Gå til innhold

cortec

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cortec

  1. Enig i de som nevner det sosiale! Jeg synes PC er best, men da sitter man klistret opp til en skjerm, og kan fort få stygge blikk dersom man har samboer hehe.

     - det sosiale aspektet, blikket vandrer mer rundt i omgivelsene, bedre kommunikasjon m/eventuelt partner.

    - føler merkelig nok at det er "lettere" avbryte/ta av spill på konsoll enn PC (blir mindre "oppslukt"), mindre avhengig(?), mindre press for å "fullføre", PC blir fort mer "seriøst" for min del, ikke spør hvorfor, men sikkert fordi man sitter oppslukt i en skjerm bare centimetre foran øynene og er mer i "on" modus enn "chill" modus i sofa.

    - absolutt mer behagelig, større skjerm, lengre avstand.

    Så kan jeg nevne at RPG/skytespill er helt forferdelig på konsoll når man er vant med responsen til en PC mus. Det er natt og dag. Derfor spilles lite slike spill på konsoll for min del, ettersom man fort blir avhengig av auto-aim.

    • Liker 1
  2. Jeg snakket med 6 personer i Elkjøp (via chat or telefon) hvor av 50% sa at det ikke var mulig å kjøpe... satte de litt opp mot hverandre og sa at enkelte fra kundeservice hadde sagt at hvis man stilte fysisk i butikk så kunne man kjøpe, og da ble jeg satt videre "opp i systemet" hvor de kunne bekrefte at det faktisk var mulig å bestille, så det virker som at ikke alle "på gulvet/selgere" vet at man faktisk kan bestille, og bare forholder seg til nettsiden. Det virker som at de ikke er samkjørte og at informasjonsflyten i Elkjøp er dårlig, når 50% sier at jeg ikke kan bestille, og jeg nå har en bestilling inne...

    Anbefaler å ringe og referere til dette forumet, at folk har fått bestilt, samt referere til at kunderservice i Elkjøp har sagt at det er mulig, så får du ballen til å gå :)

    Legger ved bilde av min bestilling så du evnt kan referere til den, dersom de sier til deg at det er "umulig". Håper det hjelper!

    elkjøp.PNG

    • Liker 2
  3. Jeg har bestilt i dag, og får levert på fredag. Må nesten hylle Elkjøp for hvordan de nærmest gjør det umulig for scalpers å ta til seg all beholdning. Å måtte stille fysisk opp i butikk, eller pr telefon, og registrere på navn, er helt genialt! Elkjøp sikrer at fans og ikke scalpers får konsollen, og her har de andre kjedene med fysiske butikker noe å lære. Det bør være et krav om at alle må innom butikk for å kjøpe konsollene, det være XBOXSX eller PS5... nå tok jeg en telefon da, og det fungerer jo også, siden "bots" ikke kan gjøre verken det eller stille fysisk i butikk 🤣

  4. Hei!

    Bruker øretelefoner og har et merkelig problem her hvor lyden bare blir balansert dersom volume står på 100%. Da fungerer både høyre og venstre side bra (så det er ingenting gale med øretelefonene). Problemet starter når jeg tar ned volume fra 100-90-80 osv. til 1. Det som skjer da er at venstre side blir MYE mer dempet enn høyresiden. Når volume er satt til 1% har høyresiden fremdeles volume, mens venstresiden har 0% volume. Jeg vil si at til og med når volume er satt på 10% så er fremdeles venstresiden slått ut av drift, mens høyresiden er på. Balansen blir rett og slett forverret i venstresidens disfavør for hver prosent volume jeg går ned fra 100%.

    Jeg har vært inne på balanse innstillinger, og V-H står begge på 100, og er balansert, så skjønner ingenting! Aldri opplevd likende før, og har vanligvis fikset dette enkelt med balanse innstillingene.

