Gå til innhold

Vegar Beider

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vegar Beider

  1. Nå ble jeg jammen nysgjerrig - mener du at kvinner skal være husmødre fra fylte 20, sette barn til verden, lage mat og tørke støv?

    De som blir gravide har vel et visst ansvar for situasjonen sin selv... De ble ikke gravide av å ta trikken til jobben, for å si det slik.

     

    Det var da vitterlig ikke spørsmålet. Synes du det er galt at kvinner har tilfeldige forhold, tar doktorgrader og jobber i fem år før de i en alder av 38 bestemmer seg for å få barn?

  2. Jeg kan f.eks. like enkelt postulere at kvinner som tar barn til verden de ikke er i stand til å ta vare på blir deprimerte og tyr til alkohol.

    En del kvinner i 20-årene tar abort. Hva innebærer det at en vanlig kvinne i 20-årene ikke er istand til å ta vare på et barn? Hun skulle jo være gammel nok...

     

    Glad i generaliseringer, du! :thumbup:

     

    Du tok et argument jeg la fram, der jeg bevisst poengterer at det er mangelfullt og "at best" beskriver enkelthendelser, og prøver å bryte det ned. Da misforstod du det faktiske poenget mitt - nemlig at argumentene våre kun er synsing og ikke bidrar konstruktivt. Men OK, I'll indulge you.

     

    For det første nevner jeg ingenting om kvinner i 20-årene, dette kan være i alle aldre, alle samfunnslag. Det virker også som om du mener at så lenge en kvinne er gammel nok til å forstå hva et barn trenger, så kommer barnet til å ha det fint (her leser jeg mening ut av argumentet ditt, du får rette om jeg tar feil).

     

    Men hva med kvinner som ikke er mentalt eller følelsesmessig kapable til å ta hånd om et barn? Du kan si at de skjønner at barn må ha mat og søvn og holdes varme osv. Men omsorg og kjærlighet er minst like viktige for at et barn skal vokse opp til å bli et godt fungerende menneske. Hva med kvinner som ikke klarer å gi barnet den kjærlighet og omsorg det behøver? Her nytter det ikke å si at "alle mødre elsker barna sine, uansett, alltid", disse menneskene finnes, og barna deres lider.

     

    Hva med kvinner som ikke har ressurser til å ta vare på barna? I Norge er vi i jo en særstilling mtp. et relativt lavt nivå av fattigdom. I resten av verden er historien en ganske annen. En fattig kvinne i et fattig land kan ha store problemer med å dekke barnets fysiske behov. Kanskje har hun flere barn fra før av og har store vanskeligheter med å brødfø disse - et ekstra barn kan senke livskvaliteten til hele familien, kanskje med fatale konsekvenser.

     

    Et alternativ til abort er jo adopsjon, og selv om foster som blir terminert før 12 uker ikke føler smerte og således ikke lider, er det kanskje en mer human løsning. Problemet er jo dog at det ikke finnes et stort nok apparat til å adoptere vekk alle uønskede barn. Og det krever jo et enormt antall adoptivforeldre, noe jeg innbiller meg også kan være vanskelig å finne.

     

    Har kvinner krav på å leve i tilfeldige forhold, bli professorer og være fem år i jobb før de som 38-åringer endelig prøver på å få barn?

     

    For det første misforstod du jo argumentet fullstendig, da det ikke var ment som noe du skulle diskutere videre på. I tillegg var det jo ikke ment som et aldersspørsmål.

     

    For det andre - selvsagt har de krav på det. :ohmy: Dersom en kvinne vil satse på karrieren sin har hun vel lov til det! Hvem hun er i forhold med og hvilken natur de forholdene har er hennes sak. Om hun vil ha barn som 38-åring må hun jammen få lov til det også. Rett til å leve ditt liv som du selv vil, det er da saktens fastsatt i grunnloven. Nå ble jeg jammen nysgjerrig - mener du at kvinner skal være husmødre fra fylte 20, sette barn til verden, lage mat og tørke støv?

  3. Både kvinner som har tatt abort og abortleger kan få store problemer med sin samvittighet, og er dermed troende til å døyve sin samvittighet med alkohol eller annen rus. Noe som igjen skaper problemer for familien.

     

    Jeg skal ikke bestride muligheten for at det kan skje, og sikkert i en viss grad skjer. Å ta abort er ingen lett avgjørelse, og mange kvinner kan ta til flaska etterpå. Du framstiller det dog som en selvfølgelighet, det er et par "kanskje" for mange som forsvinner i formuleringen din. Dersom dårlig samvittighet med påfølgende alkoholisering er blitt et argument mot abort, virker det som om pro-life-siden har innsett hvilken vei skuta går.

