Gå til innhold

petteren

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av petteren

  1. 70-200 er ikke vesentlig skarpere enn 70-300. Jeg blir stadig vekk imponert over skarpheten til 70-300. Vedlagt ligger en 100% crop av en måke tatt på taket til Grieghallen i Bergen. Ca. 70-100 meters avstand. Tekniske detaljer: 300mm, 1/400, f/8, ISO 200, EOS1000d. Ingen prossesering er gjort, RAW-fil rett fra kamera.

     

    Jeg håper dette var en spøk. 70-200 F/4L er ett av de skarpeste zoom-objektivene canon har, og det grusebanker 70-300 på alt. på 400mm (med 2x converter) og F/8 (vidåpent med converter) slår det 70-300 @ 300mm F/8.. link 70-200 blir såvidt slått av 70-300 i midten, men i hjørnene er 70-200 overlegen, med teleconverter, vidåpen.

    Med en 1.4x converter blir 70-300 (@300 F/5.6) også slått av 70-200 (@280mm F/5.6)

    link

     

    Jeg har studert den testen der flere ganger og resultantene er overraskende lite imponerende for 70-300 sin del. Det jeg stusser over er at brukererfaringer og andre tester stadig vekk rangerer de to som nære konkurrenter. Senter-skarpheten er det ikke noe å si på i hvertfall. Resultatene blir nok litt annerledes ved crop-kamera, tviler på noen med fullformat vurderer 70-300. Jeg skulle likt å sett en annen side med like detaljerte skarphetstester før jeg gjør meg opp en endelig mening. For hva vi vet kan han ha fått et dårlig eksemplar, jf. at Canon måtte reparere testeksamplaret grunnet dårlig vertikal skarphet. Mulig overall skarphet har blitt bedre etter det. Hvem vet.

  2. Hvis du kun skal ta bilder ute under gode lyseforhold (vår/sommer) ville jeg gått for 70-200 f/4L. Problemet med denne er at du fort vil slite med å få korte nok lukkertider til å kunne fotografere håndholdt. Det optimale er 70-200 f/4L IS, men denne koster rundt 10k. Jeg mener at på disse brennviddene er IS essensielt hvis du skal bedrive håndholdt fotografering. Midt på lysete dagen vil det derimot gå fint uten IS.

     

    Jeg er godt fornøyd med mitt 70-300, men ville valgt 70-200 f/4L IS hvis budsjettet hadde strukket til.

  3. Jeg ville gått for EOS 1000D med et godt objektiv. Dette huset har jeg sett ned i mot 3000 kr. Veldig godt kjøp til den prisen. Det leverer bedre bildekvalitet enn 450d (i følge dxomark.com), men mangler enkelte mindre viktige funksjoner (større skjerm, gummigrep, 2 ekstra megapixler, automatisk deaktivering av skjerm ved bruk av søker). Det store ankepunktet mot 1000D er dog at det mangler spotmåling. Men klarer du deg uten dette, kan jeg sterkt anbefale det.

     

    450d-huset ligger vel på rundt 4500 kr.

  4. Opprett ein ny datakonto der du lar tilgangspunkt (apn) vere "internet", brukarnamn og passord blanke osv. Deretter lagar du ein ny profil der du brukar datakontoen du nettopp oppretta. Proxy skal vere av/ikkje brukast. Dette oppsettet fungerer fint hos meg uavhengig av om eg brukar Telenor, One Call (Netcom) eller One Call (Network Norway) sim.

     

    Fantastisk. Det funket.

  5. Noen som kan hjelpe meg med manuelt oppsett av GPRS-data (internett)?

    Får ikke tilsendt internett-oppsettet fra konfiguratoren til One Call, kun MMS og WAP.

    Klarer med andre ord hverken å sjekke mail eller å surfe på nettet (http).

     

    Disse problemene oppstod etter å ha fått nytt Network Norway sim-kort. Har kontaktet kundeservice pr. mail i forrige uke, men fortsatt ingen svar.

  6. Kan ikke tenke meg at de trenger spesialminne. Du må bare finne ut hvilke brikker som står i og bytte dem i noen tilsvarende spesifikasjoner. 1945,- for 1 GB er rene ranet. Forresten, 2GB ram er penger ut av vinduet hvis du ikke skal bruke maskinen til spill, bildebehandling eller videoredigering på høyt nivå.

  7. Ja det er riktig. De modulene jeg har satt inn støtter 667Mhz, men kjører på 533Mhz. Når det gjelder CL-verdiene er det veldig marginalt og det skal mye til for at man vil merke noe i vanlig bruk. Greit nok at benchmarktester gjerne kan si noe annet, men når alt kommer til alt, så er opplevd ytelse relativt lik.

  8. M1437G kommer med de sjeldne modulene SO-DIMM DDR2 PC3200. Jeg har imidlertid satt inn to SO-DIMM DDR2 PC-5300 moduler, og det fungerer utmerket. Med de medfølgende modulene får man heller ikke utnyttet hovedkortets kapasitet fullt ut, da det støtter opp til 533Mhz moduler (de medfølgende er 400Mhz).

  9. Vet ikke om jeg skjønte helt det her... kan man bli kvitt problemet hvis man bytter harddisk på den?

     

     

    Hvis jeg kjøper en slik så blir jeg kvitt problemet :

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=314983

     

      ??

     

     

    Mvh

    7023106[/snapback]

    Ja du kan i prinsippet eliminere problemet helt ved kjøp av en slik harddisk, men jeg vil

    anbefale deg å lese gjennom tråden på FSC-support forumet først.

     

     

    Jeg har ikke merket noe til hakking verken ved avspilling av film, musikk, spill eller alt det andre. Jeg har eid pcen i akkurat 1 år.

    Hvilke RAID-drivere har du? 4.30 tipper jeg. Du kan sjekke om du har lagg problemet ved å høre på musikk mens du aktiverer SMART-monitorering av harddisken i Notebook Hardware Control.

  10. Alt vil hakke, men det er ikke hakking i den forstand at det er irriterende. Jeg har et kort millisekunds hakk i timen. That's all. Men det som er problemet er at disse pc-ene er utilregnelige, man kan aldri vite hvor utslagsgivende feilen kommer til å bli før man har kjøpt pcen. Som tidligere nevnt er hovedkort-revisjonen avgjørende.

×
×
  • Opprett ny...