    Takker på forhånd for all hjelp :)

  5. Ja, selgeren har ikke reagert på dette, og hatt begge lampene hengende i flere år. Vært på loft i ca. de siste 4 mnd. Godt mulig det er produksjonsfeil... får levert den tilbake til selger, men er allikevel nyskjerrig hva som potensielt kan forårsake dette. Ser nesten ut som en form for pest, eller kjemisk reaksjon fra en spray (?), siden det er ru prikker oppå glasset og ikke som man normalt ser ved defekt, bobler inni glass ? 

    Legger saken død siden eg får returnert, men hvis noen har forslag til hva det kan være, så kan det jo hjelpe andre i fremtiden med samme problem som meg ;)

    • Liker 1
  6. Takker for svar, nei, lampene er ikke hevet i oppvaskmaskin (forhåpentligvis ?, glasspest). Svært merkelig dette her... mange små prikker, hard som stein! Prøvde å skrape med neglene, null sjanse ? Tør ikke å gå hardere til verks! Det værste er jo at søker man på nett, så kommer det bare ut forslag til utbedring av bilruter. Hadde jeg hatt DA poleringsmaskin til bilrute kunne eg sikkert sust over den med fiber til rute, men det må da finnes et produkt som tar dette uten å måtte polere/slipe. Kan fett størkne til stein, slik at fettfjernere ikke fungerer?

  7. Hei!

    Har fått 2 stk lamper tilsendt via finn. Den ene lampen var fin, mens den andre hadde fullt av små prikker på seg.

    Første bilde viser den fine lampen til venstre med støvpartikler, glatt overflate, og den dårlige med prikker, skjolder og ru overflate til høyre.

    Jeg tenkte først at den ene lampen må har vært i nærheten av kjøkken, og at dette var fettmerker, men får ikke fjernet det med fettfjerner. Virker ikke som glasset er "ødelagt" heller ettersom overflaten er "ru", så tror nok at dette ikke er en skade inni glasset, men er ingen ekspert.

    Håper at noen kan være behjelpelig med hvordan jeg skal gå frem for å få fjernet dette, utenom å måtte slipe ned hele glass skjermen. Takker for hjelp på forhånd :)

    glass1.jpeg

    glass2.jpeg

  8. Beklager å dra denne frem igjen ;)

     

    Jeg blir litt forvirret av begrepet "fast kjøregodtgjørelse" men er fullt klar over hva "kjøregodtgjørelse" er. Det jeg har er et fast "bil-tillegg/billønn" i kontrakten min, og i tillegg så får jeg "kjøregodtgjørelsen". Det er vel ingenting som heter "fast kjøregodtgjørelse" for denne godtgjørelselen varier jo med km kjørt ...

     

    Så eksempelvis:

    600.000 kr lønn +

    60.000 kr bil-tillegg +

    kjører 12.000km pr år = 42.000kr

     

    Marginalskatt på 50% av18.000 før skatt (60.000kr-42.000kr) = 9000 etter skatt.

     

    I løpet av 1 år får jeg da for 12000km kjørt:

    42000 kr (bilgodtgjørelse - etter skatt) + (51000 kr - etter skatt) = 93.000kr pr. år pr. 12000km/år.

     

    Stemmer regnestykket mitt her?

     

    Begrepsforklaring (slik jeg har forstått det):

    kjøregodtgjørelse - en godgjørelse som skal dekke bruken av bilen, utgifter som bensin og ansvarsforsikring mm.

    bil-tillegg/billønn - en lønn som tar høyde for kostnad ved utskifting av bil, verditap, renter du har ved bil-lån, og liknende.

  9. Hei,

    Jeg har koblet til mitt Astro A40 headset til pcen nå men får ikke mikrofonen til å virke på andre porter enn front panel. Det jeg ønsker er å bruke mic porten til lydkortet jeg har men PC-en nekter at jeg bruker andre porter enn front panel for mic. Her er en oversikt over hva som virker/ikke:

     

    Avspilling:

     

    Onboard jacks - 1 stk front, 1 stk bak (begge virker for lydavspilling)

    Lydkort - 1 stk bak (virker for lydavspilling)

     

    Innspilling/Mikrofon:

     

    Onboard jacks - 1 stk front, 1 stk bak (mikrofon virker på front, ikke på bak)

    Lydkort - 1 stk bak (mikrofon virker ikke på denne bakre porten heller)

     

    Her er hva jeg har gjort etter å ha snakket med ASUS support (lydkort: ASUS Xonar DX):

     

    1. Installert flere versjoner av deres drivere for Xonar DX (inkludert en unsupported 3rd party modifisert versjon av deres driver)

     

    2. Onboard lyd har blitt avslått i BIOS og i tillegg deaktivert i "enhetsbehandlig" slik at all inspilling/avspilling skal gå igjennom lydkortet.

