Gå til innhold

Tummen

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tummen

  1. Jeg trodde regeneréring kun gjaldt når man brukte motorbremsen? Selv om jeg har sett en strek tilføyd når jeg har trillet i nedoverbakke, men dét har også skjedd når jeg har stoppet, for det virker som batteriet "slapper av" litt. Når du bruker den hardt (full styrke i oppoverbakke), så kan den fort gå fra 5/5 streker til 3/5 streker ganske raskt, fordi det er mye stress på batteriet. Så kan den øke til 4/5 eller 5/5 igjen hvis du stopper like etterpå. Batteristrekene virker som å være kun angivelig.

     

    Jeg har jaggu ikke prøvd å trille avslått. Jeg mener å ha lest at det ikke er helt heldig, men har ingen kilder på det.

    Men når du triller på laveste nivå, går det an å bruke beinet og sparke seg framover uten å røre gass/brems eller bremser det for mye?

  2. Den vil ikke regenerere hvis du slår den av..

    Takk for svar! Så da triller hjulene fritt? Hvor mye bremser de på laveste nivå som kan settes i appen? Klarer man i det hele tatt å sparke seg framover på flata? Hvis man vil lade littegrann mener jeg...tenker litt på fart i nedoverbakker også.

     

    Selv om loven sier at den ikke kan ha høyere toppfart enn 20 km/t +/-10% så er det ikke ulovlig å trille fortere enn det nedover en bakke. Da er det fartsgrensa som gjelder.

  3. Merkelig at samtlige tester jeg har lest av XPS 15 skriver at den har markedets beste skjerm, den eneste laptopen med nær 100% Adobe RGB fargerom og et førstevalg for profesjonell bilde- og videoredigering, mens de her skriver at den er dårligst av de tre. Svært nøyaltige farger er også noe som ofte går igjen. Har de fått et "mandagseksemplar" tro? Eller glemt å installere Dell Premiercolor for å justere fargerom i forhold til arbeidsoppgaver?

  4. Her er en langt mer omfattende guide: https://www.reddit.com/r/Dell/comments/5xvrvi/howto_95605520_toshiba_ssd_optimizing_performance/

     

    Uansett, at et seriøst selskap som Dell ikke har klart å optimalisere SSD-driverne på en maskin som først og fremst retter seg mot bilde- og videoredigerere er jo en skandale. Jeg har veldig lyst på en XPS 15, men kommer til å vente til jeg hører om maskiner i Norge som er levert med Samsung-disker. Så kan det jo hende det kommer noen alternativer fra andre produsenter i mellomtiden og Dell mister en kunde.

     

    Så hvis noen får en maskin med Samsung-disk så si ifra :-)

  5. Kan noen fortelle meg om HDMI porten (1.4?) på XPS 9560 støtter 1920x1080 @60Hz ?

     

    Har planer om å skifte ut skjermen min til 4k, men må jeg ha en USB-C adapter til den gamle 1080 skjermen min også eller kan jeg bruke HDMI utgangen slik den er og oppnå 60Hz ?

    1920x1080 i 60Hz er ikke noe problem, til og med HDMI 1.0 støtter opptil 1920x1200 i 60Hz. Det er 4K i 60Hz man trenger HDMI 2.0 for.

     

    EDIT: Mer info her: https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

    • Liker 1
  6. Mener at konfigurasjonen med 57Whr batteri har ekstra plass til en HDD/SSD ja.

     

    XPS leveres også med LiteOn SSD. Ser at folk skriver at det er veldig stor forskjell på hastigheten på Samsung/Toshiba/LiteON... men er dette kun basert på benchmarks, eller oppleves de som trege? Jeg tviler egentlig på at forskjellen merkes under bruk, og da har strengt tatt ikke en teoretisk test noe å si. Det samme gjelder jo også benchmarks av GPU; ja de kan brukes til å gi et inntrykk av hvordan den presterer, men gir ikke nødvendigvis et komplett og riktig inntrykk av hvordan GPUen faktisk presterer ved spilling.

     

    Hotel Papa: du omtalte jo maskinen som perfekt tidligere, det eneste du hadde problemer med var coil whine. Litt rart at du da plutselig sier at SSDen var "treige saker" ?

