Gå til innhold

picachu

Medlemmer
  • Innlegg

    529
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av picachu

  1. Har også hatt problem med Icybox. Returnert til MPX, men ikke fått kreditnota på den enda. I mitt tilfelle ble ingen disker ødelagt, men dataene på disken ble herpet.

    Løsningen var jo å redde det som var av data, reformatere disken og sette den inn i et Zynet kabinett uten vifte. Siden har disken fungert perfekt.

     

    Skjønner ikke hvordan diskene kan bli fysisk ødelagt av Icyboxen.

  2. Heisann... For ca 1 uke sida fikk vi den nye routeren vår, ASUS WL500g som koster ca 1000 kr. (med andre ord, ikke no dritt) Men vi har problemer dessverre.. Routeren har en tendens til å slutte å dele ut internett, og trenger dermed restart for å kunne dele ut igjen. Men det er ikke det eneste problemet, ved restart så deler den ut nye ip adresser til de som er tilkoblet. Dette fører til at innstillingen som er på routeren som er ment til å gå direkte til de forskjellige ip'ene (pcne) må endres pågrunn av at alle pcne har fått nye ip adresser.. Dette er ubeskrivelig plagsomt.. Noen som vet hva jeg kan gjøre for at den skal slutte å hoppe ut av internett ? :cry:

     

    Mvh

     

    En trist Kurt P

    At den koster 1000,- er ikke noe garanti for at den ikke er dårlig. Jeg kjøpte den samme routeren etter å ha lest testen på barbara.no. Gikk 1 måned så var jeg lei. Routeren var mildt sagt ustabil. Solkgte den til en kar for 500,- ellernoe. Koblt tilbake min gamle SMC, så ble det iallefall stabilt igjen. Siden jeg har ip-telefoni og en sykdom som gjør at jeg må laste ned allt mulig dritt fra internett, trengte jeg QOS (eller lastbalansering) Leste en ny test på barbara.no om en Ovislink 9000. Dette var noe for meg :) Kostet meg 1350,- hos itbutikken. 2 nye måneder med Ovislink og igjen var jeg lei.... den var rimelig stabil, men Qos fikk jeg ikke til å fungere. Noe måtte gjøres. Trålte internett etter svar med det resultat at jeg kjøpte en billig (5-600,-) router med navn Linksys WRT54G. Lastet ned modifisert firmware (hyperWRT) som støttet QOS. Nesten alt var fryd og gammen :) Fikk imidlertid ikke den ene trådløse maskinen til å koble seg på. Donerte $20 til svesoft, lastet ned modifisert firmware derfra, og gjett om jeg er fornøyd. Idag kan jeg maxe linjen med opp og nedlasting uten antydning til hakking i telefonen :)

    Bruker NGT og Telio.

     

    Mitt råd blir da : Selg Asusen, kjøp deg en Linksys WRT54G eller GS. Alle dine problemer forsvinner som dugg for solen :)

  3. Jeg har ikke netopia, men cisco 677. For å få den til å virke satt jeg fast ip: 10.0.0.2

     

    Jeg sliter imilertid med at den gir ut iper i 10.0.0.xxx til mitt trådløse nettverk. Det skal den ikke siden Qos reglene ikke gjelder i den ip-rangen. Løsningen blir vel å slå av dhcp i ngt sin router.

     

    Så da har jeg gjort følgende: Satt på dhcp på ovislink med begrenset ip-range (10 iper). Hver av disse ipene har jeg satt macadresse på. På den måten får alle pcene samme ip hver gang, og Qus virker.

     

    Så noen negative ting om Ovislink :

    * Overføring til den innebygde ftp er meget tregt (1.8Mb/s)

    * Det trådløse nettet faller ned hvis det ikke har vært trådløst utstyr tilkoblet på en stund.

     

    Har bare hatt den i noen dager, så ting kan jo ordne seg og ting kan bli værre :)

  4. Azureus er av de beste klientene som er lagd.

     

    Har du prøvd å sette ned antall koblinger pr. torrent ?

    Har du prøvd å sette ned antall koblinger totalt ?

     

    Å skru ned upload til 10 kb er fullstendig unødvendig.

    Din linje har kapasitet til ca 35-40 upload.

