Gå til innhold

Kaare Kabhel

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaare Kabhel

  1. Hei!

     

    Satt akkurat å leste den store LCD skjermtesten her på HW (del3). Der var det et par klare vinnere på området spilling. Nå er det jo en stund siden testen ble publisert og nye skjermer har kommet på markedet. Har fått noen skattepenger jeg skal svi av før kjærringa får tak i de....

     

    NEC 2080UX har i dag en pris jeg kan leve med, men som sagt er det kanskje andre som er bedre valg i dag? PRIS: Inntil 10 laks.

     

    Jeg spiller en del typiske FPS spill som Doom3, CS:S, UT, osv. Jeg bruker selvsagt skjermen til andre ting også, slik som videoredigering og billedbehandlig, så god og riktig fargegjengivelse er også viktig for meg. Pivot funskjon er ikke nødnvendig, men kjekt å ha.

     

    Alle innspill mottas med glede og leses med stor interesse. På forhånd TAKK, og god sommer til alle :cool:

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  2. Hei!

     

    Joda, en anbefaling kan jeg komme med. PIXMA MP110 er en fin sak som jeg syntes er grisebillig. Har testa denne på utskrift, og er sikkelig imponert. Ligger ikke langt bak IP4000 (testvinner) på foto, men er noe tregere. Scanneren er faktisk ikke ille den heller, har faktisk en 1 år gammel scanner jeg ga 800,- som er dårligere.

     

    Konklusjon: Uansett er den både kjappere en deg og dama. Men "gjør" :dribble: du dama, er du nok raskere en det skriver'n er på en full A4 side i full farge.

    God helg! ;)

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  3. Hei!

     

    Dette er egentlig laget for DI-624 men bør funke for DI-624+:

     

    DC++ 

    Please visit http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod_id=1339 for complete FAQ.

     

    Configure DC++:

     

    Step 1 Open up DC++ and go to Settings. Select active mode and enter the port number that you want to open on the router (between 1024-65535).

     

    Step 2 In the IP field, you need to enter the WAN or external IP address of your router. Go to http://whatismyip.com for your IP address.

     

    * If you have a dynamic IP address from your ISP, it may change. Check your IP every now and then to make sure it is correct.

     

    Configure your router:

     

    Step 3 Open your web browser and enter the IP address of your router (192.168.0.1). Enter username (admin) and your password (leave blank).

     

    Step 4 Click on Advanced and then Virtual Server.

     

    Step 5 Create the rule:

    - Click Enabled.

    - Enter a name (dc1).

    - Next to Private IP, enter the IP address of the computer you are running DC++ from.

    - Select Both for Protocol Type.

    - Enter the port number you chose above next to Private Port and Public Port.

    - Click Always or configure a schedule.

    - Click Apply and then Continue.

     

     

    If it is working for a while, but the next time you use DC++, you only get Connection Timeouts or no results when searching, your IP is likely to have changed - update again as described above.

     

    Make sure you disable any firewall software. If you are using ZoneAlarm, you MUST uninstall ZoneAlarm completely. Disabling it will not work. There is a known issue using ZoneAlarm with DC++. 

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  4. Hei!

     

    Jeg har meget god erfaring med trådløst hjemme. Har også telenor ADSL.

     

    Bruker DLink DI-624 (NB IKKE 624+) og DWL-G520 kort i PC'n. Spiller mye online og har meget bra ping/latency i spill. Ligger på rund 30 på norske CS. servere Rundt 50 på tyske og andre utenladske. Dessuten har jeg stabil ping over tid og det lagger ikke. Har også sammenlignet med kabel kontra det trådløse, men måler svært liten forskjell i ping. Det er snakk om en ubetydelig forskjell.

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  5. Dersom noen har andre erfaringer, og klarer å sette opp en vpn server bak en dlink router, fortell meg gjerne hvordan. Dette har jeg forsøkt mange ganger uten å få det til....

    Det går, men jeg kan ikke forklare (og vet ikke) hvordan, vår ISP/Hotsing selskap gjør dette i dag. De administerer vår maskinpark. (EU NET)

    Har brukt å bruker både Checkpoint og Securemote sine VPN servere til dette.