     

    Jeg kan f.eks. like enkelt postulere at kvinner som tar barn til verden de ikke er i stand til å ta vare på blir deprimerte og tyr til alkohol. Da er vi like langt, jeg har som deg heller ingen statiskikk eller bevis.

     

    Ser du hva jeg mener? Det blir bare synsing, og det hjelper egentlig ikke debatten stort.

  4. Det du nettopp har gjort er er å filtrere kunnskap, og man kan spørres seg om hvor ofte dette har skjedd opp igjennom historien. Man finner noe som ikke stemmer overens med teorien, og forkaster enten beviset, eller redaterer det hele for å få det til å passe inn. Ser du en av grunnene til at teorien overlever så lenge? Forbidden Archaeology dokumenterer nettopp en haug med sånne funn som, med samme retorikk som du bruker, er filtrert ut og forkastet, fordi de ikke passet inn i teorien.

     

    Måtte bare kommentere her.

     

    Vi kan vel begge være enige i at den overveldende majoriteten av vitenskapsmenn og forskere støtter seg til evolusjonsteorien, uten at jeg skal måtte dokumentere det. Dette følger jo ganske naturlig av at overveldende mye beviser støtter opp om teorien, mye mer enn det som taler i mot (jeg skal ikke si 99,99% o.l., for hvem har vel oversikten). Det er ingen tvil om at bevisene/indisiene mot er færre enn bevisene/indisiene for.

     

    Du virker jo nogenlunde belest, så jeg kan ikke skjønne annet enn at du er enig i ovenstående argument.

     

    Med det fastsatt - hvem er det egentlig som filtrerer og forkaster kunnskap til sitt eget forgodtbefinnende? Det er jo åpenbart at kreasjonistene (les: du) filtrerer vekk MYE mer informasjon.

  5. Jeg går inn her, fullt klar over at dette er en håpløs diskusjon. Du vil ikke endre mening. Det vil heller ikke vi "fortapte sjeler" gjøre. Du bør kanskje innse at det skal mer til enn tomme, nedlatende ord til å få folk inn "på den rette vei". Dersom du har det så godt med troen din bør du også kunne nyte den alene, uten å provosere og skape misnøye. Tross de beste intensjoner vil aldri en slik tråd bringe noe godt med seg, bare krangling.

     

    Når det er sagt, må jeg allikevel si et par ord.

     

    Hvorfor kaste bort så mye tid og penger på å finne svarene vi kristne har funnet for 2000 år siden?

     

    Dette er en voldsom generalisering, og det kan argumenteres for at det er et kraftig skudd i din egen fot.

     

    Se for deg all medisinsk forskning som foregår i dag. Tenk på alle sykdommene som vitenskapen har kurert eller minimalisert. Gjennomsnittlig levealder har økt voldsomt de siste to hundre årene, dette er på ingen måte bibelens verk.

     

    Kristne grupper gjør stadig et stort nummer av at selvbestemt abort er en synd, ettersom alt liv er hellig. Per den logikken bør kristne, det inkluderer deg, støtte vitenskapen. Bibelen beskriver ikke kuren for tuberkulose, kreft eller AIDS. Vitenskapen jobber utrettelig med å finne løsningene, og redder mange liv som bønn og tro ikke kan. Alt liv er hellig.Eller er det bare hellig dersom bibelen kan redde det?

     

    Dere er blendet av en eller annen mørk kraft som får dere til å velge omveien i stedet for det opplagte. Vil dere ha svar på noe tar dere den lange og syndefulle veien til et galt svar, i stedet for frelsens vei, som har alle svarene for deg. Jeg ser bare ikke poenget i det.

     

    Galt svar? Vis meg.

     

    Poenget, min kjære venn, er at bibelen og kirken har tatt feil på svært mange punkter. Du kan argumentere så mye du vil, men jorden er ikke flat. Sola er faktisk i midten av solsystemet vårt, og guess what? - evolusjonsteorien er faktisk ikke humbug. Jorden er eldre enn 6000 år, og kondomer begrenser spredning av AIDS. Alle er punkter som den kristne bevegelse, offisielt støttet eller ikke, har tatt feil på.

     

    For en person med oppegående sans for kritisk tenkning er det tydelig at bibelen og kristen tenkning ikke er noen fasit - den har jo mye gale svar. Vitenskapen er ute etter å finne de riktige. Denne jakten på riktige svar har gitt deg datamaskiner, mobiltelefoner, joggeskoene dine, strøm, brusflasker, tannbørster, biler, tog, tv, radio, filmer, avanserte trykkerier (som kan trykke mange flere bibler enn før i tiden!) osv. Alt dette, og ufattelig mye mer er vitenskapens fortjeneste - ikke bibelens. Dagens samfunn - det livet du lever i dag - er mulig på grunn av vitenskapen. Ville du levd foruten?