     

    3. I avanserte instillinger har jeg tatt vekk kryss for å bruke "front panel mic" og har i tillegg satt på mikrofon boost.

     

    4. Alle mic portene blir detektert og jeg setter da den mic porten jeg bruker som "standard inspillingsenhet".

     

    5. I kontrollpanel --> "Maskinvare og Lyd" finnes et program som heter Realtek HD-lydbehandling og etter å ha åpnet programmet har jeg satt "avanserte instillinger for enhet" til "Adskill alle inngangkontakter som uavhengige inngansenheter."

     

    I "Realtek HD-lydbehandling" programmet (bare for onboard lyd) deketeres både mic og front i bakre porter, men av en eller annen merkelig grunn fungerer bare mic når den settes i front porten (jeg får da en popup melding "er dette mic inn enhet?"... eller liknende).

     

    Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvorfor mic ikke fungerer i bakre port (onboard), så lenge den fungerer i front porten skal jeg ikke klage, men det at micen ikke fungerer i porten til lydkortet plager meg stort siden jeg har en splitt kabel for hodetelefonene og ønsker lyd fra lydkortet, og samtidig bruke mic porten til lydkortet.

     

    Jeg nekter å tro at begge portene for mic på baksiden har røket siden avspillingsportene på baksiden er helt fine. Det ville da ha vært logisk om avspilling av lyd også ikke fungerte. Isåfall kunne jeg umiddelbart ha konkludert med at portene for lyd på hovedkort og lydkort var defekt.

     

    For meg virker det som om det er en software som overstyrer her, og nekter PC-en min å godkjenne andre mic porter enn den i front panelet. Har noen av dere vært borti noe liknende? Jeg setter stor pris på all den hjelp jeg kan få!

     

    PC-en er ferdigbygd fra komplett og splitter ny (under et halvt år gammel). ASUS og komplett anbefaler meg å sende inn lydkortet (noe jeg godt kan gjøre) men jeg tror ikke noe er defekt med lydkortet siden jeg har samme problem med bakre mic port for hovedkortet.

     

    Det ble en lang stil dette her men håper at noen har tid til å se over mitt problem. Takker for all hjelp på forhånd.

     

  10. Hei! Jeg installerte i dag Noctua NH-D14 SE2011og når jeg skulle starte opp fikk jeg dessverre fan error, og så videre i bios at rmp var på 300... Nå googlet jeg selvfølgelig dette og fant ut at enkelte anbefalte å sette bios til å ignorere dette, eller sette min rpm til 200 eller 300. Jeg satt den nå på 300, men det at viften opererer på så lav rpm bekymret meg, så jeg installerte noen monitoreringsprogrammer og fant ut at CPU temp lå på 100 grader (ved 0-1% bruk!). Det merkelig er at kjernetemperaturene ligger på 23-28 grader.

     

    Ifølge SpeedFan så koker CPUen med verdier fra 90-100 grader ved 0% load. OCCT og HWmonitor rapporterer CPUTIN på 90 grader hva nå enn det er. Jeg tenkte å fyre i gang Battlefield 4 nå, men det tør jeg rett og slett ikke før jeg har forsikret meg om temperatur. Kan dog nevne at BIOS rapporterer CPU temp til 30 grader... noe som ikke samsvarer med det programmene rapporterer. Kanskje ikke programmene klarer å plukke opp reell temp? Nå vil jeg påsta at en bør stole på BIOS framfor disse programmene, men skal ikke uttale meg for hardt om dette. Håper dere kan være behjelpelig, alt av svar settes pris på :)

     

    Takker på forhånd.