     

    Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å åpne noen porter på klient siden for å koble seg til en vpn server

    Jo så absolutt, selv D-link har flere guider for dette, avhengig av hvilken type klient du benytter. Av egen erfaring gjelder dette ikke bare D-link, jeg har faktisk tilgode å finne en router som du ikke må åpne porter på for å få overnevnte klineter til å virke på.

     

    MVH

    Kabhel

  6. Hva med å lese manualen!?

     

    Fant ingen manual i Steam-downloaden av spillet jeg (Kjøpt online av STEAM /download), har ikke letet noe særlig heller. Dessuten mener jeg at tips fra dere erfarene spillere er langt bedre, en de man får av en kjedlig manual.

     

    For dere som er online i kveld: Nå blir det pryl å få :D Headshots venter deg!

     

    Tusen tak for tipsene så langt.

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  7. Jeg blir så jæ.... forbannet på sånne selskaper / supportfolk :thumbdown: .... Hva om du hadde vært avhengig av å jobbe fra ditt hjemmekontor? Sett at du hadde vært annsatt i min bedrift, hvor man faktisk må kunne sitte hjemme med en VPN klient for å jobbe? Hva pokker skal man da gjøre når supporten ikke kan løse problemet?

     

    Som sagt kjenner jeg ikke BBK, men kunne man i teorien byttte router? (til en som ikke er passordbeskyttet) Bruker BBK PPPOE oppringing eller hvordan kobles du opp på linja?

     

    Uansett hadde jeg prøvd å få kontakt med sjefen for support i BBK og lagt frem problemet ditt, legg frem problemet som om du er AVHENGIG av dette som feks jobbsammenheng. Jeg hadde i alle fall ikke gitt meg med å mase før problemet er løst!

     

    MVH

    Kabhel

  8. Må ærlig inrømme at jeg kjenner ikke BBK, da jeg selv bruker Telenor, men jeg regner med at en RESET av routereren er litt for enkelt? I utgangspunktet skal en

    Reset av DI-604 sørge for at brukernavn og passord blir satt til "factory settings", og da er brukernavnet admin og passordfeltet skal stå tomt. Regner med at de har beskyttet seg mot dette, men du kan jo prøve.

     

    Dersom dettte ikke funker er du jo avhengig av at BBK hjelper deg med "problemet", og det kan jeg nesten love deg at de ikke greier. :no:

    Problemet med det meste VPN programvare (gjennom routerere) at du ikke bare kan åpne porter i firewallen, for da krever de fast ip. (som du ikke får).

     

    Skal du kjøre med dynamisk ip er du helt avhengig av å bruke trigger funksjonen for å få det til å funke.

     

    Du kan jo "presse" supporten litt på BBK og be de sette opp port triggering for Stonegate VPN (som du MÅ bruke for å få kontakt med jobben :D ) og se hva de svarer. Dersom de ikke fisker det, må de jo gi deg passord til routeren så du får ordnet det selv. Dersom de mot formodning kan fikse dette vil de jo raskt kunne fikse problemer relatert til andre VPN og remote løsninger.

     

    [EDIT] RDP og VPN vil i ditt tilfellet bli samme greia, da trafikken og portbruk er ganske identiske i bruk, og problemet løses på samme måte

     

    MVH

    Kabhel

  9. Hei!

     

    Skulle gjerne vist hvilken D-link du har, også hvilken VPN klient du bruker. Har en god del erfaring med flere D-link produkter og VPN. Jeg kan love deg at ingen av mine og andre D-link produkter som jeg har brukt, har fungert umiddelbart med VPN uten å konfigurere de først, selv om de har VPN passtrough.

     

    Min erfraring er at det er IKKE nødvendig med fast ip, hverken med Checkpoint eller Stonegate's VPN software, men da må du sette opp "port triggering" i routern.

     

    Fortell meg hvilken VPN software du bruker og hvilket nettverksutstyr du har så skal vi nok løse problemet...

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  10. Hei Igjen!