     

     

    Litt ang SSD i XPS 9560 her:

    https://youtu.be/QLuGihoIgh8?t=9m1s

     

    Dette er en maskin som er så å si skreddersydd for videoredigering, ihvertfall den med 4k skjerm. Da burde man vel merke forskjell på 2-3 ganger hastighet på SSD'en... Men jobber man kun med bilderedigering så kanskje ikke. Liteon-disken skal etter hva jeg har lest være nærmere Samsung enn Toshiba. Hvis noen av dere som har ulike disker kan kjøre noen real world tester, hadde det vært interessant å se resultatene ☺️

     

    Foreløpig ingen med Samsung-disk i omløp i Norge? 

  7. Hei! 

     

    Har noen av dere som har fått maskinen levert fått den med Samsung SSD? Den er jo ifølge tester 2-3 ganger raskere enn Toshiba-SSD'en. Jeg kontaktet Dell og fikk til svar at det er tilfeldig hvilken SSD man får basert på tilgjengelighet. Lurer da på hvor mange ganger jeg må sende maskina i retur for å få en med Samsung-disk...  Tenker meg en konfigurasjon med 512GB disk, så dere som svarer på dette spørsmålet oppgi gjerne hvilken størrelse dere har.

  8. Jeg har hatt min Z3 Compact i litt over 2 uker, og allerede har glasset på baksiden sprekt uten noen form for mishandel. Det som er litt ironisk er at ca 10 minutter etter at jeg så sprekken i glasset datt den på gulvet fra et 30 cm høyt bord med det resultat at hjørnet av ramma rundt skallet litt av, men heldigvis forutså jeg at det kunne skje og tok bilder av telefonen fra alle vinkler med en gang jeg oppdaget sprekken i glasset nettopp for å kunne bevise at sprekken ikke var resultat av et mist i bakken. Blir spennende å se om jeg må krangle med Sony om reklamasjonen. Jeg har i ettertid sjekket litt på nett og faktisk snakket med en annen som har opplevd akkurat det samme med sin nye Z3 Compact. Så dette er tydeligvis en stor svakhet.

     

    Det som forundrer meg med testene til Amobil er hvor lett de gir gode karakterer og hvor slurvete de er med å teste telefonene skikkelig. Denne telefonen er så glatt og uhåndterlig at det er nesten umulig å ikke miste den i bakken, dessuten er det galskap å ha glass som kan sprekke/knuse på baksiden av en mobiltelefon. Dette burde ha vært nevnt som stort minus i testen og trukket ned minst en karakter. Jeg har hatt en Xperia V siden den var ny, og designet på den er MYE bedre. Den er lettere, den føles tynnere selv om den er bittelitt tykkere i endene, den er mye mindre glatt og føles rett og slett bedre i hånda. Og den tåler en støyt. (Den har gått i gulvet så hardt at bakplata og batteriet har falt av uten å ta skade av det.)

     

    En annen ting som burde ha vært nevnt i testen er at det fins magnetiske ladekabler å få kjøpt til denne telefonen slik at man ikke trenger å åpne luka hver gang, men allikevel velger Sony å legge ved en standard USB ladekabel, som de aller fleste har drøssevis liggende av fra før. At ladekontakten er den samme siden Z1 kom, som jo er positivt, nevnes heller ingenting om.

     

    En ting som burde vært nevnt på plussiden, og grunnen til at jeg kjøper Sony i stedet for Samsung, er at Sony støtter 1700 MHz 3G og LTE som bl.a. brukes av T-Mobile i USA. Rart at ikke dette nevnes med et eneste ord i noen av Amobils tester, da det tross alt er flere hundre tusen nordmenn som reiser til USA hvert år. Dette er hovedgrunnen til at jeg trengte ny telefon (Xperia V støtter kun 2G hos T-Mobile).

     

    Videre bør nevnes at det ikke fins bilholder tilgjengelig, og at klønete plassering av luker og knapper langs sidene gjør det vanskelig å plassere telefonen i en standard "klemme"-holder.

  9.  

    Og hva er så bra med dem som tilbyr 4G uten å opplyse at hastigheten du får kan være mindre enn 3G hvis du velger et billig abonnement?

