Gå til innhold

mikken

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mikken

  1. Hei!

     

    Jeg er nordmann med norsk Jegerprøve, men er for tiden folkeregistrert og bosatt i Tyskland. Jeg ønsker å kjøpe meg ny rifle og naturligvis også jakte her nede, men jeg får naturligvis ikke noen norsk våpenlisens når jeg ikke bor der.

     

    Er det noen som vet om det går an å overføre den norske jegerprøven til Tyskland?

     

    Den tyske jegerprøven er svært omfattende og kostbar, så det er ikke et alternativ å gå gjennom den, i alle fall ikke foreløpig.

     

     

  2. Må si jeg synes historien om magikeren Bruno som går i media nå er ganske komisk, selv om det er sørgelige saker for de involverte.

     

    Historien minner veldig om en historie jeg har lest i Donald for mange år siden - jeg tror det er Langbein som møter noen skurker i parken, kanskje Mikro Midas eller Skaftetryne. De har en maskin som de putter inn et blankt ark i, så kommer det penger ut, og Langbein blir lurt til å kjøpe maskinen.

     

    Er det noen som husker denne historien? Må ha vært gitt ut på 80-tallet en gang, siden det var da jeg leste mest Donald...

     

    Vet at dette er skudd i mørket altså...

  3. Takk for alle svar!

    Har tatt litt tid men tenkte jeg skulle fortelle hvordan det gikk:

     

    Hadde svært lite lyst til å skru noe særlig inn i batteriet, så jeg prøvde diverse hurtiglim jeg hadde liggende. Det funka ikke, så jeg kjøpte et godt to-komponents epoxy-lim og limte på et sånt nylonbånd som brukes som stropper på sekker og diverse.

     

    Etter herdetiden satt det bom fast og jeg kunne trekke batteriet forsiktig ut.

     

    Alt i alt, en teit løsning på et teit problem; enten passer batteriet eller så passer det ikke spør du meg.

  4. Hei!

     

    Jeg har tabbet meg ut og puttet et Nikon D70 batteri i et Nikon D80 hus. Batteriene er jo (nesten) identiske, så jeg er ikke så vedig flau. Det som gir meg hodebry derimot er hvordan jeg skal få dette til å fungere igjen.

     

    Å pilke det ut virker ikke særlig mulig, og selv om jeg anser meg selv som fingernem og teknisk kyndig har jeg liten lyst til å skru kameraet fra hverandre.

    Jeg er også lite lysten på å sende kameraet utenlands for å få gjort dette, siden det tar lang tid og sikkert vil koste mye.

     

    Er det noen som har noen bedre alternativer for å løse dette eller er det noen av de ovenstående alternativene som er å foretrekke?

  5. Kjøpte en iAudio X5 for et knapt år siden, og nå er den gått på dunken. Nettbutikken jeg kjøpte den fra er lagt ned, og det eneste beviset jeg har på at jeg har kjøpt den derfra er korttransaksjonen i banken.

    Hva kan jeg gjøre med dette, hvis noe? iAudio/Cowon har ikke noe kontor i Europa, og hvis man skal dømme ut ifra andre innlegg på forumet til produsenten er de ikke veldig hjelpsomme med å ta imot defekte varer og gi ut nye... :(

  6. Er det noe sted det går an å få fatt i ny vifte til ovennevnte bærbar? Veit at datamaskina er gammal, men det er kjipt å kaste en pc bare frdi vifta ikke funker lenger.

     

    Finner den ikke på produsentens nettside. Den er laget av adda corp og er en radial vifte. Modellnummeret er AD4505HB-H03, så da er sikkert diameteren 45mm

     

    Takker for evenuelle tips

  7. Har satt sammen en ny PC nå, og så er det en så idiotisk feil som at på-knappen ikke fungerer som stopper meg

     

    Hovedkortet lyser grønt, så det er strøm på kortet, og strømforsyninga er splitter ny. Når jeg trykker på knappen er det ingen vifter som starter eller andre tegn til liv. Og ja, kontakten til knappen er plugget inn.

     

    Er det noen magiske triks man kan gjøre for å prøve å finne ut av dette?

  8. Med image-filer må du vel gjerne ha et program som kan lese de filene, og det programmet burde jo vært installert på det OSet du ønsker å installere, så da blir det kanskje vanskelig?

     

    Har også lyst til å installere via minnepenn dog, det må vel finnes en eller annen måte - cd og dvd går den veien floppy'n gikk.

     

    Her er et par links jeg fant i farta før jeg stikker og ser milan - liverpool:

    (søkeord: install windows from usb stick; fant mange greier på det der)

     

    http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176

    http://www.vandomburg.net/articles/2006/03...ows-xp-from-usb

  9. Lynraske svar der folkens!

     

    Hvis jeg må kjøpe chipsetkjøler til 200-300 kroner kan jeg jo like gjerne fleske til med Asuskortet til 400 (må vel bytte ut chipsetvifta der også).

     

    Men jeg er jo blind, det er jo dritmange S939 HK der, det er jo bare å velge og vrake.

     

    uansett, takk for svar!

  10. Skal lage en Frankenstein-PC av deler jeg har liggende. Trenger hovedkort og tenkte på MSI K8N NEO4 F, siden jeg får det til 275 hos komplett (demovare).

