Gå til innhold

baffen

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baffen

  1. Vi skal bestemme særemne til imorgen:
    HUSK at du skal sende melding til meg om hva du har valgt som emne/tema til særemnet, og hvilke bøker du skal lese innen torsdag 7. sept.

     

    Har bestemt meg for Jo Nesbø og bøkene om politimannen Harry Hole. Men har ikke peiling på hva problemstilling skal være.

     

    Noen som kan hjelpe på saken?

     

    Takker for all hjelp

    6815058[/snapback]

     

    Her er noen mer eller mindre seriøse forslag. Jeg digger Jø Nesbøs bøker om Harry Hole. Har lest alle :D

     

    Kunne Harry Hole vært akseptert i det norske samfunn som forbilde? Eller er han for lite politisk korrekt?

     

    Kunne Harry Hole vært en virkelig norsk politietterforsker?

     

    Har Harry Hole god smak innen brennevin?

  2. Takk for svar!

     

    Jeg vurderer Mac Mini som media senter "pc". Mac mini med Boot camp og XP høres konge ut spør du meg! Den er så og si lydløs, og det er den alene om av stasjonære (media senter) pc'er som er lansert i norge hittil. Mitt valg står mellom Mac mini eller en bærbar pc, som media senter:D

     

    Jeg velger dermed USB TV-kort løsning og lurer på om en solo prosessor klarer brasene eller om jeg bør velge en duo. Eventuelt et kort som prosesserer selv, men det er dyrt. Seff anbefaler alle som ikke selv har erfaring at jeg bør kjøpe minst 1,66 duo, men realiteten er ofte at man klarer seg med laaangt mindre enn mange mener. Det er ett stooort skille blant alle som bruker pc, det er de som spiller 3d-spill (og tung videoredigering) og de som ikke gjør det. Min oppfatning er at de fleste IKKE spiller 3-d spill, men de som gjør det skriker høyest om hva alle andre bør ha i pc'en sin :D Alle somn ikke bruker det klarer seg med en pc til 3-5000 kr. For eksempel en Mac Mini. Skal man ha en bærbar så blir prisen 5-10 000 etter min mening.

     

    Uansett, takk for veldig nyttige og stort settt seriøse svar.

  3. Jeg planlegger et HTPC oppsett med Mac Mini og muligens terratec sin hybrid USB TV-kort løsning eller EyeTV 200.

     

    Men lurer på om oppsettet jeg har tegnet gir mulighet for å ta opp på en kanal samtidig som jeg ser på en annen kanal.

     

    Den split'en som jeg tegner inn deler signalet som gjør at PC og TV får uavhengige signaler. Jeg vet at dette gir mulighet for to uavhengige signaler til to TV'er, men lurer på om dette og er mulig med en Mac.

     

    EyeTV 200 :http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetv200

     

    USB TV-kort: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=311934

    post-71591-1151236180_thumb.jpg

  4. Forrige svaret mitt er kanskje ikke akkurat relevant i forhold til det som ble tatt opp i denne tråden .. beklager det.

     

    Jeg er enig med det mars og coney sier. Det høres veldig rart ut. Å betale ulik pris for samme produkt er feil. Og i dette tilfellet er det ikke akkurat prisen på utenlandsk arbeidskraft vs. prisen på vanlig arb.k. det er snakk om. Dette er to identiske produkter som prises forskjellig i samme marked men der noen er låst til å betale den ene mens andre får tilbud om en billigere pris. Her bør NGT rette opp feilen spør du meg.

  5. Jeg skjønner frustrasjonen til alle som trenger å benytte seg av kundeservicen til NGT som er særdeles dårlig.

     

    Men for min del så vipper vektskåla i NGT sin favør.

     

    Det er mange andre ting som teller enn kundeservice. Vil man betale for kundeservice og tilleggstjenester så kan man velge Telenor. Det du egentlig betaler for er vannvittige kostnader i en bedrift som har levd godt i monopolsituasjoner og som nå ikke har mulighet til å konkurrere med NGT på pris og det meste annet (bortsett fra kundeservice). Nå er forresten ikke Telenor eller andre i samme bransje eller andre bransjer for den saks skyld så mye bedre på telefon/mailstøtte egentlig. Det er det samme problemet som går igjen over alt, i forsikring, bank, offentlige tjenester osv. Man vil helst ha hjelp her og nå, men det er dyrt å folk sittende ledig for å hive seg over telefonrøret når noen ringer og trenger hjelp. Jobber selv i forsikringsselskap og merker at det er nr.1 på klage topp 10, nettopp det å vente i telefon på hjelp.

