derre monster-kabinettene som er 16-17 cm høye eller mer.

     

    HD-135 ser ut som det tilnærmet perfekte kompromisset til mitt bruk. Får vente til det kommer i butikken.. Du er heldig som kan sjekke utseendet "live". Det hender at bildene er misvisende. Zalman har ikke svart på mail, men jeg har drevet og målt litt på bildene av HD-135, og det kan se ut til at 135mm faktisk er høyden med føttene inkludert. Dumt at ikke HD-135 har vibrasjonsdempende harddiskoppheng, med det er jo noe en kan lage til en løsning på selv.

     

    Forøvrig har DIGN skiftet navn til Origen. Dessuten har DIGN's tidligere OEM-kunde Ahanix fortsatt å lage en meget lik variant av HV5 under betegnelsen "D5".

     

    -Kolbjørn

  8. Jepp, grunnen til at jeg vurderere X2 4600 er for å ha lavt effektforbruk men fortsatt høyest mulig ytelse. Jeg vet jo ikke hva slags krav du har, men å dekode H.264 og MPEG4 er ganske krevende så dersom du skal vise filmer i H.264 i full HD oppløning (evt. med nedskalering) så er det kanskje smart å gå for noe litt kraftigere?

     

    7095619[/snapback]

     

    Mulig det, ja. Jeg har ikke fin-studert ytelseskrav, men ønsker i utgangspunktet noe som hånderer "alt" av nye formater de nærmeste årene.

     

    Er det ikke sånn at et egnet video-kort kan gjøre evt. nedskalering så CPU'en avlastes?

     

    Pussige priser shg.no har, forresten, EE-versjonene er faktisk billigere enn tilsvarende "vanlige" utgaver, mens SFF-versjonen er grisedyr.

  9. Hei,

     

    Noen som har sett disse lav-effekt versjonene noe sted i Norge?

     

    De omtales her.

     

    Jeg er spesielt ute etter "3800+ X2 EE SFF" som nøyer seg med 35W, og må vel være ideell til HTPC bruk.

    7093778[/snapback]

     

    Hei, kikker på disse selv og hverken hardware.no eller webbutikkene har noe god måte å merke de på så enig at de er litt vanskelige å finne.

     

    Det er flere butikker som har 65W versjonenen, men eneste jeg har sett som har den du spør etter er shg.no, se liste over de forskjellige her: http://www.shg.no/produkter/list2.asp?katid=7564#7569

     

    Stiv pris på 35W versjonen da men ... mulig den synker litt etterhvert.

     

    Vurderer en X2 4600+ 65W selv.

     

    -kristian

    7094246[/snapback]

     

    Takk skal du ha!

     

    Brrr..... over 3000 spenn! Det var da i drøyeste laget. Forresten går det fram av den testen på Toms HardwareGuide jeg refererte til, at på tomgang ("idle") bruker 65W-versjonen bare noen få Watt mer enn 35W versjonen.

  10. Jeg har forøvrig sendt en mail til Zalman med spørsmål om den oppgitte høyden på 135 mm inkluderer føttene, men har ikke fått svar ennå. Jeg ønsker å putte boksen inn i et møbel der det bare er plass til 150mm i høyden.

    7093725[/snapback]

     

    Har du lagt merke til at PSU delen også er senket slik at den stikker like dypt som føttene (nesten). Ser det muligens ikke så godt på bildet over, men det er ganske tydelig her: http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/...images/psu2.jpg

     

    Hele testen finnes her: http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/HD135/

     

    -kristian

    7094191[/snapback]

     

    Ja, det er en smart PSU-løsning de har. Forøvrig vurderte jeg lenge et DIGN HV-5 kabinett, men Zalman HD135 er like pent (det ligner faktisk ikke så rent lite), men er jevnt over et smartere design, later det til. Det har standard ATX-PSU, bedre kjøling og dermed potensiale til å være mer stillegående, har USB, lyd, og FW-innganger/utganger smart sjult på fronten osv. Dessuten kan flere typer DVD-spiller benyttes.

     

    Der er en omtale på Tom's Hardware også:

    http://www.tomshardware.com/2006/10/16/bui...stem/page6.html

  11. ...

    Er det noen som har sett noen webshop'er som har HD135 eller aner om det kommer til Norge, finner det ikke noe sted?

     

    Jeg har også begynt å sikle etter dette kabinettet, men har ikke funnet det på noen av de norske nettbutikkene. Men det er jo flere av dem som har HD160 på lager, så da er det vel kun et spørsmål om tid for 135 dukker opp.

