Gå til innhold

MiniX

Medlemmer
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiniX

  1. Jeg mener fortsatt at MIN digiale postadresse - også kjent som "epost" er et bedre alternativ for MEG, enn disse kommersielle aktørene.

    Med en god infrastruktur for nøkkelhåndtering burde jeg kunne motta (kryptert og signert) epost fra det offentlige, og jeg burde kunne signere (og evt. kryptere) epost jeg sender dem med helt vanlige, åpne standarder.

     

    Gi meg en sånn aktør, så skal jeg velge den. Inntil da nekter jeg å velge noen av de løsningene dere har valgt for meg.

     

    Enig der. Kan eventuelt fortsette å sende offentlige dokumenter via altinn. Om jeg skulle få noe som ikke er offentlig og de av en eller annen grunn mener det er s¨sensitive opplysninger at epost ikke funger kan de sende et fysisk brev.

  2. Måtte en workaround til for å kunne lese med Opera på en galaxy pad. Nettleseren står i desktopmodus og viste "feilmeldingen" helt til jeg erstattet www.tek.no med m.tek.no . Debug siden ser ok ut.

    Skjermoppløsning: 1280x800
    
    Vindusstørrelse: 1280x669
    
    CNT: undefined
    
    User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.102 Safari/537.36 OPR/25.0.1619.84037
    
    http://adserver.adtech.de/addyn/3.0/1162/5041582/0/-1/ADTECH	Ja
    http://track.adform.net/adfserve/?bn=2369340;click=	Ja
    http://impno.tradedoubler.com/imp?g(16815064)a(1396984)	Ja
    http://www.cxense.com/wp-content/uploads/2013/10/video-play-button.jpg	Ja
    http://ads.tek.no/img/mpx_logo.png	Ja
    
    
  3. Dette er jo en holdning man finner flere steder. Jeg konatktet doffin.no ang passord som kom i retur på mail og fikk dette svaret 08/08/2012:

     

     

     

    All informasjon i vår database ligger bak en brannmur og passord sendes kun ut til den registrerte e-postadressen. Det lagres heller ikke spesielt sensitiv informasjon om en bruker på vår side. Vi kan ikke være ansvarlige for brukere som anvender det samme passordet på andre nettsider.

    Med det sagt, vi er i en vurderingsfase for å endre rutiner rundt håndtering av passord. Din tilbakemelding vil bli tatt med i vurderingen.
  4. Jeg har benyttet en tablet pc som arbeidsmaskin i et par år nå, og har ingen planer om å gå tilbake til en laptop uten berøringsfølsom skjerm.

    Nå sitter jeg vanligvis å gjør fingerturning på tastaturet, fordi jeg ikke gidder å benytte musen, men de gangene jeg trenger å klikke på noe er det som regel lettere å flytte fingeren opp på skjermen og klikke der jeg vil (går ut over presisjonen, men for knapper og linker går det)

     

    Irritasjonene hver gang jeg må benytte en maskin som ikke har touch skjerm blir derfor ganske stor ettersom mitt arbeidsmønster er at det som ikke er tilgjengelig fra tastaturet pekes på med fingeren.

     

     

    Ut fra mange av kommentarene her, så virker det som at folk er redde for at de skal måtte holde en hånd på skjermen hele dagen. Dersom dere er avhengige av å bruke musen hele tiden, så skjønner jeg at dere ikke har lyst til denne overgangen, men for oss som vanligvis har alt tilgjengelig fra tastaturet så er dette en måte å øke flyten i arbeidet. (Og en måte å irritere alle du låner maskiner av ettersom man av vane trykker på skjermen selv om den ikke er trykksensitiv)

    • Liker 1
  5. Ikke nødvendigvis slik MS har foreslått, men det burde absolutt vært påbudt utdannelse for å få lov til å komme på nett (f.eks at man må gå en x-dagers kurs for å få internett levert hjem til seg for første gang).

    Det er så utrolig mange inkompetente mennesker foran pcene i dag.

     

    Holder med deg i dette.

    Hvorfor folk her på forumet hyler som om at de skal få plassert en politimann bak skuldra når de leser dette forslaget kan jeg ikke forstå.

     

    Vi har mange andre sertifiseringsordninger som gjør at du må være godkjent før du får kjøpe et produkt (selv om noen andre skal bruke det), så hvorfor skulle det ikke være slik med internett?

     

    Om vi vet at det i teorien er en person i ethvert hus som har et minimum av kunnskap om antivirus, phishing, mallware, spyware etc, så kunne muligens denne kunnskapen smitte over på større deler av befolkningen.

  6. Stronghold er jo et fint middelalderspill.

    Om du føler at det er ligg for moderne, så kan du jo prøve settlers (men styr unna de nyeste)

    I Anno serien kan du også finne mange timer med morro.

     

    Et spill jeg ofte anbefaler er Tropico 1, men dette er satt til 50 tallet. (prøvde akkurat demoen til 3eren som snart kommer, og det er nesten som eneren)

     

     

    og for ikke å glemme Sim City da. Det er jo pappaen til de aller fleste by byggespillene.

  7. Er du sikker på at du ikke bare har kommet borti kablene slik at de sitter litt løst? gå over alle strøm og datakablene og sjekk at kontaktene er skikkelig tilkoblet. Dersom det er IDE disker kan du jo også sjekke at master/slave er satt riktig.

     

    Om dette ikke hjelper, så kobler du fra alle diskene og skrur på maskinen. når POST har kjørt (første skjermen) og den klager over at den ikke finner os, så skrur du den av igjen. Så kobler du til en og en disk og ser om den klarer å detektere de (skru av imellom hvert forsøk!). Prøv gjerne å sette de på andre porter.

×
×
  • Opprett ny...