Gå til innhold

RevX

Medlemmer
  • Innlegg

    364
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RevX

  1. Heisann, jeg har nettopp solgt Macbooken min der jeg pleide å redigere bildene mine gjennom iPhoto. For det meste har jeg ikke mye sansen for Mac lenger, men dette programmet likte jeg godt! Det var enkelt og raskt, og gjorde jobben sin bra for å få bilder til å se stilige ut.

     

    Det jeg virkelig savner fra dette programmet er en effekt som kalles "Definition" - den gjør kanter og konturer mye fyldigere og kraftigere på bildet. Altså ikke skarphet eller noen av de mer ekstreme effektene, men en liten touch som gjorde selve definisjonen på bildet kraftigere.

     

    Uansett, jeg ser etter et nytt redigeringsprogram for PC (helst blant de som er gratis, men jeg kan sikkert betale hvis jeg må) og lurer på om dere vet om et bra program med denne funksjonen?

    Veit ikke helt hvorfor, men jeg er litt forelsket i akkurat den effekten. Er derfor jeg spør :) Takk for all hjelp!

  2. Wow. Hvis det stemmer, håper jeg inderlig ikke dette blir Tienenman 2. Skulle egentlig lagt meg for litt sida, men følte meg nødt til å følge situasjonen. I hvert fall til tanksene bekreftes/avkreftes. Dette kan bli ganske stygt.

     

    Egentlig litt merkelig hvordan Ahmadinejad ikke har sagt noe som helst. For meg virker det som om flere hard-linere i lederskapet fornekter alvoret i opptøyene. Når folk roper "Død over Khamenei", er det tydelig at noe har skjedd. Hadde i hvert fall vært interessant å se en uttalelse.

  3. Iranere i iran lager kaos pga at de vil ha mer demokrati, de bruker bare Mousavi som påskudd. Men dessverre er regimet til iran sterke enn det shahen var.

     

     

    Vel, nå har det vist seg at deler av lederskapet ikke stiller seg bak Khamenei. F.eks Ayatollah Montezari og Rasfajani har tydelig uttalt misnøye. Dessuten er det rapportert at deler av militæret og politiet har nekta å skyte mot demonstrantene. I noen tilfeller skal politiet ha arrestert Baiji-medlemmer også.

    Regimet er sikkert sterkt, og det kan godt være at de slår ned all opposisjon til slutt. Det avhenger egentlig av hvor loyale militæret/politiet viser seg å være. Såvidt jeg veit falt Shahen i det militæret slutta å følge ordre.

  4. Ja, jeg tror aldri jeg har fulgt så mye med på en sak som nå. Var redd for at Mousavi skulle trekke seg tilbake fra demonstrasjonene, men tvert i mot. Nå ønsker han å bli martyr.

     

    Har lenge visst at iranere er bra mennesker, men dette er modighet man ikke ser mye av til vanlig. Jeg har stor tro på at det vil komme noe stort ut av dette, på den ene måten eller den andre.

  5. Woah, nå går det for seg: http://www.dagbladet.no/2009/06/20/nyheter...eheran/6821167/

     

    Ifølge Twitter har protestene gått over i krigslignende tilstander. Folk roper "Ned med Khamenei" og det er gatekamper flere steder. Flere ubekreftede kilder sier at enkelte iranere så nyheten om eksplosjonen før den intraff. Mange tror den er iscenesatt av regimet for å få Mousavis tilhengere til å virke anti-revolusjonære (og dermed ha en unnskyldning til mer vold)

     

    Denne helga kan bli historisk, tror jeg. Nå gjenstår det å se hvilken stilling militæret tar til opptøyene. Nekter de å skyte, vil Khamenei kanskje dra en Shah.

  6. Åhjelp. Khamenei anklager Storbritannia, Israel og USA for opptøyene. Hele talen var et eneste stort "Hold kjeft og hold dere borte fra gata". Nå får jeg virkelig håpe reformistene ikke backer ut av den grunn, ellers er vi tilbake til gamle dager. Føler de har kommet for langt der nede til at de bør trekke seg (med mindre tanksene rulles inn, selvsagt - da kan det bli månelyst). Jaja, hva som skjer videre avhenger av hva helga bringer. Jeg håper virkelig demonstrasjonene fortsetter.