     

    Jeg har forøvrig sendt en mail til Zalman med spørsmål om den oppgitte høyden på 135 mm inkluderer føttene, men har ikke fått svar ennå. Jeg ønsker å putte boksen inn i et møbel der det bare er plass til 150mm i høyden.

  12. Bildet ligger i samme mappe som motd.txt fila, så det sko ikkje vert någe problem.

    Har ikke erfaring med CS server, men hvis det er slik å forstå at det er en web-tjener (f.eks. Apache) involvert her, kan du kikke i Apache-loggen og se hva som går feil.

  13. Viewpia er hollandsk, men panelet er fra LG-Philips i Korea og er det samme som står i toppmodellene til LG og Philips (evt. minus LED-baklys)

     

    Har hatt 37-tommeren til Viewpia i stua en måneds tid og er godt fornøyd. Skal du bruke den sammen med satelitt-mottager, digital kabel-TV og/eller DVD og PC anbefaler jeg den varmt.

     

    Skal du bruke den til bakkesendte analog-sendinger, viser det at bildebehandlingen ikke er like avansert som de (langt) dyrere konkurrentene. Dessuten har de gjort det jeg vil kalle en design-feil i håndteringen i anamorfe 16x9 PAL sendinger. Da blir det en svart stripe øverst nederst og høyde-breddeforhold er feil (flattrykt). Dette visstnok for å gi plass til teksting, men de har innsett selv at dette var et feilvalg og det skal være firmware-oppdatering på gang.

     

    Jeg bruker den sammen med UPC-digital, DVD og HTPC, så jeg rammes ikke av feilen, så jeg er storfornøyd. Med HDTV-matriale fra PC'en bilr det virkelig et gromt bilde.

     

    Selvfølgelig gjelder de samme systembegrensninger som andre LCD-TVer har: svartnivå og betraktningsvinkel er ikke like bra som de bedre plasma-TVene, dog ikke verre enn andre LCD-TVer.

  14. [...]

    Det jeg lurer på, er om 1,26 ghz er kraftig nok for høyoppløslig opptak av tv.

    Noen erfaringer?

    Det skulle være haugen på nok dersom du benytter TV-kort med komprimering (f.eks. MPEG2) i maskinvaren. Burde være nok til komprimering i programvare også, med mindre du skal gjøre HDTV avspilling samtidig. Søk på nettet etter erfaringer med den program-/maskinvare kombinasjon du planlegger å benytte.

  15. Kablene bør/må legges i et plastrør jeg ikke husker hva heter.

    Ja, med mindre man benytter cat5(e) kabel som er vanntett og beregnet på utebruk uten ekstra beskyttelse. Engelsk benevnelse på slik kabel er "direct burial" eller "exterior grade".

     

    En annen ting er at strekker man cat5 kabel utendørs bør man installere dertil egnede bokser som beskytter mot lynnedslag...

  16. Fikk en gammel PentiumPro maskin med Intel hovedkort, som jeg har et merkelig problem med: Maskinen booter ok fra CDer, altså "fabrikklagde" CDer med operativsystem på f.eks. booter Windows, Linux, Solaris mm. Men hvis jeg tar en CD-R kopi av en av disse CDene, eller brenner en bootbar CD-R fra nedlastet iso-image, klarer ikke maskinen å boote fra kopien. Jeg har prøvd to ulike typer CD-spillere (Compaq og Toshiba) og to ulike brennere (NEC og Yamaha) og to ulike CD-R merker (Sony og TDK). Det pussige er at hvis jeg booter maskinen fra CD eller harddisk, og så setter inni en de av "ikke-bootbare" CD-R'ene, leses de helt problemfritt! Men de kan altå ikke bootes fra på den maskinen. Andre PCer booter fint fra dem.

     

    Jeg trodde først at jeg hadde oversett ett eller annet, men etter å ha eksperimentert endel fram og tilbake, kan jeg ikke se andre muligheter enn at det må være en eller annen subtil forskjell mellom en CD og en CD-R, som dette hovedkortet ikke tar høyde for. Eller er jeg helt på jordet?

     

    Noen andre som har vært ute for noe slikt?

     

    Skyldes dette en uhelbredelig mangel i mitt hovedkort, eller er det noe jeg kan gjøre for å komme rundt dette?

×
×
  • Opprett ny...