     

    Problemet er at folk klager over at chipsetvifta bråker, og at man ikke kan bytte kjøler siden den da kommer borti skjermkortet.

     

    Erfaringer med dette? Er det tricky få koblet vifta til noen styring av noe slag for få ned hastigheten? Eller koble den av helt?

     

    Denne maskina skal brukes som stue pc, ikke noe heavy stuff, vise en film i ny og ne.

     

    EDIT: så forøvrig at de hadde Asus A8N-SLI Deluxe også kanskje det er bedre?

  11. Hei

     

    Har tenkt å kjøpe meg digital speilrefleks, og regner med jeg kommer til å kjøpe Nikon D80.

     

    Jeg skal på ferie til USA om et par uker, er det penger å spare på å kjøpe det der borte?

    Må vel også ta hensyn til at det er greit å ha en norsk garanti og butikk å forholde seg til.

  12. ...men du må være forberedt på masse tull i begynnelsen, med drivere som ikke virker og programmer som henger, til softwarefolket får hivd seg rundt og laget oppgraderinger. Så blant annet iTunes og Photoshop CS2 sleit med Vista, og sikkert en hel bråte med andre programmer også

  13. Har en AMD Athlon 64 prosessor og et 6600GT kort liggende, og tenkte jeg skulle få brukt dem.

     

    Tenker på følgende oppsett

     

    > MSI K8N SLI-FI Link

    > Crucial PC3200 DDR-DIMM 1024MB CL3 5ns Unbuffered, Non-parity, 2.5V,128Meg x 64 Link

    > Cooler Master Centurion 534, Sort, Aluminium Front Link

     

     

    >>PSU: trenger en stillegående, men jeg mener den Hiper 58W psu'en kanskje er litt overkill, både i pris og ytelse. Andre gode stillegående alternativer?

     

    Jeg trenger ikke skjerm (...fordi det har jeg bestilt et annet sted)

     

    Virker dette som et godt oppsett?

  14. Har kjøpt ny prosessor, og tror jeg må oppgradere BIOS - i listen over supprted cpu's står det at 4200+ rev6 cpu trenger bios 1010, mens rev4 trenger 1008 (som jeg har). Aner ikke hva rev6/rev4 står for, og jeg aner heller ikke om jeg har det ene eller andre.

     

    Skulle gjerne brukt Asus update for å fikse dette, men det finner ikke hovedkortet mitt (sannsynligvis har det sammenheng med en feilmelding jeg får om at programmet ikke klarer å laste inn NT drivere).

     

    Så hvis noen kan hjelpe meg med ett av følgende problemstillinger, blir jeg veldig glad:

     

    1. Trenger jeg å oppgradere bios? skal sette inn en AMD x2 4200+ på asus a8n sli BIOS versjon 1008

    2. Kan jeg få Asus update til å funke på noe vis? Som sagt, får feilmelding om at den ikke får innstallert NT drivere

    3. Hvordan oppgraderer jeg BIOS manuelt? Er det noe spesielt å huske på, eller er det bare å gå inn i BIOSen ved oppstart?

     

    Mange av disse spørsmålene finnes sikkert på asus sin nettside, men den er så j***a treg at jeg stoler mer på at dere klarer å hjelpe meg ;)

  15. Har tenkt å oppgradere maskina mi fra AMD 64 3000+ og Nvidia 6600GT til AMD 64 3800+ og Sapphire Radeon x1950 PRO. Har en NorthQ "Silent" 400W psu - må jeg skaffe meg en kraftigere psu også?

     

    Andre komponenter er en dvd brenner, trådløst nettverkskort og lydkort (Audigy 4 hvis jeg ikke husker feil)

     

    Hvis jeg må ha ny psu - hva bør jeg velge? Kommer aldri til å overklokke, men jeg kunne gjerne tenkt meg et som var enda mer "silent" enn northq sitt.

  16. Har tenkt å bygge en stue-pc, som skal bygges inn i et eksisterende skap.

    PC-en skal hovedsaklig greie 3 ting:

     

    - Spille mp3 filer (koblet til stereoen)

    - Fungere som TV (tv kort)

    - Være 'lydløs'

     

    Ser for meg en stor & stille harddisk, et ok tv-kort, en vifteløs psu og to 120mm vifter til "kabinettet". Ser også for meg at pcen ikke skal ha DVD eller lydkort. Denne pcen skal i det hele tatt brukes til veldig lite. Men jeg må nok ha et trådløst nettverkskort så jeg kan prate med den.

     

    Forslag til komponenter? Nøkkelordet er er billig.

  17. Hei

     

    Lyden fra hovedkortet mitt sender nesten all lyd ut til den ene kanalen, slik at jeg må justere balansen maks til høyre for å få like høy lyd ut i begge høyttalere.

     

    Dette problemet oppsto etter at jeg satte inn ny harddisk og installerte windows på nytt.

     

    Man skulle tro det var kablene det var noe galt med, men problemet er det samme på både pc høyttalere, stereoanlegg og headset.

     

    Lyden kommer fra hovedkortet mitt, et asus a8 sli.

     

    Ideer, noen?

×
×
  • Opprett ny...