  7. Jeg leste den kommentaren jeg også. Og det kan godt være mulig at Ahmadinejad vant valget. Men at han fikk dobbelt så mye oppslutning? Og at han var den klare vinneren i Mousavis hjemby? En på Twitter sa at det var like sannsynlig som at McCain skulle fått de fleste svarte velgerne i USA-valget. Det skulle etter alt å dømme bli et veldig tett løp. Og nå rapporterer Aftenposten at det kan ha kommet bevis på valgfusk: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3127058.ece

     

    Jeg tror ikke det er Ahmadinejad selv som er hovedproblemet. Det er mer at regimet ser ut til å lyve for folket. Man liker gjerne ikke sånt. Og når de så stenger internettsider og mobildekning, samt banker opp tilfeldige studenter på gata, er det ikke rart volden øker.

  8. Oisann, Montazeri ser ut til å holde med opposisjonen. Virker som forskjellen på tidligere opptøyer er at man nå har tydelige offentlige frontfigurer som er med på å engasjere folket. Noe som videre kan presse regimet til å svelge et par kameler (f.eks gjenvalg).

     

    Men jeg tviler på at regimet vil holde så altfor lenge om de fortsetter voldsbruk og sensur. Over 70% av iranere er under 30, og mange er intellektuelle og utdannede. Jeg tviler på at utdaterte metoder som vold vil kue så mange mennesker nå i dag. Folk er ikke lenger like enkle å holde styr på. Og det var tross alt protester som akkurat disse som velta shahen i sin tid.

  9. Er også blant dem som registrerte meg på Twitter for dette her.

    Alle brukere oppfordres nå til å skifte tidssone til Tehran, slik at iranske bloggere ikke blir tatt av sensurpolitiet. Det hvite hus ba om at Twitter utsatte reperasjoner og alt som kan få #iranelection til å gå saktere. Ganske spennende faktisk. Man kan få informasjon lenge før nyhetene her til lands plukker dem opp. Hadde aldri trodd at Twitter skulle ha en seriøs rolle i dette.

     

    Jeg tviler på at det blir noe særlig til revolusjon. Men det er ikke ofte man ser det iranske regimet pressa opp i et hjørne slik som dette. Tror jeg kommer til å følge nøye med de nærmeste dagene.

  10. De kommer ikke til å gi seg før de eier alt fra Nilen til Eufrat, det er hva de to blå linjene på det israelske flagget symboliserer.

     

    Hadde Israels plan vært å ekspandere, ville de fint kunnet gjort dette for lenge sida. Tross alt er de en overlegen militærmakt. Seksdagerskrigen var jo en perfekt anledning for massiv ekpansjon, hvorfor mener du at et land, hvis agenda er nettopp okkupasjon, ikke ville grepet sjansen?

     

    Forresten. Flaggteorien din er faktisk veldig fantasifull, i likhet med de fleste andre konspirasjonsteorier. Tror heller du bør komme med faktiske argumenter framfor abstrakt, selvoppfunnen symbolikk.

     

    Det er du som er den fantasifulle her som lever i en verden hvor konspirasjoner ikke forekommer.

     

    Greit.

    Forklar meg hva som ikke gjør dette til en konspirasjonsteori.

    Hva baserer du argumentasjonen på? Et utsagn fra en særdeles lite objektiv person duger ikke. Du tenger beviser. Fortell meg hvorfor Israel bevisst har laget et flagg som forklarer agendaen deres, og hvorfor de da ikke har ekspandert videre på flere tiår.

  11. De kommer ikke til å gi seg før de eier alt fra Nilen til Eufrat, det er hva de to blå linjene på det israelske flagget symboliserer.

     

    Hadde Israels plan vært å ekspandere, ville de fint kunnet gjort dette for lenge sida. Tross alt er de en overlegen militærmakt. Seksdagerskrigen var jo en perfekt anledning for massiv ekpansjon, hvorfor mener du at et land, hvis agenda er nettopp okkupasjon, ikke ville grepet sjansen?

     

    Forresten. Flaggteorien din er faktisk veldig fantasifull, i likhet med de fleste andre konspirasjonsteorier. Tror heller du bør komme med faktiske argumenter framfor abstrakt, selvoppfunnen symbolikk.

  12. Godt at de "uskyldige" palestinerne som får oppholde seg i Norge kan få demonstere mot angrep på sivile ved å angripe sivile i Norge. Virkelig godt gjennomtenkt. Får mindre og mindre sympati for disse forbanna flatpanna idiotene.