     

    Nå er jeg sikkelig i gang og koser meg vilt! Får stadig bedre drag på tingene, men sliter med å treffe sikkelig. Noen ganger får jeg inntrykk at de jeg skyter på er udødelige? Det er i allefall ikke jeg :cry:

     

    Jeg syntes liksom at siktet er midt i kroppen på fienden, og mener selv jeg har god kontroll på siktet, men treffer ræv... alikevel.

    Noen som har tips om generell skyting/sikting så er jeg taknemmelig, og er jeg riktig heldig er det jo akkurat deg jeg tar knekken på neste gang... :tease:

     

    MVH

    Kabhel den eldre...

  11. Hei!

     

    Kjøpte meg full pakke fra Steam for noen dager siden, og i går fyra jeg CS:source for første gang. Må si jeg ble litt forvirra. Koblet meg til en server og begynte å spille. Første map vi spilte var helt ok. Der var det helt greit 2 lag som pepret løs på hverandre i et lite map. Nada problema for en gammel UT rev. :cool:

     

    Neste map var jeg terrorist, og oppdraget var og plassere en bombe. Jeg hadde bomba og skulle plassere den. Da dukket spm 1 opp. Hvordan blir jeg kvitt bomba ? :blush:

     

    Etterhvert dukket det opp i 100 spm i hodet mitt, så mine endelige spm. til dere der ute er: Finnes det en sikkelig nybegynerguide til CS? :hmm:

    Er det noen servere for sikkelige amatører som meg der ute ?

     

    Taknemmelig for alle svar.

     

    MVH

    Kaare Kabhel den gamle....

  12. Dette temaet interesserte meg veldig så jeg tok en test med mine egne Raptor 74 disker i går. Har disse på Asus A8N hovedkort på den "vanlige" kontrolleren og kjører ikke raid. Bruker den som systemdisk.

     

    Åpnet kabinettet og satt med maskinen 10 cm fra øret.

     

    Knatrelyden kommer hos meg ved oppstart av maskin (disksøk/bios), lasting av windows, men knatrelyden gir seg ca 30 sek etter oppstart, og forblir totalt stille. Kun "spinnelyd" igjen.

     

    MVH

    Kaare Kabhel

  13. Hei!

     

    Har selv kjøpt Club 3D varianten av denne. Denne er det uansett ingen ting å utsette på, fordi den er "Built By ATI". Klokker godt med stock kjøler gjør den også. Anbefales :thumbup:

     

    Club 3D benytter kort fra forskjellige produsenter og setter sin logo på greia. Når det gjelder X850XT har de valgt kjøpe rett fra ATI. (Snakket forøvrig med en hyggelig representant fra de under CBit messen) Han fortalte forøvrig at de har hatt litt kvalitetsproblemer med enkelte eldre kort, men dette er historie da de valgte å droppe den produsenten.

     

    [Offtopic] Hvilken hærlig dag...... det er FREDAG, god helg :cool: [/Offtopic]

     

    MVH

    Kabhel

  14. Hadde tilsvarende merklig problem med samme brenner i går. Brenneren er ny. Brukte Memorex CD-R 80 min plater. Husker ikke hastigheten. Brant masse wave filer (audio) med Nero. Når jeg skulle spille disse av i andre CD-Spillere kunne jeg bare høre de første 20 minuttene av platene. Trist da jeg har hundrevis av disse platene.

     

    Har brukt disse platene i lang tid med en rekke andre brennere, men har aldri hatt problem.

     

    Mitt spørsmål: Er Nec 3520 en spiller som er kresen på plater ? :hmm:

     

    MVH

    Kabhel

  15. Hei!

    Har finkjemmet alle opsjonene...

     

    Vel, finkjemmet og finkjemmet som frisøren sa. :D Joda denne har full mulighet for MAC filtrering. En super guide for å gjøre dette finner du her: Portforward's DI-624 guide MAC filters

    www.portforward.com har forøvrig vannvittig mange guider om oppsett av routere.