    Torrent handler om å dele. Dem som ikke deler kalles leechers

    og er p2p-scumbags.

     

    Forandre port til noe annet enn 6881. Bruk en port som f.eks 12000 eller deromkring. Flere og flere isp-er setter begrensninger på bruk på port 6881 og på andre kjente fildelings porter. Har ikke hørt om dette i Norge enda, men i England er det utbredt.

     

    gl&hf

  5. Hvis det er det som er feil, så må det være fabrikkfeil. For disken står åpent og er ikke i nærheten av andre varme enheter.

    Står den på høykant ? Hvis ikke så hjelper dette på varmeproblemet.

    Skylder å si at det var veldig varmt på selve rommet jeg holdt på da jeg fikk problemer med min disk. Over 30grader i rommet, og disken i konstant bruk (videoredigering) I dette tilfellet sto ikke disken på høykant, men lå rett på bordet med litt ledningsvas osv oppå. Har ikke problemer med disken til vanlig.

  6. hei

     

    Det blir fort dårligere signaler når du putter den i lomma da det er en innebygd antenne,når du har den i lomma så dekker du til den innebygde antennen

    GSM-signaler kan som kjent ikke gå gjennom klær, kropp og lignende.

     

    Derfor er de fleste norske hjem utstyrt med en GSM-sender i vært rom.

    Unnskyld svaret, men HÆ ??? Spøker du eller ?

    Ingen gsm-sender i mitthus som jeg vet iallefall, og gsmsignaler har problemer gjennom klær ? Hmm.. dette var nytt for meg.. lærer jo noe hver dag.....

  7. Min mening er at Komplett rett og slett har mislyktes med designet på den nye siden. Det er for mange ting som mangler i den venstre oversikten i forhold til før, og/eller dem har fått nye navn. For mange "unødvendige" ting i oversikten også.

     

    MPX er beviset på at det går an å forandre på designet i nettbutikken til det bedre. Butikken er meget oversiktelig og lett å finne frem i. Norges beste design på nettbutikk etter min mening.

     

    Netshop ligner litt på sånn Komplett var før omleggingen. Grei nok altså, men ikke noe mer.

     

    Skal jeg handle datavarer så må jeg si at det er ting som betyr mer enn design.

    • Pris
    • Varen på lager / leveringstid
    • Rykte på bla. hw.no
    • Porto !!

    Min lille mening iaf :)

  8. Kommer du inn i bios ? (på min compaq er det F10, men det kan være "del", "esc", "F1", "F2" eller noe annet. Trykk mange ganger på samme knappen. Det må jeg gjøre på min iaf, og den er helt ny :)

    -har du satt cd-rom som first boot device ?

    -disble den maskinvare du ikke har bruk for som f.eks modem

    Har du noe pcmcia tilkoblet ? ta bort.

     

    Har du resten av navnet på manskinen så er det litt lettere å finne ut ting om den.

    Den heter vel mer enn Compaq Armada.

     

    mvh

    pica

     

    [edit] Compaq resource page med alle manualen til Armadaen av Armada.

  9. Adobe er en meget bra programvare leverandør.

    Men tar du av deg Adobe brillene i 2 sekunder så ser du at Encore har fått ENORMT mye pepper. Vanskelig lærekurve, krasjer, bugs, mangler funksjoner osv. osv.

     

    Selv om Ulead ikke klinger like godt i alles ører, så kan dem lage programmer. Tviler vel egentlig på om du har prøvd hverken Encore eller DVD Workshop 2.

     

    Til opplysning har jeg prøvd begge.

     

    Men Photoshop er bra :)

     

    [edit : Ulead® DVD MovieFactory™ 3 Disc Creator Kan ikke sammenlignes med DVD Workshop i det hele tatt.]

  10. Oppdatering :

     

    Har nå fått det kablede nettverket til å fungere bak Clarkconnect brannvegg.

    Webserver virker, ftp virker, skriveren virker :) , begrensing av nett virker.

     

    Problemet nå er det trådløse nettet. Siden jeg vil kontrollere de enkelte ip-adressene på trådløst nettverk også, så må den kunne gi ut ip til flere enn 1 trådløs tilkobling. Finnes det trådløse aksesspunkt på ethernett eller som jeg kan "broe" (bridge) med linux serveren ?

×
×
  • Opprett ny...