     

    Her er noen screenshots (fikk embed error, så blir linker istedenfor):

    OCCT: http://www15.zippyshare.com/scaled/32750016/file.html

    CPUID: http://www15.zippyshare.com/i/82314862/18/hwmonitor_monitoring.png

    SpeedFan: http://www35.zippyshare.com/i/79449973/134330/speedfan_monitoring.png

  11. Hei! Jeg har et stort problem her... Jeg har kjøpt en ny PC og har en 120GB SSD disk dedikert til operativsystemet. Alt av programvareinstallasjoner prøver jeg å unngå å sette til C: disken, allikevel fylles den opp som bare det og jeg vet ikke hvorfor!

     

    Da jeg installerte Windows med alle oppdateringer brukte den ca. 30GB. Nå noen dager senere har den brukt ca. 97GB. Siden jeg synes dette virker veldig mystisk så tok jeg å markerte alle mapper på C: disken og fant ut av mappene til sammen var på 37GB (inkl. skjulte mapper). Håper at noen kan være behjelpelig med å gi meg en anelse om hva som er gale. Takker på forhånd :)

  12. Hva betalte du for den da? Om War har rett i at det er 30 % minus for brukt, og så 30 % per år, og la oss si du ga 20 k for Pc-en, da blir det

     

    20 000 * 0,70^7 = 1650

     

    Men ingen vil kjøpe en maskin med defekt hovedkort.

     

    14450 kr, før oppgradering av skjermkort. Har kjøpt en ny en til 22k nu som e litt freshere da. Eg er helt amøbe på pc-bygging så kanskje eg bare bør bruke gammel pc som demo, hvis noe skjer med den nye så har eg noe å sammenlikne med :)

  13. Hei! Jeg lurer på hva prisantydningen er på min ca. 6år 1mnd gammel pc. Her er specs:

     

    Kjøpt 2007-11-30 21:53:

     

    Antec Nine Hundred sort miditower,
    Vindu i sidepanelet (Uten Stømforsyning)

     

    Corsair Powersupply 620W, 120mm Vifte,
    8xSATA, ATX/EPS, 2xPCI-E, 20/24pin

     

    Asus P5K, P35, Socket-775, DDR2,
    ATX, GbLAN, PCI-Ex16

     

    Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
    Socket LGA775, 8MB, BOXED m/vifte

     

    Corsair TWIN2X 6400C4 DDR2, 2048MB CL4,
    Kit w/two 1GB Dimm's, E.P.P Technology

     

    LG DVD-brenner GSA-H58N IDE Black OEM

     

    Oppgradert 2012-11-04 18:06:

     

    Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5
    PCI-Express 3.0, DVI-I, DVI-D, native-HDMI, Displa

     

    Corsair TWIN2X PC6400C5DHX DDR2 4GB KIT
    Kit w/2x 2GB XMS2-6400 dimm's, CL5-5-5-18, 800MHz,

     

    Jeg har valgt å tatt ut HDD fra listen siden disse vil bli tatt ut. Maskinen er ganske treg i oppstarten av BIOS så jeg mistenker at hovedkortet holder på å gå på en smell ;) Evnt noe annet? Av og til må den restartes 1-2 ganger for å nå innlogging. Så spørsmålet mitt er; er denne maskinen egentlig verdt noe i forhold til salg?

     

    Hvis ikke så tenkte jeg å kjøpe et billig hovedkort + ny cpu kjøler for å skifte ut stock kjøleren for å bruke den som media stasjon eller liknende. Selve kabinettet er helt nydelig å se på så har ikke hjerte til å hive pcen på skrothaugen hehe.

     

     

  14. Kanskje du trenger denne da: http://acpi4asus.sourceforge.net/

    (for å få spesialtastene til å virke)

    Takker for svar, skal absolutt teste dette! Kanskje jeg en gang for alle kan få av backlight på tastaturet og!