     

    Har forøvrig WEP kryptering selv, fungerer fint som bare det, og har samme linje som deg. WEP. Nå bruker jeg KUN D-Link Aiplus-XG produkter i alle maskiner, og har nyeste firmawre i router (2.50), og de nyeste drivere til alle kortene (DWL-G520)

     

    Det er gjerne når du har andre og eldre kort du kan få problemer med hastighet og WEP kryptering.

     

    MAC filtrering er ikke god nok sikkerhet alene, så du bør også slå på WPA, og skjule SSID i tillegg.

     

    MVH

    Kaare Kabhel :cool:

  16. Hei!

    Uansett støyer Raptordiskene mye i forhold til 7200 rpm disker. Særlig under intense lesing/skrive operasjoner støyer Raptor mye!. Kan ikke si at de støyer noe særlig mer en andre i "idle mode", men litt. Sammenligner da med de andre diskene jeg har. Raptor 36 og 74. Maxtor DMAX10 300 SATA, WD 120GB, og Barracuda 200 SATA. (Bruker ikke alle i samme maskin).

     

    Nå har jeg ikke forsøkt å dempe diskene mine med fantasifulle opphengsløsninger, men dette vil nok hjelpe mye på Raptordiskene da jeg tror disse skaper mye resonans i kabinettet også, og når jeg kjenner på diskene når de leser/skriver føler du hodebeveglesene godt.

     

    Uansett er jeg ekstremt fornøyd med mine Raptordisker og syntes at de er optimale systemdisker.

    [EDIT]

    Når det gjelder ytelsen merker jeg stor forskjell fra jeg hadde Seagate Barrcuda 200GB SATA disk som system disk. Med Raptor'n som systemdisk "flyter" alt så meget bedre.

  17. Skal du ha en bra LCD til spill, blir nok 3000 i minste laget for en 19" Du finner riktignok flere skjermer til denne prisen, men ingen av de er noe særlig som FPS spillskjerm. En skjerm jeg har testet er Viewsonic VX912 md 12ms, denne er jeg imponert over, men prisen ligger rundt 3700.

    En annen modell er LG sin L1915. Prismessig er denne rimelig rundt 3100,- og 12ms, men den slører "litt", og noe mer enn VX912.

     

    I 17" finner du også flere svært gode spillskjermer, men selv har jeg testet få av disse, så det for andre uttale seg om

     

    MVH

    Kaare

  18. Hei!

     

    Jeg har akkurat nå formatert og innstallert OS på nytt. I tillegg har jeg innstallert drivere, og den vikstigste programvaren jeg bruker. DVS at C disken min nå er "perfekt", slik som jeg vil ha den

     

    Denne kunne jeg nå tenkt å lage en sikkerhetskopi eller en form for image av, slik at jeg ved hjelp av noen DVD plater eller lignende, kunne innstallere alt dette på nytt igjen i 1 operasjon. Dette er ca 30GB med data. Har mye ledig plass på andre disker, så det gjør ikke noe om image blir stort. Det beste hadde vel vert om jeg kunne ha dette på flere DVD plater hvorav første plate er bootbar.

     

    Hvordan kan jeg gjøre dette? Hva slags programvare kreves?

     

    MVH

    Kaare

  19. To disker i Raid 0 gir en teoretisk dobling av skrive/lese hastigheten, men jeg tror at flaskehalsen du vil møte blir noe annet enn diskene dine. Hva slags maskin skal du kjøre på?

     

    Har AMD 64@3500 Winchester på Asus A8N med 1GB DDR@400 Mgz. Vet ikke om skjermkort gjør noe av jobben, men har ATI Radeon 850XT.

     

    Jeg ville ikke valgt å ha lagrings diskene mine i raid-0 siden den ene disken kan plutslig dette ut eller noe annet uekspektet skjer. da mister du alle 600gb med ting du har. hadde 2 250 gb western digital raid editon disker i raid 0 og da den ene plutselig hoppa ut av raidet så mista jrg 500 gb med filmer : MAX KJIPT

     

    Hva er sannsynligheten for slike crash? Forøvrig tar jeg vare på alt råmateriale på DV tape som backup, med selvsagt er det jo vannvittig kjipt å miste prosjekter man har jobbet ukesvis med.

×
×
  • Opprett ny...