     

    Så får man ta ett valg. Jeg synest personlig det er sure penger å betale overpris hos Telenor eller andre når det e nokså klart for meg hvem som er billigst, og har stabilt nett etter mine erfaringer i snart 3 år nå.

     

    For de som har så store problemer som det av og itl høres ut som men som aldri gjør handling av ord så er min kommentar: "Skift selskap og slutt og klag for f.. " :D

  6. Jeg har og NGT og nyheten om at de setter opp hastigheten ble mottatt med glede av meg for litt siden. Når jeg nå har sjekket hastigheten min på itavisen jevnlig og ikke sett noe til økningen gikk jeg inn på NGT sine sider. Der står det tiktignok om økningen, men leser man litt nøyere så ser man at økningne skjer ikke før i januar og for noen ikke før mars/april!!?

     

    Jeg er fornøyd med NGT til tross for problemene de har hatt med kundeservice. Man vet hva man får i NGT og det er båndbredde til lave priser. Så selv om mange klager på NGT så har jeg ment at man har ett valg og det er å skifte til andre bredbåndsleverandører om man er misfornøyd i stedet for å klage og klage og klage. ¨

     

    Likevel er jeg skuffet over denne "nyheten" om økning når det ikke informeres om at den kommer ikke før over nyttår - i beste fall. Mulig det er media som har med vilje latt være å informere om dette, men det burde NGT kunne gjøre noe med.

     

    Får håpe det er siste gang..

  7. Etter MYE googling og samtale med kvalifiserte kompiser ga jeg opp. Det skal visstnok finnes muligheter, men jeg ga opp før jeg fann noen.

     

    Det som sannsynligvis har skjedd er at jeg har dratt ut USB-pennen uten å koble fra maskinvaren på PCen. Det var skjebnesvangert. Etter som jeg har forstått kan det føre til at "innholdsfortegnelsen" på disken ikke blir lagret. Derfor finner ikke en PC filene som ligger på den lenger. SElv om filene ligger der... Kjedelig.

  8. Det stemte med RJ45. Rett kabel. Skal ikke ha krysset kabel frem til modemet. Kostet meg 199 spenn for nytt støpsel og 16m kabel pluss litt festeklips og sånn. Alt dette i en pakke. Hadde jeg kjøpt støpselet alene kostet det like mye...litt merkelig men det er ikke uvanlig i dag akkurat. Men litt snodig at om dui skal ha nytt støpsel så kjøp heller med 16m kabel om du trenger eller ei, for det koster det samme :D

     

    Takk for hjelp!

  9. Det kan vere fysiske hinder for det trådløse nettverket. Det er en del ting som er vanskelige å forutse, så jeg anbefaler å snakke med seriøse databutikker som kan hjelpe deg og låne utstyr slik at du kan teste foholdene i ditt hus.

     

    Jeg opplevde for eksempel hos en kamerat jeg satt opp nettverk til, at mikrobøkgeovnen nesten blokkert nettverket i en retning. Selv har jeg tykke betongvegger og det er ingenting i forhold til hva det vi kom fram til hva blokkering fra mikrobølgeovn i hans hus.

  10. Hei. Jeg skal kjøpe ny kabel, som er lenger enn den jeg har. Jeg har laget en skisse der jeg prøver å vise oppsettet som det er idag og trenger hjelp til om jeg skal kjøpe rett eller krysset nettverkskabel.

     

    Skissen er ikke god, men håper de som har peiling ser hva jeg har tegnet. Det er kabelen som den røde pilen peiker på, som jeg lurer på.

     

    Oppdatert:

    Får ikke til å laste opp bildet fra jobben, men kanskje det holder viss jeg sier at det er kabelen som går fra veggen (altså der nettverket kommer inn i leiligheten) og til modemet som er levert av NextGenTel. Er det en krysset eller rett kabel?

  11. Hei

     

    Jeg har for første gang brent med min NEC ND-3540 DVD brenner. Jeg brente 12 episoder av Desperate housewives (ca 4.1 GB). Det tok 6 minutter, noe som gjorde meg mistenksom, men mulig det er rimelig. Eg hadde tenkt å spille av episodene på DVD spilleren min. Den skal vere kompatibel med formatet DVD+R, men er ikke 100% sikker. Når jeg hadde brent platen på litt over 6 minutter satte jeg den i DVD-spilleren, men det funket seff ikke. Det skjedde lite... :thumbdown:

     

    Jeg brukte CD burner XP Pro til brenningen.

     

    Hva kan vere feil? Må jeg brenne på en spesiell måte (spesielt format?) for å kunne spille av på DVD spilleren?

×
×
  • Opprett ny...