     

    Det finnes iallefall en gruppe som jobber med nvidia drivere og dets optimus teknologi (for bruken av discrete og integrated gpu om en annen i ubuntu)

    Nvidia vil ikke selv hjelpe til, så det utgis 2 typer drivere da, ene fra nvidia og en fra den gjengen som driver med Bumblebee.. (http://bumblebee-pro....org/index.html)

     

    Om du vil teste og se at det ikke er kabelen eller noen av kontaktene som er fubar, så kan du tvinge laptopen din til å bruke discrete card only, dvs. at den ikke tar i bruk intel sin gpu.

    Du vil da mest sannsynlig få tatt i bruk hdmi koblingen. (for min del var det slik at om jeg hadde på switchable mode så funket ikke lyden, ikke før jeg tvang den til å bruke nvidia på heltid)

     

    Dette må gjøres via BIOS (det vil si før linux booter) noen laptopper har 'Del' som knappen for bios, andre F2 .. du får lese deg frem

    Tusen takk for ditt svar. Håper du kan være behjelpelig med en ting til, siden jeg (som nevnt) har UX32VD med integrert Intel 4000 grafikk og dedikert Nvidia Geforce GT620M, hvilken driver skal jeg da bruke? Har nettopp tatt ned http://www.geforce.c...s/results/47323 (har prøvd denne tidligere men da funket det ikke)

    Dette er driveren til Geforce GT 620M, men siden jeg har "mixed graphic", altså Intel 4000 grafikk også, så tror jeg dette kan være grunnen til at jeg opplever problemer. Har hørt om Bumblebee, men jeg trodde ikke at de jobba med egne drivere (isåfall hvor finner jeg akkurat den jeg trenger? - har 64-bit Ubuntu). Trodde Bumblebee var et prosjekt og supplement som skal legges til Nvidia driveren, ikke at de laget "egne drivere"?

     

    Hvilken bærbar har du? Har du og discrete og integrated gpu om en annen? Bruker du fremdeles Nvidia på heltid, og hvis ja, hvilken driver skal du ha med Nvidia på heltid, Bumblebee sin eller Nvidia?

  15. Hei! Jeg har en ekstern skjerm koblet til via HDMI-HDMI til min bærbar som kjører Ubuntu. Skjermen vises i Display programmet, og har også forsøkt programmet Disper, problemet er at bilde vil ikke bli overført til den eksterne skjermen... synes dette er ekstremt rart når skjermen detekteres! Har prøvd mirror screen og mange andre muligheter men den eksterne skjermen bare nekter å vise noe som helst. Popper opp en melding av og til på den eksterne skjermen "cable not connected" noe som er ren vås. Som sagt, HDMI-HDMI forbindelse, og egen strømforsyning... så eg ser ikke problemet. Vennligst hjelp, har googlet og spurt på Ubuntu forums og prøvd div løsninger. Jeg har Asus Zenbook UX32VD med integrert Intel 4000 grafikk og dedikert Nvidia Geforce GT620M. Har prøvd å installere Nvidia driveren uten hell, så nå vil jeg prøve uten. Jeg antar det skal gå an å koble til ekstern skjerm uten den Nvidia drivern? Nvidia driver er vel ikke påbudt for eksternt display ;)? Håper på hjelp.

  16. Noen som har peiling hvordan vi installerer drivere til UX32VD på Linux eller? Har store problemer med å få installert Nvidia driver, vennligst hjelp :) (har prøvd utallige løsninger nå, så hvis noen har fått dette suksessfullt til vil jeg gjerne sende en pm)

  17.  

    Er det noen som har testet KINGSTON 8GB SO-DIMM 1600MHZ DDR3 CL11 - KVR16S11/8 og fått denne til å virke? Jeg har satt den i maskinen, men maskinen ser ikke ut til å registrere den i det hele tatt... :(

     

     

    Funker fint her :)

    Hadde ikke fått brikka skikkelig inn i hakkene (lol). Funker nå. En glede å se 10gb i BIOS.

     

    @billywilly: fn+f2 slår ikke av lyset hos meg, men internett... kjører ubuntu, er dette operativsystem-spesifikt eller?

×
×
  • Opprett ny...