     

    TNS Gallup utførte en hastighetstest på oppdrag av NetCom. TNS Gallup valgte stedene selv. OneCall er i rødt.

    https://netcom.no/image/image_gallery?uuid=a82eafc1-7614-424d-915b-35d3aef1d661&groupId=10156&t=1402581595570

    Nework Norway, som OneCall bruker, gir tydeligvis langt dårligere dekning enn Telenor/Netcom, uten at det har noe med 3G/4G å gjøre. Hastighetene til OneCall i grafene ligger langt under hva man kan forvente av 3G. Jeg hadde selv et abonnement hos Tele2 på den tiden da Network Norway-nettet ble tatt i bruk av dem, og merket at dekningen, spesielt data, ble langt dårligere. Telefonen jeg brukte hadde ikke 4G-støtte.

     

    Det at de får lov å markedsføre at de er like bra når nettet de bruker er såpass mye dårligere enn konkurrentenes 3G-nett, er litt rart. Det er jo villedende markedsføring.

    • Liker 1
  10. 4G er tidenes største markedssvindel! Får man f.eks. 80 Mbit/s hastighet som Netcom og Chess kan levere, bruker man 36000 MB data på en time. Når kvota på en måned er 8000 MB sier det seg selv at det blir som å doble trykket i dusjen og ha en varmtvannstank på størrelse med en vaskebøtte.

     

    Jeg måler rundt 15 Mbit/s på min mobil med 3G. Det vil si at jeg kan bruke opp månedskvota på litt over en time med kvote på 8000 MB. Store websider er ca etpar MB, dvs. de tar ca 2 sekunder å laste. Streaming i HD-kvalitet ligger på ca 3,5-6 Mbit/s, så jeg kan streame 3 kanaler samtidig. Jeg testet 4G mot 3G da jeg hadde Netcom-abonnement. Den eneste appen jeg kunne se forskjell i var Speedtest. Merket ellers null foskjell ved normal bruk. Dette var helt tilfeldige tester rundt om i Oslo sentrum med min Sony Xperia V.

     

    4G gir kun en fordel ved lasting av store filer, så store at man ikke har kvote til det i et mobilabonnement uansett. Selv kvotene til hjemmeruter-abonnementene er i minste laget hvis man har behov for 4G-hastighet.

     

    Og forresten, lykke til med 4G i utlandet til den latterlige lave prisen av 0,99/MB, eller 36000 kr i timen hvis man oppnår 80 Mbit/s :-)

  11. Hei!

     

    Jeg har et kabinett som har en dør foran som dekker over CD/DVD-ROM'ene, og lurer derfor på om det går an å endre noe i registeret eller installere noe program som hindrer programmer i Windows å utløse CD/DVD-ROM-skuffen automatisk, f.eks. når man er ferdig å brenne en DVD. Jeg vil unngå at skuffen blir ødelagt da den prøver å åpne seg mens døra i kabinettet er stengt.

     

    Noen som har noen tips? Kabinetter med dør foran er jo ganske vanlig, så jeg regner med det er flere som har dette problemet? Kjipt å måtte la døra stå åpen og høre støyen hver gang man brenner en CD/DVD...

     

    Og JA, jeg vet at man i flere programmer kan fjerne krysset ved "eject automatically after burning" eller noe i den duren, men ikke alle programmer har dette. Det jeg er ute etter er å disable hele funksjonen i Windows, på samme måte som man kan disable autorun-funksjonen.

     

    Mvh

    Tummen

  12. Jeg lurer også på forskjellen mellom 9.1 Pro og 9.1 Personal. Tar jeg feil hvis det i utgangspunktet er samme OS (ikke to forskjellige versjoner som XP Home og Pro), og at forskjellen ligger kun i antall tilleggsprogrammer som er vedlagt? Dvs. at man ved å installere ønskede tilleggspakker vil kunne oppnå samme funksjonalitet i Personal som i Pro-versjonen?

     

    Mvh

    Tummen

  13. Hei!

     

    I manualen til mitt Asus A8V Deluxe hovedkort står det at for å bruke Cool'n'Quiet kreves at du bruker originalkjøleren m/monitor chip, og at hvis du bruker tredjeparts kjøler/vifte skal du bruke Q-Fan 2 til å styre vifta.

     

    Skal Q-Fan 2 aktiveres i tillegg til eller i stedet for Cool'n'Quiet??

     

    Mvh

    Tummen

×
×
  • Opprett ny...