     

    Det at du velger kristendommen på det grunnlag, at vitenskapens vei er tung og vanskelig, kan kanskje fortelle litt om deg som person. Du har garantert hørt det før - det er ikke alltid best å velge den enkleste utveien. Skal vedde på at Jesus sier noe i den duren også!

     

    Som emnetittelen sier, hva er vitsen med vitenskap når kristendommen har alle svarene?

     

    Vitenskapen finner svar som kristendommen aldri har gitt, og som den aldri vil gi. Du sier vi bør prøve å finne gud før vi avskriver kristendommen, men har du egentlig undersøkt hva vitenskapen står for?

     

    For all del - ikke ta dette som et angrep på din tro. Det er heller et forsvar av vår rett til å tenke fritt og gjøre opp vår egen mening uten at andre skal fortelle oss at vi havner i helvete.

     

    (Og ikke gi et bibelsitat eller "guds veier er uransakelige" som svar, jeg har holdt dette saklig så langt, den minste respekt du kan yte meg er å gjøre det samme.)

     

    P.S. Mitt liv er ikke mer tomt enn ditt, det er bare fylt med andre ting. Om du trenger en støtte i bakhånd (gud), så for all del - kjør på. Det at mange av oss klarer seg uten betyr ikke at vi lever ulykkelige liv.

  6. Har søkt stud.ass. i både Matte 3 og ITGK, siden det er fagene jeg har klart å karre meg til en A. Men ser at det er ganske så mange søkere i forhold til antall stillinger. Matte 3 har 204 søkere til 21 stillinger, ITGK har 315 på 80.

     

    Er det normalt å ikke få stilling med en A i faget, eller er jeg golden? Har et par skampletter på vitnemålet ellers, om det skulle være noe de tar høyde for.

  7. Er en svoren tilhenger av First Price! Noen produkter som ikke holder mål, men det aller meste er bra. FP-produkter jeg kjøper jevnlig er bl.a. :

     

    Tortillas

    Mais

    Tacokrydder og salsa

    Tortillachips

    Potetgull

    Ost

    Løk

    Sprøstekt løk

    Wienerpølser

    Kjøttdeig

    Entrecôte

    Kyllingfilet

    Koteletter

    Hamburgerrygg

    Matolje

    Bananer

    Sjokoladepålegg

    Lapskaus

    Ris

    Penne

    Spaghetti

    Pastasaus

    Hamburgere

    Laksefilet

    Egg

    Bacon

    Paprika

    Cherrytomater

    Sjokolade

    Pytt-i-panne

     

    Alle disse er å anbefale! Studenthverdagen hadde sett mye blekere ut uten First Price :thumbup:

  8. Har samme problemet selv om jeg har på 1 torrent, av valgfri størrelse.

     

    Mulig du allerede har gitt opp eller funnet en løsning, men tenkte det var greit å nevne.

     

    Hvis du bruker Eset NOD32 ved siden av kan dette lage krøll med uTorrent. Hadde samme problemet som du beskriver, uansett innstillinger i uTorrent ville alt av andre programmer være sperret så fort uTorrent begynte å få inn trafikk. Løsningen fant jeg ved å gå inn i innstillingene på NOD32 og gjøre følgende endringer;

     

    SETUP > Antivirus and antispyware > Web access protection > HTTP > Web browsers >

    Her setter du et rødt kryss ved siden av uTorrent.

     

    Etter dette fungerer alt utmerket for min del!

  9. Hei,

     

    bor i en studentleilighet sammen med tre andre, der vi deler på nettet sammen med utleier som bor over oss. Modemet (eldre Netopia) og den trådløse ruteren (D-link DI-524) befinner seg i vår etasje. Problemet vårt er en til tider svært treg tilkobling, der vi kanskje bare får tanket ut 0-5 kB/s på det verste.

     

    Ok, tenker vel de fleste, dere er mange som deler --> OPPGRADER!

     

    Jaha. Men det viser seg at dette kan slå til selv når man er alene om å bruke nettet. Og som om ikke det er nok, opplever jeg at en BitTorrent-nedlasting kan gi hastigheter opp mot og over 100 kB/s bare minutter senere på samme session. Skrur jeg av nedlastingen og prøver å surfe er det tilbake til sneglefart. En annen av gutta har det motsatt, han synes torrentene går tregt, mens vanlig nettsurf fungerer greit.