     

    skjerp deg a, det er helt logisk at slikt skjer i en sånn situasjon

     

    snu det på hodet og at du er en av de som flyktet fra norge, og noen angriper norge med 500:1 styrke

     

    Hadde jeg vært flyktning i et annet land mens Norge var under angrep, ville jeg visst bedre enn å angripe uskyldige i det landet jeg søker beskyttelse hos.

    Du ser da selv at dette argumentet blir for dumt.

  13. Personlig var jeg helt sikker på at Israel-talen til Siv ville få FrP til å tape oppslutning. Men all volden rundt nå får meg til å tro det motsatte.

     

    Se for dere. Det er sikkert en haug mennesker som i kveld slo på TVen til synet av vold, uro, og "Allahu akbar"-er rundt om. Nå er det sannsynligvis et fåtall som faktisk ropte dette, men det holder fint for å dra folk som sitter litt på gjerdet til å hoppe over til Frp og asylpolitikken deres.

    Selvsagt er dette bare vill synsing, men nå har jeg alltid likt å synse litt :hmm:

  14. *banker opp gammel mann*

     

    Heldigvis:

     

    Sverre Martin Haug fikk beina sparket under seg, og ble tildelt flere slag da han lå på bakken. Situasjonen så svært alvorlig ut før to unge muslimske menn grep inn og fikk reddet mannen unna de rasende demonstrantene.

     

    Jeg har vel en mistanke om at hoveddelen av de voldelige demonstrantene er norske innfødte yrkesdemonstranter (les Lillevolden og Blitz). Det blir for dumt å bruke dette som argument mot innvandring generelt og palestinere spesielt.

     

    Har jeg ikke gjort heller ;) Bryr meg særs lite om hvem det er som skaper opptøyer akkurat nå, det være seg Blitz, andre raddiser eller innvandrere. De er like ille alle sammen. At noen overhodet gjør slikt mot en gammel mann er bare tullete, uansett hvem som gjør det.

  15. Så den i går, og den var overraskende god. Klart den beste norske filmen jeg har sett, og ikke på langt nær den samme teater-feelingen jeg har irritert meg over i andre filmer. Får bare håpe Max Manus kan markere et skifte innen norsk film, og at man nå bruker mer tid og penger på å lage noe med kvalitet.

     

    Og Knut Joner var vel den kuleste i filmen som Sønsterby. Jeg vet ikke helt, men det var noe overhengende stilig ved personligheten og måten han prata på :p

  16. Det var den våpenhvilen:

     

    http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2832551.ece

     

    Lurer på hva slags maktmissbruk vi vil se fra Israel denne gangen... :hmm:

     

    Glimti :xmas:

     

    Det var da Hamas som brøyt ut av våpenhvilen. Israel ser helst at den fortsetter. Hvis de satser på å føre krig mot Israel, kommer Israel til å svare. Hva slags maktmisbruk hadde du i tankene?

  17. Epic Movie.

     

    Jeg veit dette er en klisje film å hate, men ja. Fy flate så dårlig den er. Så hinsides det verste jeg har sett noen gang.

    Den typen film som prøver så altfor, altfor hardt å parodiere. Jeg ble så sjokkert av hva jeg så, og har ikke tall på hvor mange ganger jeg pekte på skjermen og sa "Jammen, dette er jo ikke morsomt!". Humoren var så ræva at Kill Buljo blir sofistikert komedie i forhold.

    "Hahaha lol jeg prompa under dyna alle må lukte" - Ikke humor. Dette er sånt 3-åringer ler av. Jeg kan bare ikke fatte hvordan de skrapte sammen disse spøkene. Eller enda verre, hvordan de trodde spøkene faktisk ville slå an.

    Og det fins ingen historie. INGEN. Selv Scary Movie hadde en viss rød tråd. Det er bare "nå parodierer vi dette" til "BÆM nå parodierer vi noe helt annet".

     

    Jeg bare... ja. Det er slike filmer som gjør at jeg mister framtidstroen min. Epic Movie er ikke en gang så dårlig at du kan le av den. Uwe Boll lager elendige filmer, men jeg skrattler av hver eneste en. Og dermed blir også filmen god underholdning.

    Men Epic Movie er bare så dårlig at den blir dårlig. Jeg føler at jeg ripper opp i en grusom fortid ved å snakke om dette, så jeg stopper like greit her.

×
×
  • Opprett ny...