     

    Hva i all verden er det som skjer? Noen tips/tanker?

  10. (spesielt de som tilhørte en viss herr Torstein Tran).

     

    Haha, holdt meg unna Torstein siden jeg flytta ut fra første leiligheten min i Trondheim, han var en stor jævel. Mitt tips er å holde seg unna Tran eiendom :)

     

    Jeg skulle faktisk på visning på en av hans leiligheter på Møllenberg i vår. Syntes dog prisen hørtes litt lav ut, så puttet navnet hans inn Google. Ble altså ingen visning.

  11. Fakultetet er vel kanskje enda bedre. Indøk ligger vel under SVT, så det kan hende at noen på Dragvoll er rett person å snakke med. Ihvertfall av egen erfaring, fra IME, var det bare å finne rett person å snakke med så ble nesten alt rot og kluss på studweb oppklart. Studentservice er vel medt for å printe ut karakterutskrift eller semesterfort hvis du har mistet det eller det tar en ni ukers postturné (Trondheim-oslo-trondheim-NTNU-trondheim-oslo-trondheim-hybel) før det kommer til deg.

     

    Jeg slipper heldigvis buss til Dragvoll, nå dukket også Indøk opp i studweb. Alles in ordnung :thumbup:

     

    EDIT: Litt raskt ute? Industriell design er jo fortsatt der, jeg er altså knyttet til to program. Forsøkte nå å kun bekrefte Indøk i del 1, og trykket meg inn på del 2. Der stod nå Indøk alene. FIkk valgt teknologiretning og fagene kom opp. Men i planen ligger jo nå ExPhil, Matte 1 og Mekanikk 1, fag jeg allerede har tatt. Hadde tenkt å ta Matte 3 og et fyllfag à la Medisin for ikke medisinere. Hvordan får jeg de beståtte emnene vekk? Skal de kanskje bare stå der? I såfall, hvordan får jeg inn nye emner?

  12. Spørsmål til dere veteraner som kanskje har hoppet litt mellom linjer.

     

    Jeg begynner på Indøk til høsten, etter å ha tatt første semester (pluss litt) på Industriell design i fjor. På studweb står derfor andre år av Industriell design som utdanningsplan. Vil jo selvsagt ikke godkjenne denne, men aner heller ikke åssen jeg får inn Indøk. Noe jeg kan gjøre nå, eller må jeg ta dette med Orakeltjenesten e.l.?

  13. Store muligheter for å feriere i syden en uke i semesteret?

     

    Det er egentlig opp til deg selv. Forelesningene er ikke obligatoriske - de er mer et hjelpemiddel du kan (og bør) benytte deg av. Øvingsopplegget er som regel heller ikke lagt opp slik at alt skal leveres, du har kanskje 3-5 øvinger som margin (sykdom eller slasking). Så dersom det ikke er noen midtsemesterprøver eller denslags obligatorisk på gang står du rimelig fritt til å reise til syden :yes:

     

    Edit: Må slutte å ta pissepauser ser jeg, seks minutter for seint.

  14. Vel, Mercedes, det høres mest ut som et luksusproblem. Du har valgt å prioritere din egen velferd framfor skolen, og det er ikke noe staten bør være med å finansiere. 1810 kroner høres nesten for mye ut i dette tilfellet.

     

    1810 kr er ikke for mye... jeg får ikke betalt busskortet mitt for det, mat eller skrivesaker. ca. 3-5 mnd holder det for.

     

    Ærlig talt, grabben. Jeg hadde samme situasjon som deg på videregående, men f*** om jeg skulle sette meg på ræva og klage på den måten. Du trenger ikke kjøpe dyr mat på kantinen. Du trenger ikke ta buss, sykkel er sunt. Du trenger ikke bruke lønnen din på bil. Men allikevel klager du på at staten ikke vil gi deg mer enn 1810 kroner? Det faktum at du i det hele tatt får noe er smått utrolig. Skjerpings.

  15. Hopla!

     

    Starter på ny frisk i høst (Indøk) etter å ha fullført et halvt semester (pluss litt) på Industriell Design i fjor høst og i vår. Gidder da naturlig nok ikke ta exphil og matte 1 om igjen, så må finne meg no annet å fylle hverdagen med.

     

    Matte 3 tenker jeg er like greit å ta først som sist, men det siste faget har jeg ikke funnet ut av. Husker å ha lest noe om enkelte "fyllfag" av typen Medisin for ikke-medisinere langt bak i tråden her, men fåglarna vet hvor.

     

    Så! Tips til fag der man cruiser gjennom til en C eller så?

×
×
  • Opprett ny...